^

Hur bli av med ingrown hair?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 01.06.2018
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Även om ingrown hair inte hotar människoliv, är de dock inte lika ofarliga som det kan tyckas vid första anblicken. När allt kommer omkring kan tuberklerna på huden bli koner, bli ont och provocera komplikationer. Varför uppstår sådana problem hos personer som har nått puberteten, och hur man kan bli av med ingreppade hår?

Avlägsnande av ingrown hair

Invuxet hår är ofta resultatet av felaktigt utförd hårborttagning eller rakning, när en del av dem böjer sig eller sönderbrott och sedan groddar under huden. Detta problem oroar både män och kvinnor, därför är kosmetologerna mycket uppmärksam på förebyggandet och avlägsnandet av ingrown hairs.

Ibland framkallar uppväxten en långvarig depilering med vax, epilatorer eller sockerpasta och plockar med pincett. Oftast av de växande platserna lider av hårdare hår:

 • kvinnor - en zon av bikini, armhålor och ben;
 • män har skägg och halsar.

Problem börjar med sexuell mognad. Mer benägna till ingrown brunetter och brunetter med styvt, lockigt hår. Blondin stöter sällan på liknande problem.

Hur bli av med ingrown hair? Det enklaste sättet att klara den problematiska "vegetationen" på ansiktet. Det elimineras genom att pressa eller riva med en steril nål. Experter rekommenderar dock inte att man trycker på för att undvika att komplicera situationen.

Men det är en djup inväxning när det inflammade håret inte är synligt, och det bör tvingas gå ut. För detta flera dagar i rad gör lotioner, och sedan applicera en skrubb och en hård loofah. Kanske utseendet av pus. Om den stannar i huden och inte kan hanteras på egen hand, bör du söka hjälp från en hudläkare eller en kosmetolog.

Drift av ingrown hair

Inväxt hår bildas om håret inte är helt avlägsnat under hårborttagning. De återstående fortsätter att växa över huden eller under den. Lösa hår kan inte komma igenom huden. Böja ner, piercera igen huden och växa inuti. Det första fallet är vanligtvis förknippat med epilering, den andra är typisk för rakning.

En annan orsak är hårfolliklarnas trauma, vilket leder till att de täpps och leder håret inte uppåt, men i sidled. Runt sådana platser bildas svullnad, rodnad, tätningar, obehag och jämn smärta.

Är det möjligt och hur bli av med ingrown hair? Det finns olika metoder för att lösa problemet:

 • applicering av kosmetiska och farmaceutiska produkter (geler, sprayer, scrubs, våtservetter, salvor);
 • mekaniskt;
 • kemikalie;
 • salongmetoder för depilering.

I salongförhållandena utförs laser-, foto- och bioepilatorprocedurer, såväl som elektrolys. Det här är populära och effektiva metoder, men inte alla och inte alltid tillgängliga.

Operation av ingrown hair, vilket är lätt att utföra självständigt, är användningen av kosmetiska preparat. Det utförs om det inte finns några inflammationer, och ingreppet är obetydligt. För att utföra manipulering är det nödvändigt att ånga huden väl och släppa håret från follikeln och sedan applicera pincett och en medicinsk nål, behandlad med ett antiseptiskt medel.

I närvaro av omfattande inflammation föreligger risk för infektion och förvärring av problemet. I det här fallet är det bättre att göra operationen i en salong eller klinik.

Laseravlägsnande av ingrown hair

Många anser att laseravlägsnande av ingrown hair är den bästa lösningen på problemet. Det utförs av erfarna specialister inom skönhetssalonger och centra.

 • Hur bli av med ingrown hair med en laser? Kärnan i tekniken är att laserstrålen fullständigt förstör hårfollikelns pigment och håret själv. På grund av det faktum att ingrown hair är vanligtvis mörkt, är resultatet garanterat.

Förfarandet utförs med användning av en speciell apparat (Lumenis LightSheer), vilket eliminerar grodde och hår, och under huden: en diodlaser, som har sagts, skadlig effekt på pigment follikelstimulerande. När du förbereder dig för proceduren är huden noga rakad.

För att bli helt av med problemet, utförs laseravlägsnande minst tre gånger. Trots allt tar proceduren bort endast håren i tillväxtsteget: både normal och ingrown. På deras plats kommer håret inte längre växa. Men andra kommer att växa upp, förstörs inte första gången. För att fullständigt rengöra det önskade området från håren krävs därför en kurs av flera förfaranden.

Hur bli av med ingrown hair hemma?

Det händer att ingrown hair inte är nödvändigt att behandla, eftersom de fortfarande gör sig själva utan att orsaka speciella olägenheter. Om ingrowing åtföljs av bildandet av papules eller pustler, så på huden ser det ut som vanligt akne.

Hantera besväret, särskilt i känsliga platser, många är mer bekväma hemma. Du kan göra det med improviserade medel. Några tips om hur du ska bli av med ingrown hairs hemma, i synnerhet i den intima zonen.

 • Dra ut håren med pincett (och en nål - med en djup förskjutning).

Applicera i avsaknad av tecken på purulent inflammation hos glödlamporna. Instrument måste vara sterilt. Distresserade platser gnids med alkohol, sedan utdunas med en brinnande handduk tills håren syns över huden. Håret kan inte dra, bara lyfta över ytan. Huden desinficeras igen och sedan är det gjort under de följande dagarna. Metoden är inte lämplig för känslig hud eller benägen för ärrbildning, eftersom det kan prova ärr.

 • Hur bli av med ingrown hairs om kottar bildas?

Kombinationen indikerar komplikationer: utseendet på en cyste eller en purulent abscess. Det handlar om sjukdomen - follikulit.

De milda formerna av follikulit passerar ofta själva. För att göra detta är det tillräckligt att stoppa procedurerna och att behandla huden med lätta antiseptika (till exempel te-trädolja). Ibland krävs antimikrobiella medel eller antibiotika (lokalt).

Om kottar inte försvinner i flera dagar, och purulent inflammation börjar, är det nödvändigt med professionell ingripande och att ta orala antibiotika.

Hur man kommer av med ingrown hair med hjälp av scrubs, krämer, lotioner, salvor, andra kosmetiska, apotek och alternativa medel kommer vi att gå vidare.

Peeling för fötter från ingrown hair

Peeling utför en slags "polering" på ytan av huden, vilket eliminerar smuts, svett, döda och döda celler i epidermis. Efter proceduren rensas huden, mjukas, fräsch och absorberar bättre användbara ingredienser.

Sätt att peeling för ben från ingrown hairs:

 • Exfoliate död epidermis.

Om mekanisk avskalning görs regelbundet: inte bara före epilering och rakning, men också mellan dem, försvinner frågan om hur man kommer av med ingrown hår på egen hand. Problemet kommer gradvis att försvinna. Efter att ha tagit bort det döda skiktet i huden eliminerar vi huvudårsaken till ingrown hair.

Rengöring är bekväm att göra med en hård tvättduk eller speciella handskar. Också lämpliga är tvål, pastor, scrubs med mjuka slipande ingredienser, liksom enklare material: salt, läsk, socker. De används för kroppen, eftersom dessa ämnen i ansiktet kan orsaka irritation eller allergi. Tillsätt olivolja och eteriska oljor (jojoba, lavendel, tea tree). Då måste huden mjukas med grädde.

 • Applicera kemisk peeling.

För förebyggande är det tillräckligt att rengöra ytan med produkter som innehåller syror (citronsyra, mjölksyra, salicylsyra, glykolsyra). De löser upp det döda lagret utan att orsaka skador. Procedurer med syror kräver dock försiktighet för att undvika överskridande koncentration och blötläggning.

Innan du eliminerar ingrown hairs, är det viktigt att tänka på att förhindra re-utbildning, till exempel efter rakning. Rådet rakar håret längs tillväxtlinjen i praktiken rättfärdigar inte alltid sig: många är övertygade om att denna metod tvärtom leder till fler inflammationer än att raka mot håret. Välj det bästa alternativet och kanske kommer problemet att upphöra att vara relevant för dig.

Hur får man ingrown hair?

Konstant rakning (oavsett ansikte eller ben) leder nödvändigtvis till bildandet av ingrown hairs. De främsta anledningarna är två:

 • Med tiden blir håren tunnare och det är svårare för dem att bryta igenom hudskiktet.
 • avlägsnar håret mot tillväxt, vi ändrar vinkeln, vilket orsakar ingrepp.

Innan du blir av med ingreppade hår måste du ta hand om att förhindra problem i framtiden. Detta kräver noggrann förberedelse av huden före varje rakning, plockning eller annan kosmetisk procedur i samband med hårborttagning. Undresserad, skrubbad hud, användning av skarpa och högkvalitativa verktyg, efterlevnad av sanitära förhållanden och korrekt vård efter proceduren minimerar oönskade konsekvenser och komplikationer.

Det finns många sätt hur man får ingrown hair. Vi erbjuder några av dem.

 • Förbered en icke-flytande blandning med sådana ingredienser: vanligt eller havsalt (0, 5 koppar), 2 tsk. Apelsinolja, fuktkräm.

Gnugga i ansiktet, skölj med kallt vatten, torka och smörj med en annan blandning: salicylalkohol plus marigoldtinktur (jämnt). Till sist täcker du denna plats med babykräm.

Skrubbe är svårt, så förfarandet är lite smärtsamt men effektivt. Som ett resultat dras håren ur huden, och såret är läkt.

 • Ta en blandning av pulver med vatten och väteperoxid i lika stora proportioner.

Applicera på ansiktet, stå inte längre än 15 minuter tills det brinner. Skölj och smek sedan med grädde. Det är användbart att utföra fem procedurer i rad (dagligen). Således är det möjligt att bli av med både problematiska hår och fläckar efter dem.

 • Gör en lösning av aspirin (2 tabletter per halv kopp vatten).

Om denna lösning torkar huden kommer det ingen irritation och ingroppade hår.

 • Eller en blandning av aspirin med glycerin.

Att sätta på ett problem placera och hålla från en timme till två. Blandningen "drar" håret på ytan, där det är lätt att ta bort med pincett.

Medel för ingrown hair

Sätt och sätt hur man blir av med ingreppade hår - en stor mängd: hem och köpt, salong och medicinsk. Självklart kan du inte pröva alla botemedel mot ingrown hair, men det är trevligt att bland en sådan överflöd kan alla hämta sitt eget.

De flesta rekommendationer börjar med att det bästa sättet är att förebygga, men i praktiken står de flesta fortfarande inför ett sådant problem.

Kosmetologer och vanliga människor som lider av ingreppade hår, är enhälliga, med den stora ingreppet är det första att göra ändringar i epilering. Kanske kommer han inte att bli av med problemet helt, men minskningen kommer redan att bli en prestation.

Om detta inte fungerar, rekommenderas andra verktyg och metoder:

 • Kosmetiska (scrubs, lotions, krämer);
 • hemgjorda skalor;
 • kemiska depilatories (förstör strukturen och tråkig hårets ändar);
 • lokala antibiotika (med abscesser och abscesser);
 • manuell (utförd med sterila verktyg);
 • bioepilation (vaxning);
 • medicinsk (snitt);
 • laser;
 • photoepilation;
 • elektrolys (förstör folliklarna).

Kosmetisk industri producerar produkter under varumärket "betyder från ingrown hairs." Dessa inkluderar: "Agent mot ingrown hair ACV", Lady Perfection Professional (sockerpasta), fenomenol, hudläkare Ingrow, etc.

Krämer och andra produkter hjälper till att hämta en kosmetolog. För medicinska indikationer ska förfarandena överlåtas till specialisten.

Effektiv mot ingrown hairs

Det finns ett enkelt men effektivt botemedel mot ingrown hair: prevention. För att förhindra bildandet kan de använda scrubs, om du använder dem varje gång efter depilering. Scrubs rensar huden av död epitel och smuts, så att håret inte ändrar den naturliga tillväxtbanan.

Hjälper till att spira självständigt komprimera kompresser från örter - kamille, celandine, sträng, burdock och andra växter (2 matskedar per liter kokande vatten, insistera 15 minuter). På den andra eller tredje dagen visas hårets tips på ytan.

Om ingreppet är för djupt måste man tillgripa en mer radikal, om än enkel metod: med pincett och en nål. Torka av huden med alkohol och verktyg, du måste plocka upp staven i mitten och dra upp till dig själv. Håret behöver inte dras ut till slutet: det måste gå ut av sig själv.

Om det efter en tid inte ändras, måste proceduren upprepas och slutföras. Innan du blir av med ingrown hair rekommenderas det att applicera en växtbaserad komprimering på problemområdet och efter proceduren - applicera ett antiseptiskt och försegla platsen med en bakteriedödande gips.

I förekomst av inflammatoriska fenomen bör mekaniska effekter på huden undvikas för att inte prova ärr. Ömma fläckar rekommenderas flera gånger om dagen för att behandla medel för akne. Resultatet kommer inte att hålla dig att vänta: svullnaden och smärtan kommer snart att försvinna. Och först då kan man fortsätta med mekanisk rengöring.

Salicylsyra från ingrown hairs

Salicylsyra från ingrown hairs är ett mycket budget verktyg, det kan köpas på ett apotek till en mycket låg kostnad, i jämförelse med professionell kosmetika. Det renar djupt porerna, mjukar och tar bort de döda cellerna. Ämnet ingår i formuleringen av många läkemedel för att ta hand om problemhuden, har framgångsrikt använts för att eliminera olika patologier, brister och hudfel. Efter sköljning med salicylsyra blir huden mjuk, mjuk och matt.

Vid behandling av ingrown hairs är detta ämne användbart antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, det påverkar inte epidermis, det orsakar inte irritation. Genom användningen av läkemedlet i huden finns positiva processer:

 • accelererad regenerering;
 • färgen är inriktad
 • mjukar epidermis;
 • porerna rensas.

Hur bli av med ingrown hair using salicylic acid? Köp 2% alkohollösning eller mildare salicylkrem, torka problemzonen på morgonen och kvällen eller flera gånger om dagen. Snart börjar huden att avta, och när håret kommer att bryta igenom, kommer de lätt att avlägsnas med pincett.

Huden före proceduren bör förberedas: Tvätta med tvål och ånga med varmt vatten. Slutligen torka igen med en lösning eller lotion.

Salicyl-zinkpasta från ingroppade hår

Krämer, salvor, pastor är mycket populära sätt att bli av med ingrown hair, av flera skäl. Särskilt salicyl-zinkpasta från ingrown hår har flera fördelar gentemot kosmetiska produkter:

 • Universal för användning på någon del av kroppen;
 • billig;
 • smärtfri i manipulation
 • ger ett snabbt resultat hemma.

En ganska enkel komposition (en suspension av zinkoxid i petroleumgel) ger emellertid flera effekter på huden: antiseptisk, antiinflammatorisk, astringent, skyddande. Läkemedlet behandlar dermatit, intertrigo, mindre skador, akne, sår, brännskador, eksem, trycksår och andra hudsjukdomar.

På grund av den keratolytiska egenskapen har substansen skadlig effekt på oönskad vegetation. Beroende på hårets tjocklek appliceras medlet under en period av fem till 15 minuter. En viktig komponent är vitare, så pastan används för att ta bort fläckar efter ingrown hairs.

Enligt några recensioner avlägsnar inte pastan effektivt ingreppade hår, men irritationen avlägsnas snabbt och kvalitativt. För detta appliceras det inte punkt-för-punkt, men på hela ytan av depilering. Individuell intolerans av ingredienser är extremt sällsynt.

Acetylsalicylsyra från ingrown hairs

Acetylsalicylsyra från ingrown hairs är två i en:

 • på grund av antiinflammatoriska egenskaper minskar irritation och ödem som uppträder vid problempunkter
 • Salicylsyra tar bort hornfree, rensar vägen upp till hårets ömtips. På grund av detta är det en del av många efter raka lotioner.

Hur bli av med ingrown hair using aspirin? Helt enkelt: Lös upp två tabletter i en tesked vatten innan du bildar en mush, tillsätt en tesked honung. Formpastaen sätts på i tio minuter. Efter sköljning torka huden torr. Aspirin används upp till två gånger i veckan för alla hudtyper utom mycket känslig.

Enligt andra rekommendationer räcker det med att torka zoner med ingrown hair med en lösning av acetylsalicylsyra (2 tabletter per 100 g vatten). Torkdukar används för att torka.

Med abscesser är en pasta acetylsalicyltabletter (krossa och tillsätt lite vatten) lämplig. Pastan lämnas i en halvtimme, sedan avlägsnas rester med en våt servett.

Aspirin kan också kombineras med glycerin: 1 tablett per sked vätska. Applicera punkt på varje ingrown hair. Efter ungefär två timmar kommer håret att dras upp och det kan dras ut med vanliga pincett.

trusted-source[1]

Arabien mot ingrown hairs

Arabia Lotion mot ingrown hairs är en professionell kosmetik för att bekämpa infall, liksom för att sakta ner hårväxten. Parallellt förbättrar det elasticiteten och utseendet, påverkar försiktigt den känsliga huden. Arabien innehåller

 • glycerin,
 • citronolja,
 • syra glykolsyra,
 • sur salicylsyra,
 • papain (enzym).

Produkten från företaget Aravia Professional kan användas efter depilering, utförd på något sätt. Lotionen rensar huden på döda celler och främjar sålunda håren i sin rätta tillväxt. Enzym hämmar hårväxten, så depilering kan göras mycket mindre ofta.

Hur man kan bli av inåtväxta hårstrån, tillämpa lotion Arabien, skriven i instruktionerna: Applicera på benen, under armarna - eller direkt på huden, eller först på en trasa, gnugga tills helt absorberad. Börja inte tidigare än den andra dagen efter depilering. I det intima området, använd lotion med försiktighet.

trusted-source[2], [3]

Gigi från ingrown hairs

Gigi från ingrown hairs är en förebyggande vätska för användning efter depilering. Innehåller acetylsalicylsyra, som snabbt tar bort inflammation och ömhet, eliminerar svullnad, behandlar små skador.

Agerar som flytande skalning: effektivt avlägsnande av döda celler, förnyar epidermis; Tack vare detta finns inga hinder i vägen för att växa hår. Således bomullsplattan, fuktad med Gigi lotion, bestämmer lätt hur man ska bli av med ingrown hairs. Produkten är lämplig för män efter rakning av skägg.

Läkemedlet rekommenderas att användas före hårborttagning. Om du gör det i tre till fyra dagar före hårborttagning, kommer huden att fuktas och mjuk, utan ingroppade hår och ojämnhet.

Innan du applicerar Gigi på alla problemområden är det nödvändigt att testa för känslighet (på armbågsvikten). Använd inte om irritation uppstår eller om du är allergisk mot aspirin.

Det märks att ingreppade hår efter ett tag blir mindre, men förutsatt att läkemedlet används varje dag.

Början av epil mot ingrown hair

Lotion Börja epil mot ingrown hair innehåller användbara ingredienser - valnötolja och ett te-träxtrakt. Designad för daglig vård och fungerar enligt principen "2 i 1":

 • eliminerar ingrown hairs;
 • saktar hårväxten.

Lotionen appliceras omedelbart efter en dusch, på en torr hud, dagligen i en halv till två veckor. Produkten absorberas snabbt utan att lämna spår, men lämnar en behaglig känsla av fuktighet, mjukhet i huden och en delikat arom.

Tack vare eterisk olja avlägsnar lotionen utmärkt irritation efter att ha glidit. Enligt observationen av kvinnor som kontrollerade läkemedlet på sig, blir håret märkbart tunnare och växer långsammare. Och viktigast av allt, med regelbunden användning av lotion mellan depilation sessioner, försvinner problemet, hur man kommer av med ingrown hairs.

Uryazh mot ingrown hairs

Uryazh-produkter är kända för att dess formulering innehåller termiskt vatten med samma namn, berikat med mineraler, som har antiinflammatoriska och regenererande egenskaper.

Bekämpa Uryazh mot ingrown hair består huvudsakligen av att eliminera obehagliga följder: spår och fläckar. På webbplatser i butikerna på Uryazh finns emulsioner som hjälper till att eliminera denna pigmentering:

 • Depiderm mot pigmenterade fläckar;
 • Depigmentering med solskyddsmedel SPF 50.

Båda emulsionerna innehåller blekningsredienser, i synnerhet extrakt av lakrits och grönt te, titandioxid, nikotinamid, vitamin C. Det rekommenderas att applicera på morgonen och kvällen.

Produkterna innehåller inte konserveringsmedel och smaker, de väcker inte allergier, de blockerar inte huden.

Kosmetiska emulsioner är utformade för gradvis eliminering av överdriven pigmentering i ansikte, nacke, händer. En märkbar effekt observeras vanligen efter en och en halv månad från början av användningen. Huruvida en sådan term är lämplig eller bättre att leta efter snabbare sätt hur man blir av med ingrown hairs är en enskild sak.

En depiderm med ett skyddsfilter SPF 50 används också för att förhindra, minska spridningen och intensiteten hos redan existerande fläckar.

Vitamin E från ingrown hairs

Ett av sätten att bli av med ingreppade hår är avskalningsproceduren - det spelar ingen roll om vilken typ av botemedel som används: hemma eller kosmetiska. Det är viktigt att upprepa proceduren regelbundet. Eliminerande ytskikt, peeling främjar förnyelsen av hudceller och tar inte bara bort spår av ingrowna hår, men förhindrar också bildandet av nya foci av infödning.

Vitamin E från ingrown hairs klarar perfekt denna uppgift. En oljig lösning av vitaminproblemfläckar smutsas efter att ha duschats med en skrubb. Ämnet vitnar effektivt fläckarna och stimulerar regenerering av celler.

Ricinoljan har liknande egenskaper: mjukar och mättar aktivt med de användbara komponenterna i grov hud, hjälper till att bli av med döda celler, lyser gradvis pigmenteringen.

Chlorgexidin mot ingrown hairs

Klorhexidin är för topisk användning:

 • för behandling av inflammatoriska och infektionssjukdomar (stomatit, alveolitis, periodontit, trichomonas colpit);
 • för förebyggande av venerala sjukdomar;
 • för postoperativ vård av ENT och hundra patienter, desinfektion av proteser;
 • för behandling av sår, hud, händer hos medicinsk personal;
 • för desinfektion av termometrar, arbetsytor som inte svarar på andra bearbetningsmetoder.

Klorhexidin mot ingrown hår används som ett antiseptiskt medel för att behandla en inflammerad zon. Innan du kan avlägsna ingrown hairs med metoden för mekaniskt avlägsnande, kan du torka problemområdena med detta ämne före och efter proceduren.

 • Du kan använda detta recept: mix 1-oz. Och klorhexidin i 2 timmar, applicera lokalt i 5 minuter och tvätta sedan. Blandningen kommer att minska inflammation, och vattensvampen hjälper till att eliminera färska fläckar som bildas av ingrown hair.

Vid användning av klorhexidin bör du veta att det kan orsaka allergier och är oförenligt med toalettsåp. Under inga omständigheter får man inte få klorhexidin i ögonen.

trusted-source[4]

Glycerin från ingrown hairs

Innan du använder glycerin från inåtväxande hårstrån, bör du rengör huden med en scrub, skursvampar, handskar och andra särskilt förfarande frigör de små håren och tar bort förhorning celler .; huden utan dem tolereras bättre av depilering och blir följaktligen flätig och mjuk.

Vidare är förfarandet för att bli av med ingrown hair vanligt: Punkterna med ingrown hairs strax efter depilering ska torkas med glycerol-salicylblandning. Det erhålls genom att helt enkelt blanda de angivna ingredienserna som säljs i apotek i lika stora proportioner. Förvara föreningen i en sluten flaska så att syran inte eroderar.

Ett annat sätt att använda glycerin för detta ändamål är att kombinera den med hackade aspirintabletter. Den resulterande vattnet appliceras på det ingrowna håret i en och en halv till två timmar; Under denna tid stramar aspirin-glycerinblandningen problemhår, som sedan lätt avlägsnas med tångar. Det är viktigt att komma ihåg om renlighet: verktyget ska desinficeras och huden behandlas med ett antiseptiskt medel.

Foliwit från ingrown hairs

Follivit från ingrown hair är ett förebyggande medel mot irritationer och inflammationer som uppstår efter rakning eller epilering. Cream-gel innehåller salicylsyra, glycerin, urea, propylenglykol och andra ingredienser som är användbara för huden.

Frågor, hur man blir av med ingrown hair med follit, uppstår oftast inte. Förfarandet är standard: substansen appliceras på avfasade områden och försiktigt gnids i ytan med mjuka rörelser. Utför manipulering två gånger om dagen, tills problemet försvinner. Denna term är individuell; i regel krävs effekten från en månad till tre.

trusted-source[5]

Lady karamell mot ingrown hair

Lady karamell mot ingrown hair - en kosmetisk produkt från den ukrainska tillverkaren "Elf". Ett bra exempel på hur man blir av med ingrown hair på ett billigt sätt; Gel lugnar inte bara huden helt, men effektivt förhindrar utseendet av problematiska hår: med så mycket som 95%!

Karamell innehåller papain och hyaluronsyra. Konsistens är tjock, som liknar en kräm, men när den appliceras på huden blir det som en gel film.

Gelserumet appliceras efter avlägsnande av den rensade huden hemma varje dag, om möjligt två gånger. Om stark irritation är förtorkad problem områden salicyl lösning.

Armpits rekommenderas att depilate på kvällen, sedan för att bearbeta karamell och på morgonen för att tvätta bort. Irritation per natt försvinner.

Det noteras att damkamelen har andra fördelar:

 • kyla behagligt ytan på huden;
 • minskar smärta
 • närmar och skyddar på gatan;
 • förlänger hårets viloperiod;
 • Smoothes huden;
 • lugnar efter en vistelse i solen.

Alternativa lösningar för ingrown hair

Ett effektivt alternativ till ingrown hairs är en bakad lök: en frisk lök bakad i ugnen, skär i hälften och skär in i det drabbade området. Kan fixeras med bandage. Fyra timmar senare avlägsnas bandaget, en del av glödlampan är avskuren och en ny klippa bandas igen till huden. Så repetera flera gånger tills tillräckligt med lökar. Vanligtvis går inflammationen under denna tid.

Samma bulbous kompress kan beredas från kokt i mjölklök, mashed i en vassla.

 • Ett annat recept, hur man avlägsnar ingrown hairs, är löksalva: för den bakade löken males med matsked honung och tejöl. Salva appliceras minst 4 gånger om dagen.

Aloe: Gruel från det största lövet appliceras under bandaget, som byts dagligen tills inflammationen och abscesserna försvinner helt.

Gurka: Coola cirklar av grönsaken som tas från kylskåpet, gnugga de drabbade områdena flera gånger om dagen tills en förbättring uppstår.

Tandkräm: Gnugga i händerna och applicera lite substans på huden. Stäng tejpen eller tejpen, lämna i en halvtimme. Efter tvättning och torkning, dra hårlinjen med en steril nål.

Effektiva medel med antibakteriella och lugnande egenskaper scrub är förberedd för detta recept: sex dessert skedar socker (brunt), två matskedar av olivolja och 10 droppar tea tree-olja.

trusted-source[6]

Mask av ingrown hair

Frågan om hur man ska bli av med ingrowna hår är inte bara estetisk. Invuxna hår kan orsaka obehagliga konsekvenser: från fula mörka fläckar - till inflammatorisk process. Båda måste behandlas, så det är lättare att förhindra komplikationer eller åtminstone minimera det.

Masker från ingrown hairs är utformade för att exfoliera och mjukna huden, vilket gör plats för hårväxt - på ytan och inte inuti huden. Det finns många recept för masker och scrubs, testade av många kvinnor på sig själva och godkänd av professionella. De flesta är tillgängliga för självuppfyllelse i en bekväm hemmiljö.

Aktiv ingrediens i kampen mot ingrown hairs är salicylsyra - ett prisvärt läkemedel som ingår i många salvor och krämer. En oersättlig komponent av sådana masker är olivolja, fruktsyror. Flera populära recept.

 1. Honung varm i ett vattenbad, blanda med 3 tabletter av aspirin och några milliliter vatten. Applicera på ingrown hår i 15-20 minuter.

Aspirinmask från ingrown hår rensar effektivt ansiktet från hudens hudväggar, förhindrar utveckling av inflammation. I detta avseende är det användbart att använda för akne och sår.

 1. En blandning av aspirin och glycerin (jämnt), applicerat på infödningsområdet i två timmar, bidrar också till att dra håret "ur fångenskap", för efterföljande borttagning av pincett.
 2. På en matsked olivolja eller jojobaolja tar 2 msk. Skedar av brunt socker, droppa 10 lock. Tea tree oil. Kompositionen ska appliceras på inventeringsområdena, torka av huden och skölj med vatten. Horniga celler kommer att tvätta sig bort, huden kommer att mjukna och desinficera.
 3. Den grekiska masken
 • sprid huden med olivolja;
 • strö din palm med socker;
 • Skölj lätt huden i en halv minut;
 • skölj med vatten;
 • Applicera en närande grädde.
 1. "Medel av orientaliska skönheter": gnid valnötoljan. Det är en utmärkt naturlig hårtillväxthämmare, en beprövad metod i århundraden för att minska mängden hår och sakta ner tillväxten. Det är med detta syfte i vissa länder i öster att nötolja gnids i huden av flickor från en tidig ålder.

Olja från ingrown hairs

Olika oljor från ingrown hairs används ganska ofta:

 • i sammansättningen av scrubs;
 • för mjukning av härdade områden;
 • för smakämnen hemmet.

Hur bli av med ingrown hairs (recept med oljor):

 • 2 tsk. Orange olja och lite fuktkräm blandad med fint salt (0, 5 kopp). I mitt hjärta lägger jag mycket på min kropp och gnuggar den. Efter sköljning och torkning sprida huden med en blandning av ringblåsa tinktur med salicylsyra och fukta med babyolja.

En sådan anordning suger effektivt håren utåt och läker mikrotraumor. Receptet rekommenderas inte för känslig hud, eftersom förfarandet är lite smärtsamt.

 • I en blandning av essentiell och eterisk olja (2/3 glas) lägg till ett glas kaffe och en halv kopp socker. Det visar sig vara mycket tufft, men effektivt skur.

Den positiva effekten som framställs av kokosolja mot ingrown hairs beskrivs. Det är känt att detta ämne har egenskaper som är användbara för hår och hud: återställs efter solbränna, irritation, lindrar torrhet och avskalning. I praktiken visade det sig att kokosolja också förhindrar irritation efter rakning och hårväxt, mjukar, närmar huden och odlar friska hår.

 • Kokosolja appliceras efter rakning med ett tjockt lager före blötläggning. Resterna avlägsnas efter en timme. Då rekommenderas att gnugga det varje gång efter en dusch.
 • Ett bra förebyggande medel mot ingroppade hår kan vara följande blandning: oliv- eller havtornsolja med oljelösningar av vitaminerna A och E.

Essentiell olja från ingrown hairs

Varför är eteriska oljor från ingrown hair så användbara? Det är mycket enkelt: de hjälper till att förhindra irritation och rodnad, främja läkning, förbättra ämnesomsättningen. Almond, apelsin, bergamot, tea tree oil och jojoba gör huden rakad och epilerad, mycket mjuk och slät.

Med hjälp av naturliga oljor kan du inte bara lösa problemet med hur man ska bli av med ingrowna hår, utan också att lösa de bildade tuberclesna, bleka fläckar och resterande spår. Lämpliga oljor är väldigt många: förutom den namngivna, i denna lista - kryddnejlika, levzeynoe, enbär, rosmarin, eukalyptus, liksom oljor som exotisk som hyssop, vetiver, myrra etc.

För hemmabruk är det möjligt att förbereda en komplex förening baserad på olivolja eller havtornsolja. Till det lägger man till oljelösningar av vitaminerna A, E och en liten aromatisk vätska (några droppar på skedan i basen). Produkten gnids i en rak eller avskuren hud tills de oönskade effekterna av proceduren elimineras helt.

Tea Tree Oil från ingrown hairs

Användningen av tea tree oil från ingrown hairs beror på dess egenskaper:

 • antiseptikum;
 • antiinflammatoriska;
 • antimikrobnыm.

Med hjälp av olja kan du både bli av med ingreppade hår och förhindra deras utseende. Vi erbjuder sådana sätt att använda tea tree oil:

 • 5 droppar utspädda i destillerat vatten (2 matskedar), tvättad med bomullsull, som tidigare tvättats med antibakteriell tvål. Skölj med varmt vatten efter 10 minuter. Upprepa två gånger om dagen tills tillståndet förbättras.
 • Till en matsked olivolja tillsätt 3 droppar någon eter. Gnid in i huden i några minuter och lämna i ytterligare 10 minuter, skölj sedan. Utför proceduren två gånger om dagen.
 • Tillsätt 10 droppar till en blandning av brunt socker och jojobaolja (2: 1); En sådan skrubb rensar från deformiteter, desinficerar och mjukar huden.

Citron mot ingrown hairs

Citron mot ingrown hair rekommenderar alternativ medicin. Detta är ett prisvärt hemhjälpmedel, hur man kan bli av med ingrown hairs.

Citronsyra, som andra fruktsyror, mjukar på huden och främjar utväxten av de ingrowna håren. Du kan uppnå effekten genom att gnugga huden med en skiva citron två eller tre gånger om dagen.

Denna egenskap av citron används av professionella kosmetologer. Så bland flera droger mot detta problem har Arabien producerat en spray-lotion med ett citronextrakt mot ingreppade hår. Detta är ett särskilt interproceduralt medel för hudvård och förebyggande av ingrownness.

Aktiva komponenter, förutom citronsaft, är glycerol-, salicyl- och glykolsyra. Komplexet av ämnen desinficeras smidigt utan att torka huden, så småningom återställer och lugnar de drabbade områdena.

Sprayen appliceras en dag efter depilering, appliceras antingen direkt på huden eller till en steril vävnad. Fördela de runda rörelserna i händerna jämnt tills de är helt absorberade. Produkten är lämplig för alla delar av kroppen: ben, ansikte, underarmar, bikini etc.

Bodyaga från ingrown hair

Kroppshår från ingrown hår används i form av pulver (säljs i apotek). Blandat i vatten till konsistens kashki verktyg sätta på plats med ingrown hår i 20 minuter. Innan du blir av med ingreppade hår helt, tar det minst 4-5 dagar.

Samma antal procedurer måste utföras för att uppnå önskad effekt, med användning av hydrapinsyra och väteperoxid (eller klorhexidin). Pulver och vätska blandas jämnt, appliceras på de drabbade områdena och upprätthålls tills bränning sker. Skölj sedan och täck huden med barn eller näringsrik grädde. Överdosering kan inte: på grund av blodflödet stimuleras hårväxten, oönskad i detta fall.

Salva från livvakt hjälper till att bli av med fläckar som bildas av ingrown hair. För att göra detta appliceras det en kvarttimme, tvättas sedan av och smörjs med en fuktkräm.

Vinäger från ingrown hairs

Billigt, men pålitligt sätt hur man kan bli av med ingrown hår, - Applicera vanlig eller äppelcidervinäger. Livsmedelsprodukten är effektiv i närvaro av flera ingrowna hår. När du torkar huden med ättika från ingrown hair, elimineras inflammatoriska fenomen och håret "kommer" framåt. Samtidigt hjälper substansen att läka små sår och eliminera pigmentspår.

Applicera äppelcidervinäger bör vara innan du dricker, inte mer än en halvtimme. Detta är lämpligt för en konventionell bomullspinne. En obehaglig lukt tvättas enkelt av med vatten eller det är utarmat utan spår, även utan dusch.

För att undvika irritation, använd inte produkten tidigare än den tredje dagen efter epilering. Under inflytande av syra mjukar den döda epidermis och försvinner, toxiner tas bort från huden och håren syns på ytan, där de blir tillgängliga för att dra ut pincett.

Äppelvinäger kan användas av kvinnor efter dilation och män efter rakning.

Lotion mot ingrown hair

Effektiva lotioner mot ingrown hair anses vara produkterna från linjen Gloria Sugaring, Kalo, Green Mama, professionell kosmetika Velvet. Dessa lotioner är väl beprövade i både salonger och hemmet. De aktiva komponenterna i denna kosmetika visar hur man avlägsnar ingrown hairs effektivt och smärtfritt.

Lotion Gloria innehåller salicylsyra, äppelsyra och mjölksyror, som löser upp det kornade lagret. Mjölksyra blekar också pigmentering och mörka spår. Mjukgörande medel underlättar spiring av hår. Lotion används två gånger i veckan, oavsett epilering, för effekten behöver du 15-20 behandlingar.

Lotion Felisan är universal: Den är avsedd för både män och kvinnor, lämplig för användning på alla delar av kroppen. Det verkar också på huden (mjukar, tar bort inflammation, främjar framväxten av ingrown hairs) och folliklar. Det appliceras omedelbart efter rakning och epilering.

Depilflax är formulerad på basis av salicylsyra, därför rekommenderas det inte för känslig, dehydrerad och nyberrad hud. I andra fall förhindrar det effektivt inväxt, lindrar irritation, fuktar. Daglig användning rekommenderas.

Kalo-spray lotion exfolierar och mjukar hudvågar, har också antiseptiska egenskaper.

Lotion för män exfoliating Scruffing Lotion 2.5 Clinigue tar bort epidermis torra partiklar, normaliserar produktion av talg, minskar mängden ingrown hår och svarta fläckar. Huden blir jämn, och rakningsproceduren är bekvämare.

Lotion från ingrown hair Gloria

Gloria Sugaring lotion är skapad för att effektivt lösa ett problem som irriterar många människor: hur bli av med ingrown hair efter depilation? Medlet är särskilt aktivt i hyperkeratos, vilket är förtjockning av stratum corneum i dermis. Det är det tjocka skiktet av epidermis som förhindrar jämn tillväxt, vilket orsakar funktionsfel och defekter i denna process.

Lotionen från ingrown hair Gloria innehåller flera syror:

 • mjölk;
 • salicylsyra;
 • äpple.

De verkar på keratinisering som en grundskalning, löser upp de döda cellerna och frigör hårsäckarna genom huden. För att uppnå effekten appliceras lotion två gånger i veckan. Samtidigt fungerar det som ett mjuknings- och nivelleringstonverktyg.

Enligt kvinnorna som använde Gloria i praktiken motverkar lotionen utmärkt inväxning, men det bekämpar inte framgångsrikt med ingrown hair, så de måste avlägsnas med andra metoder. Dessutom, när den appliceras direkt på huden eller oavsiktligt träffar, slemhinnan orsakar svåra brännskador. För att mildra effekten är det bättre att såg lotionen på svampen och torka de känsliga områdena med den.

Lotion ingriper för avlägsnande av ingrown hairs

Inggrytkrämen för avlägsnande av ingrown hairs är lika fördelaktig för både kvinnor och män, eftersom det eliminerar de biverkningar som är skadliga: irritation och ingreppade hår. Som regel är det åtföljt av utseende av akne, röda fläckar, utslag.

Sammansättningen av läkemedlet - acetylsalicyl- och glykolsyra, isopropylalkohol och propylenglykol. De verkar aktivt på huden inom 24 timmar efter applicering.

Är det möjligt och hur man kan bli av med ingrown hairs med en Ingra Gow lotion tillverkad av Skin Doktors? Till huden efter att hårborttagningsprocedurerna var släta och rena, bör lotionen appliceras i förskott i flera dagar, på morgonen och på kvällen: Applicera på platserna med ingrown hair med en bomullspinne. Vanligtvis fördelas dessa platser på huden i form av svullnad, ibland rodnad och inflammerad.

Under påverkan av lotion frigörs håret, och sedan avlägsnas de lätt med traditionella metoder - mekaniskt, vax eller elektroprocedurer.

Lotion av hudläkare från ingrown hair

Hudläkarnas lotion från ingrown hair eliminerar effektivt både ingreppade hår och irritationssymptom. Det appliceras på någon del av kroppen, det är särskilt effektivt i intima och axillära zoner. Biverkningar av rakning och hårborttagning under dagen (om finnar uttrycks och allvarlig irritation kan det ta längre tid).

Medlet innehåller sådana aktiva komponenter:

 • isopropylalkohol - antibakteriellt medel;
 • Propylenglykol - behåller vatten i huden;
 • Acetylsalicylsyra - minskar inflammation
 • Glykolsyra - tar bort vågor, stimulerar lokal blodcirkulation.

Hur bli av med ingrown hairs genom att använda hudläkare? Lotion ska appliceras med bomullsull, två gånger om dagen: efter rakning och på kvällen. Irritationen är försvagad, de ingrowna håren blir mindre.

Kvinnor efter applicering av gräddeavfall eller vax borde vänta en dag innan du använder hudläkare. Utför procedurer med lotion också, två gånger om dagen: på morgonen och vid sänggåendet.

Förlust sugaringpro hämmare mot ingrown hair

Inhibitorer - speciella ämnen: de tjänar till att förhindra hårväxt, lindra inflammation och irritation, mjukna och fuktar huden. Komponenterna är valda för att effektivt lösa ett vanligt problem: hur man blir av med ingrown hairs? De saktar tillväxten, som direkt påverkar hårsäckarnas embryonala zoner, "sträcker" i tiden intervallet mellan shugaring och hårborttagning sessioner.

Förlust sugaringpro hämmare mot ingrown hair rekommenderas att applicera på följande efter depilering om dagen: i cirkulära rörelser tills full absorption. Formeln innehåller ett naturligt extrakt av citron och salicylsyra, som hämmar follikelns aktivitet, vilket i sin tur förhindrar bildandet av defekta hår. Vitaminer mätta och tona huden, öka elasticiteten och elasticiteten.

 • Varning: Det rekommenderas inte att applicera sugaringpro på den första dagen efter epilering, för att inte prova svår hudirritation. Det är också viktigt att överväga individuell känslighet för salicylsyra.

Krämer och salvor från ingrown hairs

Krämer och salvor från ingrown hairs utför sådana funktioner:

 • långsam hårväxt
 • lugna och fukt huden
 • stimulera förnyelsen av huden;
 • motstå undvikande;
 • dra åt huden.

Alla dessa egenskaper har en kräm Arabia med papain, utformad för att bromsa hårväxten. Utför intensivvård av ansikte och kropp efter depilering. Huvudkomponenten - extrakten av papain, har en hämmande effekt på hårsäcken. Innehåller även sheasmör, allantoin.

Krämen gnidas med massagebevegelser tills den är helt absorberad. Lämplig för kursanvändning, i tio dagar efter depilering. Den används i professionella slamprogram, under intensivvård av problemområden.

Hur bli av med ingrown hairs med andra kosmetiska produkter? Arabia erbjuder en annan kräm som hjälper till att förhindra bildandet av ingrown hairs: med fruktsyror, sojabönolja, allantoin.

Vin, citron, glykolsyra tar försiktigt bort döda celler, tar bort hyperkeratos och irritation, förhindrar inflammation. En liten kräm bör appliceras på huden och lämnas tills den är helt absorberad. Det rekommenderas för kursen och daglig användning under interdigitalperioden.

 • Salva "First Aid" har lugnande och helande egenskaper på grund av innehållet i naturliga oljor, infusioner av örter, vitaminer. Rekommenderas för användning inom några dagar efter proceduren.

Efter rakningskräm med vitamin F: innehåller också naturlig glycerin, vegetabilisk olja, alkohol, mentol. Gynnsamt påverkar irriterad hud, desinficerar och läker nedskärningar, förhindrar inflammation, lindrar stress från proceduren.

Den har en kylande effekt och en trevlig arom med citrusnota, absorberas lätt, uppdaterar huden och främjar elasticiteten.

Creme Eflora saktar väsentligt hårväxten på honans ansikte. Det är en billigare analog av det kända läkemedlet Vanica, utformat för att eliminera hår i ansiktet. Det är baserat på eflornithin. Droger på grundval av detta är de enda droger som godkänts av USA: s kontrolltjänster inom detta område.

 • Handlingsprincipen för det aktiva ämnet är hämningen av enzymet som är nödvändigt för hårväxten på ansiktsdelen av kroppen. Krämen ska smittas efter hårborttagning och gnugga på de drabbade och intilliggande platserna under hakan. Tvätta inte i fyra timmar. Upprepa proceduren två gånger om dagen, med en paus på minst 8 timmar.

Synligt resultat i ansiktet manifesteras efter två månader med regelbunden applicering av Eflor. Fram till dess kan kvinnor samtidigt använda sina vanliga sätt att bli av med överskott av hår eller agera enligt instruktioner från en läkare.

trusted-source[7]

Ichthyol salva från ingrown hairs

Frågan om hur man ska bli av med ingrowna hår kan lösas med hjälp av billiga men effektiva salvor. Ichthyol salva från ingrown hairs är bara ett sådant botemedel, eftersom det har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. De är mycket användbara vid inflammation och suppuration, vilket leder till ingrown hair. Drogen verkar lokalt, utan att tränga in i blodet.

Metod för applicering:

 • På kvällen i duschen massage det depilerade stället.
 • Våt huden torr.
 • Applicera salva lokalt på ingrown hair.
 • Stäng det behandlade området med en matfilm.
 • På morgonen avlägsna och ta bort kvarvarande salvor med en fuktgivande lotion eller skölj med vatten.

Sådana procedurer mjuka epidermis, "frigöra" håren, som kan stiga över ytan av huden. Nu är de lätt att ta bort med vanliga pincett.

Kontraindikationer för användning av läkemedlet är inte, förutom överkänslighet mot komponenterna.

10% ichthyolsalva är också effektiv från pigmenterade fläckar. För detta ändamål används det också punktvis på natten, under en film. Efter två procedurer bör du applicera en rengöringsskrubbe två gånger. Och så vidare tills försvinnandet av pigmentering.

Salicylsalva från ingrown hairs

Salicylsalva från ingrown hair är också ett billigt men effektivt botemedel. Det har keratolytiska egenskaper, vilket orsakar en lindrig avlägsnande av hudens epitelskikt. Vad ska uppnås för att uppnå uppgiften med hjälp av kosmetiska pincett.

Innan du avlägsnar ingrown hairs på detta sätt bör du beakta yttrandet från hudläkare som rekommenderar att man inte applicerar salicylsalva i sin rena form. Det är användbart att blanda tre komponenter: zink och salicylsalvor med antiseptisk grädde "Pantenol" eller "Bepanten" (ta lika). Hantera en sådan blandning av problemområden varje kväll.

Kontraindikationer för användningen av salvan är inte korrigerade, vilket innebär att proceduren kan utföras i graviditet och amning av barnet. Om det emellertid är obehag och brinnande känsla i blandningen, är det bättre att vägra det.

Salicylsalva är effektiv för att avlägsna svarta fläckar från ingrown hairs. Det tar försiktigt bort det övre lagret av celler. Att smälta på morgonen och på kvällen.

Levomekol från ingrown hair

Hur bli av med ingrown hairs med en salva? Ett bra val är Levomekol; Salva kan köpas i alla apotek till ett lågt pris.

Levomekol är ett kombinerat medel för topisk applicering. Har antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt, vilket ger kloramfenikol. Den andra ingrediensen, metyluracil, främjar läkning av lesioner. Salva är resistent mot patogena mikroorganismer, inklusive med omfattande purulenta skador.

 • Levomekol från ingrown hår används i form av kompressor. Salva impregneras med steril gasbindning och appliceras i två timmar till problemzoner.

När du använder salvan är allergiska reaktioner med typiska symptom möjliga: utslag, irritation, ödem, klåda. Sådana fenomen åstadkommer kloramfenikol. I sådana fall ska behandling med levomycol kasseras.

Det rekommenderas inte permanent användning: en överdosering av läkemedlet kan orsaka kontaktsensibilisering.

Salva Vishnevsky från ingrown hair

Vishnevsky salva från ingrown hair används i extrema fall, när flera abscesser bildas på infödningsplatsen. Innehåller tjära, ricinolja och xeroform. Läkemedlets egenskaper hos det kända läkemedlet gör det möjligt att tillämpa det inte bara i kosmetologi utan huvudsakligen inom medicin: kirurgi, dermatologi, gynekologi.

 • Balsaminslamiment enligt Vishnevsky har etablerat sig som en oumbärlig förberedelse för omfattande purulenta inflammationer, kokar, abscesser och phlegmon, akne och bäddar, frostbiter och brännskador.

Salva används för behandling av tromboflebit och trofasår mot gynekologiska inflammationer. Populariteten av läkemedlet beror på hög effektivitet och frånvaron av kontraindikationer. Praktisk erfarenhet visar hur man blir av med ingrown hairs med liniment.

På grund av den specifika lukten utförs någon manipulation med Vishnevsky salva bäst på kvällen. Medlet appliceras på gasbind och appliceras på problemstället, toppen är fixerad med ett bandage eller gips. Nattpus kommer ut ur pustlerna, och håren får enkelt en nål eller pincett.

Det är nog att upprepa proceduren två gånger i veckan. Vanligtvis under denna tid är problemet helt eliminerat.

Zinksalva från ingrown hair

Zinksalva har den förtjänta berömmelsen av det bästa botemedlet mot hudsjukdomar. Acne, akne, intertrigo, herpes, eksem, trycksår - allt under kraften av en allsmäktig salva med en enkel komposition och låg kostnad. Salva skyddar huden från irritation och abscesser.

 • En tjock salva består av två aktiva komponenter: zinkoxid och petroleumjelly. Har antiseptisk, adsorptiv, antiinflammatorisk effekt.

Vad är användbar zinksalva från ingrown hair? Den appliceras punkt-för-punkt till uppmätta mikrograsser, från vilka de bara har dragit ut de ingrowna håren. Salva skyddar mot inflammation och hudutslag.

Innan du blir av med ingreppade hår på detta sätt måste du desinficera nålen, pincett och tvätta händerna. Den applicerade salvan förhindrar inflammation, och om processen redan har börjat läker det effektivt.

Skrubba från ingrown hair

Scrub från ingrown hairs utför en förebyggande funktion: det tar bort smuts och kåt celler från huden, vilket rensar vägen för hårväxt. Om rutinerna utförs regelbundet, och inte bara före epilering, kan ingreppade hår undvikas. Hur bli av med ingrown hairs och vilka scrubs rekommenderas?

 • En enkel och effektiv lösning för hemskalning kan beredas från ett spillat kaffe, vilket ger upp till 3 skedar av en tjock olja och en duschgel. Om så önskas kompletteras ytterligare ingredienser: salt eller socker, kanel, eterisk olja (vilken som helst). Kristallerna kommer att förvärra exfolierande effekten, och kaffe och eterisk olja kommer att mätta massan med arom.

Skrubbe kan framställas omedelbart före vattenprocedurerna. Massa gnidas i benen, höfterna och skinkorna, eftersom det är användbart för både ingrown hår och celluliter. Förfarandet upprepas två gånger i veckan.

Kaffekork hjälper till att rengöra och mjukna huden, förbättra blodcirkulationen och absorbera användbara komponenter.

Skyddsskrubba mot ingrown hair

Depilatories-scrubs mot ingrown hair är utformade för enkel och effektiv avlägsnande av oönskad vegetation. Vanligtvis fungerar på två sätt: vissa komponenter förstör hårets struktur, andra tar bort dem från ytan och förhindrar inväxt. Resten av ingredienserna återfuktar och mjuker hudytan.

Depilator-skrubba med myntextrakt och aloe vera, innehåller i synnerhet kamille, kokosnötolja, parfym, rapsoljaingredienser.

Hur använder man en depilator?

 • Före proceduren, fuktar ytan av huden med varmt vatten och torka sedan av det.
 • Applicera produkten jämnt på ytan, och efter 8-10 minuter är det lätt att massera kroppsborsten.
 • Med applikatorn avlägsna grädden tillsammans med håren.
 • Tvätta av utan att beklaga vattnet.
 • Smörj med en speciell grädde efter depilering.

Med tanke på det faktum att läkemedlet är mycket potent krävs försiktighetsåtgärder när man arbetar med det. Så innan du blir av med ingreppade hår måste produkten provas för känslighet: Applicera på armbågens insida och följ reaktionen inom 24 timmar. Applicera inte i närvaro av irritation och skador, efter exponering för solen eller i solariumet, låt inte ögonen komma i kontakt. Efter proceduren i 24 timmar, använd inte tvål och kosmetika som innehåller alkohol. Förvara ämnet på platser utom räckhåll för barn.

För att ta bort ansiktshår använd mer känsliga krämer märke Floresan: med persikorsmör; mjukt uttryckligt kräm med kamillextrakt.

trusted-source[8]

Geler mot ingrown hairs

Geler mot ingreppade hår ger surt skalning, intensiv fuktgivande, effektiv mjukning av huden. Geler har en mer känslig konsistens i jämförelse med lotioner. Följaktligen och agera mer delikat. Vissa kvinnor kombinerar användningen av geler och lotioner och väljer att avlägsna hårda hår mer effektivt. På området bikini och under armarna appliceras en gel, och benen behandlas med lotion.

Populära geler mot ingrown hair:

 1. Oriflame "Silk Orchid" - inte bara mjukar och skyddar huden från yttre faktorer, men saktar hårets tillväxt.
 2. GLORIA «Hem» är skapad av en fundamentalt ny formel; har en mer mild effekt än eponymous lotion, så det passar alla problemområden, inklusive punkt. Det är viktigt att tillämpa det hela tiden.
 3. Koncentrat-gel Folly-doctor TANOYA innehåller naturliga extrakt och frukt alfa-syror; de tar försiktigt bort ytskiktet i huden, öppnar håret för förmågan att växa ordentligt. De återstående ingredienserna accelererar regenerering, förhindrar follikulit och lugnar huden.
 4. Depileve Foleysan peka applikation inom områden av ingrown hairs - en unik gel för att förhindra inblandning i känsliga platser. Börja ansökan omedelbart efter rakning och fortsätt tills nya hår utseende.
 5. Gel-pilling "Absolut resultat" steg "används i professionell kosmetologi. Innehåller mjölksyra och hyaluronsyra, xantangummi, DMAE. Den används 3-4 gånger i veckan. Löften hundra procent framgång.

Gel Oriflame mot ingrown hairs

Namnet på Oriflame-gelén mot ingrown hair är "Silk Orchid", och det här är inte oavsiktligt. Det består av både silkeproteiner och orkidé-extrakt. Tillsammans med komplexet som saktar hårväxten, mjukar dessa komponenter och skyddar huden, gör den satin och förförisk luktande. "Silke orkidé" rekommenderas att appliceras omedelbart efter rakning eller 12 timmar senare.

Enligt experter hjälper produkten från det svenska företaget att förebygga problemet, så att Oriflame-konsumenter inte lider av frågan om hur man ska bli av med ingreppade hår. Gelén hjälper till att förhindra deras ingrownness i förväg.

Medel i denna rad innehåller speciella komponenter som försvagar hårsäckar. På grund av detta växer de flesta hår i rätt riktning och långsam takt. Användningen av gelén minskar betydligt antalet "fel" hår och lindrar obehagliga känslor.

Spruta depilflax från ingrown hair

Spray depilflax från ingrown hair innehåller salicylsyra, som aktivt tar bort cornified celler, frigör utrymme för att växa hår. Regelbunden användning av droger med denna komponent minskar risken för bildande av defekta hår och visar hur man blir av med ingreppade hår på ett enkelt och överkomligt sätt.

Flaskan är utrustad med en spray, vilket gör sprayen lätt att applicera på ytan. Kräver daglig applikation i problemområden. Efter sprutning ska ämnet gnidas in i huden med massrörelser.

Tillverkaren rekommenderar att man inte börjar förfarandet tidigare än en dag efter depilering, och förbjuder även användning efter sol och solarium. Människor med hud som reagerar på salicylsyra, spray applicerar också riskabelt.

Serum mot ingrown hairs

Vad är serum (serum) i den kosmetologiska betydelsen av detta ord? Detta innebär att maximala specifika bioaktiva komponenter ingår. Serums uppgift är att injicera andra kosmetiska produkter i huden, så det fungerar "i par". Det är att fuktgivande serum behöver en lämplig kräm och vassle mot ingrown hairs är effektivt endast i samband med andra kosmetika som har liknande egenskaper.

Erbjuder sätt att ta sig av ingrown hairs, ledande företag gör nya produkter för att lugna, kyla den skadade huden, förhindra ingrown hairs. Sådana egenskaper besitters av den italienska serum Oliva vita linjen med aktiva naturliga komponenter papain och bisabolol. Har den önskade effekten på alla delar av kroppen som behöver epilering.

Olivet används omedelbart efter depilering, innan man använder smink kosmetika, och även mellan procedurer, helst regelbundet.

Annan populär vassle från ingrown hairs: gel-serumkaramell; Rosa upp; Depilflax.

Om du förhindrar hårväxten misslyckas, måste du eliminera konsekvenserna. För att göra detta finns det många alternativ, kosmetika och alternativa recept. I lätta fall är det ganska möjligt att klara sig själv. Vid komplikationer kan du behöva hjälp av en hudläkare eller en kosmetolog.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.