^

Det tredje barnets födelse, betalningar för det tredje barnet

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Det tredje barnets födelse är en semester för hela familjen. Men mamma och pappa kan bli förvirrade: i skolan och ännu mer i mammaledigheten fick mamma inte lära sig att hantera med så många barn. Och om det första och andra barnet tog all uppmärksamhet, hur är det för att klara alla tre? Och föräldrarna är ofta intresserade av den materiella sidan: vad är betalningarna för det tredje barnet i Ukraina?

Läs också: Födelse av ett andra barn: Barnets bästa åldersskillnad

Det tredje barnets födelse är en semester för hela familjen.

trusted-source[1], [2], [3]

Betalningar för det tredje barnet

Den allra första frågan som oroar föräldrar är att ge det tredje barnet inga mindre materiella fördelar än första och andra. Vi behöver utgifter för födseln - och betydligt - en barnvagn, blöja-loafers och en fullsträckt näring av både mor och barn. Vad är betalningarna i Ukraina för det tredje barnet?

Ukrainas lag "om statligt stöd till familjer med barn" fastställer ersättningen för ett tredje barn i enlighet med subsistensminimum. Denna ersättning betalas för barn under sex år och beräknas från barnets födelsedag. Det tredje barnet betalas 120 subsistensminimum. Detta belopp från och med 1 januari 2012 är 107 160 UAH. Hon betalas för den tredje och varje efterföljande barn. Om moderen föddes av en tvilling anses det andra barnet vara nästa, och för varje av dem får hon ersättningen.

Engångshjälp, som betalas till modern efter födelsen av den tredje babyen - 8930 UAH. Och resten av pengarna från 107 160 UAH betalas till familjen i 72 månader, det vill säga sex år. Mängden som erhålls till följd av dessa beräkningar är 1364,31 UAH per månad. Så många föräldrar i Ukraina får statligt stöd till ett tredje barn och efterföljande barn.

Hur man lägger uppmärksamhet åt alla tre barnen?

Enligt psykologernas och sociologernas uppfattning programmeras biologiska föräldrar för minst två barn. Ett barn i familjen är inte så naturligt som två eller tre. Men i utbildningen av tre barn har sina egna egenskaper. Här borde föräldrarna kunna omorganisera sig helt från sig själva som familjens främsta "motor" och lära sig att fördela krafterna.

Om det i en familj där bara ett barn, all uppmärksamhet - han var i en stor familj av föräldrarnas uppmärksamhet delas mellan alla tre barn, och sedan föräldrarna måste lära sig att ge dem order, gör sina barn fullvärdiga assistenter, inte bara den mottagande parten.

Senior barn

Under inga omständigheter ska det avlägsnas från utbildning av yngre bröder och systrar. Så barnet kommer att ingå i den övergripande familje processen och han kommer att ha sina roller där. Till exempel, att skaka en bror eller syster, ge mamma vatten, vattna blommorna, städa dina saker. Det är mycket viktigt att förstå att det inte är möjligt att ta bort sitt ansvar för hjälp med barnet från barnet, men du kan inte överbelasta det för mycket.

När det äldre barnet växer upp måste han betala individuell uppmärksamhet från tid till annan, som nu upptas av yngre barn. Och det äldsta barnet saknar verkligen barnets psykologiska roll, älskling, älskling, som nästan är förlorad för honom. Från tid till annan måste den återlämnas till barndoms psykologiska nisch - det här är en mycket bra terapi som ger det äldre barnet en känsla av säkerhet.

Föräldrar bör veta att varje lektion av ett äldre barn ska ha en tidsram så att den inte överbelastas och ockupationen inte orsakar illamående. Så, till exempel, att rocka rullstolen mer än 20 minuter i rad för en förskolebarn är svårt. Mer än en halvtimme att leka med en yngre bror och syster kan vara en tråkig uppgift om spelet inte matchar det äldre barnets åldersegenskaper. Om det äldre barnet är en medelålders eller äldre student, kan du inte flytta alla hushållsarbeten och ta hand om yngre barn - han borde ha sin egen tid.

Andra (mitten) barn

Det här barnet visar sig vara en mellersta - mellan den äldste, som anses vara den viktigaste och vem som har det största ansvaret, och de yngre, som nu får mest uppmärksamhet hos sina föräldrar, eftersom han är den mest försvarslösa för tillfället. Därför kanske det andra (genomsnittliga) barnet inte får tillräckligt med uppmärksamhet från föräldrarna. Denna lucka måste nödvändigtvis fyllas, eftersom barnen förblir barn mycket längre än föräldrarnas tänkande. De behöver verkligen sin uppmärksamhet och tillgivenhet. Därför bör det andra barnet också få en känsla av dess betydelse, betydelse, värde.

Han måste ha sina uppgifter i familjen, och några av dessa ansvarsområden bör handla om det yngre barnets vård. Således kommer din genomsnittliga person att känna sig mer självständig och ansvarig, och därför viktigare för föräldrar och sig själv.

Hur man förbereder äldre barn för ett tredje barns födelse?

Ungefär 3 månader före det tredje barnets födelse i familjen är det nödvändigt att förbereda sig för dessa äldre barn. Jag måste berätta för dem att de nu kommer att få en bror eller syster och be om hjälp och stöd. För att underlätta för mamma och pappa att hantera barn måste du anpassa sin dagliga rutin så att äldre barn somnar och vaknar, bader och äter runt samma gång. Så mamma kan rädda det.

Två barn är också ett företag. Äldre barn kommer inte känna sig ojämn och kommer att förena mer om de hjälper varandra att göra hushållsarbete och bo i samma rum. Nu flyttar det andra barnet automatiskt från platsen för "yngre", "husdjur" till det genomsnittliga barnets plats. Och det blir mycket lättare för honom om han är i samma samverkan med den äldsta.

Båda barnen måste få veta att deras föräldrar älskar dem. Trots sysselsättningen, efter det tredje barnets födelse, måste föräldrar alltid observera enkla traditioner som är mycket viktiga för barn. Till exempel önskar dem en god natt, kyssa barnen, gå med dem i parken på kvällen från 18.00 till 18.30 eller på söndagen att svänga.

När dessa traditioner observeras kollapsar världen av äldre barn inte och de förstår att deras föräldrar fortfarande älskar dem. De kommer att bli mindre lustiga, dra upp mattan av uppmärksamhet åt sig själva och mer för att hjälpa fadern och mamman.

Ett tredje barns födelse kan helt ändra familjens livsstil. Men det beror på dig, om det blir en glädje för alla eller att lägga till problem.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.