^

Drickdiet i 30 dagar

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Uttrycket "dricksdiet i 30 dagar" verkar för oinitierade människor ett sätt att gå ner i vikt med vanligt vatten. Det är med vatten som orden "dricka" och "dricka" primärt associeras. Faktum är att vi pratar om en mängd flytande mat: homogeniserade soppor, juice med massa, buljonger och buljonger. Är det lätt att äta "lätta måltider", vad kostar det och vad ger det till slut?

Vatten utgör 75% av kroppsvikt hos spädbarn till 55% hos äldre och är viktigt för cellulär homeostas och liv. [1] Det finns dock många obesvarade frågor om denna viktigaste komponent i vår kropp och vår kost.

När vi pratar om vatten, är vi först och främst uppmärksamma på alla typer av vatten, vare sig det är mjukt eller hårt, källa eller källa, kolsyrat eller destillerat. Dessutom får vi vatten inte bara direkt som en drink utan också från mat och i mycket liten utsträckning också som ett resultat av oxidationen av makronäringsämnen (metaboliskt vatten). Andelen vatten som levereras med drycker och mat beror på andelen frukt och grönsaker i kosten. Det uppskattas att i USA kommer cirka 22% av vattnet från livsmedel, medan i europeiska länder, särskilt i länder som Grekland, där konsumtionen av frukt och grönsaker är högre eller i Sydkorea kommer denna siffra att vara mycket högre. [2], [3]

Andelen vatten i olika livsmedel.

 • 100% vatten
 • 90-99% - Skummjölk, melon, jordgubbe, vattenmelon, sallad, kål, selleri, spenat, pickles, courgetter (kokta)
 • 80–89% - Fruktjuice, yoghurt, äpplen, druvor, apelsiner, morötter, broccoli (kokt), päron, ananas
 • 70-79% - Bananer, avokado, keso, ricottaost, potatis (bakad), majs (kokt), räkor
 • 60-69% - Pasta, baljväxter, lax, glass, kycklingbröst
 • 50-59% - Nötkött, korv, fetaost, filébiff (kokt)
 • 40–49% - Pizza
 • 30-39% - Cheddarost, bagels, bröd
 • 20-29% - Pepperonikorv, kaka, kakor
 • 10-19% - Smör, margarin, russin
 • 1-9% - Valnötter, jordnötter (torra rostade), chokladkakor, kex, flingor, kringlor, tacoskal, jordnötssmör
 • 0% - Oljor, sockerarter

* Källa: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Issue 21 tillhandahållen av Altman. [4]

Indikationer

Att gå ner i vikt på en dricksdiet i 30 dagar är ett extremt extremt sätt att korrigera i vikt. Med denna diet kan du förlora 15+ kg på en månad. Optimister tror att det inte finns något behov av att svälta, realister säger att att äta på detta sätt under en hel månad inte är en lätt uppgift.

Det finns ingen information om de terapeutiska indikationerna för mötet. Vanligtvis initierar en person själv ett extremt alternativ, desperat att gå ner i vikt på ett mildare sätt. Ibland utförs en månadskost av dem som tycker att det är relativt lätt att upprätthålla en dryckesregim under en eller två veckor.

Kosten hjälper till att minska belastningen på matsmältningsorganen, rengöra kroppen och stimulera ämnesomsättningen. Allt detta förlorar viktminskningen närmare uppnå huvudmålet - viktminskning.

Allmän information dricka diet

Metoden att dricka en diet i 30 dagar är inte svält i vattnet, lossning eller behandling, som du kanske tror från att läsa titeln. Systemet tillhandahåller vägran att tugga som en given av reflexens natur. Kärnan i kosten är att omvandla fast mat till ett homogent flytande tillstånd - potatismos, spannmål, smoothies. Skillnaden mellan en långvarig dricksdiet och kortvarig kost är att det finns ett verkligt hot om en allvarlig ämnesomsättningssjukdom.

 • För att undvika detta tillstånd rekommenderas mosade soppor att ätas inte bara vid lunch utan tre gånger om dagen vid huvudmåltiderna.

Konceptet med kosten baseras också på det faktum att kalorifattig flytande mat hjälper till att minska utrymmet i magen. Påstås är det den ökade volymen som orsakar problem hos överviktiga människor, eftersom det ständigt framkallar en ökad aptit. Överflödig mat sträcker väggarna igen - och allt rör sig i en ond cirkel.

Att äta flytande rätter lär sig en person att vara nöjd med mindre mat, varigenom väggarna dras åt och magens lumen minskar. Som ett resultat minskar övervikt gradvis och närmar sig optimal prestanda.

Tekniken är utformad för att minska belastningen på matsmältningsorganen, medan de flesta nödvändiga näringsämnen fortfarande kommer in i kroppen. Maten smälts snabbt utan att fett lagras. Istället sker positiva processer: rengöring av gifter och toxiner, aktivering av ämnesomsättningen. Allt detta bidrar till viktminskning.

Inträde till dricksdieten i 30 dagar

De skriver att den svåraste perioden av dricksdieten på 30 dagar är början. Speciellt den första dagen. Och detta är förståeligt, eftersom det alltid är svårt för kroppen att anpassa sig till en ny diet. För att hjälpa honom att göra detta måste du ordna ingången till dricksdieten ordentligt i 30 dagar.

Ett kompetent tillvägagångssätt är att förbereda sig för den kommande regimen i en vecka: just nu är det nödvändigt att utesluta skräpmat (snabbmat, feta, kryddiga, söta rätter), skära ner portioner och öka mängden vatten du dricker. Söta, kolsyrade, alkoholhaltiga drycker är undantagna från den vanliga listan över drycker.

 • Detta hjälper dig att snabbt anpassa dig till den nya kosten.

I förberedelseprocessen bör justeringar göras i den dagliga rutinen. För dem som tränar på simulatorer är det nödvändigt att förhindra att musklerna brinner, vilket är troligt i sådana fall. För detta ändamål stoppas intensiv träning, om någon, tillfälligt.

 • Det är känt att du inte kan förbjuda dig själv att tugga omedelbart och länge.

Preliminär förberedelse tar också hänsyn till denna punkt. En vecka innan dietprogrammet startar börjar de begränsa volymen av portioner och inkluderar mer flytande måltider i kosten. Utveckla vanan att dricka en flaska vatten om dagen. Dessa enkla regler hjälper till att uppnå maximal effektivitet och undvika skadliga konsekvenser för kroppen.

Avsluta dricksdieten i 30 dagar

Rätt utgång från dricksdieten i 30 dagar varar längre än den faktiska kosten. Målet med utgången är att konsolidera resultaten, att hjälpa matsmältningssystemet att omorientera till standardmat igen, för att förhindra återgång av massa. Annars orsakar en skarp övergång från en dricksdiet i 30 dagar till att äta fast mat matavstötning, förstoppning och flatulens.

 • Den första sju-dagarsperioden innehåller slemgröt till frukost. Vanligtvis väljs havregryn.

Den andra veckan börjar annorlunda. Frukosten består av en ångad omelett, hårda ägg eller ost, lunchen är gröt och middagen fortsätter att drickas.

Under den tredje veckan visas en frukt- och grönsaksproduktgrupp på menyn. De används till middag (färska). Frukosten görs drickbar och middagen fortsätter med gröt.

Under den fjärde veckan sker radikala förändringar. I lunchdieten för att gå ner i vikt uppträder magert kött och fisk, eventuellt kokt. Middagen består av sallader, frukt och frukosten är fortfarande drickbar.

Den femte och efterföljande veckan rekommenderar följande: Ha en drickdag varje vecka. Eller gör en drinkbar middag, konsumerar kefir, puré soppa, gelé på kvällen. Du bör utveckla goda vanor: överdriv inte, överdriv inte godis, ät inte skräpmat. Och gå också in för sport varje dag, gå eller arbeta fysiskt.

Fördelar

Uppgifterna för dricksdieten i 30 dagar är att minska kroppsvikt, ta bort visceralt fett som hindrar matsmältningsorganens aktivitet och omfördela den frigjorda energin till andra aktiviteter.

Fördelarna med kosten bestäms bland annat av det lägre kaloriinnehållet i flytande mat jämfört med fast mat: om du bara dricker olika drycker under dagen kommer den totala kalorihalten inte att överstiga 1200 kcal. Och detta är garanterat att främja viktminskning.

Och om du inte återgår till vanlig mat senare, inte överskrider kalorivärdet, stabiliseras resultatet vid den uppnådda indikatorn. Med ett sådant system utvecklas dessutom en hälsosam vana att inte äta mycket mat samtidigt.

 • Inte alla kan överleva under en hel månad på flytande mat. Även för friska människor är detta ett kraftfullt test; vissa nutritionister kallar det direkt för tortyr.

Naturligtvis är minus 20 kg en bra motivation, och de som har gått ner i vikt bekräftar detta. Läkare varar däremot för de risker och kontraindikationer som är farliga för matsmältningssystemet och hälsan i allmänhet. Det hände att som en följd av att dricka näring hos en person upptäcktes nya patologier. Därför betonar experter att det är säkrare att upprepa en kortvarig kurs än att "sitta" länge på en monoton diet. Resultatet är förmodligen lika optimistiskt och skadan är definitivt mindre.

Vad kan och vad kan inte?

Innan du svarar mer detaljerat på frågan: vad kan du äta? - vikten av rent vatten i den dagliga kosten för dem som går ner i vikt bör betonas. Det är med henne som de börjar varje morgon: på fastande mage dricker de ett glas högkvalitativt vatten försurat med några droppar citronsaft. Under dagen måste den totala volymen uppgå till 1,5 liter.

 • Om det är mineralvatten måste det vara utan gas.

Resten av drycken under dricksdieten i 30 dagar består av följande komponenter: mejeriprodukter och jästa mjölkprodukter, buljong, fisksoppa, puré soppor och avkok av grönsaker, färsk juice, inklusive med massa, fruktdryck, örtte eller vanlig te, kompott, gelé - från bär, frukt, spannmål. Det här är hälften av kosten. Den andra halvan, en och en halv liter, är rent vatten utan gas och söta föroreningar.

Rekommendationer för att välja mat och förbereda flytande mat:

 • Surmjölkprodukter, om möjligt, förbered dig. De bör ha ett minimum fettinnehåll och vara fria från föroreningar.
 • Koka buljonger inte från kuber utan naturliga med samma kryddor. Filtrera den färdiga skålen.
 • Förbered juicer och smoothies gjorda av osötad frukt och icke-stärkelsegrönsaker omedelbart före användning.
 • I begränsade mängder är osötat kaffe, kakao tillåtet.
 • Ta med grönsaksopporna med en mixer tills den är jämn.

För att bibehålla det uppnådda resultatet, efter huvudperiodens slut, börjar utgångsprocessen. Och i framtiden, för att förebygga övervikt, rekommenderas det att ordna veckodagande dricksdagar. Fett, mjöl och stekt mat bör minimeras, överätning bör glömmas bort och fysisk aktivitet bör ökas.

Vad ska inte ätas? Nästan alla dieter exkluderar alkohol, kolsyrade drycker och andra sockerhaltiga drycker, industriella juice med en hög koncentration av söta komponenter och alla typer av fyllmedel. Att dricka kost i 30 dagar "tycker inte" om sådan mat. Dessutom rekommenderas inte överätning, sena middagar och mat utanför schemat. Och naturligtvis intaget av fast mat.

Det är viktigt inte bara vad man inte ska äta utan också när och hur mycket. Så en del av drycken bör inte överstiga ett glas, den dagliga avgiften bör delas in i fem mottagningar och middagen ska ätas senast tre timmar före sängen. Annars kan kroppen reagera med svullnad.

 • Dietprogrammet förbjuder att äta fettrika och sockerrika, kaloririka och alkoholhaltiga drycker. Kaffe rekommenderas inte, kakao är begränsat och endast med tillsats av skummjölk.

Du kan inte dricka sötvatten och konserverad juice, rika buljonger, alkohol, jästa mjölkprodukter med en hög procentandel fett. Även om du återvänder till din normala kost, undviks dessa drycker bäst. [5]

Kryddig, stekt, rökt, för fet mat är oönskad även efter att dieten har slutförts fullständigt och en 2-månaders utgång från den. Dessa, tillsammans med överätning och brist på aktivitet, är de främsta orsakerna till övervikt.

Kontra

Under en lång dricksdiet i 30 dagar uppstår en obalans i kroppen. Anledningen är att inte alla livsmedelsprodukter kan omvandlas till flytande tillstånd, vilket leder till att en grupp näringskomponenter kan saknas, medan andra finns i överskott. Kontraindikationer baseras på detta, vilket gäller för följande grupper av människor:

 • gravid och ammande;
 • har svåra matsmältningsproblem
 • diabetiker av vilken typ som helst;
 • njurpatienter, utsatta för svullnad;
 • med sköldkörtelstörningar
 • kärnor, hyper- och hypotoniska;
 • med fysisk, mental utmattning, försvagad immunitet.

Du bör veta att drastisk viktminskning i sig är kontraindicerad för kroppen. Om du förlorar 15 eller fler kilo inom en månad, som dricksdieten lovar, är det fylld med hälsorisker, och på grund av metaboliska störningar kan massan tvärtom öka.

Eventuella risker

En av de risker som är förknippade med kosten är den höga sannolikheten för att haveri. Med så stränga begränsningar och en lång tidsperiod kan önskan att tugga något bli överväldigande. Denna önskan kan stoppas på ett enkelt sätt: tugga ett äpple eller någon sorts grönsak, men svälj inte "vällen" utan spotta ut den.

 • Att distrahera dig själv med något intressant från dina tankar från mat är ett annat sätt att lugnt överföra din dricksdiet i 30 dagar.

Att dricka en diet framkallar riskerna för sjukdomar - gastrit och anemi, njursvikt och ödem. Möjliga problem med hud, hjärta och blodbildning, minskat hemoglobin. Att gå ner i vikt kan vara mycket svårt att bekämpa hunger, och fel väg ut är fylld med anorexi.

Komplikationer efter proceduren

Först vill dricksdieten i 30 dagar verkligen äta, samt tillfredsställa tuggreflexen. Det vill säga att äta på vanligt sätt och glömma kaloriinnehållet och konsistensen i maten. Möjliga komplikationer manifesteras i form av hunger, förlust av styrka, dåligt humör, sömnighet.

 • Det luktar från munnen, en karaktäristisk plack bildas på tungan.

På grund av en lång kurs i kroppen uppstår en obalans mellan näringskomponenter. Gastrit, anemi, olika komplikationer upp till anorexi kan utvecklas. Kroppen blir mycket mottaglig för olika sjukdomar. Det mentala tillståndet förändras: apati eller irritabilitet noteras.

 

 

Detaljerad meny för varje dag

Att komponera en detaljerad meny för varje dag är det nödvändigt att bygga på systemets principer. De är som följer:

 • Drycker ska vara salta och minimalt fet.
 • Normen för flytande produkter är 1,5 liter mat och samma mängd rent vatten.
 • Denna volym används fraktionerat: ett glas åt gången.
 • Det sista mötet är tre timmar före sänggåendet.
 • Dieten tillåts inte mer än en gång om året.

Att dricka en 30-dagars diet begränsar nästan inte utbudet av traditionell mat. Det viktigaste är att förbereda rätter från dem enligt dess krav: flytande, homogen konsistens, utan fetter, heta kryddor, söta komponenter. För att maximera fördelarna är det lämpligt att överge industriella kolsyrade drycker, alkohol, starkt kaffe.

Den dagliga menyn ska innehålla:

 • färska juicer i sortiment;
 • kompott, fruktdrycker, gelé;
 • örtte och industriella teer;
 • köttbuljonger, fiskörat;
 • soppor och avkok från grönsaker, kött, mjölk;
 • mjölk och mejeriprodukter.

En flytande diet är lättare att smälta än en fast diet. På en månad tappar matsmältningsorganen vanan med fast mat, därför är det nödvändigt att lära dem att äta traditionellt på ett nytt sätt efter att ha avslutat kosten. Under den första veckan, lägg till en produkt i taget (till exempel ett ägg, havregryn eller sallad). Sedan utvidgas uppsättningen rätter till en vanlig diet.

Maträtt recept

Kosten kräver inte exotiska livsmedel och komplexa recept. En av dess fördelar är möjligheten att laga mat efter eget tycke, utan begränsningar och strikta rekommendationer angående den dagliga menyn. Ta till exempel de olika typer av livsmedel som drickdieten rekommenderar i 30 dagar.

 • En populär mat för att gå ner i vikt är havregryngelé.

Den framställs av flingor 0,5 kg, kefir 1% 100 ml, vatten 1,5 liter. I en 3 liters burk, placera alla ingredienser (vatten vid rumstemperatur), stäng locket och sätt på ett mörkt ställe i två till tre dagar. Bubblor och en karakteristisk lukt är tecken på att den fermenterade massan är redo att omvandlas till gelé. Den filtreras genom ett durkslag och kyls i en burk i kylen.

Fem matskedar av koncentratet, utspätt i 2 koppar vatten, koka och koka på låg värme tills det blir tjockare. För att göra detta måste du röra i massan i ca 5-10 minuter.

 • Det är svårt att föreställa sig en dricksdiet utan fruktdryck.

Den framställs av bärmassa som pressas genom ostduken. Häll massan med kokande vatten och koka i 10 minuter. Buljongen filtreras, kyls, blandas med ren juice. För en liter vatten, ta 50 g hallon, röda och svarta vinbär. Läcker tonicdrink är ett utmärkt kostmat.

En avokadogurksmoothie bereds i en mixer med olja och vatten. En servering kräver en halv avokado, 2 gurkor, 2 matskedar. Linolja, 0,5 koppar vatten. Den tjocka drycken är ganska full och tillfredsställer hungern väl.

Recensioner

I positiva recensioner betonar kvinnor effektiviteten i tekniken. Den 30-åriga Anna förlorade 8 kg på en månad, för att upprätthålla resultatet organiserar hon en drickhelg en gång i månaden. Olga, 26, mår bra efter en 10-dagars dricksdiet i 30 dagar; har bara tappat 2 kg men stannar inte där och tänker tåla 30 dagar. 41-årige Inga är nöjd med resultatet, liksom med det faktum att hon under dieten blev kär i te och började förstå te-intrikat "inte värre än en geisha."

Resultat

Vad resultatet blir kan ingen på ett tillförlitligt sätt förutsäga. Vi pratar om genomsnittliga indikatorer, och mer specifika beror till stor del på individuella nyanser. I synnerhet överviktiga människor går ner i vikt mer intensivt.

 • Effektiviteten beror också på volymen vätska du dricker, fysisk aktivitet och kursens varaktighet.

Vanligtvis minskar vikten med dricksdieten i 30 dagar med 2–2,5 kg per vecka. Från 8 till 10 kg kommer ut per månad. Men detta är återigen den genomsnittliga siffran, gränsen, enligt olika publikationer, kan nå 15 kg.

För att bevara de uppnådda resultaten tillhandahålls en särskilt försiktig och gradvis utgång från vätsketillförselsystemet. Utan att vidta försiktighetsåtgärder kan de förlorade punden återgå i inte mindre kvantitet än före kosten.

Människor som vill följa en 30-dagars dricksdiet är bättre att testa sig på de lättare alternativen först. Detta kan vara en veckokurs eller 14-dagars kurs, vilket ger bra resultat. Efter att du har slutfört dem kan du gå vidare till ett längre program, men bara under förutsättning av stark vilja och frånvaro av kontraindikationer. Med tanke på sannolikheten för komplikationer är det riskabelt att gå ner i vikt på en dricksdiet utan medicinsk övervakning.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.