^

Krämer för hårborttagning i ansiktet

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Eventuella brister i huden är mycket upprörande för kvinnor. Överdriven vegetation förstör särskilt det kvinnliga utseendet och humöret, så det togs alltid bort med alla möjliga medel. Depilationskrämer för ansiktet hjälper till att göra huden ren och attraktiv smärtfritt och enkelt. De rengör håret försiktigt utan att störa deras rötter.

Ansiktshårborttagning med hårborttagningskräm

Många tränar hårborttagning i ansiktet med hårborttagningskräm på grund av dess bekvämlighet och enkelhet. Förfarandet har faktiskt flera verkliga fördelar. Det är smärtfritt, icke-traumatiskt, billigt och ger ett långvarigt resultat. Hur fungerar hårborttagningskrämer för ansiktet när de kommer i kontakt med huden?

Om en rakhyvel, sockerpasta, vax eller en elektrisk depilator fungerar mekaniskt, det vill säga de skär eller drar ut hårstrån, hör krämdepilering till kemiska metoder. Den krämiga massan löser upp dem, men förstör inte heller glödlampan. Huvudingrediensen är kalciumteolglykolat. Det förvandlar keratin, hårstråns protein, till ett flytande tillstånd, vilket resulterar i att allt tillsammans lätt tvättas bort med vatten. Ytterligare komponenter tar hand om det hårborttagna området.

 • För torr hud är det bättre att välja ett preparat med högt innehåll av oljor, för fet och kombi - med extrakt av kamomill, kalendula och liknande örter. Olivolja är en mångsidig ingrediens.

En del av krämen går djupt, där den förstör den subkutana delen av hårstråna. Tack vare detta förblir ytan ren i flera dagar, och sedan blir hårstråna tunnare och i färre antal.

Om du strikt följer instruktionerna är kemisk depilering ofarlig. Som ett undantag kan irritation, allergier uppstå, en brännskada är möjlig på mycket känslig hud. Särskild uppmärksamhet bör vara blondiner med tunn hud. För att undvika problem rekommenderas det att utföra ett test på ett litet område av huden. Använd inte heller tvål och alkoholbaserade lotioner.

Eftersom kosmetika av detta slag vanligtvis inte luktar särskilt trevligt, är det nödvändigt att utföra proceduren i ett ventilerat rum eller med huven påslagen. Om möjligt, i frånvaro av barn eller vuxna som är utsatta för allergier.

Indikationer Hårborttagningskrämer för ansiktet

Kanske inte alla vet att det förutom hårborttagning finns epilering. Skillnaden är att epileringsproceduren tar bort hår tillsammans med glödlampan, det vill säga under lång tid - nästan för alltid. Och hårborttagning förstör bara den synliga delen av varje hårstrå, så snart "sticker" de igen tillsammans ut ur huden och blir mer eller mindre synliga.

Ansiktshårborttagningskrämer eliminerar hår oavsett längd. Det rekommenderas att använda dem inte mer än två gånger i veckan.

Ansiktsdepileringskrämer används i följande fall:

 • i närvaro av rikligt hår i ansiktet, och inte bara;
 • hos män - med allergi mot daglig rakning.

I vissa fall är indikationer för användning professionella krav för specialiteter (till exempel för idrottare).

Släpp formulär

Namnen på hårborttagningsmedel indikerar inte alltid ett tydligt syfte. Vissa hårborttagningskrämer används uteslutande för ansiktet, medan andra är lämpliga för andra delar av kroppen. Och vice versa. Det är inte tillrådligt att experimentera på egen hand, eftersom huden har olika känslighet på olika ställen och håret har olika styvhet; det är bättre att använda droger, vägledd av instruktionerna eller efter att ha konsulterat en kosmetolog.

Många tillverkare erbjuder hela linjer av preparat utformade för att ta bort hår på alla problemområden och för alla typer av hud. Bland dem finns Veet, Sally Hansen, Byly depil gold, Byly aloe, Nad`s, Lady Caramel, Avon, VELVET Camomile, Batiste, Bielenda Vanity, Eveline, Phytocosmetics, Tanita, Vitex, Sanico. I detta kosmetiska överflöd är det inte svårt för män att hitta en märkesdepilator för deras behov.

Byly depil guld

Namnet Byly depil gold är sant: ansiktsdepileringskrämen från detta märke innehåller partiklar av kosmetiskt guld. Den har lugnande egenskaper, tack vare vilken den används för att ta bort hårighet från de mest känsliga områdena på kroppen. Ädelmetallen skyddar mot smärta under och irritation efter ingreppet.

 • Setet innehåller ett rör och en plastspatel. När de appliceras på ansiktet löser de aktiva substanserna upp hårstråna utan att skada huden.

Ytterligare komponenter tar hand om hudens yta: återfuktar, mjukgör, slätar ut. Kolloidalt guld, som ingår i hårborttagningsformeln, stimulerar andning och cellmetabolism, stramar upp och jämnar ut ansiktet. I det här fallet lagras resultatet under lång tid.

Proceduren med Byly depil gold är enkel och lätt att göra hemma. Krämen appliceras jämnt på huden tvättas med varmt vatten och torkas med en spatel - på platser där vegetation bör avlägsnas. Efter 5 minuter försöker de ta bort det tillsammans med håret. Om de inte tas bort helt lämnas produkten i ytterligare några minuter. Massan tvättas också av med varmt vatten, torkas försiktigt, utan att gnugga ansiktet.

För att undvika oönskade konsekvenser är det omöjligt att förlänga proceduren med mer än 10 minuter. Depilera inte om huden är irriterad, täckt av sår, utslag eller neoplasmer.

Byly aloe

En av de skonsamma och hudvänliga hårborttagningskrämerna för ansiktet är Byly aloe med en unik 100% naturlig sammansättning. Detta är en spansk produkt som innehåller aloe och extrakt från Boswelia Serrata-trädet. Aloe återfuktar, mjukar upp huden som utsätts för proceduren. Extraktet kyler och lugnar, förhindrar inflammation och förhindrar obehag.

Proceduren utförs på tvättad och torkad ansiktshud. Effekten är förtestad på en liten yta. Krämen appliceras och fördelas i ett tunt lager. Låt stå i fem minuter, då tvättar de händerna noggrant. Om hårstråna inte tas bort ordentligt, vänta ytterligare några minuter och tvätta sedan av preparatet med varmt vatten. Torka huden utan att gnugga, i slutet av proceduren använd en servett, som är fäst vid preparatet. Servetten behövs för att återfukta och lugna huden.

Gör allt enligt instruktionerna. Applicera inte läkemedlet på irriterade, inflammerade, solbrända och skadade områden, såväl som på mullvadar och andra neoplasmer. Krämen ska inte sitta kvar på huden i mer än 10 minuter.

Veet

Veet France är en av de mest kända utvecklarna och tillverkarna av hårborttagningsprodukter. Geler, sprayer, krämer för ansiktsdepilering produceras i flaskor, rör, cylindrar, med dispensrar och alla möjliga tillsatser i kompositionen - allt för kundernas effektivitet och bekvämlighet.

 • Enligt recensioner är traditionella rör den bästa förpackningen ur praktisk synvinkel.
 • Det är bekvämt att använda drogen utrustad med en dispenser.
 • Sprayer anses vara oekonomiska, eftersom en flaska med tät applicering räcker för endast en procedur.
 • Veet för hårborttagning i duschen gjorde många besviken. Det visar sig att när det appliceras enligt reglerna tar det inte bort hårstrån.

Den franska krämen är designad för sårbar hud, används för stora hudområden, men har visat sig effektiv i ansiktet. Veet Hair Lightening och andra preparat i denna serie är efterfrågade. Till skillnad från de flesta andra märken luktar Veet ganska drägligt.

Krämen appliceras på ett rent ansikte på platser med hårighet. Tål tillräckligt med tid för att påverka hårstrån och ta bort med en spatel eller svamp. Du bör röra dig mot tillväxt, försiktigt ta bort den krämiga massan med separerade hårstrån och utan att skada huden. Därefter tvättas och rengörs det behandlade området noggrant. Proceduren anses vara avslutad efter smörjning med en tonic eller närande kräm. Sådan vård lugnar och skyddar mot irritation.

Sally Hansen

Sally Hansens amerikanska produkter klassas som lyx. Användare anser att det höga priset är motiverat. Börjar med paketet: varje ansiktsdepileringskräm av detta märke säljs tillsammans med en spatel, en borste, en flaska balsam för att behandla det hårborttagna området. Ett stort plus är hög kvalitet och ett minimum av biverkningar. Den håller länge även när den används inte bara för ansiktet utan även för bikiniområdet.

 • När du tar bort antennerna bör du hålla läkemedlet över läppen eller på hakan i 3-8 minuter, ta sedan försiktigt bort det med en bomullsdyna. Tvätta sedan noggrant med tvålfritt vatten och smörj in med medföljande vitamin E-balsam.

Enligt recensioner växer håret tillbaka långsamt, de är lättare och tunnare än tidigare. Fördelarna inkluderar kostnadseffektivitet vid användning. Nackdelarna är den "kemiska" lukten och risken för brännskador om den används felaktigt. Tillverkaren varnar: det är strängt förbjudet att applicera läkemedlet på ögonbrynen och i ögonområdet.

Sally Hansen erbjuder en rad krämer för att ta bort och lätta upp oönskat hår. Kräm med penselapplikator skapas enligt en ny formel. Innehåller avokadoolja och tea tree honung, lovar omedelbar effekt och fullständig frånvaro av obehag.

Avon

"Oklanderlig jämnhet" - det är vad skaparna av ansiktsdepileringskrämen från Avon kallade. Klassificerad som ett medel för massmarknad. Detta är en speciell kräm som inte bara tar bort oönskad vegetation, utan också tar hand om huden: den återfuktar och lugnar. Meadowfoam-olja gör läderhudens yta mjuk och öm. Kemiska komponenter balanseras av andra naturliga ämnen: oljor och extrakt. Shea, aloe, trollhassel, jojoba, amarantfrön, vit pilbark - dessa ingredienser är designade för att ge hudvård efter hårborttagning.

 • Förpackningen är utrustad med en fasad pip, vilket gör appliceringen bekväm. Läkemedlet har en karakteristisk lukt, men inte lika skarp som till exempel fotborttagningsmedel. Det är dock inte heller trevligt.

Före huvudproceduren bör ett allergitest utföras. Vanligtvis fungerar krämen på två och en halv minut. Tiden kan förlängas, dock högst 8 minuter. Depilatorn kan enkelt tas bort med en vävnad.

Med hög känslighet pirrar huden något, hyperemi är möjlig, som snart försvinner. Allt detta varnas av en lång instruktion som finns i en kartongförpackning.

Enligt recensioner kan obehag vid hårborttagningsplatsen kvarstå till nästa dag. Effekten varar beroende på individuella egenskaper - från en vecka till två.

Evelyn

Det populära märket Evelyn upptar mellansegmentet till priser, så många anser att förhållandet mellan pris, ekonomi och kvalitet på ansikts- eller kroppsborttagningskrämer är optimalt för konsumenten.

 • Ultrasnälla, ultrasnabba, ultranärande, 9B1, expresskrämer med aloe, havsmineraler, för känslig hud - det här är en ofullständig lista över hårborttagningsprodukter från polska kosmetologer.

Totalt erbjuder Evelyn 15 varianter av produkter, skapade både för universell användning och för enskilda zoner. De innehåller innovativa komponenter, extrakt och organiska oljor, sidenproteiner, antioxidanter, tar hänsyn till hudens typ och tillstånd.

 • Den extremt skonsamma serien från Evelyn skapades för känslig hud som är benägen att torka ut, irritera och expandera kapillärer. Det kräver känslig vård, vilket 9 i 1 och Bio Depil krämer kan ge.

Förutom hårborttagningseffekten är båda produkterna berikade med antioxidanter som främjar ungdom. Aloe vera och proteiner gör huden silkeslen. På grund av nedgången i hårväxten kan hårborttagningsproceduren göras mer sällan än med andra läkemedel.

Anhängare av Evelyn upptäckte en annan praktisk tillämpning av krämen: det visar sig att den perfekt mjukar upp den keratiniserade huden på hälarna. Förfarandet är vanligt: efter badet är dessa platser täckta med ett tjockt lager av ämnet, efter 10 minuter tvättas de av och gnuggas med pimpsten. Sedan smetas hälarna med en närande kräm. Snart ser de ut som en bebis.

Ansiktsborttagningskräm med guld

Äkta kosmetiskt guld är en effektiv komponent i speciella ansiktskrämer för hårborttagning. Partiklar av ädelmetall ger huden en naturlig lyster, lugnar känsliga områden, förhindrar smärta, irritation och obehag. Kolloidalt guld främjar cellulärt gasutbyte, återställer och stramar upp huden. Ansiktsborttagningskrämer med guld löser upp hårstråna utan att skada ytan, och vårdande ämnen återfuktar och mjukar upp huden.

Byly laboratory har utvecklat en hel rad högkvalitativa hygien- och kroppsvårdsprodukter, inklusive hårborttagningsprodukter. Utvalda naturliga ingredienser, professionell erfarenhet och kreativa lösningar från kosmetologer gör att vi kan producera effektiva produkter som har vunnit popularitet i många länder.

 • Hårborttagningskrämen som innehåller guldpartiklar utför perfekt sin uppgift, dessutom återfuktar och gör hudens yta strålande. När allt kommer omkring är guld inte bara en ädelmetall, utan också den bästa antioxidanten, tack vare vilken huden blir strålande och frisk.

Tack vare andra ämnen mjuknar huden, behåller fukt och förblir skyddad från yttre irriterande ämnen. Lämplig för alla hudtyper, särskilt mycket känsliga.

Kräm med guld hålls i ansiktet i 8-15 minuter, beroende på vilken effekt som produceras. Om irritation uppstår ska massan tvättas bort omedelbart. Förresten, det rekommenderas inte att applicera det på armhålorna, nära ögonen, näsan, bröstet. Depilering utförs inte heller på platser täckta med vårtor, eksem eller sår. Vid oavsiktlig kontakt med ögonen, skölj dem omedelbart med rent vatten och testa första gången.

Farmakodynamik

Information om farmakodynamiken hos krämer för ansiktsborttagning hittades inte.

Farmakokinetik

Information om farmakokinetiken för hårborttagningskrämer för ansiktet hittades inte.

Dosering och administrering

Depilatorer är avsedda för extern användning. Proceduren med användning av ansiktsdepileringskräm är kort och smärtfri. Vegetation avlägsnas utan att skada rötterna, så att nya hårstrån inte växer in i dermis. Tyvärr dyker de upp efter en vecka, ibland mörkare än tidigare.

Administreringssätt och doser anges i instruktionerna. Vanligtvis börjar proceduren med förberedelse - rengöring och avfettning, med hänsyn till typen av hud. Det är inte dåligt att föranvända en lätt mekanisk peeling som tar bort döda hudceller.

 • Tål massan på huden i 3 - 10 minuter, beroende på hårstrånas tjocklek; förstörda hårstrån tas bort med applikatorn tillsammans med resterna av produkten. Flytta applikatorn mot hårväxt.

Krämer tvättas mycket noggrant av med vatten. Vid irritation används antiseptiska salvor, speciella lotioner eller avkok av örter - kamomill, kalendula eller celandine. Därefter appliceras specialprodukter för att förhindra inåtväxande hår och bromsa efterföljande hårväxt.

 • Använd inte metalltillbehör för proceduren. Skydda dina händer med handskar för att inte förstöra nagelplåtarna.

Under dagen bör depileringsställena inte tvättas med tvål eller utsättas för garvning - varken under solen eller i ett solarium. Och kom ihåg att de behöver förbättrad näring och vård, eftersom hårborttagningsmedel kraftigt torkar ut dermis.

Använd Hårborttagningskrämer för ansiktet under graviditet

Eftersom radikala hormonella förändringar inträffar i den kvinnliga kroppen medan du väntar på ett barn, uppstår en rimlig fråga: är det indicerat att använda olika metoder för att bli av med oönskat hår under graviditeten, i synnerhet genom ansiktsborttagningskräm?

 • Enligt tillverkarna påverkar läkemedel av detta slag inte fostret på något sätt, eftersom de verkar lokalt och inte kommer in i det allmänna blodomloppet. Men den blivande mammans försiktighet skadar inte.

För att förhindra oönskade konsekvenser är det nödvändigt att kontrollera dess effekt på en försöksplan varje gång, och inte bara innan du använder ett nytt läkemedel. Precis som konventionella färger ibland konstigt färgar en gravid kvinnas hår, så kan en hårborttagningskräm bete sig annorlunda än vanligt. Experter råder alla som förväntar sig ett barn att köpa droger med ett minimum av aggressiva och luktande komponenter. Vissa krämer, som Sally Hansen, används inte alls under graviditet och amning. Om du bestämmer dig för att depilera med en kräm, läs instruktionerna noggrant, inklusive listan över kontraindikationer, och spara inte på kvaliteten.

Kontra

Användningen av hårborttagningskrämer för ansiktet är inte alltid bra. Det finns kontraindikationer för användning relaterade till hälsotillståndet i allmänhet, lokala patologier eller ansiktsdefekter, nämligen:

 • skada av olika etiologier;
 • vårtor, utslag, infektioner;
 • mullvadar och andra utskjutande formationer;
 • onkologi;
 • en kort paus från den tidigare depileringen;
 • besöka stranden eller solariet 2-3 dagar före proceduren;
 • överkänslighet, allergihistoria;
 • intolerans mot en av komponenterna.

Under graviditeten måste du följa en läkares råd och vägledas av ditt eget sunda förnuft. Det är bättre för en framtida mamma att klara sig utan onödiga kemikalier och ersätta den med mekanisk depilering med en rakhyvel.

Bieffekter Hårborttagningskrämer för ansiktet

Undvik kontakt med ögonen när du applicerar hårborttagningskräm för ansiktet. Om detta händer, skölj noga med rent vatten. Preliminära tester är mycket önskvärda och före varje procedur.

 • Biverkningar inkluderar sannolikheten för allergier och en obehaglig lukt. Det släpps ut av frätande kemikalier - de väsentliga ingredienserna i hårborttagningsmedel.

Lukten varar länge även på rent tvättad hud, vilket är fyllt med besvär för användaren och ibland för andra. Ett annat oönskat föremål är solbränna blekning.

Det är tillrådligt att använda produkterna strikt för det avsedda syftet, det vill säga applicera inte ansikten som är avsedda för hårborttagning på andra problematiska delar av kroppen, och vice versa. Om irritation uppstår ska krämen tvättas bort och inte längre appliceras.

Biverkningar inkluderar följande:

 • Återväxt hår kan mörkna och bli mer synligt.
 • Proceduren måste upprepas regelbundet.
 • För tjocka och hårda hårstrån, typiska för vissa brunetter, tas inte bort med krämer.

Läkemedlens låga effektivitet kan bero på hög fetthalt eller otillräcklig rengöring av huden före proceduren.

Överdos

Ansiktshårborttagningskrämer är endast för utvärtes bruk. För att undvika överdosering krävs pauser mellan behandlingarna för att huden ska vila. Om krämen hålls längre än vad som anges i instruktionerna blir det behandlade området rött, irriterat och i värsta fall till och med brännskador.

För att förhindra uttorkning, stramhet, obehag bör pausen vara minst 76 timmar, och efter varje ingrepp måste huden vårdas och återfuktas med lämpliga krämer.

Interaktioner med andra droger

Interaktion med andra läkemedel beskrivs inte. Det kan dock antas att ingredienserna interagerar oönskat med alkoholer, tvålar, eventuellt andra kemikalier och ultraviolett ljus. Alla tillverkare av ansiktsdepileringskrämer varnar för detta.

Förvaringsförhållanden

De huvudsakliga lagringsförhållandena är en sval plats och otillgänglighet för barn. Efter varje användning ska hårborttagningskrämen för ansiktet vara tätt försluten.

Hållbarhetstid

När du köper en ansiktsdepileringskräm, var uppmärksam på utgångsdatumet. Produkter av olika märken hålls från 24 till 36 månader.

Recensioner

Negativa recensioner orsakas ofta av fel vid användning. De som förstår principen om kemisk depilering läser noggrant och följ instruktionerna för att använda ansiktshårfårningskrämer, så att de får önskat resultat utan biverkningar. Läkemedlets effektivitet beror också på hudens individuella egenskaper, inklusive hormonella.

Alla människor är föremål för åldersförändringar. Du kan ignorera rynkor, grått hår, slapp hud. Men det är knappast möjligt att ignorera utseendet på en mustasch eller hår på hakan. Ansiktsdepileringskrämer hjälper till att ta bort dem utan smärta och nyfikna ögon, och användbar information, inklusive de som tillhandahålls i detta material, kommer att berätta hur du väljer dem.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Krämer för hårborttagning i ansiktet" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.