^

Övningar för viktminskning av sidorna

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 25.06.2018
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Behovet av att utföra övningar för viktminskning av sidorna uppstår när överskottsfettvävnad är koncentrerad i bukets yttre och inre sneda muskler, och midjan är inte bara inte klart synlig men också praktiskt taget inte undersökt. Och det mest övertygande beviset på förekomsten av sådana "lager" är överhänget av feta veck på sidorna efter att du har lagt på jeans och dragit dem på midjan.

Effektiva övningar för att gå ner i vikt från sidorna

Finns det effektiva övningar för att banta dina sidor? Ja, det finns sådana övningar, och det finns en hel del av dem: att utföra i stående position, sitta och ligga ner. Men genast bör du varnas att övningar för snabb viktminskning av sidorna är desamma, de behöver helt enkelt utföras systematiskt (det vill säga dagligen) med en konstant ökning av antalet repeteringar. Det är först varje övning görs 10 gånger, om ett par dagar - 12-15 gånger, i slutet av veckan - 20, och sedan varannan eller tre dagar måste du lägga till antalet repetitioner, vilket ger dem upp till 30-40 gånger. En gradvis ökning av belastningen ger inte styrkan och kommer att främja effektivare bränning av fettet som ackumuleras på sidorna.

För det första görs bantningsövningar i upprätt läge:

 1. Stå upprätt, lägg fötterna på axelns bredd, böj armarna och höja huvudet. På bekostnad av 1-2-3 för att göra tre sluttningar till höger sida (ökning av amplituden), på bekostnad av 4 - rak. Därefter görs samma till vänster. I varje sida av fem replikat.
 2. Utan att byta position, höja armarna nära huvudet och böj försiktigt först till ena sidan, håll positionen i lutningen till kontot till fem, och räta sedan långsamt och gör detsamma i andra riktningen. Upprepa 5 gånger.
 3. Samma position, men lägg händerna på bältet. Utan att böja ryggen lutas kroppens övre del i rätt vinkel och därefter utförs en jämn 360-graders cirkulär torso-rotationsrörelse av torso. Upprepa 5 gånger i varje riktning.
 4. Stå upprätt mot väggen på ett avstånd av 25 cm från henne, fötterna axelbredd isär, armar böjda vid armbågarna framför bröstet, palmer öppna på utsidan. Vändningar är gjorda av överkroppen (med "vridning" i midjan) - med båda händerna på väggens plan, växelvis i varje riktning. Minsta antal repetitioner är 10.
 5. Utan att gå från vertikalplanet, vänd mot ansiktet och luta sig mot handflatorna, för att få benen att springa tillbaka mahiet och böja tillbaka rakt tillbaka. Varje fot - 10-12 mahov.

trusted-source[1]

Övningar för bantning mage och sidor

Övningar för bantning av sidorna, utförd av sittande:

 1. Sitt på golvet, rygg rakt, långsträckta plana fötter ihop, händer bakom huvudet; att avvisa stammen så mycket som möjligt tillbaka, håll pusten på poängen till 5-10; återgå till startpositionen. Upprepa 10-15 gånger.
 2. Utan att ändra positionen, böja benen i knäna och höja dem, svänga kroppen tillbaka och håll balansen i 5-10 sekunder. Återgå till startpositionen. Upprepa 10 gånger.
 3. Återstående i samma position (långsträckta plana fötter ihop), vänd med den övre delen av stammen till höger och vänster, vidrör golvet bakom ryggen med handflatan i båda händerna. Upprepa 10-15 gånger.

Övningar för bantning mage och sidor, utförs liggande:

 1. Ligga på ryggen, benen böjer sig vid knäna, fötter vid axelns bredd, stängda "i lås" händer bakom huvudet, armbågarna ser till sidorna. Lyft huvudet, axlarna och axelklingorna från golvplanet och håll posen på poängen till 5-10, utan att böja nacken och inte vidröra hakan med bröstet. Återgå till startpositionen. Upprepa 10 gånger.
 2. Utan att ändra positionen höjer du samtidigt huvudet, axlarna och axelbladet med en sväng till höger och försöker vidröra vänster armbåge på höger knä. Återgå till ursprunglig position, och upprepa detsamma i motsatt riktning. Antalet upprepningar på varje sida är inte mindre än 10.
 3. Ställ i racket för uppskjutningar från golvet (bar), böj den högra foten i knäet, ta bardo nära magen och lyft sedan upp benet och räta upp det. återgå till startpositionen, och gör sedan samma med din vänstra fot. Upprepa 5 gånger med varje fot.
 4. Utan att ändra positionen, böj högerbenet i knäet och försök att nå ut till höger armbåge med knäet. Gå tillbaka till startpositionen och utför liknande åtgärder med vänster fot. Upprepa 5 gånger med varje fot.
 5. Ligga på din högra sida, långsträckta plana fötter tillsammans, betoning på höger armbåge. Svänger upp och ner med din vänstra fot (10-15 gånger). Ändra positionen - ligga på vänster sida - och gör detsamma med din högra fot.
 6. Utan att ändra positionen, höja skrovet och höfterna ovanför golvet, håll kroppen på armbågen och sidoytorna på fötterna, anslutna ihop. Håll posen på kontot till 10. Ändra positionen till andra sidan.

För universell kardioterapi är universalhjälpen bra - hopprep: det räcker att hoppa i 2-3 minuter innan du utför grundläggande övningar. Och en ytterligare obligatorisk övning för snabb viktminskning av sidorna (i samband med "massage" av problemområden i midjan) - rotation av sportbandet (normalt eller med viktning). I princip är det tillräckligt att vända hula-hoop i fem minuter på morgonen och på kvällen, men inte direkt efter att ha ätit.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.