Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Selencin för håravfall och hårväxt

Medicinsk expert av artikeln

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.04.2020

I vår hektiska ålder med den utbredda introduktionen av innovativ teknik kan det verkliga problemet med håravfall verkar olämpligt den här dagen. Ändå överskattar reklam för supereffektiva lösningar för att lösa detta problem ofta möjligheterna till kosmetologutveckling i form av schampon, balsam, masker, återställning av sprayer etc. Många köpare, ur egen erfarenhet, insåg att kosmetiska produkter inte kan lösa de flesta dermatologiska problem, vilket innebär att det medicinska problemet måste behandlas med speciella terapeutiska medel och inte de som endast tillfälligt maskerar defekten. I detta avseende lockar den medicinska kosmetika "Selencin" för hår, trots det ganska höga priset, fler och fler fans bland dem vars attraktivitet hotas på grund av den stora mängden frodigt hår tidigare.

Indikationer Selencine för hår

Jag måste säga att i samband med problem med "päls" pälsen i sinnets behållare som skyddar vår hjärna från överhettning och hypotermi och samtidigt bildar en unik och imiterbar bild av varje person, i stort sett har vi skylden. Irrationellt, utarmat i vitaminer och mineraler, men rikligt med kemiska smaker, och ofta inte regelbunden näring, ett överflöd av stressande situationer skapade av sig själv, exponering för modetrender som kräver användning av aggressiva hårfärgningsprodukter - detta är bara en blygsam lista över våra "synder" som inte är på bästa sätt påverka hårets skick.

Det är också värt att överväga variationen i mode för att bära hattar, varför hårfästet ofta påverkas hårt av solljus på sommaren och hypotermi, vilket inte bidrar till hälsan i hårbotten (och allt annat) under den kalla säsongen.

Och naturligtvis står den ekologiska situationen inte åt sidan, vilket i de flesta regioner lämnar mycket att önska och är ofta direkt kritisk. Samtidigt förstår vi alla att miljön där vi lever och luften vi andas är skapandet av våra händer - resultatet av utvecklingen av industri och vetenskap.

Det är svårt att föreställa sig multikomponentformeln för vad vi andas och följaktligen vårt hår, som, med undantag av hårsäckar, är i den yttre miljön. Och vi ”förgiftar” vårt hår regelbundet med kemi i sammansättningen av färger och schampon av låg kvalitet, som tränger igenom huden och påverkar hårfollikorna negativt, som redan upplever effekterna av näringsbrist på grund av moderna människors näringspreferenser.

Baserat på ovanstående blir det tydligt att håravfall är ett direkt och förutsägbart resultat av vår livsstil, betalning för utvecklingen av mänsklig civilisation, som, genom att välja rätt riktning, använder potentiellt farliga men genererar betydande inkomstmetoder.

Om problemet med håravfall tidigare främst oroade äldre människor (mestadels män), i dag lider även barn av det. Förutom i situationer där den patologiska processen orsakades av hormonell obalans eller det var en autoimmun eller ärftlig alopeci, liksom fall av cicatriciala förändringar i hårbotten efter brännskador och skador. Fler och fler kvinnor vänder sig till hudläkare och trikologer och inser att en av de viktiga aspekterna av deras attraktivitet är i ett osäkert tillstånd eller är benägen att självförstörelse.

Orsakerna till håravfall kan vara olika, och de flesta av dem ligger inom kompetensen för medicinsk kosmetika för hår, producerat under namnet "Selenzin". Med andra ord, indikationerna för användning av schampo och andra terapeutiska medel av detta märke inkluderar diffust (vanligt) håravfall orsakat av:

 • negativa effekter av externa faktorer, dvs. Miljöfaktorer
 • undernäring,
 • användning av aggressiva medel för färgning och tvättning av hår (ofta av tvivelaktig kvalitet), tång och plack, hårsprej,
 • kränkning av hårsäckarnas integritet under kammning,
 • graviditet och amning,
 • påverkan av stressfaktorer etc.

Det är tydligt att terapeutiska och kosmetiska yttre medel inte kan läka kroppen från insidan, och för att få ett varaktigt resultat måste du ofta ta till en komplex effekt parallellt med åtgärder som syftar till att minimera effekterna av faktorer som orsakar håravfall. Exempelvis krävs återställning av ett normalt psykomotiskt tillstånd i fall av skallighet som orsakas av påfrestningar, och "Selencin" är ett sätt att tillhandahålla rehabilitering av hårbotten och håret, d.v.s. Deras återgång till normal funktion.

Om orsaken var dålig näring och brist på näringsämnen som behövs för hår i kroppen, måste du först mätta kroppen med de saknade komponenterna. Dessa komponenter finns i olika former av Selencin-kosmetika och med deras korrekta val, inklusive både externa och interna produkter, kan hår ofta återställas utan ytterligare behandling.

Ibland är det inte ens näring, utan den felaktiga distributionen av näringsämnen i kroppen. Detta observeras under graviditet och amning, när mammas kropp huvudsakligen är inrättad för att förse barnet med allt som behövs, och hon kan själv förbli endast smulor som inte räcker för att upprätthålla den normala funktionen för hela organismen. Hud och hår anses inte vara viktiga organ, så kroppen räddar dem i första hand. Men "Selenzin" hjälper till i den här situationen och levererar de nödvändiga komponenterna för hårets liv direkt till hårsäckarna, så att de inte går åt sidan.

I vissa fall, när en person är generellt frisk, räcker det att använda produkterna för hårbottenvård och hårbehandling av Selenzin-märkeshåret, i andra för att uppnå ett varaktigt resultat krävs ytterligare behandling av kroppen: nervös, endokrin, matsmältning, utsöndring och andra system.

Till exempel, håravfall orsakat av hormonella störningar som drabbar både kvinnor och män kan inte stoppas ens med att använda hela Selencin-komplexet. "Selenzin" kan endast användas som ett adjuvans för att förbättra hårväxt mot bakgrund av effektiv hormonterapi, användning av ytterligare fysioterapeutiska metoder etc. Det måste sägas att till och med en omfattande strategi för behandling av skallighet som orsakas av hormonella orsaker inte alltid ger positiva resultat, därför är det inte värt att ställa några hopp på Selenzin.

Släpp formulär

Oftast hör vi referenser till ett effektivt terapeutiskt hårschampo som kallas Selencin, så det verkar som om produkten har en enda frisättningsform och det blir oklart hur det kan hjälpa till med interna problem. Men specialiserade läkare som behandlar hud och hår har mer fullständig information om detta verktyg.

I själva verket "Selentsin" - är inte bara schampo, men en hel  rad  av terapeutiska ämnen  för håret förenas av ett namn Ofta talas denna serie som ett effektivt återhämtningssystem, som inkluderar:

 • komplex av stärkande schampo och balsam "Hårterapi",
 • en hårmask av samma linje
 • spray (det kallas också en uppstrammande lotion) för hårvård, benägen att förlora,
 • lotion (återställande av peptidkomplex) för försvagat hår (inklusive androgen alopeci)
 • piller  eller de så kallade homeopatiska  vitaminerna för  att återställa hälsan i hårbotten och håret på ett naturligt sätt.

Trots samma namn har de olika produkterna som ingår i Selencin-serien olika  kompositioner, men det är valt på ett sådant sätt att hela komplexet av komponenter i någon av produkterna har en viktig funktion - restaurering av hårbotten.

Struktur

Systemet för hårrenovering "Selenzin" utvecklades av Alcoi-Farm, ett ledande företag på marknaden för tillverkare av hälsoprodukter. Kosmetologer, forskare och läkare arbetade med skapandet av dem och försökte utveckla en produkt baserad på naturliga komponenter som inte kommer att vara underlägsen vad gäller effektiviteten av läkemedelskemi.

Schampo  "Selenzin"  för hår  - ett läkande och återställande och rengörande medel för vård av hårbotten och håret, som inkluderar biologiskt aktiva ämnen av franska ursprung (anageline, som aktiverar andning i hårbotten och dess berikning med syre, och seveov, vilket förbättrar blodflödet till hårsäcken och skyddar honom från negativa påverkan från utsidan). Båda aktiva ingredienserna med naturligt ursprung, de härrör från växter (lupin eller vargböna och Maca peruansk vallmo eller Meyenbug), som har ett rikt utbud av vitaminer, spårelementprotein och andra näringsämnen som är nödvändiga för bildning och tillväxt av hår. [1]

Hjälpkomponenterna är de växter som är kända i vår remsa (deras extrakt), såsom kardborre, mynta och nässlor, pepparekstrakt, som länge har använts av människor för att stärka och stimulera hårväxt. I schampoens sammansättning ingår också: mentol, koffein, vitamin H (även känd som biotin), vitamin A och E, en kollageninnehållande förening och andra ämnen som säkerställer bevarandet av produktens egenskaper och dess tvål- och tvättmedelsegenskaper. [2]

Balsam  för hår  "Selentsin" - medel, liknande sammansättning som den terapeutiska schampo och med samma egenskaper, men utan löddrande bas. Liksom alla hårbalsam används det utöver schampo. Innehållet i panthenol hjälper till att läka mikrotraumor på huden och skydda den mot de negativa effekterna av miljöfaktorer mellan vårdande procedurer.

Stärkande  hårspray  "Selencin" är en bekväm, outplånlig form av uppstrammande lotion baserat på 9% anageline med tillsats av humle och nässlor, mentol, vitamin A och H, keratin, kollagen, koffein (en kraftfull stimulator av hårväxt med en antioxidant effekt). Det appliceras och distribueras lätt över hårbotten, till skillnad från schampo och balsam kräver det inte sköljning, vilket innebär att den har en längre (långvarig) läkande effekt. Det höga halten anagelin hjälper till i kampen mot androgenetisk alopeci. [3],  [4], [5]

Peptid  Lotion  "Selentsin" i ampuller - Detta innebär inte bara stärker håret när de är diffusa förlust, men också, enligt reklam, främjar behandling av androgen alopeci - hormonberoende formen av sjukdomen, som kännetecknas av gallring och förlust av hår under inflytande av androgener, som också är närvarande i den manliga och i den kvinnliga kroppen (dock i olika koncentrationer). Med andra ord är det ett sätt att återställa hårets täthet genom att återställa deras normala struktur.

Produkten innehåller det patenterade peptid (protein) -komplexet Procapil®, som botar Capilectine ™ SP-komplexet och antioxidantkomponenten demetylaminoetanol, som fungerar på samma sätt som mesoterapi och bromsar åldrandet av coli-celler och hårsäckar. Ginkgo biloba hjärnaktivitetsstimulator. [6],  [7], [8]

Hair Mask  "Selentsin" - en serie av medicinska kosmetika för att förhindra håravfall och sprött hår. I dess sammansättning hittar vi 2 effektiva naturliga hårväxtstimulerande medel: anageline och koffein, röd paprikaxtrakt, burdock- och nässlagextrakt, keratin, kollagen, samt vitamin E, panthenol och allantoin (komponenter som förbättrar hårbotten, förhindrar hudsjukdomar som lindrar irritation hud och dess skyddande egenskaper). [9]. [10]

Tabletter från  varumärket Selencin, som kombinerar produkter för behandling av hårbotten och hår, är ett sätt att stimulera kroppens inre krafter, vilket är typiskt för de flesta homeopatiska läkemedel. Detta är en multikomponentprodukt som innehåller ämnen som utvecklats och doserats av homeopater på ett sådant sätt att deras kombinerade verkan uppfyller de avsedda funktionerna - förbättrar hårets näring och andning samt reducerar inaktiva sömnfolliklar genom att överföra dem till den aktiva fasen (tillväxtfas).

Vilka homeopatiska komponenter ingår i tabletternas sammansättning? Dessa är lycopodium, thalium aceticum, silicea, aluminium, selen, natriumklorat, kaliumfosforicum. Dessa läkemedel används individuellt och oftare i kombinationer för att behandla olika sjukdomar, men i detta fall ligger tonvikten på deras kombinerade effekt på hårbotten och hårsäckarna.

Alla produkter i Selenzin Wellness-serien för hår är berikade i tillräckliga mängder med  vitaminer  och mikroelement som förbättrar hårbotten och hårets tillstånd. Därför krävs vanligtvis inte ytterligare intag av peroral multivitaminkomplex. Det beror emellertid på orsakerna till håravfall och tunnare hårstrån, hårbotten, graden av försummelse av processen och vissa andra faktorer som läkare tar hänsyn till när de föreskriver behandling.

När man rekommenderar återhämtningssystemet ”Selencin” baseras de på etiologin för den underliggande sjukdomen, därför kan kombinationer av olika medel från denna serie dock skilja sig, liksom andra syften som en del av komplex terapi.

Farmakodynamik

För att förstå effekten på hårbotten och hårsäckarna har behandlingsserien "Selenzin" och var och en av de enskilda produkterna i serien måste noggrant bekanta sig med komponenterna som utgör deras sammansättning.

Jag måste säga att det rysktillverkade hälso-förbättrande komplexet är baserat på den unika utvecklingen av de berömda kosmetologilaboratorierna i Frankrike (Silab, Naturex) och franska medicinska och dekorativa kosmetika är mycket värderade över hela världen. Mineralkomponenterna i den förstärks av verkan av organiska föreningar som förbättrar och förstärker effekten av de föreslagna produkterna för hårvård och deras behandling.

Bland mineralbeståndsdelarna bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kiselföreningar och selen. De bidrar till uppdelningen (reproduktionen) av keranocyter i epitel av hårsäckar och förbättrar ämnesomsättningen i hårpapillen, som är ansvarig för hårets tillstånd och tillväxt, samt bildandet av nya folliklar, dvs för hårets täthet. Döden av hårpapillen leder otvetydigt till döden av håret, och för att stoppa denna process är det nödvändigt att eliminera orsaken till dödliga effekter och återställa mikrocirkulationen i hårbotten (detta kommer att förbättra näring och andning av hårsäckarna, bromsa deras åldrande och återställa funktionaliteten hos hårpapillen).

Farmakodynamik  serien "Selentsin" anses i nära anslutning till hår livsfunktioner. Att studera hårets livscykel och de faktorer som påverkar dess utveckling och utveckling har gett forskare möjlighet att välja komponenter som kan påverka hårväxten positivt och hjälpa till att stärka dem.

I sin utveckling går mänskligt hår genom tre huvudfaser: anagen, katagen, telogen. Levande, växande, friskt hår är den del av håret som är i anagenstadiet och varar från 2 till 6 år. Hos en vanlig frisk person är mer än 80% av håret i detta skede, vilket säkerställer tillräcklig hårtäthet.

Katagenstadiet är den så kallade övergångsperioden mellan faserna av tillväxt och vila (varar cirka 2-3 veckor), som kännetecknas av gradvis död av hårpapillacellerna, varefter håret antingen faller ut på egen hand eller lätt tas bort från den inaktiva keratiniserade glödlampan med den minsta mekaniska påverkan. Varje dag i detta skede har vi mindre än 2% av håret.

I vila (telogen) återstår vanligtvis inte mer än 20% av håret. Varaktigheten för denna fas är cirka 3 månader, under vilken håret vilar och förbereder sig för sitt aktiva stadium.

En negativ effekt från utsidan eller från sidan av din egen kropp kan förändra inte bara hårbotten, utan också hårets balans i olika utvecklingsstadier (håret i anagen blir mycket mindre), förkorta tillväxtfasen och förlänga perioden med låg håraktivitet. Men ofta, för att återställa hårets attraktivitet, räcker det inte bara att ta bort dessa faktorer; återställande åtgärder behövs för huden som innehåller hårsäckar och ansvarar för deras näring och andning på grund av det penetrerande nätverket av små blodkärl.

Det kan inte hävdas att "Selenzin" påverkar alla orsaker till håravfall, men det bekämpar framgångsrikt konsekvenserna av deras exponering. De terapeutiska produkterna i denna serie har dermatotropa och seboregulatoriska effekter. Dermatotropisk verkan förknippas med aktivering av regenerativa processer i hårbotten, återställande av skadat epitel och dess egenskaper. Den seboregulatory effekten är förknippad med korrigering av talgkörtlarna, som ett resultat av att inflammation, klåda och skalning av vissa delar av hårbotten, där sebumproduktionen försämrats, elimineras, normal fukt i hårbotten och hårstrukturen återställs.

Terapeutisk hårkosmetika "Selencin" har en stimulerande effekt på hårväxten, vilket påskyndar förändring av faserna i hårets livscykel (de flesta hår förflyttas från telogenfasen till anagenfasen på kortare tid). Medel "Selenzin" förbättrar blodtillförseln till membranen i hårsäckarna, så att blodet förser dem med en tillräcklig mängd syre och näringsämnen. Produkter innehåller komponenter som underlättar flödet av näringsämnen och medicinska ämnen genom huden. "Selencin" i tabletter hjälper också till att normalisera det psykomotiska tillståndet, korrigerar något den hormonella bakgrunden, ger normal nervreglering av hårutvecklingen. Vi kan säga att Selencin-serien ger både externa och interna positiva effekter på hud och hår.

Vad förklarar multikomponentstrukturen i Selenzin-serien och den positiva inställningen till läkarnas sida? Nästan alla komponenter i schampo, balsam, lotioner, masker, tabletter ger en läkande och omtänksam effekt, vilket ömsesidigt förstärker effekterna. Överväg verkan av de mest aktiva substanserna i sammansättningen av produkter.

Anageline®-komplexet är ett ämne som hämmar omvandlingen av det manliga hormonet testosteron till dihydrotetstosteron, som anses vara skyldigt till att minska hårsäckarna, deras atrofi, åtföljt av tunnare och håravfall. Detta är mekanismen för utveckling av androgenetisk alopeci, som inte bara drabbar många män, utan också vissa kvinnor.

Selenzin-produkternas förmåga att bekämpa manifestationerna av androgenetisk alopeci beror till stor del på koncentrationen av anagelin: ju högre den är, desto effektivare är botemedel. Den största effekten vid androgenberoende alopeci visas av Selencin-lotioner. Sprayen innehåller den högsta koncentrationen av anagelin bland alla läkemedel, och peptidlotionen berikas med ett extrakt av dvärgpalm, vilket också hjälper till med hormonberoende alopecia.

Denna komponent har en effekt som liknar läkemedlet Finasteride , som används vid behandling av prostatahyperplasi och skallighet i det starkare könet. Anageline® ökar bland annat anagens varaktighet, stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och syretillförsel till hårsäckarna. Med andra ord kan vi säga att denna komponent förhindrar tidigt håravfall, gör håret starkare och mer hållbart, förbättrar det allmänna tillståndet i hårbotten och hårbotten.

Seveov ™ -komplexet främjar komprimering av kollagenfibrer som kontrollerar tätheten och fukten i hårbotten och håret, vilket minskar risken för att minska hårets densitet, ökar follikelns cellulära aktivitet, vilket säkerställer intensiv hårväxt (i laboratoriet var denna siffra nära 93%), skyddar håret från negativa effekter av externa och interna faktorer.

Peptidkomplex - en utveckling som bidrar till förbättring av metaboliska processer i hudceller. Detta, i sin tur, påskyndar övergången av hårsäckar från telogen till det första steget av anagen och stimulerar efterföljande aktiv hårväxt under denna fas, samtidigt som den ökar dess varaktighet och hämmar åldrandet av folliklarna.

DMAE är ett ämne med en antioxidanteffekt, som också har en antiinflammatorisk effekt vid dermatologiska problem. Dess funktion är att bromsa åldringsprocessen hos hårsäckar och hudceller, stimulera syremetabolismen och upprätthålla energibalansen.

Koffein är ett ämne som kallas en naturlig hårväxtstimulator och en kraftfull antioxidant som minskar de skadliga effekterna av fria radikaler som bidrar till förstörelse av vitaminer och andra ämnen som är nödvändiga för kroppen. Handlingen av koffein syftar till att förbättra tillgången på gynnsamma ämnen till hårsäckarna, öka varaktigheten på det aktiva utvecklingssteget och förhindra deras tidiga förlust.

På grund av kollagenhydrolysatet återställs håret och de inre strukturerna i håret, vilket minskar sprödheten och sannolikheten för delaminering av håret, förbättrar elasticiteten och en sund glans. Keratin (ett specifikt protein som är en del av håret), som förstärker och förstärker effekten av kollagen, omsluter håraxeln, tränger in i insidan och bidrar till återställandet av dess strukturer.

Deras verkan kompletteras av allantoin - ett ämne med en mjukgörande och mjuk exfolierande effekt, som stöder den optimala nivån på hudfuktning och den nödvändiga koncentrationen av fukt i håret. Allantoin hjälper till att ta bort "döda" celler i överhuden och aktiverar regenererande processer i huden, på grund av vilken peeling försvinner, gamla keratiniserade lager ersätts av aktiva unga och små sår på huvudet är läkt.

Biotin är ett vitamin som deltar aktivt i syntesen av sitt eget keratin, stimulerar spridningen (uppdelningen och reproduktionen) av celler och är involverad i näring, hydrering och bevarande av hårets elastiska egenskaper. Ett effektivt verktyg i kampen mot delade ändar och sprött hår.

Vitamin A är ett ämne som förbättrar hårbotten, reglerar utsöndringen av talg, aktiverar tillväxt och ger håret styrka, skyddar håret från negativ påverkan från utsidan. Bristen på detta vitamin anses vara en av orsakerna till håravfall, deras ökade skörhet.

E-vitamin är en av de berömda kraftfulla antioxidanter som förbättrar hudskick och hårnäring. Det förbättrar blodtillförseln till huvudet och hårsäckarna, återfuktar, mjukar och skyddar håret mot skadlig UV-strålning och andra negativa faktorer. Det tros att E-vitamin kan reparera skadat hår.

Vitamin B5 (pantotensyra, även känd som panthenol) har en lugnande och skyddande effekt på hårbotten, bevarar hårets elasticitet och glans, säkerställer bevarandet av hårets egenskaper och struktur under påverkan av negativa miljöfaktorer.

Röd paprikaxtrakt är en utmärkt antioxidant och ett populärt uppvärmningsmedel som ger blodflöde till de drabbade områdena. Denna komponent förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna, minskar det fettiga håret och främjar penetrationen av andra terapeutiska och vitaminkomponenter i hårbotten.

Hop-extrakt - ett extrakt från kottarna i en medicinalväxt, som garanterar normalisering av talgkörtlarna, bidrar till mättnad av alla strukturella komponenter i håret med vitaminer och mineraler. Samtidigt förbättras hårets utseende märkbart, minskar sannolikheten för håravfall på grund av en tidig övergång till katagen och telogen.

Menthol (pepparmyntaxtrakt) uppdateras och slappnar av hårbotten, förhindrar spasmer i kärlen som matar överhuden, förbättrar näring av hårsäckar, ger en antipruritisk effekt.

Nässlor är en källa till mineralsalter som är användbara för hud och hår, järn, C-vitamin och gummi (används i kosmetika för att effektivt fukta och skydda hud och hår). Växten hjälper till att stärka och växa hår, används som skydd mot delade ändar och sprödhet.

Burdock-extrakt innehåller många biologiskt aktiva ingredienser (inulin, peptider, mineralsalter, fettsyror, flavonoider (naturliga antibiotika), tanniner, etc.). På grund av detta hjälper det att aktivera ämnesomsättningen i hårbotten och hårsäckarna, den intensiva tillväxten av ungt hår, bibehålla deras struktur och egenskaper genom att stimulera produktionen av keratinprotein och bildandet av speciella celler - keratinocyter.

Dvärgpalmextrakt är ett ämne som används för att behandla androgenetisk alopeci. Dihydrotestosteron bildas under verkan av enzymet 5-alfa-reduktas, invaderande hårsäckarna, orsakar deras atrofi (minskar med funktionsförlust). Således förkortar det hårets livscykel. Känsligheten för könshormoner, och särskilt ett derivat av testosteron, bestäms genetiskt, men det kan minskas något genom att extrahera en dvärgpalm.

Ginkgo biloba-extrakt är ett cirkulationsstimulant som förbättrar näring och andning av hårsäckar och därmed upprätthåller deras funktionalitet. Detta ökar hårets livslängd. Förbättrar dess egenskaper (styrka och elasticitet), utseende.

Alla komponenter i Selencin-seriens hårprodukter är säkra för människor i olika åldrar, så både vuxna och barn kan använda dem.

De flesta produkter från hälsokomplexet appliceras externt, tränger inte in i de djupare skikten i huden, i den subkutana vävnaden och blodet, och deras farmakokinetik  beaktas därför  inte av tillverkaren. 

Homeopatiska tabletter "Selencin", även om de är avsedda för oral administrering, innehåller minimala doser av aktiva substanser, vars metabolism och distribution i kroppen inte kan orsaka betydande förändringar i organ och vävnader i den inre miljön. Med tanke på att det inte finns någon negativ effekt av läkemedlet på utsöndringsorganen och blodbildningen ges inte heller information om tabletternas farmakokinetik.

Använd Selencine för hår under graviditet

Produkterna i Selencin-serien för hårbotten och håret innehåller inte komponenter som kan skada människors hälsa. Detta gäller människor i olika åldrar och situationer. De flesta produkter i serien är för utomhusbruk. Deras aktiva ämnen tränger praktiskt taget inte in i blodet och utövar en lokal effekt och kan därför inte påverka tillståndet och välbefinnandet hos dem som använder kosmetika för hår.

Kosmetika "Sedentin" är avsedd för vård av hårbotten respektive hår, alla produkter, utom tabletter, appliceras strikt i huvudområdet. Den enda irriterande faktorn kan bara vara lukten, vars känslighet är rent individuell.

Allt tyder på att med normal tolerans mot lukten av produkter (oftast säger de en liten lukt av kaffe), kan kosmetika "Selenzin" inte på något sätt påverka hälsans status för den väntande modernen, graden av hennes graviditet, fostrets utveckling.

Det finns inga kontraindikationer för användning av kosmetika under amningen, eftersom de aktiva och hjälpsubstanser av kosmetika inte tränger igenom blodet, och ännu mer i bröstmjölken. Denna kosmetika är inte farligare än kosmetika för något annat märke av vårdprodukter och är mycket säkrare än vissa medicinska schampon (till exempel lössprodukter).

Men med piller "Selenzin" bör vara försiktig. Det finns inga direkta kontraindikationer vid användning under graviditet och amning, men även läkare föredrar att spela det säkert, förskrivar läkemedlet endast i dessa fall, fostret utvecklas väl och ingenting hotar graviditetsförloppet. Ändå är håravfall hos en framtida mamma inte en livshotande situation, förutom att det kan orsaka nervösa nedbrott hos vissa känslomässigt instabila kvinnor, vilket kan leda till spontan avbrott av graviditeten. I det här fallet är det vettigt att stabilisera den framtida moderns tillstånd och hjälpa henne att lösa problemet med skallighet med hjälp av medicinska medel, inklusive Selencin-tabletter.

Vid amning kan allt som en mamma äter passera i bröstmjölk, inklusive de aktiva substanserna i läkemedel. Med mammamjölken kommer detta också in i barnets kropp, och frågan uppstår om han behöver allt som mamma tar. De flesta läkare anser att även relativt säkra homeopatiska läkemedel inte bör tas utan brådskande behov av dem som ammar, eller de måste besluta om möjligheten att byta barnet till konstgjord matning.

Kontra

Även de säkraste läkemedlen har minst en kontraindikation. Alla produkter i Selenzin hårförbättringssystem för hår har en sådan kontraindikation.

Detta är ett fenomen som kallas individuell intolerans eller överkänslighet för en kosmetisk produkt, när kontakt med den orsakar oönskade reaktioner. När det gäller lukt kan reaktionerna bara skilja sig i styrka: från fientlighet till arom till allvarliga allergiska reaktioner (nässtoppning, rinnande näsa, nysningar) och anafylaktiska reaktioner (Quincke ödem). Det senare med avseende på kosmetika som används externt är ett undantag.

Överkänslighet kan också uppstå vid direktkontakt av kosmetika och mänsklig hud i form av rodnad, klåda och utslag. Oftast klagar konsumenterna på klåda och skalning i hårbotten (mjäll). När sådana symtom visas rekommenderas inte produkten.

Jag måste säga att med avseende på multikomponentpreparat och kosmetika manifesteras en ökad känslighet vanligtvis till en, mindre ofta två eller flera komponenter, och inte hela produkten som helhet. Om en person känner till sin irriterande faktor, är det värt att bara använda den smink som inte innehåller den. Om denna faktor finns i Selencin-schampo, men inte är i lotion eller mask, bör du föredra det senare med hjälp av ett annat märke av schampo eller använda en annan terapeutisk serie av hårkosmetika.

En annan punkt att tänka på när man förskrivar homeopatiska tabletter "Selencin". De innehåller laktos i deras sammansättning, därför kan läkemedlet inte användas i fall av brott mot laktosmetabolismen.

Homeopatiska medel "Selenzin" måste användas i enlighet med syftet. Tabletter används inte i pediatrisk praxis och granulat är tillåtet från 2 års ålder.

Av biverkningarna av Selenzin-kosmetika, inklusive tabletter, nämns endast möjliga allergiska reaktioner och en kaffelukta, som inte alla gillar. Det nämns också en känsla av att hålla sig ihop och ett obehagligt utseende på håret efter applicering av peptidlotion (denna känsla är subjektiv och förekommer vanligtvis hos dem som använder produkten inte bara på kvällen, enligt instruktionerna, men också på morgonen).

Dosering och administrering

Terapeutisk kosmetika "Selenzin" är en serie vård- och hälsoprodukter för håret, vilket hjälper till att lösa problemet med diffus skallighet och på något sätt bidrar till att återställa håret under androgenetisk alopeci. Valet av produkter för behandling av hud och hår bör baseras på hårbotten, medicinsk diagnos och rekommendationer från specialister.

Om kostnaden för produkterna i denna serie inte stör dig, kan de användas i förebyggande syften, särskilt när det gäller schampo, balsam eller Selencin-mask. För att förhindra för tidigt håravfall kan dessa medel användas separat och i kombination. För behandling av diffus alopeci rekommenderas kombinerad användning av dessa och vissa andra medel från Selenzin-serien.

Schampo för hår används för att stärka håret och förhindra deras förlust på längre sikt. Den innehåller komponenter som ökar varaktigheten för den aktiva fasen för hårutveckling, på grund av vilken den normala hårtätheten upprätthålls med regelbundna fysiologiskt bestämda hårförändringar.

Schampo bör användas när håret blir smutsigt (om det behövs dagligen), applicera den nödvändiga mängden på händerna, skumma och överför tvålskum till håret. Aktiva men skonsamma massagebehandlingar sprider schampot genom håret och lämnar i flera minuter. Därefter kan produkten tvättas från huvudet med varmt vatten. Vid otillräcklig hårrengöring upprepas proceduren.

Schampoverkan förbättras genom att man sedan använder ett sköljbalsam med en uppstramande och mjukande effekt. Balm, som schampo, minskar intensiteten av håravfall, reglerar deras fukt, förhindrar trassel och underlättar kamning.

Applicera balsam efter schamponering. Rengör håret ska lätt klistras med en handduk för att avlägsna överflödigt fukt. Sedan pressas en liten mängd balsam i handflatan och fördelas genom håret. För att få den påstådda effekten räcker det att lämna balsam på håret i 2-3 minuter, varefter den tvättas noggrant med varmt vatten.

Du kan använda balsam varje gång efter att du har använt Selencin-schampo eller något annat hårtvättmedel. Schampo och Selencin balsam kan användas minst varje dag, men en mask i samma serie bör inte användas mer än två gånger i veckan.

Hårmask "Selencin" hjälper till att normalisera vattenfettbalansen, stärker och närar håret, förlänger deras aktiva liv, främjar enkel hårkamning. Det ska appliceras på tvättat, fuktat (inte vått) hår och fördela det genom håret och hårbotten. Produkten ska förbli på huvudet i 10-15 minuter, varefter den tvättas noggrant med varmt, rent vatten och försöker undvika kontakt med ögonen (innehåller röd paprika och orsakar svår brännande känsla när det gäller slemhinnor).

Om schampo, balsam och mask kan betraktas som terapeutiska och profylaktiska medel för diffus icke-hormonell mönster, skall Selencin lotions anses vara ett fullständigt terapeutiskt medel för symptomatisk terapi. Naturligtvis är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att bota androgenberoende alopecia med endast lotion, men regelbunden användning av läkemedlet i kombination med andra produkter i serien hjälper till att upprätthålla attraktivt hår med en ärftlig benägenhet till skallighet. Men om du vägrar att använda medicinsk kosmetika återvänder problemet vanligtvis.

Selenzin Spray Lotion rekommenderas för att stärka håret genom att aktivera kollagenproduktionen och introducera det från utsidan. Det höga innehållet av anagelin gör att du kan använda den för att bekämpa manifestationerna av androgen alopeci. Speciellt goda resultat ses med integrerad användning av lotion, schampo och spray.

Applicera sprayen regelbundet innan du lägger dig. Spraytanken skakas på förhand och sprutas från 15-20 cm på hårbotten och hårrötterna. För bättre absorption rekommenderas det att noggrant massera applikationsområdet. Skölj av produkten är inte nödvändigt.

För att få en stabil deklarerad effekt måste du applicera lotion dagligen i minst 2 månader. Därefter kan användningsfrekvensen minskas. Med den androgenberoende varianten av allopecia kan sprayen användas som en del av komplex behandling, vilket ger fler chanser för restaurering av hårfästet.

Peptidlotionen "Selenzin" skiljer sig från den uppstrammande lotion både vad gäller design och sammansättning. Den innehåller inte anagelin och dess effektivitet mot androgenetisk alopeci säkerställs tack vare dvärgpalmextraktet. Indikationerna för användning av detta verktyg är desamma som för resten av produkterna i serien, men användningen är något annorlunda.

Lotionen har en ovanlig förpackning: ampuller som innehåller 5 ml av produkten. Före användning skakas de och spruckna näsan (det finns en speciell risk) genom att vrida på locket. Kompositionen avlägsnas genom att trycka på ampullerna med fingrarna på den mjuka kroppen. Använd dina fingrar och applicera produkten på torr hårbotten och hårrötterna.

Läkemedlets kostnad beror på storleken på det drabbade området, men vanligtvis för en behandling räcker hälften av innehållet i en ampull (det finns en 2,5 ml-pekare). Den återstående lotionen i ampullen används nästa gång, hermetiskt stängs ampullen med ett lock efter användning (du kan lagra den öppna och tilltäppta ampullen i ett år).

Efter att ha applicerat lotion på baszonen måste den masseras försiktigt i hårbotten och lämnas kvar på den tills den är helt absorberad. Sköljkräm är inte nödvändigt.

Peptidlotion kan användas både i ett komplex och separat från andra produkter i Selencin-serien. Användningstiden för att få den påstådda effekten bör vara minst fyra månader. Paketet med ampuller är utformat för en månadskurs om du använder produkten 1 gång per dag.

Selencin tabletter används enligt reglerna för att ta homeopatiska medel. De är avsedda för behandling av alopecia hos vuxna. Vanligtvis ordineras de 1 tablett 3 gånger om dagen. Samtidigt behöver tabletter inte tuggas och sväljas, de rekommenderas att förvaras under tungan tills de är helt upplösta.

Det rekommenderas att ta piller utanför måltider (en halvtimme före måltid eller minst en timme efter det). I genomsnitt förskrivs läkemedlet i en 4-veckors kurs, följt av en 7-dagars paus, och kursen upprepas. Vid behov kan en andra 2-stegs behandling med Selencin efter en månad förskrivas. Det beror på diagnosen, processens svårighetsgrad, patientens individuella egenskaper.

Homeopatisk medicin "Selencin" i form som motsvarar de flesta av medlen i denna plan, dvs. I form av granulat, förskrivs till patienter äldre än 2 år. Barndos - från 3 till 5 granuler. Patienter över 10 år kan ta 5-8 granulat. Den exakta doseringen och frekvensen av administrering (vanligtvis 3-5 gånger om dagen) bestäms av homeopaten.

Behandlingen med homeopatiska granuler är 1-1,5 år eller mer. Dessutom måste du ta en paus i varje vecka efter varje behandlingsmånad.

Oftast kombineras administrationen av tabletter och granuler med användning av externa medel i Selencin-serien för att ge en omfattande terapeutisk effekt.

Strikta doser av externa medel, med undantag av peptidlotion, anges inte i instruktionerna för Selencin-produkter. Mängden schampo, balsam, lotion, mask som används beror på hårets tjocklek och längd, dess fettinnehåll och kontaminering.

I anteckningen till peptidlotionen rekommenderas de rekommenderade doserna, men vid behov kan de ökas utan negativa konsekvenser. Jag måste säga att med tanke på de höga kostnaderna för hårvårdsprodukter av detta märke är det osannolikt att någon kommer att vilja spendera det oekonomiskt, med tanke på att effekten av detta inte kommer att förbättras. Och fallen med applicering av lotioner två gånger om dagen påverkade inte effekten av behandlingen eller hälsotillståndet för personer som använder Selenzin.

Det   har inte rapporterats om en överdos av Selencin tabletter under hela deras existens på marknaden. Innehållet av aktiva substanser i homeopatiska läkemedel är extremt litet, därför är förgiftning med dem snarare undantaget.

"Selencin" för barn

Terapeutisk hårkosmetika "Selenzin" är ett levande exempel på kosmetiska produkter som inte inkluderar åldersgränser. Den läkande effekten i den tillhandahålls tack vare naturliga komponenter och inte medicinsk kemi, som kan vara skadligt för barn eller äldre.

Användningen av barn i  någon av Selencins externa kosmetika är densamma som för vuxna. Visst är behovet av att använda terapeutiska lotioner och masker extremt sällsynt, eftersom alopecia i barndomen betraktas som en sällsynt förekomst, för att inte tala om dess androgenberoende form, som sällan debuterar vid 11-12 års ålder. Vanligtvis provoseras hårtunnning hos ett barn av brist på vitaminer och mineraler, tar vissa mediciner, svampinfektioner i hårbotten (ringorm), strålning, brännskador, mag-tarmsjukdomar, som ett resultat av att kroppen inte får de nödvändiga mikro- och makroelementen, systemiska infektionssjukdomar.

Enligt statistik finns diffus eller fokal skallighet i tidig ålder hos endast 3% av barnen, och oftast är det tillfälligt (om det inte är genetik, brännskada eller autoimmun patologi). I de flesta fall räcker det med att behandla den underliggande sjukdomen, införa vitaminer och mineraler i kosten och även behandla hårbotten med hjälp av Selencin-serien eller dess analoger.

Som en del av den komplexa behandlingen av skallighet hos barn förskrivs schampo och Selencin balsam oftast, och om håravfall är ett resultat av mental trauma, homeopatiska granulat i samma serie (en effektiv dos föreskrivs av barnläkare eller homeopat). Användningen av de återstående produkterna i serien är endast möjlig på rekommendation av en läkare, som måste lita på den verkliga orsaken till barnets skallighet och hans ålder.

Interaktioner med andra droger

Den allmänt accepterade normen inom läkemedels- och kosmetikindustrin är närvaron av anteckningar eller information om användning och lagring av tillverkade produkter. Sådan information finns också på förpackningen av produkter i Selencin-serien för hår. Den angivna normen är inte oavsiktlig, eftersom effekten som deklareras av tillverkaren endast är möjlig om behandlingsserien har använts korrekt.

Eftersom externa produkter från Selencin inte betraktas som heltäckande läkemedel, finns det ingen indikation på förpackningen om deras interaktion med andra läkemedel, dvs. Läkemedel och ämnen som kan orsaka negativa reaktioner. Avsaknaden av detta stycke indikerar att det inte fanns någon betydande interaktion mellan Selencin-kosmetika och andra kosmetiska produkter eller läkemedel, vilket innebär att det inte finns några begränsningar för kombinationen av olika produkter.

Även om kosmetologer fortfarande insisterar på att en större effekt kan uppnås med hjälp av hår- och hudvårdsprodukter av samma märke eller serie, snarare än att kombinera kosmetika från olika tillverkare.

Selencin-tabletter och granulat betraktas som homeopatiska läkemedel, men sådana läkemedel ingår vanligtvis inte betydande läkemedelsinteraktioner på grund av det låga innehållet av aktiva substanser.

Förvaringsförhållanden

Med tanke på instruktionerna för användning av kosmetikserien "Selenzin" måste du vara uppmärksam på  hållbarheten för  varje produkt som används. Denna information ska anges på kartongen och inre förpackningen (behållare) av kosmetika.

Det måste sägas att medel för extern användning, med förbehåll för  lagringsförhållanden  (anger vanligtvis en temperatur på 5 till 25 grader), inte tappar tvättegenskaperna. Men läkningsegenskaperna kan minskas avsevärt, eftersom växt extrakt och vissa andra komponenter har en begränsad hållbarhet.

Externa medel "Selenzin" rekommenderas att användas inom 2 år från dagen för utfärdandet. När det gäller peptidlotionen, efter att ampullen öppnats, halveras dess hållbarhetstid (upp till 1 år).

Homeopatiska preparat "Selenzin" lagras i 5 år vid en temperatur i intervallet 15-25 grader. Efter utgångsdatumet måste de kasseras.

Hållbarhetstid

Analoger

Idag har vi ingen brist på kosmetiska hårprodukter med den deklarerade effekten att stärka håret längs hela längden och förhindra håravfall. Men i de flesta fall är den läkande effekten bara en reklampys.

Faktum är att förlusten av 50-125 hårstrån per dag inte anses vara en patologi. Detta är en normal fysiologisk process för att byta hår. Enligt samma schema uppdateras våra hudceller också, vilket inte orsakar så mycket brus runt oss.

Hur relevant är problemet med att stärka håret i takt med håravfall? Är det värt det att oroa sig för? Förmodligen inte. Uppstramning av schampon, balsam, lotion och masker kommer sannolikt inte att påverka mängden hår förlorat om detta är fysiologiskt bestämt. Och med en patologisk tunnning av hår ger konventionell kosmetika med 1-2 verkligt relevanta aktiva ingredienser inte den förväntade effekten.

Här krävs ett integrerat tillvägagångssätt, som inte bara innefattar vård utan också behandling av hårbotten, där hårsäckar bildas, d.v.s. Användning av medicinsk kosmetika i kombination med intern behandling av kroppen, vare sig det är en sjukdom eller brist på ämnen som är nödvändiga för dess vitala aktivitet. I detta avseende har kosmetika "Selenzin" för hår en fördel jämfört med konventionell vårdskönhetsmedel.

När du väljer analoger måste du vara uppmärksam på produkternas medicinska sammansättning. Behandlingseffekten som godkänts av trikologer besitter av minoxidilbaserade produkter: MinoMax lotion och schampo, Regein lotions för kvinnor, SPECTRAL UHP 5% och Kirkland, Revita baldnesschampo, Revivogen Combo anti-baldness complex, Generolon spray for män och kvinnor, Mexidil-lösning och några andra. Utvecklingen av dessa verktyg genomfördes i vetenskapliga och farmaceutiska laboratorier specifikt för att bekämpa alopecia och inte bara för hårvård.

Men en effektiv kamp mot ett sådant problem är omöjligt utan att påverka det från insidan. Detta underlättas genom intaget av balanserade vitamin-mineralkomplex, som finns i serien "Selencin", "MinoMax" och några andra. Bryggerjäst med kosttillskott som hjälper till att stärka håret kan också ha viss effekt.

Läkare i samband med alopecia kan erbjuda följande vitaminer för hår: "Perfekt", "Revalid", "Pantovigar" och deras analoger.

"Perfectil" är ett vitamin-mineralkomplex utvecklat av brittiska forskare för behandling av dermatit, akne och alopecia, med en förändring i hudens och hårets tillstånd och för tidigt åldrande. Den innehåller 11 vitaminer, inklusive biotin, pantotensyra, vitamin E och C, grupp B, samt 9 spårämnen, betakaroten (en föregångare för vitamin A), aminosyror, kardborre och echinacea-extrakt. All denna rikedom i strikt definierade doser placeras i kapslar, som måste tas dagligen 1 st efter en måltid under den tid som läkaren föreskriver.

Men det är viktigt att komma ihåg att komplexet har vissa kontraindikationer, som, utöver överkänslighet för läkemedlets komponenter, inkluderar: hypervitaminos orsakat av ett överskott av en eller flera vitaminer som ingår i läkemedlet, allvarligt njursvikt, tuberkulos, leukemi, reumatism, multipel skleros och vissa andra patologier, som kan läsas i instruktionerna för läkemedlet. Komplexet förskrivs inte under graviditet och amning, används inte inom barnläkare.

Förutom allergiska reaktioner kan "Perfect" orsaka problem från matsmältningssystemet och neurologiska störningar.

"Revalid" - ett multivitaminkomplex i kapslar, som innehåller aminosyror, vitaminer B1, B5, B6, spårelement (zink, järn, koppar), jäst, vetekimekstrakt. Komplexet används för att behandla alopecia av olika natur (ofta som en del av komplex terapi), med undantag av patologin för hormonell natur, samt brott mot egenskaperna och strukturen hos hår, hud, naglar.

Läkemedlet är avsett för behandling av patienter över 12 år som bör ta 3-6 kapslar per dag, beroende på svårighetsgraden av alopecia. Behandlingsförloppet är 1-3 månader med möjlighet att upprepa terapi.

Komplexet föreskrivs inte för gravida kvinnor och ammande mödrar, liksom för personer med överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Bland biverkningarna finns också allergiska reaktioner och lindriga neurologiska störningar.

"Pantovigar" är en kapselberedning med en mer blygsam komposition baserad på medicinsk jäst, till vilken tiamin, pantotensyra, två aminosyror som förbättrar hudens tillstånd och keratin, som bas för hårets byggnadsmaterial, läggs till. Komplexet används för diffus håravfall av icke-hormonell natur, i strid med strukturen för hår och naglar.

Läkemedlet är avsett för behandling av vuxna patienter. Du måste ta den tre gånger om dagen i 1 kapsel från 3 månader till sex månader.

Komplexet föreskrivs inte för barn och ammande mödrar, liksom för personer med allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter. Under graviditeten är dess administrering möjlig enligt indikationer endast i tredje trimestern.

Det kan orsaka både allergiska reaktioner och gastrointestinala symtom.

Som ni ser, förutom "Selenzin" finns det andra sätt att hjälpa till att bekämpa alopecia, men inte alla är godkända för användning under barndomen, under graviditet och amning, inte alla är lika säkra med ett minimum av kontraindikationer och biverkningar.


Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Selencin för håravfall och hårväxt " översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.