Preventivmedel

I det här avsnittet hittar du detaljerad information om vad preventivmedel är, när du ska använda preventivmedel, fördelar och nackdelar med varje typ av preventivmedel. Metoder och metoder för preventivmedel, akut preventivmedel och hormonellt preventivmedel beskrivs i detalj. Populära preventivmedel för preventivmedel beskrivs.

Coitus interruptus: effektivitet och skada

Avbrott samlag är en av metoderna för preventivmedel, som består i att ta bort penis från slidan tills utlösningen börjar. Denna metod används för att förhindra befruktning och är den äldsta metoden för preventivmedel.

Nödproteser

Nödprevention är ett preventivmedel efter ett oskyddat samlag när det omedelbart skydd mot oönskade graviditeter är nödvändig: efter ett ledigt samlag med kondombrott, våldtäkt, etc.

Hormonhaltiga intrauterina preventivmedel

"Mirena" är ett levonorgestrel-frisättande system tillverkat av polyeten och med en T-form. Mirena längd är 32 mm. Runt den vertikala axeln finns en cylindrisk behållare fylld med levonorgestrel (52 mg), som utövar en starkare effekt på endometrium än progesteron. K

Rena gestagena implantat

Introduktion och avlägsnande av implantat utförs under de första 5 dagarna av menstruationscykeln eller någon annan dag, med förtroende för att kvinnor inte har graviditet.

Pure gestagene injektionsmedel

Den första injektionen av läkemedlet utförs från den första till den 7: e dagen i menstruationscykeln. Läkemedlet kan administreras på någon annan dag i menstruationscykeln med förtroende för att kvinnan inte är gravid (negativt test och historikdata).

Rent gestagen tabletta preventivmedel (mini-pili)

Mottagning gestagenovyh tabletterade preventivmedel bör startas från menstruationscykelens 1: a dag, datumet för tablettlösningen fortsätter utan avbrott under den tid då nödvändiga preventivmedel föreligger.

Kombinerade orala preventivmedel (COC)

Kombinerade orala preventivmedel är mycket effektiva reversibla medel för att förhindra graviditet. Perl-indexet (IP) för moderna COC är 0,05-1,0 och beror främst på överensstämmelse med reglerna för att ta drogen.

Vad är hormonellt preventivmedel?

För syftet med hormonella preventivmedel syntetiska analoger av kvinnliga könshormoner används östrogener och progesteron, vars struktur är nära naturliga, och aktiviteten är mycket högre. Detta gör att du kan få en preventiv effekt när du använder dem i mycket låga doser.

Kontraindikationer för användning av intrauterinanordningar

Kontraindikationer för användning av denna preventivmetod är: Graviditet eller misstanke om det. Akut, subakut och kronisk inflammatorisk sjukdom i livmodern och bilagor med frekventa exacerbationer.

Komplikationer och biverkningar av intrauterina enheter

Vid användning av intrauterina enheter kan det finnas både komplikationer och oönskade biverkningar. Med introduktionen av intrauterina enheter är det möjligt att utveckla komplikationer som perforering av livmodern (0,2%).

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.