^

Kort gestationsperiod

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Det finns dagar när kvinnokroppen, i bokstavlig bemärkelse, börjar uppträda trovärdigt. Av någon anledning vill du äta sill och naturligtvis med sylt, eller plötsligt "dra" på en saltad gurka. Och kvinnor, erfarna livserfarenheter och flickor som inte har någon aning om ombytningarnas öde, vet att den kortaste graviditeten kan orsaka stora förändringar i kvinnokroppen.

Och från det ögonblick av befruktning i kroppen finns det en omstrukturering av den hormonella bakgrunden, vilket medför en förändring i de vanliga smakförhållandena. Det finns ett antal tecken på vilka man kan förstå att det finns en liten graviditetstid: 

 • ovanliga smakpreferenser; 
 • ökad känslighet hos bröstet, svullnad, smärta i bröstvårtan på bröstet
 • frånvaro av menstruation i mer än en vecka från förfallodagen; 
 • dålig hälsa, illamående följd av illamående, kräkningar, huvudsakligen på morgontimmarna; 
 • en kort graviditetstid leder till snabb trötthet i kroppen, dåsighet; 
 • omotiverad irritabilitet, tårighet, orimlig spänning och rädsla; 
 • frekvent urinering 
 • graviditetstestet gav ett positivt resultat; 
 • Blodtestet för chorionhormon var märkt med ett tresiffrigt index; 
 • Ultraljudsmaskinen har fixerat komprimeringen i livmoderns vägg - det indikerar men att du har en liten graviditetstid.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Kön och en liten graviditetstid

Många gifta par, särskilt de som väntar på sin första bebis, undrar om det är möjligt att fortsätta intimt intimitet efter graviditetens början. Det finns inget entydigt svar, bara den läkare som observerar graviditet kan berätta . Om det inte finns några problem som kan leda till att graviditeten upphör, finns det ingen kvinnlig kropp, så hindrar ingenting en man och en kvinna från att fortsätta ett aktivt sexuellt liv. Om det finns till och med de minsta misstankar om graviditetstörning, bör alla slags påfrestningar överges.

Den korta graviditeten är en mycket kritisk period och endast föräldrarna kan bestämma vad som är viktigare - sexuella relationer eller nyfödda liv. Med en gynnsam sammanflyttning av graviditeten, för att skada fostret, under intim närhet är det nästan omöjligt. Embryoens storlek är fortfarande mycket liten, livmodern är förstorad, men inte kritisk. Restriktioner är snarare psykologiska. Framtida pappa, orolig mycket mer än min mamma, ibland rädd för att bara vidröra henne igen. Därför kan du, med frågan, ha sex, om du har en liten graviditetsperiod eller avstå - gå till doktorn, behöver inte självständig aktivitet.

Dock rekommenderar läkare och psykologer att inte neka dig själv nöjet, eftersom graviditet är en naturlig process och du borde inte vara rädd för det. Aktivt sexliv under graviditeten ger den nödvändiga mängden hormoner till kvinnokroppen, tränar det små bäckens muskler, vilket är mycket användbart i samband med framtida födelser. För frukten av nytta också, mer än skada. Med glädje från moderns känslomässiga bakgrund får barnet också en del av hormonell smink i form av endorfin, ett lyckosjukdom.

Varför är graviditetstester "inte fungerar"?

Moderna kvinnor är redan vana vid det faktum att inom gångavstånd, när som helst på dagen, på något apotek, kan du få ett test för att bestämma graviditeten. Trostestningar är nästan obehagliga. Tester kan emellertid inte alltid "ge ut" ett positivt resultat, trots att det redan finns en liten graviditetstid.

Sådana "fel" kan vara relaterade till kvaliteten på det köpta testet. Principen för testet för att bestämma graviditeten är byggd på "fångst" av hormonet i kvinnans urin. Kanske vissa tillverkningsföretag, helt enkelt, sparar reagenser och producerar därför inte kvalitetsprov. För större noggrannhet av resultatet är det värt att köpa tre tester av olika företag och olika priskategorier. Om du har misstankar om en kort graviditetsperiod, kommer kontrollen av dina misstankar med tre tester på en gång att öka andelen sannolikheten för de erhållna uppgifterna.

En annan anledning till att ett graviditetstest kan ge ett negativt resultat är testets tidpunkt. Det största innehållet i hormonet, när det fortfarande finns en liten graviditet, finns i morgonurinen, desto mer urinering var, desto mindre återstår procentandelen av hormonet. Därför kan ett graviditetstest på kvällstimmarna ge ett negativt resultat, och det upprepade testet som utförs på morgonen ger två rosa ränder.

Du kan inte utesluta ett sådant alternativ som frånvaro av graviditet. Med en fördröjning av månatlig, något mer vanlig tid börjar varje kvinna att misstänka sin kropp att något är fel. Det första som kommer att tänka på är att göra ett graviditetstest. Ett negativt resultat kan lugna eller orsaka en ny misstanke. I det här fallet är det bättre att se en läkare och ta ett blodprov för choriongonadotropin.

Orsaker till abort under en liten period

I en hälsosam kropp är alla kvinnor ordnade och utsatta för att få ett befruktat ägg, och det är mycket svårt att orsaka en naturlig avbrott av graviditeten. Men du kan inte helt utesluta en sådan möjlighet. Dessutom, som praktiken av de senaste åren visar, uppstår abort oftare när en liten graviditet inte ens märkts av en kvinna. Detta är möjligt om det finns fysiologiska störningar i kroppen eller en känslomässig uppdelning.

Abort kan resultera i: 

 • hormonella störningar; 
 • Förekomst av fysiska eller fysiologiska abnormiteter i kroppen (aborter, missfall, kirurgiska ingrepp i bäckenområdet); 
 • tumör neoplasmer i livmodern (fibromas, fibroids); 
 • infektion i genitourinary systemet; 
 • stor fysisk ansträngning (hoppar till hög höjd, lyft gravitation); 
 • Nerv överspänning;
 • tar mediciner, i anteckningen som graviditet är listad som en kontraindikation för antagning; 
 • inflammatoriska sjukdomar i livmodern (endometrios).

trusted-source[9], [10], [11]

Naturlig skönhet av gravida kvinnor

Graviditet gör förändringar inte inuti kroppen, utåt är kvinnan också märkbart förvandlad, bokstavligen från de första dagarna, efter upptäckten av en "intressant situation". En kort period av graviditet leder till utseendet av glans i ögonen och höga andar. Kroppsformerna förvärvar runda, mjuka former. En gravid kvinna är vacker med sin naturlighet. Även pigmenteringsfläckar i ansiktet, vars bildning inte alltid kan undvikas, blir för en tid inte en fel, utan en ytterligare stroke i porträtt av en riktig kvinna.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.