^

Hemlagad lök hår masker: recept

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Gör några av de hemlagade hårmaskorna för hår, vilka recept erbjuder internet, enkelt och billigt. När allt kommer omkring är honung, smör, majonnäs, vitlök, ägg, kefir, jäst, morötter, citron och liknande produkter i varje kök, och om något saknas, är det inte ett problem att köpa. Förresten använder de inte bara vita glödlampor, utan även gröna fjädrar, liksom skal.

 • För den snabbaste tillväxten rekommenderas rena lökar och blandningar av olika produkter med hårbåge. Enkel medicinsk vikt - den markerade eller markerade vita lökjorden. Gruel är jämnt fördelad över huden och lämnar i en timme.

En mer komplex massa består av flera komponenter: För 2 delar lökjuice, ta 1 del av honung, kefir, burdockolja, brandy och havsalt. Rör om tills smidig blandning appliceras på huden och håll i 60 minuter.

Sammansättningen av jäst, yoghurt, morotsjuice, burdockolja och citron- och lökjuice utmärks av hög effektivitet. Först insistera yoghurt-jästblandning (i 2 timmar) - håll i 20 minuter. På en mörk plats. Lägg sedan till 1 del av de övriga ingredienserna. Remediet appliceras i 20 minuter.

På samma lista - en mask med aloe. 2 tsk. Detta ämne och honungsblandning med 1 tsk. Citronsaft och 1 msk. - lök. Denna blandning rekommenderas att hålla i ungefär en halvtimme.

Hårmaskor från lök

Det är lättare att förbereda masker för hår från lökar om du håller grönsaken i en halvtimme i frysen. Frysta grönsaker verkar inte så aggressivt på ögonen. Många hårbågar bör appliceras på torr hud och rötter, utan att smita över håret. Använd en badhatt, varm med en handduk.

För att uppnå önskad effekt rekommenderas att masken hålls i 20 minuter. Tvätta bort innan tillåtet om outhärdligt för att uthärda brännande känsla och obehag. För att förbättra de fördelaktiga effekterna av honung, brandy, burdock olja, aloe och andra ingredienser läggs till löken.

Skölj av rester med rinnande vatten vid en behaglig temperatur och schampo, och avlägsna lukten genom att skölja i vatten med citronsaft eller doftande olja. Kursen är 10 eller flera procedurer, följt av en lång paus, och du kan upprepa samma procedur igen.

 • Många tror att den beprövade alternativa hårförbättringsprodukten är bättre än modern industriell kosmetika. Lök är användbara för hår och när de konsumeras inuti, och när de appliceras på rötterna, ökar effekten många gånger.

Håret växer snabbare, läker, blir starkare och tjockare, få glans och vitalitet. En särskilt effektiv kombination av metoder: ät 0,5 lökar dagligen, samtidigt förbereda masker och hinka avkok för extern användning. Alkoholtinktur av lök för att gnugga in i huden är också lämplig.

Hemligheten med lökstyrka är att den är fylld med vitaminer från flera grupper som förbättrar immuniteten (C), varnar för tidigt grått hår och mjäll (grupp B), förbättrar hårns näring. Orsakar en brännande känsla, lök stimulerar blodflödet till rötterna, vilket främjar tillväxt. Mikroelementen i den kryddiga grönsaken har också en positiv effekt.

Hårmask med honung och lök

Om ingen argumenterar om fördelarna med lök för hår, hur är hur en produkt som honung är användbar? Varför ingår naturlig sötnos i kosmetiska produkter och hemmet för hud och hårvård?

Sammansättningen av naturlig honung innehåller hundratals mikro- och makroelement, antioxidanter, vitaminer. Med vanliga procedurer, såsom wrap eller hårmaskar med honung och lök, blir folliklar och stänger starkare, tillväxten accelereras, elasticitet och densitet ökar. Huden är läkt och uppfriskad, arbetet med talgkörtlarna normaliserar, mjäll försvinner. Honungslökmetoder används för att förhindra bräcklighet och håravfall [1], öka elasticiteten, ge ett hälsosamt och välskött utseende. I rättvisa kvinnor bidrar till den känsliga naturliga vitare.

 • Dubbelverkan erhålls från en enkel mask av två ingredienser. Samtidigt bidrar de stimulerande egenskaperna hos en skarp grönsak till att bättre absorbera de goda komponenterna i den söta produkten.[2]

En av recepten består av en halvlök, passerat genom en mixer, 3 matskedar honung, 1 msk. Vodka och samma mängd havssalt. En liten uppvärmd blandning bör gnidas in i rötterna och spridas på strängarna och sköljas sedan med ren och sköljas med myntvatten och neutraliserar lukten.

Hårmask med båge och kardborreolja

Användningen av hårbågar förbättras med ytterligare komponenter med liknande effekt, till exempel vegetabiliska oljor. Särskilt populär hårmask med båge och kardborreolja.

 • Kockolja är rik på fettsyror, protein, vitaminer. De förbättrar strukturen, motstår förlust, återvänder glans. Det förbättrar blodcirkulationen på ytan av huden, förbättrar hudens kvalitet och struktur, och är effektiv vid behandling av hudsjukdomar, inklusive eksem.[3]

Lökjuice och olja blandas i lika stora proportioner, appliceras på håret i en halvtimme. Huvudet värms med polyeten och en scarf. Tvätta av med neutralt schampo.

Om du lägger till olika ingredienser till lök och smör, kan du förbättra effekten. Således erhålls en vitaminiserad massa för att stimulera tillväxt genom tillsats av jäst, morot och citronsaft. Torrjäst 1 tsk späd ut med varmt vatten, tillsätt samma burkaolja, i likhet med lök, citron, morotjuice efter fem minuter.

 • Friskt hår behöver också vitaminstöd. Gör en nattmask enligt följande recept: äggula, lökjuice, calendula-tinktur, burdockolja och honung (ta det jämnt), rör om en droppe vitamin A, applicera på hår och linda säkert. På morgonen skölj med schampo.

Luktproblemet löses genom att tvätta håret i halva med äppelcidervinäger och sedan rikligt skölja med rent vatten.

Hårmask båge, honung, ägg

Oavsiktligt förbättra tillståndet hos håret kan vara hemmetoder, till exempel naturliga masker. Hårbåge är den ledande produkten för att uppnå detta. Den kombineras med andra naturliga ingredienser. Hårmaskens båge, honung, ägg - ett effektivt förfarande tillgängligt. Vattenlöslig peptidhårtillväxt i kycklingäggägg stimulerar hårväxt genom att inducera syntesen av vaskulär endotelväxtfaktor.[4]

Lök-ägg-honungsblandningen är berikad med vitaminer och har följande egenskaper:

 • närmar sig rötterna med näringsämnen
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • bakteriedödande effekt;
 • förbättrar tillväxten;
 • motstår skallighet
 • tonar upp;
 • botar mjäll.

Huvudregeln för att använda denna mask är uthållighet och konsistens. För en fullständig rehabiliteringskurs tar det två till tre månader.

Efter appliceringen är lökan en obehaglig lukt. För att undvika detta är det bättre att använda saft än våtservett och tvätta håret med ättiksyra, vatten, speciell schampo och balsam. Eller skölj med ört avkok. Vid torkning applicera ett smaksatt kamningsmedel. I masken droppar en liten bit av din favoritolja.

Masken kommer att kräva saft av 2 lök, äggula, 3 skedar honung. Gnidade produkter gnidade i hårrotsarna, täcka i 40 minuter med polyeten och en handduk av naturväv. Noggrann gnidning främjar den aktiva absorptionen av de fördelaktiga komponenterna i masken.

Med ägg och honung på basis av lök tvättas med vatten med tillsats av citron. Multipliciteten är två gånger i veckan i 2 månader eller mer. Upprepa tillåtet efter samma paus.

Följande recept är mer komplicerat, särskilt för personer med försvagade torra flätor. Ta en sked full av lökjuice och olivolja eller andra oljor och 2 tsk. älskling, knacka ägget. Massan appliceras på huvudet, täckt med en film på toppen och insvept med en handduk. Håll dig länge, upp till 2 timmar. Applicera varje vecka. Essenser, extrakt, örttextrakt kan blandas i masken, ändra dem från tid till annan.

Hårmask från lökjuice

Hela grupper av vitaminer, mineraler, organiska syror - ovärderlig rikedom, som har en buga för hår. Det är så användbart att även en obehaglig följd - lukten hindrar inte människor i kampen för vackert hår på sina egna huvuden. 

 • Lyckligtvis fann empiriskt sätt att förhindra eller eliminera denna effekt. En av reglerna är att förbereda hårmaskar från lökjuice och inte från massa, där stycken fastnar i håret och avger särskilt starka vätskor.

Det är inte alltid nödvändigt att fördela massan över hela håret. För att förebygga förlust och tillväxt är rötterna, så det är i dem att ämnen som är användbara för håret bör gnidas.

För att förbättra effekten, rekommenderas att värma lökjuice eller blandningar baserade på det på kroppens temperatur. Håll duschlocken med ett naturligt näsduk eller handduk.

Om den rekommenderade tiden från en halvtimme till en timme inte kan upprätthållas (på grund av en brännande känsla), sluta sedan proceduren och använd nästa halv halv koncentration av juice. När huden används, ökar mängden juice i de blandade maskerna. Juice kan blandas med alkohol, oljor, jäst, honung, äggulor, kefir, citrusjuice.

 • För sköljning av lukten med sköljning. Vinäger är lämplig för fettigt hår, honung och färglös henna för torrt hår. Universell botemedel - ett avkok av grön persilja.

Hårbehandling med lökjuice utförs av kurser: två eller tre gånger per vecka i en månad. Om nödvändigt, upprepa behandlingen efter en månads paus.

Mask av lök och vitlök

Vitlök är en kraftfull botemedel mot bakterier, som ofta är orsaken till låg immunitet, sjukdomar i olika organ, liksom hårproblem. När det appliceras lokalt ökar juicen eller massan av vitlök blodcirkulationen, främjar hårets tillväxt och hälsa. Ger immunmodulerande antioxidantverkningar, skyddar mot ultraviolett strålning, förbättrar hudmikrocirkulationen genom att öka perfusion av hudkapillärer med 55%.[5], [6]

Dubbel kraft har en mask av lök och vitlök för håret. Det lägger också citronsaft, majonnäs (helst hemlagad) och honung. Alla ingredienser blandas i lika delar, vitlök och lök till håret tas i detta fall i form av ren juice, utan massa: det finns mindre lukt från det. För ett förfarande för medellängd av flätor är en stor lök och tre vitlöksklyfta tillräckligt.

 • Vitlöksajuice appliceras längs hela längden och inte bara på hud och hårrötter. Händer skydda med handskar. Wrap ett huvud med en varm scarf.

Tiden beror på hårtyper och individuella egenskaper: från 12 minuter till en timme eller mer. Därefter tvättas huvudet ordentligt och sköljs med surgjort vatten.

Den enda minus med kryddiga vitaminerna är en beständig lukt som inte kan tvättas av med rent vatten. Olika metoder har utvecklats för att neutralisera obehagliga vätskor: från doftande oljor till henna och senap. Specifikt, i denna mask, sker partiell neutralisering omedelbart på grund av närvaron av citronsaft och honung. Om du lägger till 5 droppar av två eller tre typer av eteriska oljor till schamponet, kommer lukten att minska ännu mer betydligt. Men långt hår faller vackert av axlarna och kort sken och växer snabbare.

Hårmask med lök och konjak

Det finns sorter av hårmaskor med lök och brandy. Funktionen hos den ädla drycken (när den appliceras externt!) Att återställa naturlig styrka och skönhet till hår, öka tillväxten och minska fettinnehållet. Effekten av irritation orsakar blodkörning till rötterna och folliklarna.

Cognacalkohol tar bort överflödiga lipider från hudens yta, löser rester av tvättmedel och vårdprodukter, fasta salter som ingår i vatten. På grund av detta återkommer naturlig glans och hälsosam glans.

 • Cognac ökar den positiva effekten av andra komponenter som ingår i naturliga oljor och medicinska buljonger.

Shampoo är gjord av drycken, den blandas med honung, äggulor, salt, aloe, morot, citronsaft, olivolja och ekbark dras på den. Cognac kan också röra upp håret: ljusbrunt - till rik choklad, svart får kastanjens höjdpunkter. Tillägget till den malda kaffemassan uppdaterar inte bara flätans färg utan ger också en god arom.

Om istället för en lök för håret att använda skålen, så har produkten enligt följande recept hög effekt: buljongen viks över natten, filtreras på morgonen och blandas med konjak i lika stora proportioner. Därefter högg en pudding varm peppar fint, lägg till vätskan och lägg den åt sidan i flera timmar. Gnuggen filtreras. Kursen är varje dag i en månad. Förfarandet kräver tålamod, men det är värt det: den här masken stärker rötterna, stimulerar tillväxten och förbättrar hårets struktur.

Hårmask med vodka och lök

Alkohol är en del av många kosmetiska produkter, inklusive eliten. Och det är inte av en slump, eftersom alkohol är ett aktivt kemiskt ämne som ökar effekten av andra komponenter. Vodka är en populär ingrediens i hemmet kosmetika, inklusive hår och hårbotten helande. Med en billig hårmask med vodka och lök kan du uppnå resultat som inte är värre än från märkta lotioner och schampon.

Hårbåge stimulerar tillväxt, förbättrar skick och struktur, styrka och tjocklek. Vodka i recept är helt säkert, det torkar huden, minskar mängden mjäll, värmer och ökar metabolismen. Det har en positiv effekt på glödlamporna, förnyelsen av epidermala celler och hår. Blandningar på alkohol hjälper till att behandla seborré, främja absorptionen av fördelaktiga ämnen, inte orsaka allergier.

 • I motsats till hobbyen av några förmodligen helande egenskaper hos moonshine, rekommenderas inte moonshine eller annan lågkvalitativ alkohol för hårvård. Anledningen är att de kan innehålla komponenter som är skadliga för håret och kroppen som helhet.

Du kan inkludera olika produkter i en lökmask med vodka: citronsaft, senap, kefir, honung, ägg, kakao, vegetabilisk olja. Det enklaste receptet är juice, honung, vodka i förhållandet 2: 2: 1. Knäblandningen appliceras på håret i 20 minuter. Kursen är några månader med en eller två procedurer varje vecka.

Hårmask med kefir och lök

Receptet på hårmaskar med kefir och lök är följande: 1ch.l lägger till ett brutet ansikte. Kakao, 0,5 kopp yoghurt, 1 msk. Vodka. Löket gnids och juice pressas från det. Maskens kännetecken är att det ger utrymme för fantasi. Du kan bara ge äggula, inte hela ägget. Eller lägg till burdock olja. Eller gör bara lök och kefir.

Denna mask med en båge för håret och resten av ingredienserna appliceras i två lager: den andra - när den första torkar. En timme senare tvättades flätor med varmt vatten. Tack vare kefir känns lukten av lök inte så stark som i andra fall. För att uppnå önskat resultat måste masken utföras två gånger i veckan, totalt 30-40 procedurer.

 • Kefir är användbart inte bara för att det mjukar den skarpa lökluften.

Mejeriprodukt innehåller proteiner, kalcium, jäst, fördelaktiga mikroorganismer, vitaminer; allt detta närmar, stärker, återställer hår, fuktar med överdriven torrhet, förhindrar bräcklighet och förlust. På håret bildas en film som skyddar mot de negativa effekterna av yttre faktorer.

Masker med kefir lätta hår, inklusive färgad. Detta bör komma ihåg för att inte spola ut färgen förgäves. Om ljusning är önskvärt är pluset att kefir inte torkar ut eller försvagar håret, till skillnad från peroxid och kemiska färgämnen. För torrt hår är bättre att ta den mest feta produkten, för fet - fettfri.

Hur mycket att behålla en mask för hår från en båge?

Rekommendationer om hur mycket att hålla en mask för hår från en båge beror på närvaron av ytterligare ingredienser, hårets typ och tillstånd, syftet med proceduren, de enskilda egenskaperna hos huden. Det största hotet är att höga koncentrationer av aggressiva ämnen kan orsaka brännskador till epidermala celler.

I allmänhet varierar exponeringstiden från 20 minuter till 2 timmar. Vissa maskor används hela natten, men i sådana kompositioner dominerar inte mjukare men mjukare komponenter.

 • Att böja för håret gav inte skada, det borde användas regelbundet, men inte för ofta. Innan det första förfarandet, gör testningen och följ sedan känslorna: störar smärta, brinner, klåda dig?

Effekten är märkbar efter de första procedurerna. Minst faller antalet fallna hår, och snart börjar flätorna som matas av användbara komponenter se mycket vackerare och snyggare ut. Organiska syror accelererar regenerering av skadade celler, fuktar kalium, niocin stärker folliklarna och spårelementen förbättrar strukturen.

Beroende på omfattningen av problemet utförs behandlingen i ca 2 månader, genomförs åtgärder för att eliminera lukten. Det är bättre att inte tvätta huvudet innan det appliceras, för att bevara det naturliga skyddet mot aggressiv påverkan.

Hur blir du av med lukten efter löken hårmask?

Ihållande skarp lukt, som förfarandet oundvikligen lämnar, många har avskräckt dem från att stärka håret med denna metod. Därför kommer frågan om hur du kommer av med lukten efter att lökmask för håret kommer fram. För att använda bögen för håret utan obehagliga konsekvenser har praktiska rekommendationer utvecklats.

 • Förfarandet behöver inte förtvättas på huvudet.
 • Juice lämnar mycket mindre lukt än massa.
 • Håret absorberar starkare och utstrålar en kryddig lukt än huden.
 • Ju längre proceduren desto mer stabil smak.
 • Tvätta först masken med rent vatten och schampo.
 • Skölj sedan ditt huvud med ättiksyra.
 • Eteriska oljor som tillsätts till vatten neutraliserar lök lukt, har en positiv effekt på lampor och huden.
 • Avkok av rosmarin eliminerar lukt och gör hårglans. Mintinfusion är också användbar.

Effektivt citron-proteinblandning: Citrusjuice blandad med äggvita, sätta på hår och hud, fördela kammen och lämna i några minuter. Tvätta av med vatten.

Hur ofta gör?

Hårbågsmaskar bör appliceras regelbundet i en månad och en halv till två månader. Uthållighet belönas med ett bestående resultat. Hur ofta att göra beror på hårets specifika situation och egenskaper. Men det finns allmänna rekommendationer.

Till exempel, i början av skallighet, bör proceduren utföras dagligen i 2 veckor i rad. Lökmaskar från saften gör varannan dag, för otvättat hår. Ofta - om inget obehag inträffar. För förebyggande av håravfall är 2 gånger i veckan i två månader i rad.

 • Rekommendationer om hur mycket tid att ägna sig åt proceduren är följande: Liksom andra brinnande ämnen (peppar, senap, vitlök), lök är säkrare att hålla fast än att hålla kvar. Optimalt - från 30 minuter till en timme, i närvaro av mjukgörande komponenter. Om huden är känslig och strängarna är torra - 15 minuter, maximalt - en halvtimme.

Det är önskvärt att minska det första förfarandet och att börja testa på det känsliga området av huden. Det är otillåtet att hålla blandningen varm hela natten. Det måste berikas med olika ingredienser - mjukning, närande, komplicerande. I allmänhet en hel kurs på upp till 15 procedurer, med 2-3 dagars raster.

Med tanke på lukten, som oundvikligen följer med lökprocedurer, låt oss säga att det varar längre på håret med en skadad struktur, tunnad av kemi eller frekvent färgning. Om löket gnuggar sig bara i huden, blir lukten mindre.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.