^

Makronäringsämnen

Hur ökar kalcium i blodet?

Kalcium är en strukturell komponent i ben, tänder och mjuka vävnader. Det är mycket viktigt i många metaboliska processer i kroppen.

Hur påverkar klor kroppen?

Klor är mest känt för oss som ett ämne som behandlar vatten.

Hur påverkar fosfor människors hälsa?

Fosfor är ett viktigt mineral som finns i varje cell i kroppen för att utföra sina normala funktioner. Det mesta av fosfor i kroppen är som fosfat (PO 4). Cirka 85% av kroppens fosfor finns i ben. Hur påverkar fosfor människors hälsa?

Varför behöver kroppen svavel?

Svavel, det sextonde vanligaste elementet i universum, har varit känt sedan antiken. Någonstans runt 1777 var fransmannen Antoine Lavoisier, grundaren av modern kemi, övertygad, till skillnad från resten av det vetenskapliga samfundet, att svavel är ett kemiskt element.

Natrium

Natrium (Na) är en del av blodlymfen, det vill säga det är en del av extracellulära vätskor. Hans roll i kroppen är mycket viktig. Dess namn togs från det antika Egypten från det gamla Egypten, eftersom alkali från sodasjöarna kallades Nitron.

Magnesium

Inte många känner till den viktiga roll som magnesium (Mg) spelar i människokroppen. Efter vatten och syre anses den vara en av de viktigaste elementen i kroppen. Mer än 350 kemiska reaktioner kan inte passera utan att magnesium deltar, och de är mycket viktiga för kroppens normala funktion.

Kalcium

Kalcium (Ca) spelar en viktig roll vid koagulering av blod, och är också en del av ben och tänder.

Kalium

Kalium (K) är mycket viktigt för kroppen. Kalium finns i cellerna och kapillärernas väggar
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.