^

Vad ska en baby kunna göra på 2 månader?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Ett barn på 2 månader kan redan ganska mycket. Dessutom lärs föräldrarna vid denna punkt att bättre förstå sitt barn. Detta underlättar avsevärt vård av honom. Nu behöver föräldrar veta vad en baby ska kunna göra om 2 månader.

Se även: Vad en baby ska kunna göra vid 1 månad

Allmän information om barnets färdigheter om 2 månader

När ett barn blir 2 månader gammalt ändras hans syn. Han är mer fokuserad när ett barn tittar på någonting eller någon. Detta beteende skiljer sig från den nyföddes visuella förmågor. Omedelbart efter födseln är barnets blick distraherad, och vid 2 månader är det redan ganska meningsfullt.

En baby på 2 månader är redan mycket mindre vaken, efter att ha matat faller den inte omgående och sover i en spjälsäng.

Med hårda ljud och starkt ljus reagerar barnet omedelbart - han gråter som svar. Föräldrar vid den tiden vet redan hur man skiljer funktionerna hos ett gråtande barn och förstår när han gråter på grund av hunger, när - från kallt och när - från smärta.

Ett barn på 2 månader tycker om att höra mamma eller pappas röst, han strävar efter att kommunicera, men han själv, förutom hur man gråter, kan inte kommunicera sina behov. Därför är det värt att prata med barnet så ofta som möjligt. När man talar är det önskvärt att ändra röstens timbre, detta stödjer barnets intresse i vuxnas samtal och börjar gradvis göra enkla ljud. De kallas en promenad.

trusted-source[1], [2], [3]

Motorfärdigheter hos ett barn på 2 månader

Tvåmånaders gamla barn kontrollerar redan sina kroppsrörelser mycket bättre. Det innebär att de kan hålla huvudet lite mer stabilt, ligga på magen eller hålla det upprätt.

Under den andra månaden i livet fortsätter barnen att visa en stark sugreflex. Barnet gillar att suga en näve eller flera fingrar av sig själv. Detta är ett av de bästa sätten för barn att lugna sig själva.

Vid 2 års ålder har ditt barn ännu inte tillräckligt med samordning för att leka med leksaker. Men barnet kan hålla leksaken en kort stund, om han har givit den i sina händer.

trusted-source[4], [5]

Barnens sömn på 2 månader

I denna ålder sover barnen från 15 till 16 timmar om dagen. Men barn på två månader är vanligtvis inte redo att sova hela natten. Detta gäller särskilt för spädbarn som vaknar på natten var tredje timme att äta.

Du kan hjälpa ditt barn att lära sig att somna på egen hand. För att göra det, flytta barnet till sängs, när han fortfarande är sömnig men inte har sovit ännu.

Ett barn på 2 månader borde läras att sova på ryggen för att minska risken för plötsligt barnsdödssyndrom (SIDS). Du kan ge honom tillräckligt med tid att ligga på magen när ditt barn är vaken och du kan kontrollera honom. För att få barnets ryggrad att utvecklas ordentligt, ta bort allt överskott från barnets spjälsäng: kuddar, filtar, mjuka leksaker och rattles.

trusted-source[6], [7]

Barnets syn på 2 månader

På två månader kan barn se föremål och människor på ett avstånd av upp till 45 centimeter. Det betyder att det är bättre för barnet att se föräldrarna när de är ganska nära, men moderns ansikte ses bäst av barnet under utfodring. Barnet kan redan följa moderns rörelser när hon är i närheten.

Barnets hörsel förbättras också. Ett barn på 2 månader kommer särskilt att njuta av att lyssna på ljudet av min mammas röst.

trusted-source[8]

Den andra månaden av barnets liv: kommunikation

Barnets kommunikation består av att gråta. Men du kan också höra ljud som gurgling, grunts och ens cooing från ett barn. Ett barn på två månader kan känna igen moderns ansikte och röst och svara på dem. Du kan till och med se på ansiktet av barnet en ledtråd av ett leende - han kommer helt att lära sig att le senare.

En av de viktigaste sakerna du kan göra i denna ålder är att prata med ditt barn. Ja, 2 månader gamla barn kan inte prata, men de kommer att reagera på ljudet av mammas röst, och det uppmuntrar dem att börja bilda sina första ord de kommande månaderna.

Tips för föräldrar i den andra månaden av barnets liv

De första månaderna av ett barns liv är spännande och spännande samtidigt för unga föräldrar. Var inte rädd för att söka råd från en läkare när du behöver det. Din barnläkare är den bästa informationskällan, men familj och vänner kan också hjälpa till med sina erfarenheter.

Föräldrar kör mycket idag. Som ett resultat spenderar barn mycket tid i en specialstol i bilstolar. Vet att små barn ska kunna flytta på olika ställen under dagen för att träna sina muskler.

På så sätt kan de lära sig hur man kryper och slutar gå. Alternera dina barns rörelseperioder med promenader i barnvagnen, glöm inte att ta ditt barn i sina armar - det här är den bästa behandlingen för honom. Barn ska inte ständigt sova i barnvagn eller bilstol.

Kramar och kyssar samt pratar föräldrar är mycket viktiga under barnets första månader. Glöm inte att massera barnet.

När barnet skriker, prova en rad olika lugnande metoder. Vissa barn reagerar på tyst, lugn musik eller sång. Andra kallas av det så kallade "vita" bruset (till exempel en monotont fungerande radio). Experiment för att hitta sätt som fungerar bäst för din 2 månader gamla baby.

Föräldraskap och lek med ett barn om 2 månader

  1. Hjälp ditt barn att koncentrera visuell uppmärksamhet på ljusa leksaker. Att känna till funktionerna i barnets visuella uppfattning, framför honom kan du flytta en ljus docka på 25 cm avstånd från ansiktet. Gradvis kommer barnet att lära sig att följa denna leksak och även le det lite. Kör ett leksak först vertikalt, sedan horisontellt. Detta gör det möjligt för barnet att stärka ögonmusklerna. När barnet förlorar intresse i spelet, stoppa det.
  2. För att utveckla hörseln hos ett barn, häng en ratt över den eller leksaker med en melodisk ring.
  3. Inget som ett barn kan prata med dig än. Syng rytmiska sånger till honom och läs rytmiska barns dikter. Detta kommer att ge barnets känsla av rytm.
  4. Träna med ditt barn Du kan göra honom till en "cykel", ta benen i sin handflata och vrida dem i luften som om barnet cyklar.
  5. Badning och härdning är ett mycket bra sätt att stärka immunsystemet hos en två månader baby. Vid dousing och gnidning bör vattentemperaturen först inte vara lägre än 34 grader, och sedan gradvis föra vattentemperaturen till 24 grader. Grader minskar under veckan, vilket minskar vattnets temperatur varje dag med två grader.

Nu har du lärt dig att ett barn borde kunna inom 2 månader. Och han vet redan mycket. Han kommer att lära sig ännu mer om hans föräldrar ger honom tillräckligt med uppmärksamhet.

trusted-source[9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.