^

Födelse av ett andra barn: Barnets bästa åldersskillnad

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Födelsen av ett andra barn, jämfört med det första, är inte så hemskt. Min mamma har erfarenhet av att ta hand om ett barn, hon vet redan vad leveransen är och det äldre barnet, om han är äldre, kan hjälpa till. Men många föräldrar som planerar graviditet frågar sig själva frågan: Vad är skillnaden mellan barn optimalt? Är det ett eller två år eller är det 8-10 år?

Läs också: Det tredje barnets födelse, betalningar för det tredje barnet

trusted-source[1], [2]

trusted-source[3], [4]

Ett och ett halvt år

Sådana barn kallas pogodkami. Inte tidigare hade det första barnet vuxit, väntar mamma på den andra. I denna skillnad finns det plusser och minuser.

Godsaker

Den lilla skillnaden i barns ålder gör det möjligt för dig att behandla dem nästan som om de var tvillingar, utan att indikera de äldre och yngre. De är fortfarande för unga för att förstå deras anställningstid.

Medan barn växer, går nästan alla sina spel och deras utveckling tillsammans. Mellan en sådan graviditet - en och andra - finns det vanligtvis ingen väg ut till jobbet, mamma behöver inte kasta det äldre barnet ur dekretet - det fortsätter omedelbart, eftersom den yngste föddes. Mamman kan dessutom få betalning under graviditet och förlossning och hjälpa efter barnets födelse med en liten paus, vilket gör det möjligt för henne att spara en bra summa.

I Ukraina, från och med januari 2012, för första barnet får mamman 30 minskar förekomsten av barnet innan barnet fyller 6 år. Hjälp för ett andra barn är dubbelt så stort. Engångshjälp för det första barnet för modern kommer att vara 8930 UAH. Och för det andra - detsamma. Men mängden betalningar för ett andra barn är mer än det första - det motsvarar 53580 UAH.

Cons

Barn-pogodki kräver stor uppmärksamhet och energi. När allt kommer omkring måste min mamma ta hand om två barn i samma ålder. Båda är små, båda kräver mammas tillgivenhet, kärlek och en natt sömn. Fysiskt är detta mycket svårt. Dessutom, efter den första födelsen, gick inte mycket tid, och min mamma kan vara utmattad.

Tja, om barnuppväxten aktivt inkluderar pappa och farmor och hjälpa min mamma. Då är moderns börda inte så tung.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Skillnad mellan barn på 3-4 år

Det här är en bra skillnad mellan barn. Det betraktas som mitten av fysiologer och psykologer

Godsaker

Efter födseln, går det inte mycket tid, så att kroppen har tid att återhämta sig från min mor och förbereda sig för nästa leverans. Dessutom har min mamma en mycket bra erfarenhet av att ta hand om ett barn. Hon har inte tid att glömma vad blöjor och undertröjor, och på samma gång, en ledande barn redan har vuxit nog att mamma kunde ägna mer tid åt de yngre - eftersom det återigen kommer att behöva inte sova på natten, amma, titta på din kost.

Skillnaden mellan barnen är inte så stor att det äldre barnet har svartsjuka och insikten att han tar bort sin älskade mamma. När barn växer upp lite kan de leka med vanliga leksaker, de kommer att ha gemensamma intressen, de kommer också att lära sig med en liten skillnad i skolan och den äldre kan hjälpa till att göra lektioner för den yngre. På grund av den lilla åldersskillnaden kommer barnen att förstå varandra bättre. Dessutom. Utvecklingen av en yngre kan påskyndas, för han kommer att se hur den äldre lär sig att tala och gå, hur han först ska gå till skolan. Dagens regim kan också justeras: lyft och packning kan ske samtidigt.

Cons

Om det äldre barnet var bortskämd och själarna i honom som i den förstfödda inte verkade vara, kan föräldrar möta den ihärdiga avvisningen av ett annat barn i familjen. Det yngre barnet på 3-4 år upplever samma kris som tonåringar upplever. Vid denna tidpunkt är hans personlighet aktivt formad, och barnet kan vara envis, lustfull, många och ofta sjuka, så att föräldrarna bara uppmärksammar honom. Därför bör det äldre barnet ges så mycket tillgivenhet och uppmärksamhet som möjligt så att han känner sig trygg.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Skillnad mellan barn 4-8 år

Även en mycket bra ålder för ett andra barns födelse. Psykologer kallar det den optimala åldern, inte bara för både barn, men för hela familjen.

Godsaker

Medan det andra barnet är födt, har mamma och pappa tid att ge maximal uppmärksamhet och älska det äldre barnet, ägna all sin tid åt honom. Därför bör det äldre barnet inte känna sig berövat föräldrarnas uppmärksamhet, om inte han är avundsjuk. Dessutom är ett barn på 5 år på eftermiddagen i förberedande gruppen av dagis, så mamman får inte bli sönder på eftermiddagen mellan yngre och äldre och på kvällen uppmärksamma båda. Ett barn från 6-7 år går redan i skolan, så min mamma har fritid på dagtid för ett yngre barn. Och ett barn i åldern 5-6 år kan redan hjälpa till runt huset och höja en yngre bror eller syster.

Cons

Ett barn i denna ålder kan vara avundsjuk på mamma och pappa, så han måste betala maximal uppmärksamhet. Trots om modern är trött eller inte, oavsett om hon vill sova eller inte, bör det äldre barnets vanor respekteras. Till exempel sängkläder, läsa dina favoritböcker på natten, gå och vandra i cirkusen.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Skillnad mellan barn 10-15 år gammal

Det här är en väldigt stor skillnad. En sådan skillnad uppstår som regel antingen på grund av föräldrars sjukdom, då läkare inte fick få barn eller på grund av upprepade äktenskap eller på grund av en oplanerad graviditet. Som om det inte fanns, har den stora skillnaden mellan det första och andra barnet sina fördelar och nackdelar.

Godsaker

Det högre barnet kan helt medvetet vara barnbarn till det första, för att hjälpa mamman runt huset. Detta är redan en fullbildad personlighet som måste förklaras att han kommer att ha en bror eller syster och förbereda sig för deras födelse så att barnet inte har stress.

Det andra barnet är mer försvarslöst och för litet, i sin bakgrund kan den äldre känna sig mer ansvarsfull och oberoende. Om skillnaden mellan barn är för stor kan äldsten bli en yngre vän och mentor - barn kan dela sådana hemligheter som du inte kan berätta för dina föräldrar.

Cons

Barnet, trots åldern, kan känna att all uppmärksamhet nu byts till den yngre. Om han nu nästan inte får någon föräldrauppmärksamhet kan han bli arg och falla i depression.

Vid vilken ålder som helst föddes, och oavsett skillnad mellan barnen, borde det andra barnet få maximal föräldrakärlek och värme - han är fortfarande ett barn. Det andra barnets födelse borde förena familjen ännu mer och inte koppla bort det.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.