^

Coitus interruptus: effektivitet och skada

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Avbrott samlag är en av metoderna för preventivmedel, som består i att ta bort penis från slidan tills utlösningen börjar. Denna metod används för att förhindra befruktning och är den äldsta metoden för preventivmedel.

Denna metod har flera fördelar: tillgänglighet och användarvänlighet. Till skillnad från andra preventivmetoder krävs inte extra medel och mekaniska anordningar.

Det är dock viktigt att komma ihåg att den valda preventivmetoden var effektiv, du måste följa flera regler:

 • Tillåt ej utlösning i vaginalt hålrum;
 • förhindra att spermier kommer in i kvinnliga könsorganen;
 • Använd smörjmedelssmörjande före samlag.

Och det är naturligtvis inte värt att helt förlita sig på den valda metoden. Det är bättre att kombinera det med andra preventivmedel (till exempel, låt partnern parallellt använda orala preventivmedel). Dessutom kommer den angivna metoden inte att minska risken för att fånga sexuellt överförbara infektioner. Därför är det bättre att välja den här metoden för de som är övertygade i sin sexpartner och utesluter inte möjligheten till en planerad graviditet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Är det möjligt att avbryta samlag?

Är det möjligt att avbryta samlag eller inte? I det här fallet tänker inte alla par som inte vill ha ett barn och vill skydda sig från en oplanerad graviditet, inte tänker. I själva verket har avbruten samlag, som en preventivmetod, minst effekt.

Det är omöjligt att fullständigt kontrollera den fysiologiska processen med utlösning, så även med en snabb reaktion kommer en liten mängd semen med aktiva spermatozoer in i slidan. Detta kan vara tillräckligt för att gödsla ägget.

Men från sexologers och psykologers synvinkel skadar ett avbrutet samlag inte bara sexuell hälsa utan också fysisk hälsa. Starka ansträngningar man avbryter inte bara samlag och berövar honom av logisk slutförande, men hämmar också sexuell upphetsning. I sin tur påverkar detta nervsystemet, vilket leder till för tidig utlösning, och orsakar också stagnation av blod i bäckenorganen, patologisk effekt på urogenitalsystemet.

Naturligtvis är frågan om det är möjligt att avbryta den sexuella handlingen, eller bättre att avstå från denna preventivmetod för att lösa sexuella partners, men det är nödvändigt att lyssna yttrande av kvalificerade läkare och oroa sig för sin sexuella, psykiska och fysiska hälsa. Det finns många preventivmedel, mottagning som skulle inte beröva de naturliga förnimmelser av partners och kommer inte att orsaka skador på kroppen (till exempel en vaginal stolpiller baserade spermiedödande medel).

Intercourse avbröt samlag

Förebyggande av avbrutet samlag är endast effektivt med 70-80%. En liten mängd spermier tilldelas i början av den sexuella handlingen, och detta belopp kan räcka för att göra befruktning hända. Denna processman kan inte styra. Metoden för avbruten samlag, förutom bristen på extrakostnader, har emellertid flera signifikanta nackdelar: 

 • en stor sannolikhet för infektion med sexuellt överförbara sjukdomar.
 • Om föregående sex bland män var mindre än en dag sedan, då var i urinröret på penis livskraftiga spermier kan komma in i slidan och leda till oönskade graviditeter.
 • sänka den sexuella önskan hos partners.

Avbrutet samlag

Avbrutet samlag kan vara ineffektivt om: 

 • Mannen har en för tidig utbrott.
 • Det är svårt för en man att kontrollera sig själv.
 • Oplanerad graviditet kan påverka kvinnans hälsa negativt.

Förebyggande av avbrutet samlag bör ske med full samordning av partner, med beaktande av alla möjliga konsekvenser. För att effektivisera denna metod är det bättre att kombinera det med andra typer av preventivmedel (orala preventivmedel, spermicid suppositorier, smörjmedel).

Är avbruten samlag skadligt?

Skadligt avbrutet samlag bildas inte på ett tillförlitligt sätt. Men, trots många meningsskiljaktigheter kring denna fråga, använder mer än 70% av männen denna metod. Detta är det enklaste och mest prisvärda sättet att förebygga nödsituationer. Kärnan i det är att vid tidpunkten för utlösning för att avlägsna penis från slidan och därigenom hämma spermiernas penetration. Det finns dock många viktiga övertygelser som bevisar ineffektiviteten och jämn skada av denna metod. 

 1. En hög procentuell sannolikhet för graviditet är från 15 till 50%. 
 2. Regelbunden användning kan framkalla överträdelser av sexuell funktion, en störning av styrkan och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen hos kvinnor. 
 3. Konstant spänning och kontroll över samlagsprocessen leder till kränkningar av centrala nervsystemet. 
 4. En kvinna får maximal spänning vid tidpunkten för utstötning av spermier och detta bidrar till att uppnå orgasm och med avbruten samlag det inte är det. 
 5. Känner inte utstötningen av spermier, fullbordar en kvinna inte den sexuella handlingen helt. För närvarande produceras prostaglandiner inte i hennes kropp, vilket bara håller kroppen i tonen. I framtiden leder underskottet av detta biologiskt aktiva ämne till nervösa sammanbrott, en kvinna kan inte känna orgasm, varifrån intima och familjeliv tolererar disharmoni.

Kan jag bli gravid med avbrutet samlag?

Huruvida det är möjligt att bli gravid vid det avbrutna sexuella intyget eller handlingen - den här frågan avskyr många flickor. Även med ett stort antal preventivmedel av olika handlingar använder de flesta parmet avbrutet samlag. Trots åldersgrupper och andra kännetecken ger denna metod preferens till 80% par. Att välja en metod för avbruten samlag, inte alla tänker på konsekvenserna av sitt val, inklusive möjligheten att bli gravid.

Sådan frivolitet har ingen rättfärdighet, för det är i fallet med ett avbrutet samlag att de flesta oönskade graviditeter uppstår. Fysiologiskt är människans kropp utformad så att spermierna i små portioner släpps under hela samlaget och inte bara i spetsen av utlösningen. Att bli gravid nog, även en liten mängd spermier. Det slutliga resultatet beror givetvis på deras överlevnad och rörlighet, men det minskar inte riskgraden.

Det finns fall där paret skyddas på detta sätt under en tillräckligt lång tid, och graviditet uppstår inte, det indikerar en patologi i reproduktionssystemet.

Det är inte nödvändigt att hoppas att det avbrutna sexuella intyget eller handlingen kommer att störa graviditetsprincipen. Det är mycket bekvämare och mer lönsamt att konsultera en läkare och välja den lämpligaste preventivmetoden, vilket inte påverkar din hälsa.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Sannolikhet att bli gravid med avbrutet samlag

Sannolikheten att bli gravid med avbruten samlag kan nå 50%. Det faktum att hela volymen av seminalvätska inte tränger in i slidan betyder inte att kvinnan inte blir gravid. Vanligtvis är tonåringar och kvinnor som inte är oroade över partnerns hälsa och deras egna intresserade av denna fråga.

Den höga kostnaden för preventivmedel påverkar inte valet av skyddsmetoden. Att köpa kondomer i en ficka även till tonåren, och priset på orala preventivmedel är tillräckligt tillgängligt. Därför motiverar prisfaktorn inte en så riskabel metod som ett avbrutet samlag.

Effektiviteten och tillförlitligheten av denna preventivmetod är försumbar. Många tror misstänkt att spermatozoa kastas ut endast med spermier vid tidpunkten för utlösning. Det är inte alls alls. Under samlaget går spermier in i slidan tillsammans med smörjmedlet och föreutlösningsvätskan. Om sexuell kontakt inträffar i termen ägglossning och båda parter är hälsosamma, så finns det en mycket stor sannolikhet för graviditet.

Du kan beräkna de uppskattade ägglossning dagar och avstå från sex under denna tid, men denna metod inte heller ge höga garantier, eftersom menstruationscykeln för varje kvinna är olika och kan variera beroende på olika faktorer. För att öka effektiviteten av metoden för avbruten samlag bör du konsultera din läkare och välja de mest lämpliga preventivmedel för en viss ålder och livsstil.

Effektiviteten av avbruten samlag

Effekten av avbruten samlag i praktiken skiljer sig inte av höga indikatorer, utan tvärtom - nästan en tredjedel av par som övar denna metod blir föräldrar. Ungefär blir var fjärde kvinna gravid. Undantaget är bara de par som tillsammans med metoden för avbruten samlag är dessutom skyddade.

Grundgruppen består av tonåringar - de är inte så erfarna och kan inte styra sig själva. Ungefär 30% av alla oönskade graviditeter faller exakt i denna åldersgrupp. Anledningen är oerfarenhet, brist på sexuell utbildning och vilja. Därför en stor andel av oönskade graviditeter, aborter, samtidiga sjukdomar. Metoden för avbruten samlag kommer inte att skydda mot venerala sjukdomar och aids.

Många unga tjejer och pojkar tror att man vid den första sexuella upplevelsen inte kan bli gravid. Det är ett misstag att anta att spermatozoa frisätts endast med spermier vid tidpunkten för utlösning. Under samlaget går spermier in i slidan tillsammans med smörjmedlet och föreutlösningsvätskan. Det här är ett helt orimligt antagande, och om båda parterna är friska, så kommer även en droppe seminalvätska att vara tillräckligt för att bli gravid.

Avbrutet samlag för män

Avbrutet samlag för män är extremt skadligt. Ståndet med konstant spänning och kontroll kräver avsevärd mental styrka och kan leda till nedslående konsekvenser.

Att vara i ett extremt upphetsat tillstånd måste en man göra en stor insats för att byta och styra processen. Inte bara att nervsystemet på grund av detta stressiga tillstånd kommer snabbt att bära, dessutom, och sänker tonen i blodkärlen i penis. Mikroskopiska kärl av penisburst på grund av instabil tryck, knutar och vidhäftningar bildas, så småningom erektil dysfunktion. Gradvis leder detta till kränkningar av kraft och för tidig utlösning.

Ur den psykologiska synvinkel är det avbrutna samlaget för en man patologisk och skadar mer inte bara för man, utan också för kvinnors hälsa. Han mottar inte ett komplett utbud av känslor, eftersom han alltid är under kontroll och i spänning. På grund av detta finns det ofta störningar i psyken som framkallar fysisk sjukdom. Till metoden för avbrutet samlag var effektivare, det vill säga det är bättre att kombinera det med andra typer av preventivmedel (orala preventivmedel, spermicidsuppositorier, smörjmedel).

Konsekvenser av avbrutet samlag

Konsekvenserna av ett avbrutet samlag kan vara olika - detta och oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar, centrala nervsystemet, sexuella störningar, inflammatoriska processer i bäckenorganen. 

 1. Till och med en erfaren man kan inte kontrollera fördelningen av ett frö från fröer, vilket innehåller en viss mängd aktiv sperma. Om det avbrutna samlaget äger rum under ägglossningens dagar, är sannolikheten för att befruktning kommer att uppstå maximal. 
 2. Över tiden bryts den naturliga mekanismen för sexuella relationer. Med tiden utvecklar kvinnor kyla och likgiltighet mot män, och motsatt kön har stor risk för impotens, minskar sexuell lust. 
 3. Under inga omständigheter ska du använda denna preventivmetod vid oavsiktligt samlag - det ökar risken för att fånga en veneral sjukdom. 
 4. Om metoden för avbruten samlag under lång tid inte leder till graviditet, indikerar detta en infertilitetsfaktor. I det här fallet är det värt att undersökas av läkare och att skicka de nödvändiga testen.

Konsekvenserna av avbrutet samlag motiverar inte sin frekventa användning, så det är bättre att antingen överge denna skyddsmetod eller ta upp preventivmedel individuellt.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Skada av avbruten samlag

Skadan av avbruten samlag är mycket större än det verkar - det är den vanligaste formen av preventivmedel bland ungdomar och är ineffektivt och orsakar samtidiga komplikationer.

För det första är det fysiologiska systemet för utlösning brutet - normalt utstötningen av spermier uppträder reflexivt, utan det starka villiga deltagandet av mannen själv. Genom att avbryta samlag och producera ejakulation utanför kvinnans könsorgan blockerar en man med viljestyrka spänningen och stör därmed processerna för inhibering och excitering av nervsystemet. Detta leder till skador på centrala nervsystemet, neuroser, organsystem och systemdysfunktion, för tidig utlösning och impotens.

På grund av otillräckligt blodutflöde börjar trofiska förändringar i könsorganets kropp. Vid detta stadium är risken för att utveckla infektioner och ospecifik inflammation i prostata höga, vilket leder till hypertrofi och slutligen till prostatit.

Skadan av ett avbrutet samlag upplevs inte bara av en man utan också av en kvinna. En kvinna får maximal spänning vid tidpunkten för utstötning av spermier och detta bidrar till att uppnå orgasm och med avbruten samlag det inte är det. Känner inte utstötningen av spermier, fullbordar en kvinna inte den sexuella handlingen helt. För närvarande produceras prostaglandiner inte i hennes kropp, vilket bara håller kroppen i tonen. I framtiden leder underskottet av detta biologiskt aktiva ämne till nervösa nedbrytningar och sexuella patologier.

Minuserna av avbruten samlag

Minuserna av det avbrutna samlaget råder i stor utsträckning över fördelarna. Kärnan i denna äldsta preventivmedel är att ta bort penis från slidan tills utlösningen börjar. 

 • Kanske är den största nackdelen en stor chans att bli gravid. De högsta graden av oönskade graviditeter hos unga par och ungdomar - de kan fortfarande inte kontrollera sina känslor och önskningar och använder inte ytterligare preventivmedel. Det är omöjligt att fullständigt kontrollera den fysiologiska processen med utlösning, så även med en snabb reaktion kommer en liten mängd semen med aktiva spermatozoer in i slidan. Detta kan vara tillräckligt för att gödsla ägget.
 • Den andra minusen är risken att fånga en venerisk sjukdom. Metoden för avbruten samlag är relevant när partner är övertygade om varandra. 
 • Den tredje negativa - den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion hos män och framväxten av inflammatoriska processer i det lilla bäckens organ. På grund av stagnation av blod i könsorganen brutit ett antal trofiska processer, vilket kan leda till utveckling av prostatahypertrofi och dess inflammation som leder till impotens.

Lyckligtvis tidigt i processen att behandla och kan återställa en mans sexuella funktionen, men först och främst är det nödvändigt att överge metoden för avbrutna samlag, och plocka upp en individuell preventivmetod.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.