^
A
A
A

Falska sammandragningar: när börjar, hur länge senast, känslorna, hur man bestämmer

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

När en kvinna är gravid lyssnar kvinnan mer än någonsin på sin kropp: barnet har rört sig och magen har dragit lite - och det här? Är det verkligen en kamp? Men det är för tidigt, eller hur? Faktum är att sammandragningar kan förekomma i en framtida mamma och långt före arbetets början. Det är sant att det bara är falska slagsmål som inte leder till arbetets start. Varför behövs de och hur man inte förvirrar dem med de riktiga?

Som regel är en gravid kvinna överväldigad av många frågor. Och om det inte finns något konkret svar på sådana frågor växer spänningen - speciellt om det förväntade leveransdatumet närmar sig. Vi kommer i sin tur att försöka svara på de vanligaste frågorna om falska slagsmål.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Epidemiologi

Enligt statistiken kan kvinnor finna sig i en falsk kamp efter den tjugonde veckan av graviditeten. Men oftare - ungefär 70% av kvinnorna - uppträder de efter 37-38 veckor.

Högst 5% av de förväntade mödrarna känner inte falskt arbete under hela graviditeten (även om det inte betyder att de inte är).

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Orsaker falska anfall

Falska sammandragningar - detta är ett helt normalt periodiskt tillstånd under graviditeten, när den framtida mamern känner av livmoderns ökande spänning med efterföljande avkoppling. Men även dessa slagsmål är inte utan anledning: ofta är drivkraften för deras framväxt vissa omständigheter eller orsaker:

 • fysisk aktivitet (gymnastik övningar av olika intensitet, promenader, städning hemma, tvättning, etc.);
 • mottagning av vattenprocedurer (bad, dusch, bad);
 • ökad intrauterin aktivitet hos barnet;
 • felaktigheter i kosten (äta choklad, kakao, kaffe, starkt te);
 • ögonblicket av erfarenhet, rädsla, ångest;
 • sexuell kontakt
 • Rökning (även passiv)
 • oblodad urinblåsa;
 • en dålig dröm eller hans frånvaro;
 • ridning på alla transporter (buss, bil, tåg, etc.);
 • brist på vitaminer och vätskor i kroppen.

Sensioner av periodisk stress i livmodern kan observeras efter den tjugonde veckan av graviditeten. Det här är helt normala förnimmelser, som bör tas för givet.

Falska sammandragningar för några dagar före leveransen kan vara något mer intensiv och ha en mer specifik orsak - det här är förberedelsen av kroppen för arbetets början. I detta fall kallas sammandrag ofta "träning" - livmoderorganets muskler är förberedda för det kommande evenemanget och förbereder sig också kvinnan för de känslor som väntar på henne framåt.

trusted-source[16], [17], [18]

Riskfaktorer

Varför har vissa kvinnor falska anfall bara förkortat före födseln och i andra - några månader före barnets födelse?

Förmodligen kan orsaken till detta fenomen vara enskilda riskfaktorer:

 • överdriven intryckbarhet hos den framtida mamman (det så kallade labila nervsystemet);
 • frekvent fysisk aktivitet (gravida idrottare, manliga arbetare);
 • undernäring och livsstil (brist på motion, övervikt, brist på frisk luft, etc.);
 • ärftlig predisposition.

Om en kvinna känner ofta långa falska sammandragningar i god tid före födseln, är det nödvändigt att konsultera en läkare i kvinnligt samråd: det är mycket viktigt att inte blanda ihop en sådan dust med livmoder hypertonus och hotet om förtida uppsägning av graviditet.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Patogenes

Experter kan fortfarande inte ge ett exakt svar på frågan om patogenesen av falsk arbetskraft, som har mycket gemensamt med dessa prenatal uteruskontraktioner, men ändå inte peka på en tidig förlossning. Vissa utdrag och slutsatser från forskare finns dock fortfarande tillgängliga:

 • Under falskt arbete kontraherar muskelgrupperna i livmodern i ökande amplitud, men nacken öppnar inte, och arbetet börjar inte.
 • Falska sammandragningar kan detekteras med början av andra hälften av graviditeten. Men oftast - ca 70% av dem sägs, börjar vid 37 veckor.
 • Enskilda kvinnor misstänker inte att de har falska anfall: de tar dem för periodisk gravitation i buken.
 • Oavsett om det finns falska slagsmål, eller om de inte är närvarande, varken det eller någon annan anger inte närvaron av någon process av vynashivanija.
 • Vid tiden för falska anfall är magen mättad med syre, trofismen hos vävnaderna förbättras, fostret får mycket mer näring.
 • Falska sammandragningar kort före födseln bidrar till mjukning och förkortning av livmoderhalsen, vilket tjänar som en viss beredning av livmodern för den generiska processen.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Symtom falska anfall

Falska skirmishes är svåra att förvirra med riktiga slagsmål, och detta indikeras av ett antal tecken.

Så, ett falskt larm kan inträffa från 2 till flera gånger om dagen, och det känns som en ofrivillig uppbyggnad av stress i livmodermuskulaturen.

De första tecknen på en falsk kamp uppträder paroxysmalt: en attack kan variera från en halv minut till 1-2 minuter. Vid denna tidpunkt verkar livmodern att krympa men släpper sedan gradvis. Som sådan kommer inte smärtsamma känslor att hända.

Hackarna av falska anfall kan manifestera sig som en liten domning i underlivet, obetydliga dragande känslor som liknar dem i de första dagarna av menstruationen.

 • Hur många falska slagsmål? Cirka 1-2 minuter, inte mer. Förutom varaktigheten är det nödvändigt att uppmärksamma andra viktiga symptom:
 1. känsla av att växa och försvaga spasmer i buken (ibland i ljumskområdet);
 2. oregelbunden förekomst av slagsmål;
 3. oförutsägbarhet för uppkomsten av sammandragningar
 4. brist på rytm.
 • Går falska slag alltid obehag och smärta? Sådana känslor är individuella: om i vissa kvinnor orsakar falska slagsmål de mest obehagliga förnimmelserna, så kan de i andra flyta nästan omärkligt. Doktorer insisterar dock att smärta i falska anfall inte ska uppstå. Om det finns ont, är det bättre att inte tveka och se en läkare.
 • Vad borde vara intervallet mellan falska kamp? Intervallet av falska slagsmål är frånvarande - det kan vara godtyckligt. Detta är en kardinal skillnad från dessa prenatala slagsmål, som kännetecknas av lika tidsintervaller.
 • Kan det finnas falska slagsmål på natten? Felaktiga händelser kan inträffa när som helst på dagen, inklusive på natten. I vissa kvinnor förekommer sådana känslor bara på natten, även om detta är individuellt och inte kan vara en indikator på antingen normen eller patologin.
 • Kan det förekomma smärtsamma falska anfall på 35, 36, 37, 38, 39, 40: e veckan av graviditeten? I regel är falska anfall inte åtföljda av smärta. Lite ömhet är tillåtet om sådana sammandragningar inträffar under de senaste 2 veckorna av graviditeten. Emellertid bör smärtan i detta fall inte vara kraftig skärning, bör inte ge tillbaka, coccyx, tillbaka. Ökande sjuklighet är karakteristisk för verkliga händelser - och detta är en av de viktigaste skillnaderna, som vi kommer att prata om lite senare.
 • Om en falsk kamp i veckan - det innebär att snart föda? Nej, inte alltid. I några framtida mödrar börjar falska anfall manifestera sig så tidigt som 20-30 veckor: Som du vet är det inte nödvändigt att tala om den närmaste början av arbetet i dessa fall.
 • Kan det finnas regelbundna falska anfall? Nej, falska slagsmål skiljer sig bara från deras oegentligheter och oförutsägbarhet. Regelbundenhet är karakteristisk för sanna sammandragningar.
 • Är falska anfall i missfallet annorlunda än de i den första graviditeten? I själva verket kan en kvinna med upprepade graviditeter nästan inte känna falska anfall. Dessutom stör de nästan aldrig en kvinna med en reproduktiv ålder till 32 veckor, och majoriteten - upp till 37 veckor. Anledningen är att kvinnans kropp redan en gång (eller mer än en gång) hade öva att överföra födelsen, så hans muskelsystem är ursprungligen redo för sådana påfrestningar.
 • När uppstår leverans efter falsk arbetskraft? Det finns inget tydligt förhållande mellan utseendet på falsk arbetskraft och det tidiga arbetet. Om sådana slagsmål inträffat efter 37 veckor anses det emellertid att innan leveransen kan ta ytterligare 7-14 dagar.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Stages

Falska sammandragningar har inte tydligt definierade steg, som i äkta strider. Detta anses vara den främsta särskiljningsfunktionen.

Låt oss påminna om att sanna slagsmål fortsätter i tre steg:

 • Initialsteget varar upp till 8 timmar (sammandragningar på 30-45 sekunder, med ett intervall på fem minuter och en cervikal öppning upp till 3 cm);
 • det aktiva skedet varar i genomsnitt 4 timmar (sammandragningar är små, med ett intervall på 2-3 minuter, med en cervikal öppning från tre till sju centimeter);
 • Övergångsfasen kan bestå upp till en och en halv timme (sammandragningar på 1-1,5 minuter, med minimala luckor med en cervikal öppning från sju till tio centimeter).

Om en kvinna redan har fött tidigare, minskar arbetets varaktighet nästan alltid.

trusted-source[38], [39], [40]

Formulär

Falsk skärmningar på ett annat sätt kallas träning, eller Braxton Hicks slagsmål. Alla ovanstående termer är i själva verket synonyma.

De falska sammandragningarna av Braxton anses inte bara inte patologiska, men också på något sätt användbara för prenatal preparering av organismen. Tack vare dem lär en kvinna att andas, slappna av och lindra smärta.

Under hela perioden av fostertillväxt ändras kvinnokroppen. Till exempel ökar livmodern från det ögonblick som befruktningen börjar till arbetstidens början, ungefär femhundra gånger - man kan föreställa sig hur mycket organets muskelsystem måste bära. Och för att under livmodern de utsträckta musklerna i livmodern kunna kvalitativt avtala för att säkerställa barnets utgång, måste livmodern utbildas i förväg.

Falska möten Hicks - det här är själva träningen av muskulära livmoderramen. Samtidigt, under en sådan typ av träning, finns det ytterligare syretillförsel till fostret - och fördelarna är obestridliga.

Därför bör man inte tro att det finns en fara i falska strider, tvärtom! Det är bara förberedelsen av livmodern, placentan och kvinnan själv för barnets kommande svåra födelse.

trusted-source[41], [42], [43]

Komplikationer och konsekvenser

Falska sammandragningar är ett normalt naturfenomen hos gravida kvinnor. Därför kan sådana slagsmål inte ha några negativa konsekvenser - så är kroppen helt enkelt redo för det kommande födelsetrycket.

Om emellertid i kampsättet deras periodicitet hittas, växer morbiditet, då kommer förmodligen leveransen snart att börja. Du kan inte hoppa över en sådan ökning av tecken. En kvinna i en sådan situation bör orsaka en "ambulans" och gå till sjukhuset.

Var inte rädd för falska anfall - kom ihåg att detta är helt naturligt och helt normalt, vilket är en förberedelse för barnets födelse. Det är viktigt att inte oroa sig för tillfället med falska anfall, utan bara för att lyssna på kroppens signaler och förvänta sig riktiga sanna strider att bli sanna.

Att misstänka en patologi vid falska slagsmål är det möjligt i sådana fall:

 • spänningen i livmodern åtföljs av smärta, som i menstruation;
 • tillsammans med spänningen från könsdelklyftan tilldelas blod;
 • det finns konstigt urladdning från slidan
 • det finns ett tryck i underlivet;
 • fostervätskan lämnar;
 • Det finns smärtor i andra delar av kroppen - till exempel i nedre delen eller i ljummen.

Om någon av de angivna tecknen finns, bör det omedelbart konsulteras med läkaren.

trusted-source[44], [45], [46], [47]

Diagnostik falska anfall

Om den framtida mammen tvivlar på om striderna är falska, ska du gå till barselsavdelningen eller till din gynekolog. Läkaren kommer att diagnostisera och klargöra bilden.

 • Analyser i tredje trimestern i närvaro av falska anfall - detta är vanligtvis en allmän analys av blod och urin. Sådana studier utförs flera gånger under hela graviditeten. Kort före födseln utvärderas urinen för brist på protein och blod för normal glukos. Blodkoaguleringsindikatorer är också viktiga - för att kunna bedöma risken för blödning i arbete.
 • Instrumentell diagnos vid falska anfall innefattar nödvändigtvis undersökning av livmoderhalsen på gynekologisk stol. Om sammandragningarna är sanna, kommer läkaren att upptäcka en gradvis öppning av livmoderhalsen. Med ett falskt larm ändras inte livmoderhalsen. Förutom undersökningen utförs en typ av studie, såsom CTG. Denna procedur gör att du kan bedöma regelbundenheten av muskelspänning i livmodern och även att spåra det ofödda barnets tillstånd. Ofta är en kvinnas klagomål om falska anfall inte helt sanna, eftersom smärtskänsligheten är annorlunda för alla människor. KTG hjälper i det här fallet att beskriva hur förkortningar är vanliga och intensiva. Falska sammandragningar på CTG har inte samma intervaller, och barnet beter sig normalt och visar inte rastfritt beteende.

Hur man bestämmer falska slagsmål?

En kvinna kan göra det själv - det räcker att helt enkelt beräkna frekvensen av muskelspänning. Sedan livmoderns stress börjar, tickas tiden - och räknas fram till slutet av bulten. Lägg märke till tiden före den efterföljande muskelstammen. Sådana anteckningar bör hållas i minst en timme - detta är det enda sättet att nå vissa slutsatser.

Om sammandragningarna blir allt vanligare och muskelspänningen i sig förlängs, så liknar denna situation arbetets inbrott.

Om sammandragningarna blir mindre frekventa, eller uppstår kaotiskt, och deras varaktighet minskar - så är det troligt att larmet visade sig vara felaktigt.

trusted-source[48], [49], [50], [51], [52]

Differentiell diagnos

Differentiell diagnos av träningslag utförs med för tidig avlägsnande av den normalt placerade placentan.

Tidig avlägsnande av en normalt placerad placenta kännetecknas av sådana grundläggande tecken som blödning och smärta sensioner. Ytterligare symptom är:

 • smärta i livmodern under palpation
 • ökad livmoderton;
 • syrebrist hos fostret.

Det är lika viktigt att skilja mellan falska och verkliga sammandragningar.

Hur skiljer man falska anfall från de riktiga? Kanske kommer följande schema att hjälpa till i detta:

Symptom

Falska anfall

Sanna slagsmål

Det finns en smärta som gradvis ökar

Ingen

Att

Ökar boutens varaktighet

Ingen

Att

Fostervätskan

Ingen

Att

Sammandragningar är oregelbundna, det finns ingen uppenbar rytm

Att

Ingen

Ökar intensiteten hos spänningen, som varar 60 sekunder eller mer

Ingen

Att

Smoothes smutsas genom att ändra ståndets läge, eller när man går

Att

Ingen

Det finns en gradvis öppning och mjukning av livmoderhalsen

Ingen

Att

Trycket känns i ljummen

Ingen

Att

Inom en timme stressar mindre än 4 livmoder

Att

Ingen

Vem ska du kontakta?

Behandling falska anfall

Låt oss upprepa en gång till: Falska slagsmål är inte en patologi, så vi behöver inte behandla dem. Men hur man lättar smärtan - kan falska smärtor ibland vara smärtsamma? Naturligtvis kan detta tillstånd inte kallas helt bekvämt. Men om känslorna är verkligen oacceptabla (vilket är sällsynt nog), så är det möjligt att tillgripa vissa åtgärder för att underlätta framtida mödrar.

Det är till exempel mycket viktigt att lära sig rätt andning under graviditeten. Vanligtvis övas övningsövningar i ett kvinnors samråd - så läkarna lär kvinnor att lätta sitt tillstånd under födelseprocessen. Övning av andning övningar hjälper till att hantera inte bara direkt vid födseln, men också i falska anfall.

Om falska anfall hindrar en kvinna från att vila helt, då ska allt möjligt göras för att säkerställa den mest bekväma sömnen. För detta kan du använda extra kuddar och filtar, inkludera lätt musik (förresten, det kommer att vara användbart för barnet), be släktingar att göra en ljus massage. Under sådana förhållanden kan sammandragningar försvagas och sömn gradvis förbättras.

Kommer de in på sjukhuset med falska anfall?

Som regel upptäcker doktorn om kvinnans slagsmål, då hon låter henne gå hem. På sjukhuset förblir endast gravida kvinnor med äkta sammandragningar, eller de som diagnostiseras med graviditetspatologi. I det senare fallet identifieras den framtida mamman i avdelningen för graviditetspatologi, där hon kan spendera resten av perioden fram till födelsen.

Om du kommer till sjukhuset med falska anfall, och du har några ytterligare klagomål - tveka inte att berätta för dem om läkaren. Ibland, särskilt i senare perioder, kan även en obetydlig vid första ögonsymtom vara av stor och till och med avgörande betydelse.

Medicin

Med individuellt behov kan läkaren ordinera mediciner för att minska obehag i falska anfall, och också att förbereda livmodern halsen för den kommande födelsen.

 • But-shpa vid falska bouts utnämns eller nomineras sedan 38 veckor, på 1 flik. Tre gånger om dagen.
 • Östrogen kan användas - i tabletter eller injektioner, enligt läkarens bedömning.
 • Det rekommenderas att tillsätta vegetabilisk olja. Den innehåller en stor mängd arakidonsyra, som utgör huvudkomponenten för prostaglandins omsättning i skelettmuskler.
 • Om det behövs kan läkaren ordinera införandet av speciella gelpreparat med prostaglandiner i vaginalt valv eller i området i livmoderhalsen. En analog är en kelpsticka - ett gammalt läkemedel som innehåller en stor mängd prostaglandiner.
 • För att minska livmoderns ton kan β-adrenomimetika (Partusisten, Brikanil, Alupent i form av intravenösa droppare i 2-3 timmar) användas.
 • Papaverin i fall av falska episoder kan ordineras samtidigt med Na-shpa-tabletter - dagligen för ett stiftpiller per natt. Papaverin är en antispasmodisk. Det hjälper mjuka livmoderhalsen och eliminerar smärtsamma känslor i falska anfall.

Det finns många olika läkemedelsregimer för lindring av kvinnans tillstånd kort före födseln. Till exempel, är det möjligt att kombinera β-adrenoceptor agonister och dexametason (glukokortikoid hormoner är den utlösande faktorn för att starta processen med förlossning - öka kortisolkoncentration i fostervatten uppstår på grund av adrenal funktion fosterskador). Naturligtvis är medicinen inte föreskrivs för alla kvinnor - oftast de som tillhör riskgrupper, liksom de som gör fel arbete tagna (t.ex. Livmoder patologier). Utnämningen av antispasmodik utan behov kan leda till ytterligare svaghet i arbetet eller till en graviditet.

Vitaminer

Under andra hälften av graviditeten, när det kan observeras periodiska falska sammandragningar någonsin kvinnan behöver vitaminer - och framför allt i askorbinsyra, vitamin K, E och D. De huvudsakliga vitaminer kan erhållas från livsmedel - grönsaker, frukt och bär. Många användbara ämnen finns i grönska, nötter och frön. För ett fullt utbrett intag av D-vitamin i kroppen bör det ofta vara i solen, i frisk luft.

Under graviditetens sista trimester förloras kalcium från den förväntande moderns organism - den används för att stärka och bilda barnets benapparat. För att undvika eventuella problem måste du använda surmjölkprodukter - kesost, jästmjölk, samt hela mjölk och hård ost.

Dessutom behöver kvinnokroppen jod - det kan erhållas av tång och fikon, såväl som i järn - det finns i stora mängder i äpplen, granatäpplen, torkade frukter.

Vid en tidpunkt då en kvinna redan har falska anfall måste du noga tänka på kosten. Kroppen ska i tillräcklig mängd ta emot alla näringsämnen: endast i det här fallet kan det garantera att det inte förekommer felfunktioner med hälsan hos både den framtida mamman och barnet.

Fysioterapeutisk behandling

När det finns falska anfall finns det inget speciellt behov av fysioterapeutisk behandling. Minns det falska anfallet - det här är normalt för graviditetens tredje trimester, men inte ett patologiskt tillstånd. Om så önskas kan en kvinna tillgripa toning metoder för fysioterapi - ett regn, damm, fläkt dusch, en ljus massage i halsen och kragezon och hårbotten, en partiell torkning av kroppen.

Om framtida mamma lider av nervositet och ångest, kan sådana metoder visas för henne:

 • audiovisuell avkoppling
 • enbär arom terapi;
 • dricker mineralvatten med högt innehåll av spårämnen.

I sällsynta fall, när en kvinna känner sig trött och utmattad, pålagt elektriskt, brom-magnesium elektrofores på en krage zon, aeroionization vetter region och projektionsområdet av luftvägarna, syre, ultraviolett bestrålning under en fördröjd basis.

Alternativ behandling

För att eliminera obehag under falska anfall kan vissa alternativa metoder hjälpa till:

 • Du kan ändra kroppens position, gå runt i rummet, göra lätt gymnastik;
 • du kan tvätta med varmt vatten, ta en varm dusch (men inte varmt!);
 • du kan dricka 200-300 ml rent vatten (uttorkning förvärrar obehag från sammandragningar);
 • var noga med att slappna av så mycket som möjligt och långsamt andas.

Många erbjuder under träningstrider att försöka distrahera: lyssna på din favoritartist, läs en bok eller titta igenom en tidskrift, titta på en engagerande show eller en film.

Sådana enkla metoder kan inte helt bli av med falska anfall. De kommer dock att hjälpa till att släta ut de obehagliga förnimmelserna och förbättra den framtida mamas välbefinnande.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59]

Örterbehandling

Användningen av några örter under graviditeten utan godkännande av en läkare är strängt förbjudet, och varje gravid kvinna vet detta. De recept som erbjuder herbalists att lindra tillståndet med falska anfall och att förbereda sig för arbetskraft är inte alla kvinnor kan dra nytta av. Därför är det nödvändigt med en läkarmottagning innan behandling med örter påbörjas.

 • Te tillverkad av crimson leaves - förbättrar livmoderns anpassning vid förlossning, lindrar smärta.
 • Infusion av timjan - reglerar livmoderkontraktioner, men kan påskynda arbetets start.
 • Te från löv av muscatine salvia - förhindrar utseende av smärta under arbetet.
 • Te tillverkad av vildrosbär - förbereder kroppen för överdriven fysisk ansträngning.
 • Te från hagtornsbär - gör det möjligt att mjuka spasmer och förhindra blödning.
 • Infusion på gräset av fälthästar och tranbärblad - effektivt eliminerar ödem vid sen graviditet.
 • Infusion på björkpinnar - ökar uthålligheten hos den kvinnliga kroppen.

För att göra te på örter ta 1 msk. L. Gräs (med en glid), bryggd i 1 liter kokande vatten, insistera ca 15 minuter under locket. Drick i varm form av 100 ml tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Homeopati

Med obehagliga falska anfall och att förbereda sig för arbete efter 37 veckor är användningen av homeopatiska läkemedel tillåtna:

 • Aconit - ta med oregelbunden smärta, ångest, ångest.
 • Aletris farinoza - ta med muskelsmärta, förlust av styrka.
 • Arnica - hjälper till att minska smärta och förhindra blödning.
 • Belladonna - får dig att må bättre med falska anfall.
 • Kaulofillum - eliminerar spänningen i livmoderns liv och livmoderhalsen, kan stimulera generisk aktivitet.
 • Hamomilla - lindrar smärta, eliminerar ångest.
 • Tsimitsifuga tar lätt under födseln, 1 korn före sänggåendet i en vecka.
 • Nuks vomica - tas med dålig hälsa under arbetet, tills svimning.

Homeopatiska läkemedel, liksom växtbaserad behandling, bör godkännas av en läkare som leder kvinnors graviditet.

Kirurgisk behandling

Operativ behandling i falska strider utövas inte.

Förebyggande

Förebyggande av smärtsamma falska anfall bör börja länge innan de inträffar. Det är viktigt att bli av med dåliga vanor - att röka och dricka alkohol (vi hoppas att du blir av med dem innan graviditetsplaneringen börjar).

I framtiden kan förebyggande åtgärder vara följande:

 • kvalitet och långvarig sömn (8 till 9 timmar dagligen);
 • vila, minimering av fysisk aktivitet
 • brist på stress, positiv inställning;
 • andningsövningar, övningsterapi för gravida kvinnor, lätt massage i nacken och axelbandet;
 • förändringar i kost - bör överge stekt och fet mat, utesluter salt, rökt produkter, choklad, godis.

Det är nödvändigt att ta med tillräckligt med vitaminer i kosten. De finns i tillräckliga mängder närvarande i växtföda, i komposit av torkade frukter eller bär.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65]

Prognos

Falska sammandragningar i tredje trimestern - detta är den absoluta normen, och från deras utseende är inte försäkrad av någon gravid kvinna. Om tiden som ska registreras i mödravårdscentralen, att följa alla rekommendationer från läkare och genomgå regelbundna undersökningar och passera tester falska sammandragningar är smärtsamma och kommer att ge ett minimum av obehag blivande modern.

trusted-source[66]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.