^
A
A
A

Ögonzoner: Förberedande period av samlag

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Erogena zoner kallas fläckar av hud eller slemhinnor, vars irritation orsakar sexuell upphetsning. Till de erogena zonerna, förutom dessa områden, ingår också organen av syn, hörsel, lukt, beröring och smak, vilka, med relevant information, bidrar till framväxten, stabiliseringen och intensifieringen av sexuell upphetsning.

3. Freud och hans elever betraktade de erogena zonerna hos ett vuxen människa som slutresultatet av långvarig sexuell utveckling, som börjar med födseln. Således, enligt Freuds idéer, har den nyfödda hela kroppens yta som en kontinuerlig erogen zon (hela huden är "erotiserad"). Barnet påstås ha "sexuellt nöje" från att röra någon del av hans kropp. I framtiden, är "infantil sexualitet" en serie steg i vilka förgrunden är olika erogena zoner (oral, anal), och ändra riktningen av sexuell lust (autoerotic, homosexuell, heterosexuella). För mogen sexualitet präglas av heteroseksuell orientering av sexuell lust och ledande roll av genital erogena zoner. Att stoppa utvecklingen eller regression av sexualitet leder enligt Freud till infantilförhållandet av erogena zoner (oral, anal). Enligt supportrar Psychosomatic Medicine, hudsjukdomar (eksem, dermatit, psoriasis), och slemhinnor (stomatit, bronkit, kolit, etc.) kan baseras på sexuell konflikt. I detta fall uppstår "erotisering" av vissa delar av huden och slemhinnorna (klåda, trofisk förändring etc.).

V. I. Zdravomyslov har utarbetat ett system för att placera kvinnors erogena zoner. Dessa zoner skiljer sig i intensitet av excitation, dess psykologiska innehåll. Samtidig irritation av flera erogena zoner, som AM Svyadoshch-anteckningar, kan leda till både summering av deras handlingar och till undertryckande av flera andra av en zon. Fenomenet av ektopi och heterotopi av erogena zoner observeras. Ektopi är avstängningen av zonen, den totala avsaknaden av något resultat när det utsätts för det (EP = 0). Heterotopy är överföringen av den erogena zonen, framväxten av den där den inte existerade tidigare. I sällsynta fall som beskrivs av ett stort antal erogena zoner, vilket leder till svårigheter att genomföra en preliminär period petting, eftersom det var nödvändigt att hitta en giltig erogena zoner ligger ibland ganska ovanligt. Dessutom finns det en typ av överkänslighets erogena zoner (kontinuerlig eller vid vissa tider på menstruationscykeln), i vilken zon irritationen inte kan åtföljas av en känsla av välbehag, sensualitet, och å andra sidan, kände som obehagligt eller smärtsamt.

 • Munnen. Lip kyss       

Kissens historia kan spåras tillbaka till antiken. Teorier och hypoteser av uppkomsten av en läppkus är många, monografier som ägnas åt detta problem har publicerats. Analysera fysiologi av en labiell kyss, forskare särskiljde tre huvudfaktorer: beröring (touch), smak och lukt. Olika författare, som föredrar en eller annan faktor, bygger därmed sina hypoteser på att en kyss uppstår. Så, en del av författarna som ger den viktigaste rollen att röra, tror att kärlekssängen härstammar från primitiv kärlek - kysser ditt barn och suger på sin mammas bröst. Supporters av denna uppfattning tror att i början var kyssen en instinktiv kontakt och först senare orsakade sexuella känslor förvärvad en erogen betydelse.

Denna åsikt är motsatt av en annan, genom vilken kyssen har gått in i en sexuell handling från en beröring som uttrycker vänlighet och dyrkan. En sådan touch av människor av olika kön underlättar gradvis deras närmande och ger en bra möjlighet till sexuell intimitet.

Vissa författare ser den främsta sidan i smakupplevelserna som uppstår under en kyss. Van de Velde skrev att även de gamla romarna kunde bestämma smaken av sina älskade kyssar. Enligt hans mening är icke-smärtsamma bett en vanlig kyssningssätt. Hos män är favoritplatsen för sådana bettar den vänstra axeln eller området ovanför nyckelbenet, kvinnorna har en nacke (vänster sida) och båda sidor av kroppen. Mycket beror på makarnas tillväxt och ställning. Enligt Van de Velde är benägenheten att bita i ett kärleksspel mer utvecklat hos kvinnor. Dessa författare finner en bra koppling mellan matsmältningsorganen och den sexuella sfären, mellan "smak och kärlek".

Och slutligen anser den tredje gruppen av författare att luktsansen är den ledande faktorn i kyssen. Naturligtvis spelade luktsansen i antiken en mycket större roll än det är nu. Med utvecklingen av civilisation och urbanisering spelar luktsansen för moderna människor en allt viktigare roll, men vi kommer att diskutera detta mer i avsnittet "Näsa och lukt".

Som man förväntar sig borde det inte finnas några frågetecken vid utvärderingen av denna zon, eftersom nästan varje kvinna kysste varandra och därför visste hur kyssar agerar på henne. Faktum är att endast två kartor har frågor. En av patienterna under många år lidit av pyorrhea och ulcerös stomatit och fruktade infektera sin man med en kyss, den andra var en kraftig obehaglig lukt från munnen och näsan, och när hon gifte sig med smekningar alltid vänt sig bort från sin man. Det kan förväntas att munen i överväldigande majoriteten av fallen kommer att väldigt excitera kvinnor, det visade sig faktiskt att den spännande effekten i större eller mindre grad uppträder i mindre än 50% av fallen. 105 kvinnliga kyssar var trevliga, men upphetsade inte, och 73 patienter var helt likgiltiga mot dem. 25 kvinnliga kyssar var obehagliga eller äckliga. En skarp spänning när kyssar läpparna upplevde endast 80 kvinnor av 400 (20%). Ofta använde kvinnor sin mun för oral, både heteroseksuell och homosexuell kontakt.

 • språk

Ovid Nazon i hans "Amores" ("Songs of Love") främjar varmt en språklig kyss. En språklig, språklig kyss sjunger av många poeter av både antiken och moderniteten.

Denna milda fransk kyss, där språket är bara nuddar partner läppar, och grov indiska samyana - rotation av språket i munnen av en annan, är det tyska språket kontakt med språket. Det kallas också djupt, varmt. I den indiska "Kamasutra" Vatsyayana och "Love of Love" Ovid Nazon finns olika typer av kyssar. Ovid Nason ger kvinnor ett antal hygieniska tips i denna fråga (den skarpa kanten av en trasig tand kan skada andras tunga, och en obehaglig lukt från munnen kommer att förgifta kyssens söthet). V. Du Sosses hängde en hel monografi till vetenskapen om att kyssa. Van de Velde skriver att utan ett språk finns det fortfarande ingen sann kärlekssäng, för det här organet är i allmänhet ett av de viktigaste verktygen för variationer i kyssen. Kyssen, enligt hans åsikt, har störst irritation när spetsen av tungan försiktigt kittlar läpparna och spetsen på partnerns tunga.

Det verkar som om en språklig kyss borde ge den största sexuella upphetsningen. I analysen visar det sig att 111 kvinnor (27,7%) inte visste om förekomsten av sådana kyssar, 46 kvinnor kysste "med tungan" men förblev likgiltiga för detta.

 • Näsa och lukt

Det är allmänt trott att män och kvinnor med stora näsor är "de mest passionerade". Näsan som en erogen zon nämns av många sexologer, men vår analys visade att näsan inte alls är en erogen zon. Endast 6 kvinnor (1,5%) kyss näsan var "väldigt trevlig och lite spännande". Kvinnans huvudmassa förblir till denna karess absolut likgiltig eller till och med okänd med den. Tre kvinnor kysste sina näsor obehagligt.

Samtidigt måste sexologer vara medvetna om den nära reflexanslutningen mellan naskkonchas och de kvinnliga könsorganen. De första rapporterna är att irritationer som härrör från könsorganet kan leda till utvecklingen av en näshålighetssjukdom, såg ut så tidigt som 1885.

En av grundarna av den sexuella vetenskap Havelock Ellis i sin monografi "sexuell perversion" skriver: "... Personer med defekta könsorgan, se till att ha defekter på den del av luktnerv, och vice versa." N. Henscheld i sin avhandling (Hamburg, 1967) ger ett intressant fall av agenes av det olfaktiva området i kombination med eunukoidism.

Mest av allt, denna fråga utvecklades av W. Fliss. Han hävdar att en speciell "köns spots" ligger på en partition i näsan och nedre skal (genitalstellen), som vid varje period svälla och enkelt krovotochat.Nam hade hittat flera fall av vasomotorisk rinit i form av ett slags havandeskapsförgiftning hos gravida kvinnor. Anslutningen av Fliess-punkter i näsan med kvinnliga könsorganen visades i sina arbeten av många kliniker

Således kan det anses bevisat och kliniskt och experimentellt förekomsten av en reflexanslutning mellan näslemhinnan och en sexuell sfär av en kvinna.

 • lukt

När det gäller sexualitet är situationen bättre med luktsinne, vilket för vissa kvinnor är en uttalad erogen zon. I. Bloch citerar Genkels uttalande: "Lukten är kärleksintressen, det vill säga de olfaktiva känslorna utgör grunden till samlag." IP Pavlov skrev: "Och jag tror att det kanske är den främsta orsaken till sexuell reflex är en speciell luktirriterande." Hos människan är luktsanslagens sexuella roll, enligt J. Novak, en slags atavism, en "rest av animation", men med ett patologiskt tillstånd kan det få en betydande inverkan på människans sexuella liv. Hos människor med perversion av sexuella känslor verkar vissa dofter som en piska, och spänner spännande sexdriven. Ett exempel på en sådan perversion ges nedan.

Särskilt utvecklad känslighet för specifika lukt i vissa insekter. Således luktar manar av några arter av fjärilar kvinnliga av deras art i några kilometer och flyger otvetydigt mot den.

För en person som är särskilt spännande i sexuella relationer är den kaprylkemiska gruppen (svett, vaginalt urladdande, seminalvätska, utsöndringar av förhud och körtlar i närheten av könsorganen). Lukt av honor som lockar män kallas epigoner och inkluderar muskler, tsibert.

Fortfarande Hippokrates noterade att varje man och varje kvinna har sin egen individuella lukt. Han trodde att med en ålder kan lukten av en person förändras. Lukten av män är starkare än hos kvinnor. Vestibulära körtlar av kvinnor publicerar en specifik "kvinnlig" lukt. Denna lukt under menstruationen kan intensifieras. På vissa män verkar han väldigt spännande och kan förklara deras önskan om cunnilingus.

O. Stall ägde ett stort kapitel i sin monografi till de specifika dofterna för män och kvinnor. Han tror att lukten av en kaprylgrupp, som vanligtvis uppfattas som obehaglig, på vissa män är spännande.

Jager trodde att män ofta uppskattar deras älskade kvinnas doft (lukt av hår, lukt i armhålorna och huvudet, särskilt näsan). O. F. Scheuer hänvisar här lukten av händerna, fötterna, anusen och jämn avföring. Många kvinnor har favoritandar som exciterar dem. I. Blok skriver att de mest spännande dofterna inkluderar lukten av reseda, heliotrope, jasmin, patchouli, violett, ros och muskus. Vissa kvinnor gläder sig starkt av blomman av en hemgjord kastanj, vars lukt liknar lukten av en manlig frö. Bland kvinnor är det tro på att lukten av kryddnejlika är bland de mest spännande luktarna hos män. Vi (VI Zdravomyslov) var tvungna att träffa kvinnor som fukta parfym "Carnation" pubhår.

Den stimulerande effekten av vissa andar på den sexuella känslan betonas av Dukes Moritz. Han skriver att Richelieu i sin ålder för spänningen av sexuell aktivitet levde bland de starkaste andarnas lukter. NE Ishlopdsky i sin monografi skriver att öst är vanligare inte labial och språkiga mycket mindre, och lukt kyss när näsan i ämnet kommer i kontakt med antingen näsan eller kinden eller armen av en annan. Han skriver att kineserna, som också övar den olfaktiva kyssen, anser att den europeiska läppkusten uttrycker kannibalism. M. Hlrschfeld i hans stora arbete ger bilder av en sådan nasal kyss.

I 86 fall av 400 var lukten av männen trevlig för våra patienter, och i 9 fall väckte han en sexuell känsla, men tillsammans med detta var han mycket ofta (102 fall) extremt obehaglig eller till och med äcklig.

I många fall är den negativa roll som lukten av vodka, tobak, spelar. Den utbredda användningen av alkohol är alltmer orsaken till olyckliga äktenskap, vilket leder till skilsmässa. Lukten av vinrök i de flesta kvinnor motverkar inte bara kyssning, men dödar ofta helt kärlek.

 • Ögonlock och syn

Ögonlocken är i sig en indistinkt uttryckt erogen zon. 167 kvinnor (41,7%) reagerade positivt på kyssa ögonlocken, 152 (38%) av dem kyssas talet "bara trevligt" och orsakar inte några sexuella känslor, och bara nio kvinnor "kyssas i ögonen" orsakade en kraftig sexuell upphetsning. Enligt våra patienter någonsin och ingen någonsin hade kysst och sex av dessa kyssar var obehaglig (kanske eftersom de har målat ögonfransar).

Förutom att kyssa läpparna "i ögat" är känt och den så kallade "kyssen av fjärilen", "kyss moten" - dubbelsidig beröring med ögonfransar.

Situationen är annorlunda med synen. Men stor betydelse att höra i sexuallivet för kvinnor, rättigheter för alla NE Ishlondsky, med tanke på att hörsel sinnen i allmänhet, utövar sin verkan efter att visuellt mer eller mindre bestäms av den positiva eller negativa förhållande till objektet, så han sa, att i det sexuella problemet med alla sinnen spelar vision en dominerande roll.

Samma åsikt delas av J. Bloch, som sa att det inte var en slump att två stora tänkare, filosofen Platon och naturforskaren Charles Darwin, kom överens om att "skönhet är kärleksformen". Skönhet ger alltid positiva känslor. A.E. Mandelstam skriver att kontemplation av nakna former, motsvarande mål av målning och skulptur är ett kraftfullt verktyg som exciterar sexuell känsla. Han tilldelar en stor roll till fashionabla klänningar, linne, skor, frisyr och betonar kvinnornas attraktivitet.

Analysen av våra kartor avslöjade ganska oväntade data. Det visar sig att 144 kvinnor var likgiltiga för den sorten av nakna män och endast i 64 orsakade denna typ av spänning, och endast 16 - stark. Tillsammans med detta var 66 kvinnor obehagliga att titta på en naken make, och två till och med äcklade. 77 kvinnor av 400 (nästan 20%) har aldrig sett manliga könsorgan.

 • Öron och hörsel

Öronkanalen från antiken antogs vara en av de starkaste erogena zonerna. Kyssande och sugande öronlober eller bakstyckets baksida gav i vissa fall faktiskt en stark sexuell upphetsning hos de kvinnor vi observerade. Använd särskilt denna zon i länderna i öst. I Indien, sedan antiken av perversion av "davanbandzh" - coitus i auricleen.

Vid oss kyssade 183 kvinnor (45,7%) aldrig ett öra, 78 (19,5%) kvinnor var helt likgiltiga för sådana kyssar. I 121 fall (30%) var positiva zonen, och endast i 11 (3,7%) orsakade en dramatisk stimulering, i 18 fall (4,5%) kyssar kallade negativa känslor, inklusive 6 fall kysste örat även motbjudande .

Hörsel. En kvinna kan vara upphetsad av de ömma ord som hon hör under förberedelser och coitus. R. Neubert anser att en kvinna "älskar att höra". En kvinna kan få veta tio gånger om dagen att hon är den sötaste, mest charmiga, vackraste.

Det är känt att vissa kvinnor kan vara glada av den här eller den där musiken. Därför talar vi om erogena zoner och erogena reaktioner, vi kan inte låta bli att bo på musik och sång. Sedan antiken är det kraftfulla inflytandet av sång och musik på känslor känd. Musik kan excitera, men musik kan också lugna. Därför använde Platon, Aristoteles, Asclepius (Aesculapius) och Celius Aurelianus i gamla tider musik för att behandla patienter. Under medeltiden rekommenderades det musikaliska inflytandet på patienterna av Avicenna.

I Västeuropa började "musikterapi" bli trendig under XVII-XVIII århundraden. Sedan 1900-talet började den vetenskapliga undersökningen av musikens inflytande på olika funktioner hos människokroppen (blodcirkulation, andning, gasbyte etc.) började.

I Ryssland 1913 organiserade VM Bekhterev "Samhället för att förtydliga den terapeutiska betydelsen av musik". Tyvärr har världskriget kortat verksamheten i detta samhälle. I vår tid återupplivade en av de utestående lärjungarna och efterföljarna av VM Bekhterev - VN Myasishchev vid samma institut igen studien av musikterapi.

Det är nödvändigt att välkomna det faktum att ett ökande antal av våra författare under de senaste åren har inkluderat musik i komplexet av psykoterapeutisk behandling av neuroser och neurosliknande förhållanden. I England använder Frank Knight med god effekt D. D. Shostakovits musik för behandling av svåra former av psykoneuros som inte kan påverkas av andra typer av terapi. I Förenta staterna bildades National Association of Music Therapeutists, som sammanställde terapeutiska kataloger av musik - den musikaliska farmakopén ("musicopee"). VL Levy ger några utdrag från "musicologist" som rekommenderas till moderna entusiaster av detta problem. Tyvärr finns det inga verk på "Musik och sex" på den här listan.

Denna lucka är fylld av en stor och mångfacetterad studie av A. Hens av musikens inflytande på kön. Författaren anser att alla musikstycken är mest spännande opera av Richard Wagner ( "Tristan och Isolde", "The Nibelungens ring", "Tannhäuser") och operett av Jacques Offenbach. Wagners musik och dess betydelse inom sexologi ägnas åt monografin av P. Becker. R. Meireder i sin bok kallar Richard Wagner ett erotiskt geni.

Idag hänvisar de flesta författare till den här kategorin och den senaste dansmusiken. Den spännande sexuella effekten av den senare förbättras ytterligare av motsvarande kroppsrörelser, som vi kommer att tala lite längre i avsnittet "Sensory Analyzers".

Vi kan inte helt överens med yttrandet från GP Shipulina att göra "musikalisk farmakopé," för att ta hänsyn endast instrumentala verk, i stället för vokalmusik, som har en annan angreppspunkt i psyket (ett ord riktar sig till andra signalsystem ). LS Brusilovsky påpekar med rätta aktiviteten (solosång och kör) och passiv (lyssna på sång) vokal vocal terapi vid behandling av olika sjukdomar.

I den andra upplagan av "Guide to Psychotherapy" ger LS Brusilovsky en översikt över världslitteraturen om musikterapi från antiken till nutiden. Av naturens inverkan på nervsystemet delar han alla arbeten i stimulerande och lugnande. I denna recension, tyvärr, nästan inget omnämnande av musikens påverkan på kön.

Nyligen studeras musikens inflytande på olika manifestationer av neuroser, liksom musiken i behandlingen av sexuella störningar, av SA Gurevich.

Utan att förneka den semantiska betydelsen av sång, kan vi säga att hela tiden, "Song utan ord", det vill säga. E. Bara ljudet (tonen och böjning) röster kan orsaka en ganska uttalad känslomässig reaktion, inklusive sex. På kvinnor i detta avseende påverkas de mycket höga tonerna av lyriska tenorer starkast. Kända är hela epidemier av sådana tenoristoks - "pechkovchanka", "lemeshistok", etc.

A. Moll stressade en gång att musik och sång påverkar excitabelt nervsystemet och muskelsystemet. I synnerhet är kvinnorna känsliga för musik i erotisk mening.

Det är uppenbart att effekten av musikterapi inte bara beror på arbetet och dess utövande utan även på lyssnaren själv och kan bara erhållas från människor som mer eller mindre förstår musik.

Ovanstående bedömningar om den auditiva analysatorens känslomässiga betydelse bekräftas genom analys av erogena kartor. Analysen av våra hörapparater bekräftade Rudolf Neuberts ord som kvinnan "älskar att höra". Således var hörapparaten i 154 kvinnor (38,5%) en uttalad erogen zon och i 38 patienter kunde "kärleksfulla ord" själva orsaka stark sexuell upphetsning.

Tillsammans med detta visade samma analys en otäck bild av det äktenskapliga beteendet hos ett stort antal män hos våra patienter. Alla sexologer är överens om att mannen inte ska ha samlag efter vända sig bort från sin fru och somna utan ytterligare tillgivenhet, utan epilog coitus utan nachspiel. Enligt våra uppgifter förbinder männen till 90 av våra patienter (22,5%) samlag extremt primitivt. Tyst på kvällen vänder hon sig till sin fru, som inte har haft tid att vakna, gör sitt jobb tyst och utan att säga ett ord "vänder och somnar." I 47 fall, "prata sina män" (11,75%) byli'sovershenno fru är likgiltiga, och 12 fall (3%) sa att deras män dessa styggelser som orsakar missnöje och ibland avsky hos kvinnor. Det är inte förvånande att genom sådant beteende de avskyr sina fruar från att driva "böner" och utveckla en bestående sexuell kyla i dem.

 • hals

Nacken är en ganska uttalad erogen zon. Hos 218 kvinnor var denna zon positiv, i 27 fall orsakade den en skarp sexuell upphetsning. Samtidigt kysste 95 kvinnor (23,7%) nacken helt obekant, i 12 fall var de ännu obehagliga. Olika delar av nacken hos en kvinna är inte lika med grad av erogenitet. En är mer behagliga kyssar i nacken framför, en annan - bakom, på hårbotten. Därför har vi nyligen skildrat "nacken framför", "nacke bakom" och "sidoytor på nacken". Av de 200 intervjuade kvinnorna (tabell 4) hade endast 122 (61%) samma reaktion i alla delar av nacken, och i 78 fall (38%) var reaktionen annorlunda.

Kattens plats är en uttalad erogen zon bland de kvinnor som vet om dess existens, men faktum är att 319 kvinnor av 400 ingen på denna plats kysste. I 40 av våra patienter var denna zon positiv och i 7 orsakade en skarp uppväckning. Endast två av de undersökta kvinnorna kysste hennes make mellan sina axelklingor och var obehagliga.

 • Mammakörtlar

Liksom munnen irriteras bröstkörtlarna oftare än andra områden, så det finns nästan inga vaga svar (endast 7 kvinnor noterade att de inte vet hur de reagerar på denna irritation). I 288 fall (72%) var bröstkörtlarna positiva zoner. I 46 fall orsakade vilar mot bröstkörtlarna (även utan irritation av bröstvårtor) en skarp sexuell upphetsning.

Det bör noteras att bröstkörtlarna är kraftfulla erogena zoner, inte bara för kvinnor. Även manuell kontakt med dem exciterar män. Det finns även en perversion - coitus intra mammorum (samlag mellan bröst). Den "Kama Sutra" och "Anamgarande" den här typen av coitus - narvasadata - även lämplig för samlag efter pausen (åtminstone i några dagar) i de fall där de älskande vill undvika graviditet, tror att detta kommer att resultera mogna frön under utlösning, och med följande handlingar kommer att gå redan omogna, oförmåga att befruktas.

Med den här metoden kan en man inte bara få orgasm, men en kvinna får en stor spänning från penis och pungen. Dessutom producerar mannen, som pressar bröstkörtlarna till varandra, ytterligare irritation med händerna, som om de masserar dem. S. Embe Boas anser att denna metod är mest intressant för män som älskar massiva, kraftfulla byster.

Ibland kan bröstkörtlarna nå ett kolossalt värde. I vissa fall är ökningen ensidig, men oftare - bilateral. Låt oss citera några sådana utsökta fall. Bartholiner rapporterade en kvinna vars bröstkörtlar hängde ner till knäna. Bonet beskrivna bröstkörtlar som väger 64 pund, Durston en 24-årig kvinna som inte kunde gå ut ur sängen utan hjälp: hennes vänstra bröst vägde 64 pund och den rätta var något mindre. Mapledelsoch tittade på en tvåårig tjej med en byst, som en lakterande kvinna.

På män är inte bara manuell eller sexuell kontakt med kvinnors bröstkörtlar spännande, men även deras kontemplation. Kvinnor vet det bra och använder det i stor utsträckning, bär klänningar med djup halsringning.

Under samlaget är många kvinnor märkta med bröstkörteln (tumescence-fas), ibland ganska signifikant, blir det venösa mönstret klarare. Fasdetemtsentsii fångar och bröstkörtlar (engorgement av dem minskar snabbt, det venösa mönstret blir igen mindre märkbart). I 30 fall var bröstkörtlarna en negativ zon, och i 6 fall uttrycktes detta ganska starkt.

Bröstvårtor och areoler runt dem hos kvinnor är en av de mest kraftfulla erogena zonerna. Deras sexuella egenskaper skiljer sig avsevärt från bröstkörtornas egenskaper. Det första som fångar ditt öga är nästan 10 gånger antalet frågetecken: här är de redan 63 i stället för 7. För irritation av bröstvårtorna är det bara 37 kvinnor som lämnar likgiltighet mot 85. Tre gånger oftare uttrycks den sexuella effekten starkt. Hos 134 kvinnor uttrycktes denna effekt kraftigt och ledde till och med i en mängd fall till en retande orgasm. Detta är tillbaka 1909, skrev G. Merzbach.

Irritation av bröstvårtor uppnås på olika sätt: händer (knådning, läppning), mun (suga, slicka) och slutligen glandispenis. Ägare av en retande orgasm hävdar att med den senare metoden uppnås det mycket enklare än med de andra. Kvinnliga bröstvårtor är extremt känsliga för sexuell stimulans och kommer omedelbart till ett tillstånd av erektion, och de omgivande areoler är i tillstånd av tumescens.

Van de Velde trodde att uppställning av bröstvårtor, som liknar uppförandet av det manliga könsorganet och kvinnliga klitoris, stärker ytterligare den erotiska effekten. Maximal excitering erhålles med samtidig stimulering av klitoris och nipplar.

Med tanke på ovanstående skillnader i bröstkörtelns sexuella egenskaper och deras bröstvårtor som erogena zoner, kommer det att vara av intresse att analysera deras individuella relation. Som framgår av tabell. 6, i 64 fall avslöts inte förhållandet av erogena bröstvårtor och bröstkörtlar. Av de återstående 336 maps 135 (40,2%) visade samma erogeneity dem i 152 fall (45,2%) var mera nipplar erogen och 49 (14,6%) - mindre erogen grund av 47 fall av negativt värde.

Under samlaget intensifieras vanligtvis förstärkningen av nipplarna och tumescence av areoler, och i den fjärde fasen av lagen (detumescence) passerar dessa fenomen ganska snabbt.

I motsats till kvinnliga maskulina bröstvårtor är mycket mindre uttalad erogen zon, har deras irritation under älskling liten effekt på generell sexuell upphetsning. Enligt W. Masters och V. Johnson noteras uppförandet av manliga bröstvårtor under samlag, men i mindre utsträckning. En liten bröstvårt bröstvårtor hos män som de observerade i 60% av fallen, en uttalad erektion - endast 7%. Om avskiljningen av kvinnliga bröstvårtor efter koalition vanligen sker mycket snabbt, förklaras det enligt författarna att hos män (om det finns en erektion av bröstvårtor) går den mycket långsamt (ibland även i flera timmar).

 • Fingrar och Touch

Analys av våra data visade att 148 kvinnor har fingrar som en positiv erogen zon, men de orsakar inte verklig sexuell upphetsning (endast ca 5%), i andra fall är kvinnor helt enkelt nöjda när de kyssas av sina fingrar. Tillsammans med denna analys visade att 149 kvinnor ingen kysste någonsin sina fingrar.

Endast två kvinnor var olyckliga när män försökte kyssa sina fingrar. Dessutom stimulerades tre av våra patienter med kyssar på handflatan och två på handens baksida.

Tårna som en erogen zon vi inkluderade i analysen mycket senare, och därför är antalet observationer mindre (130).

N. Libermann hävdade att tippens tips är en av kvinnornas viktigaste erogena zoner. Vår analys visade följande. För det första är det uppenbart att kvinnornas kvinnliga ben är "inte i högt intresse": endast 24 kvinnor av 130 män kysstes av tår (18,5%), följaktligen "?" sätta 81,5% av kvinnorna, medan på kissar med fingrar i händerna "?" noterades i 37% av undersökningen. Av dessa 24 kvinnor var 13 likgiltiga för dessa kyssar, en de var obehagliga och endast 10 kvinnor (41,5%) hade denna zon positiv. Tre av dem kyssade sina fötter var bara trevliga och bara fem provocerade en skarp spänning. Det är möjligt att en del av dessa 10 kvinnor spelades av en enkel, tillfredsställd självkänsla - "de är så älskade att de kysser fötterna."

Från den litterära informationen från den sista tiden var det bara AM M. Svadoszcz som observerade en patient vars kyss på hennes fötter orsakade en skarp spänning.

 • Rör

Att överväga att röra som en erogen zon kan vara i två aspekter: i allmänhet och i könsorganet.

A.E. Mandelstam skriver att omfamnar, beröring av händer och fötter, särskilt i dans, upphetsar sexuella känslor. I indisk sexologi ägnas en stor sektion till tekniken av olika omfamningar. IV. Bloch skrev: "... Att beröra en älskers hud är redan hälften av samlaget, de här röra ger vilda känslor överförda till könsorganen."

I synnerhet erogena är moderna danser, utsatt för grundlig kritik av M. Margulis i sin bok Syndrome of the Century. Han betonar att tjejer drabbas mest av samtida danser, som behöver veta om sexualitet så mycket som nödvändigt för att kunna behålla sin renhet.

Känslan av kvinnans beröring är tunnare och starkare, närmare relaterad till sexualitet. Många kvinnor i konversation med män har vana att röra på bröstet, hand och om de sitter och sedan till benet. Touched med pennor, fingrar, men bara till mannen som gillar dem.

O. F. Scheuer trodde att den mänskliga huden kan betraktas som ett stort organ som kan framkalla voluptuösa känslor. Det finns också en sensualitet i musklerna. Friktion, massage med händer och fötter användes allmänt i det gamla Indien, bland grekerna och romarna. Med syftet att ringa sexuell spänning och vilda känslor i öst är massagen i undervattensbaden, framförallt av vackra unga män eller tjejer, vanligt förekommande.

De flesta sexologer rekommenderar att kvinnor i den sexuella handlingen själva lägger sig i sexuella medlemmar av hennes man. Detta är särskilt viktigt med ett funktionellt smärtssyndrom orsakat av en neuros. I den nuvarande analysen kommer vi att överväga frågan om hur beröringen av mans sexuella organ påverkar hans fru. För 126 kvinnor var det trevligt, varav 28 provocerade en skarp spänning. 120 kvinnor, mestadels frigid, gjorde det likgiltigt (utan positiva och utan negativa känslor). 96 (22%) kvinnor har aldrig rört mannens sexuella organ. För 58 kvinnor var denna beröring obehaglig, och för 12 av dem till och med äckligt.

 • fransyska

Lännen är en otydligt uttryckt erogen zon. Endast i 24 kvinnor var loin en uttalad erogen zon. I fem kvinnor var det negativt. Endast EP +0.54. Sakrummet har ett EP ännu mindre - + 0,48. Endast i 16 kvinnor orsakade området av sakrum sexuella upphetsningar och mängden "?" når 207 av 400.

 • skinkor

Bland de erogena zonerna upptar skinkorna en speciell plats. Vackra kvinnliga skinkor var i antika Grekland och Rom till ett pris. Även Horace skrev: "För en kvinna en stor vice, om hennes rygg är dåligt utvecklad - det är som en platt näsa eller vrida ben." I Grekland byggdes ett tempel Venus Callipyge (kallos - vackert, pyge-seat). Vackra kvinnliga skinkor verkar spännande på männs libido.

Nästan alla erogena zoner hos en kvinna orsakar positiva känslor, främst med karess och kyss, skinkor utgör ett undantag. Här orsakar ganska trevliga känslor och till och med spänning inte smärta, utan användningen av kraft (skarp åtdragning av skinkorna med en mans hand) och även orsakar smärta. Denna funktion (flagellation) noteras både i inhemsk och utländsk medicinsk litteratur.

Vår analys av erogena kartor visade att i 177 fall (44%) av 400 visade sig denna zon vara positiv och hos 15 kvinnor orsakade den en kraftig sexuell upphetsning. Numret här är 3 gånger mindre än när man klargör det erogena indexet för midjan och sakrummet. Tillsammans med detta i 34 fall var zonen negativ, främst beroende på omfattningen av acceptans. EP +0,75.

 • naveln 

Som en erogen zon upptar naveln den mellersta positionen. I 56 kvinnor (24%) var han en positiv zon, i 7 fall gav en skarp spänning, 52 kvinnor förblev helt likgiltiga mot kyssnaveln. I 15 kvinnor var navelkusarna obehagliga, varav två var otäcka. Här ett stort antal frågetecken-237 (57,2%).

Underlivet är en ganska uttalad erogen zon. I 169 kvinnor var denna zon positiv, även om den endast hade ett skarpt uttryck hos 15 kvinnor. 57 kvinnor var likgiltiga för att klappa underkroppen. Procentandelen av frågetecken, men mycket mindre än i studien av naveln som en erogen zon, är fortfarande mycket stor, 167 kvinnor (41,7%) sätter den. Denna zon var negativ endast hos 7 kvinnor (1,7%).

 • klitoris 

Klitorisens erogena roll är allmänt känd. På ryska kallas det en "älskare". Hos 321 kvinnor (80,2%) var han en positiv zon, och i 176 fall (44%) orsakade en beröring till honom en skarp sexuell upphetsning. Tillsammans med detta bör det noteras att 32 kvinnor förblev helt likgiltiga för någon irritation av klitoris.

Han är irriterad på olika sätt: händer och mun med förberedande smärta och petting, manlig penis under samlag. Klitorisirritation vid munnen (cunnilingus), vissa män använder som en extra åtgärd, om hustrun under sexuell handling inte hade tid att få en orgasm.   

I 20 fall orsakade klitoris en obehaglig känsla. Detta är främst kvinnor som lider av vaginismus. Många ger inte män inte bara att smeka sina sexuella organ, utan även att röra dem. I avsnittet av vaginismus ger vi ett exempel på A. Ts., Vem var så upptagen att hon aldrig rörde sina könsorgan, även när hon tvättade. I 27 fall var någon kontakt med klitoris obehaglig och i 4 av dem till och med äckligt.

Mantegazza hävdade med rätta att klitoris som en penis med erektion ökar i storlek. A. Moll avvisade kategoriskt detta och trodde att klitoris, till skillnad från det manliga könsorganet, inte ändrar sin storlek när den är upphetsad. Vi anser detta vara ett missförstånd. Klitoris uppbyggnad uttrycks naturligtvis mycket mindre än penisens erektion. I vissa fall, med en liten storlek av klitoris, är denna ökning lite märkbar. Klitoris storlek är ännu mer variabel än penisens storlek. Ju större klitoris, desto mer märkbar är dess tumescence och en ökning av volymen under erektion.

Klitoris storlek i kvinnornas sexuella egenskaper spelar inte någon betydande roll. Enligt W. Masters och V. Johnson reagerar klitorisens stamkropp ständigt vid ökningen i diameteren, medan längden av klitoriet observerades i mindre än 10% av fallen.

Absolut frånvaro tumescence är endast för vissa frigid kvinnor. N. Rohleder beskrev "klitorism" - den långvariga och smärtsamma spänningen hos klitoris (lik priapism hos män), som utvecklas hos vissa kvinnor huvudsakligen på grund av överdriven onani.

Liten labia, ingången till slidan och dess nedre del är den viktigaste delen av kvinnans sexuella apparater för att få en orgasm. I vilket läge som helst coitus inträffar, kan det manliga könsorganet inte passera denna plats.

Att skilja på sina känslor relaterade till vagina mitten, under sexuell handling kan kvinnan inte, därför beaktar vi inte denna del som en separat erogen zon.  

Eftersom mullrande kroppen av klitoris isär, och anordnade vid ingången till vaginan i det låga polovyhgub (labiae pudendae minores, nimphae), är det logiskt att denna plats bör vara kraftfull erogen zon. Vår analys är helt bekräftad, men kraften i denna zon är något sämre än klitoris (se vaginal orgasm).

Så av 400 kvinnor i 309 orsakade irritationen av denna zon positiva känslor, och hos 97 av dem - en stark excitation till orgasm (vaginal orgasm). I 41 kvinnor var zonen likgiltig och endast 26 patienter irriterades av introitus irritation.

Livmoderhalsen i analysen kommer vi att demontera tillsammans med karaktäristiken hos den bakre fornixen - deras egenskaper är nästan identiska. Många kvinnor kan inte skilja sig, få irritation av livmoderhalsen eller den bakre fornixen.

Livmoderhalsen är en av de mest kraftfulla erogena zonerna. Irritation under samlag cervix 151 kvinnor (37,7%) gav en positiva känslor, som i 101 (25,2%) - skarp spänning, ofta slutar ge livmoderhalscancer (livmodern) orgasm.

Wernich ägde en speciell artikel till livmoderhalsens tillstånd under coitus. Han tror att uppställningen av livmoderns nedre del under sexuell upphetsning bör likställas med penisens spänning i en man och är betydande, och kanske till och med huvudpunkten för befruktning.

Samtidigt är 142 frågetecken (35,5%) mycket vanliga i denna zon. Det här är antingen kvinnor med vaginismus, där det inte fanns någon coitus alls eller i bästa fall det var ytligt, eller fall då en kvinna hävdar att hon inte förstår huruvida mannen berör näsbenen eller inte. I vissa fall är fallet impotens av mannen, hos andra - i en olämplig position hos kvinnan under samlag, när penis antingen passerar genom livmoderhalsen eller inte når den senare.

Denna zon kännetecknas också av att det är mycket ofta negativt (90 kvinnor - 22,5%) när: att röra på livmoderhalsen är inte bara obehagligt, utan även smärtsamt och äckligt. Det här är främst kvinnor med kroniska inflammatoriska processer i könsorganen.

Huruvida livmoderhalsen och klitorisna är ursprungliga konkurrenter för att få en orgasm eller fungera synkront kommer att visa en analys av deras korrelation.

 • anus

Området av perineum och anus har ansetts vara mycket kraftfullt erogen sedan antiken. Denna åsikt delas av många moderna sexologer. Det finns kvinnor som har rektal och perineal orgasm.

I allmänhet är den breda användningen av denna erogena zon karakteristisk för de södra och östra länderna. Så, i Indien mycket ofta vid sexuell intimitet irriterar mannen dessutom området av anus med ett finger eller till och med sätter ett finger i ändtarmen. Det är känt att på ön Sifnos (en av de cykladiska öarna) i antikviteter, onanerade både män och kvinnor genom att införa ett finger i anusen (N. Rau, Rosenbaum). G. S. Vasilchenko observerade en kvinna som, oavsett varaktigheten av friktioner, kom orgasmen inte fram tills mannen injicerade fingret i anuset.

Vi undersökte kvinnor i endast ett fåtal fall noterade användningen av anus för slutfasen av samlag för att förhindra graviditet (i stället för coitus interruptus).

Endast i 98 kvinnor av 400 berör anusen var positiva känslor, i 11 av dem var spänningen så stark som ibland ledde till en rektal orgasm. 108 kvinnor (27%) förblev helt likgiltiga för anusirritation, och i 128 fall (32%) sattes ett frågetecken.

Dessutom har denna zon ofta en uttalad negativ karaktär. För 126 kvinnor (31,5%) var rörande anusen extremt obehaglig och till och med äcklig och ibland smärtsam. I de flesta fall var det kvinnor som lider av hemorrojder. Ibland var likgiltig attityd ersatt av negativa känslor efter mans försök att utföra en rektal coitus.

Lårens inre yta är en ganska uttalad erogen zon. Hos 230 kvinnor (57,5%) var denna zon positiv, men en stark spänning från att strida denna zon uppkom endast hos 17 kvinnor. 105 kvinnor (26,2%) förblir likgiltiga för denna zinks smärta, rapporterade 59 undersökta att de aldrig strök på den här zonen. Endast för sex kvinnor som lider av vaginismus, rörde de inre låren var obehagligt, eftersom de väckte rädsla för ett nytt smärtsamt försök att få samlag.

Konstant eller tillfällig deaktivering av en eller annan erogen zon, liksom en signifikant minskning av dess intensitet, kallas ektopi av den erogena zonen. Det kan vara singel och flera. Särskilt ofta förekommer ektopi hos hysteriska kvinnor, benägna att utveckla lokalbedövning. Överföringen av den erogena zonen, dess förekomst på en ovanlig plats på kvinnans yta kallas heterotopi av den erogena zonen. Förslag i hypnotisk tillstånd kan påverka intensiteten hos denna eller den erogena zonen, dock under relativt kort tid. Tydligen kan viss inverkan på de erogena zonerna ha autosuggestion och autogen träning. Det bör noteras felaktigheten i tanken att kärlek bara är en fysisk (mekanisk) irritation av erogena zoner. I verkligheten är varje kärlek ett psykofysiologiskt fenomen. Den har ett psykiskt, personligt innehåll, ibland uttryckt i symbolisk form. I ritningen av tillgivenhet speglar dess mekanismer sociokulturella, historiska, etnografiska faktorer, såväl som personliga värderingar, attityder och karaktäristik hos människan.

 • Betydelsen av erogena zoner för familjeförhållanden

Således är alla sexologer, både våra och utländska, överens om att mannen är skyldig att känna till hans hustrus erogena zoner. Undantaget var bara R. Kraft Ebing, som, uppvuxen i Victorianismens anda, uppmanade läkare att avstå från att rekommendera sin man att använda erogena zoner. Det är helt oförståeligt varför L. Ya Milman i sin monografi delar denna synvinkel.

I vissa fall fylldes indikatorerna för enskilda erogena zoner två gånger - för mannen och den vän med vilken det finns ett parallellt sexuellt liv. Ofta skilde sig dessa sexuella egenskaper skarpt från varandra. För analys tog vi in varje zon det mest positiva alternativet.

Enligt Moraglia hade en kvinna, med egen upptagning, på kroppen av 14 olika platser, vars irritation orsakade hennes starka sexuella upphetsning. Enligt vår data är sådan pansexualitet inte en sällsynthet. Endast under de senaste 3 åren har vi observerat 5 kvinnor med minst 14 uttalade erogena zoner.

En av våra patienter som lider av vaginism uttalas, alla erogena zoner på framsidan (mun, bröst, könsorgan), hade en uttalad negativ indikatorer och zonen på baksidan av allt, men mild, har varit positiva.

Med tanke på ett sådant individuellt arrangemang av erogena zoner för varje kvinna är en av de båda makarnas viktigaste uppgifter att hitta dessa zoner och sedan använda dem före varje samlag.

W. Liepmann betonar att det inte finns någon sådan plats på människokroppen som inte kunde verka erogent och hos vissa människor även vara den främsta spänningszonen. Därför bör man i fråga om sexuell kalderhet ständigt söka platsen för sådana zoner. Användningen av dessa platser under den förberedande perioden kan oväntat göra sexuell förkylning till en stark upphetsning och passion.

W. Stockel skriver att behandling av sexuell kyla - en "resa genomförts för upptäckter inom erogena zoner", och råder mannen, med en kall fru att fortsätta denna strävan tills "tills han finner dessa platser eller läge samlag, som exciterar sin hustrus sexuella lust och orsakar orgasm. " Även mindre instruktioner till mannen i de erogena zonerna kan göra en kall "sexlös" fru till en normal och till och med passionerad kvinna.

Naturligtvis måste varje människa känna erogena zoner hans fru och skickligt använda dem under förspelet, men som korrekt påpekade NV Ivanov, inte alla områden i ett eller annat sätt kvinnor som ingår i acceptansen område, och om man, oavsett Med sin fru, korsar gränserna för detta intervall introducerar han denna hämmande effekt, vilket kan leda till en nedbrytning och utvecklingen av frigiditet. Det bör också noteras att med tiden och med det taktfulla beteendet hos mannen ökar brukarvidden av acceptans av en kvinna gradvis gradvis.

Å andra sidan, dålig utbildning, vissa kvinnor är extremt begränsar utbudet av acceptans, då läkaren bör enligt råden från SI Konstoruma, förklara för patienten att "när de är kär, då älskar dem alla är tillåtet" (H. Ivanov, AP Slobodyanik). För närvarande verksam i familjerådgivning oss (3. E. Anisimova) ofta tvungen att se och omvänt förhållande priemlemosti- spänner över ett brett område hos kvinnor och smalare och styv - hos män, särskilt om man är yngre än hans hustru.

Enligt AP Slobodyanik och G. Merzbach, en kvinna. Hon borde informera sin man om allt hon behöver för att skapa optimala relationer.

 • Emosionell-aerogen beredning

Den första fasen av coitus är den emotionella erogena förberedelsen av en kvinna, i spänning av hennes önskan om intimitet. Detta uppnås genom preliminära smärtor, irritation av specifika för dessa kvinnliga erogena zoner.

Olyckligtvis anser många män att förberedelserna är överdrivna känslomässiga och börjar ofta coitus så fort de själva har en erektion, inte helt intresserad av kvinnans sexuella upplevelser.

De flesta flickor, drömmer om äktenskap, ser det som en andlig sida. Kroppsförnimmelser, deras fysiologiska processer i bakgrunden. För många män finns det en specifik önskan om detumescens. Mot bakgrund av detta vid de första stegen i familjelivet, ung, känner flickan förolämpade och besvikna i sina drömmar. Denna frustration är en av de frekventa psykogena orsakerna till sexuell kyla.

Mirka M. KlimovaFyugnerova i sin bok "för kvinnor", skriver att taktlös partner, unceremoniously driver för sexuellt umgänge utan första manifestationer av ömhet och ömhet, som förbereder en kvinna för erotisk spänning, vilket leder till sexuell kyla och även avsky.

Tyvärr glömmer män ofta att i äktenskapet först måste det finnas kärlek, respekt, artighet och uppmärksamhet (sexuell etikett). Mannen och i ett sexuellt liv borde vara mycket uppmärksam på hustrun. R. Neubert skriver: "En man i sängen bör inte somna innan sin fru och vakna efter henne, och ännu mer efter samlag omgå och snurra."

 • Brist på känslomässig och känslomässig beredskap

Majoriteten av kvinnor (enligt våra uppgifter, mer än 70%) börjar få en orgasm är inte omedelbart efter starten av sexuell aktivitet, och i vissa, ibland ganska lång tid: vid den tidpunkt då kvinnan har "retardatsionnaya frigiditet", som inte är en patologi.

Enligt S. Schnabl varar denna tidsperiod i genomsnitt cirka 3 år (enligt våra data - 2,62 år). Hos kvinnor som började sexuellt vid en senare ålder, perioden

Tardativ frigiditet reduceras något. Enligt Schnabl, under senare år började perioden av retardationfrigalitet minska hos ungdomar.

L. Ya. Yakobzon citerar Elberskirchens uttalande att sexuell upphetsning orsakas av en kvinna som tar hand om henne. Eftersom äktenskapsmän sällan tar hand om sina fruar, gynnar detta utvecklingen av sexuell kyla. Samma åsikt delas av R. Neubert. I sin "Nya bok om äktenskap" skriver han: "En man måste ta hand om sin fru, inte bara före äktenskapet, men också i familjelivet." På ett annat ställe utropar han: "Hur lider fruarna på grund av deras äktares oförmåga att älska!"

Todor Bostandzhiev (Bulgarien) och ZA Rozhanovskaya tror att det inte finns några "kalla" kvinnor alls och det finns kvinnor som inte "värms upp av uppmärksamhet och bryr sig om en man, hans kärlek och ömhet." Detta beteende hos en man i ett äktenskap beror inte bara på hans "själviskhet och grovhet" utan också på fullständig okunnighet om sexualitet och äktenskap.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.