^

Alternativ till blepharoplasty av ögonlocken: krämer, masker, övningar

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 12.03.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Med åldern produceras mindre kollagen och elastin i hudcellerna, vilket gör att det förlorar sin elasticitet. Ansiktets kontur är suddig, rynkor visas, särskilt ögonlocken är föremål för åldringsprocessen, de blir tunnare och hänger över ögonen. Trots oundvikligheten av sådana fenomen vill varje kvinna förlänga ungdomen, vidta åtgärder för att förbättra ansiktets tillstånd, inklusive ögonlocket.

Det säkraste sättet att bli av med sträckt hud ovanför eller under ögonen är att göra blepharoplasty - en operation för att ta bort överflödig hud. Samtidigt är det dyrt, traumatiskt, med lång rehabiliteringstid och möjliga komplikationer. Lyckligtvis finns det ett alternativ till blefaroplastik.

Ögonlockslyft utan operation hemma

Förutom enskilda fall, när ingenting kan korrigeras utan kirurgiskt ingrepp, finns det kosmetiska tekniker för att föryngra ögonlocken. De kombinerar salongsprocedurer och korrekt hemvård.

Ögonlockslyft utan kirurgi kan utföras med hårdvarumetoder, med hjälp av mesoterapi - injektion av den nödvändiga kompositionen, injektioner av botulinumtoxin, införande av terapeutiska trådar under huden som fixerar huden i applikationsområdet och främjar kollagenproduktion.

Ögonlockens tillstånd beror till stor del på korrekt vård för dem. Detta är ett mycket känsligt och känsligt område i ansiktet som kräver en känslig attityd. För dem har kosmetologer utvecklat speciella produkter för daglig vård, som kännetecknas av en speciell textur och sammansättning, inklusive att dra åt ögonlocken.

Ögonlockskrämer

Slappande ögonlock är inte det enda kriteriet när man väljer en kräm. Förutom lyfteffekten måste den ta hänsyn till andra faktorer: hudtyp, tendens till allergier etc. Dess obligatoriska komponent är hyaluronsyra, som har en uppstramande effekt.

Bidrar till detta och utför andra användbara funktioner (fuktgivande, näring, bindeproteinproduktion, lindring och färgjustering) retinol (vitamin A), tokoferol (E), växt- och sjögräsextrakt, bas- och eteriska oljor, honung, animaliska produkter, specialsyntet. Föreningar.

Alla välrenommerade kosmetikamärken har lyftkrämer i sin linje. Dessa är Vichy, Dior, Evelyn, Lumene, Oriflame, Faberlic, etc.

 • Heparin ögonlockssalva

Ett billigt universalmedel för åldersrelaterade förändringar är drömmen för de flesta av oss. Eftersom hennes fyndiga människor erbjuder heparinsalva, vars direkta syfte är att minska blodpropp, förhindra bildandet av blodproppar och eliminera den inflammatoriska processen.

Hur kan det hjälpa till med hudföryngring? Optimister hävdar att med förmågan att vidga blodkärl förbättrar det blodcirkulationen, vilket innebär att det främjar de metaboliska processerna i epidermis. Kosmetologer är skeptiska till sådana uttalanden och varnar för faran för uppkomsten av komedoner, utvecklingen av rosacea.

Ögonlocksmasker

Masker gjorda av naturliga improviserade ingredienser, som ger näring och återfuktning, toning och uppstramning, hjälper alltid till att förbättra tillståndet i ansiktets hud. Det är inget undantag och liknande vård för området runt ögonen.

Olika oljor spelar en viktig roll som råvaror för dem. Så sesam förbättrar elasticiteten, druvfröolja är lämplig för torr och irriterad hud, ricin, oliv ger näring till den med användbara ämnen.

I kombination med andra produkter kan du få underbara kompositioner för att lyfta ögonlocken. Recept kan innehålla:

 • koka havregryn med mjölk, svalna, tillsätt fet vegetabilisk olja tillgänglig i huset;
 • vispa äggulan och droppa sesamolja i den, rör om;
 • gnugga rå potatis, pressa ut saften, kombinera den med persiljajuice;
 • kombinera aprikosmassa med gräddfil, blanda noggrant.

Innan de resulterande maskerna appliceras måste dekorativa kosmetika tas bort, en lätt massage runt ögonen utförs med fingertopparna, blandningen appliceras försiktigt på ögonlocken, utan att sträcka dem i något fall. Tvätta av masken med kallt vatten, varefter en närande kräm appliceras.

I flytande formuleringar väts bomullsdynor, överlagrade på ögonområdet, du måste ligga ner med dem i en kvart utan att skölja med vatten.

Ögonlocksremsor

För de som inte klarar av problemet med hängande ögonlock har det uppfunnits knep för att dölja sträckt hud. Dessa är tejpremsor för lyft, limmade på det övre ögonlocket.

Ett klistermärke formas på ren, torr hud med hjälp av en gaffel som kommer med remsor eller pincett och trycks lätt. Smink appliceras över den. Ta bort den tillsammans med dekorativ kosmetika med en sminkborttagare.

Ögonlocksövningar

Som ni vet spelar fysisk aktivitet på dem en stor roll för att stärka eventuella muskler. Det finns också gymnastik för att lyfta ögonlocken:

 • gnugga handflatorna mot varandra tills en känsla av värme uppstår, täck dina slutna ögon med dem;
 • med ögonen öppna, dra huden på tinningarna med fingrarna, stäng och öppna dem 40 gånger;
 • med huvudet bakåt, lyft upp ögonbrynen, sänk ögonlocken samtidigt;
 • öppna ögonen så brett som möjligt, stäng tätt på bekostnad av 5, håll samma mängd stängd, upprepa flera gånger.

Fingermassage för ögonlocken

Händerna innan massage ska tvättas väl och smörjas in med valfri basolja. Övningar syftar till att stimulera lymfdränage, ta bort svullnader:

 • tryck med tummen och pekfingret, gå längs ögonbrynen, höj dem lite;
 • med pekfingret, tryck från näsryggen längs ögonhålan till tinningen;
 • försiktigt "trumma" längs omkretsen av det nedre ögonlocket;
 • stäng ögat, tryck ner huden på dess yttre sida, massera med den andra handen, rör dig mot näsryggen;
 • stäng ögonen hårt, slappna av utan att öppna ögonen;
 • lägg handflatorna på ögonlocken och försök att öppna ögonen;
 • med slutna ögon, massera ögongloberna.

Var och en av dem upprepas 5-10 gånger, och massagen varar upp till en minut.

Hårdvara ögonlockslyft

Fördelen med ett hårdvaruögonlockslyft framför ett kirurgiskt är att det är smärtfritt och icke-traumatiskt, i avsaknad av en rehabiliteringsperiod.

Den ledande positionen bland hårdvarumetoder upptas av laserlyft. Med dess hjälp minskar svullnader, hängande, fina rynkor runt ögonen. Dessutom stimulerar laserns penetration i djupet av epidermis produktionen av kollagen och cellregenerering.

Resultatet blir märkbart efter 3-5 sessioner, som hålls med månadsintervall. Några dagar efter ingreppet försvinner spår av ingreppet.

RF-lyft har visat sig väl, vars essens är genereringen av radioemission på huden på ögonlocken. Med hjälp av radiovågor värms epidermis upp, på grund av vilket kollagenfibrerna drar ihop sig och tjocknar, huden stramar och dess ton förbättras.

Smas-lyft påverkar huden med hjälp av en ultraljudspuls, som tar emot, muskelsystemet drar ihop sig, en lyfteffekt uppstår. Förfarandet varar ungefär en timme, innan det utförs av en specialist, görs markeringar i ansiktet och enheten rör sig längs dessa linjer.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.