^

Hälsa

Alternativ behandling av tröst hos män

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 23.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Idag växer antalet sjukdomar inom gynekologi och urologi stadigt. Trots de enorma framsteg inom medicin, många nya läkemedel, kvarstår vissa problem oupplöst, och sökandet efter nya behandlingar är fortfarande brådskande. Ett av problemen som orsakar lite obehag är tröst hos män. Detta problem är svårt att övervinna.

Det manifesteras i form av klåda, brinnande i könsorganet. Det finns utsläpp, oftare vitt, vilket ofta har en obehaglig lukt. När sjukdomsformen är igång kan det uppstå smärta vid urinering, smärta i perineum, rektum. Läs mer om symtom på tröst hos män i den här artikeln.

Behandling av tröst hos män i hemmet

För att bestämma hur man ska behandla tröst måste du förstå exakt vad sjukdomen är och förstå mekanismen för uppkomsten och underhållet. Så kan tröst beskrivas som en svampsjukdom, orsakad av svampar av släktet Candida. Därför kallas sjukdomen ofta candidiasis. En specifik egenskap hos sjukdomspatogenerna är att de är representanter för den normala mikrofloran i urogenitalt området. De hänvisar till villkorligt patogena mikroorganismer, som normalt tillhandahåller skydd av organismen från patogena mikroorganismer, vilket stödjer slemhinnans koloniseringsresistens.

Men med en minskning av immuniteten aktiveras opportunistiska mikroorganismer, deras aktiva tillväxt sker och de koloniserar hela slemhinnan, vilket dramatiskt ökar deras antal. Utvecklar dysbios. Detta leder till en ytterligare minskning av uthållighet och kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar. Om antalet representanter av släktet Candida ökar kraftigt uppträder en svampsjukdom - tröst.

Således, för att bota tröst, måste du eliminera orsaken till dess utseende. Först och främst bör behandling riktas mot att övervinna symtomen på dysbios och normalisera immunsystemet. Vanligtvis är detta tillräckligt för att sjukdomen botas. Men ibland krävs speciell terapi som syftar till att eliminera svampen och minska antalet.

För detta används olika immunmodulerande, immunostimulerande medel, probiotika. För att normalisera svampens storlek kan du behöva svampdödande (antifungala) läkemedel. Olika alternativa behandlingsmetoder, homeopatiska medel, örter, kemiska och animaliska ämnen har också visat sig bra. Det är viktigt att följa rätt näring, observera hygienreglerna.

Salvor och krämer från tröst för män

Olika alternativa medel har visat sig vara framgångsrika.

  • Recept nummer 1. Salva från den gyllene mustaschen

Vid behandling av bakteriella och svampinfektioner har den gyllene mustaschen visat sig bra, eftersom den har antiseptiska, antiinfektiva medel. För att förbereda salvan behöver du någon fettbas. Det kan vara fläskgardin, smal, fettdotter, björn, gopher eller till och med fiskolja. Dessa produkter smälts på låg värme eller i ett vattenbad. Därefter tillsätts en beredd buljong med en gyllene mustasch till den resulterande massan. Med konstant omrörning, bringa till bildningen av en homogen massa, får sedan frysa och användas som en salva, applicera på huden och slemhinnorna.

För den preliminära förberedelsen av avkoket av den gyllene mustaschen är det nödvändigt att ta 15-20 växtfogar, hugga, häll en liter kokande vatten. De ger möjlighet att brygga i 20-30 minuter, varefter agenten införs i den smälta fettbasen. Buljongen kan tas oralt dessutom: 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid. Doseringen är 15-20 droppar per halv kopp vatten. Varaktighet - tills symptomen på tröst försvinna helt.

  • Recept nummer 2. Cream "Aloe"

Som underlag används smör, som smälts i ett vattenbad eller på låg värme med konstant omröring. Lägg sedan till aloe juice. För 100 gram olja tillsätt ca 3 matsked aloejuice, klämd från blad av växter, utan att stoppa omrörningen. Därefter avlägsnas från värme, ge möjlighet att frysa. Applicera på skador.

  • Recept nummer 3. Salva baserad på fett

Som grunder används grisfett. Detta är ett ganska effektivt verktyg som ordineras för personer med symtom på berusning, bakteriell och virusinfektion, svampinfarkt, dysbios och nedsatt immunitet. Fett används i smält form: värme på låg värme tills den är helt upplöst, med konstant omrörning. Lägg sedan till de aktiva ingredienserna: Kalanchoe juice, jordginger, en tredjedel av en tesked soda. Därefter tillåter de att frysa, de appliceras på patologins platser.

  • Recept nummer 4. Salva baserad på baby cream

En babykräm används som grund. Som aktiva ingredienser som har den huvudsakliga terapeutiska effekten har vegetabiliska avkok, till exempel ett avkok av stevia och nässla, använts i stor utsträckning. Separat, ta ca 75 ml babykräm. För att förbereda buljongen ta ca 5-10 gram växter, häll sedan ett glas kokande vatten. Buljongen läggs till en babykräm, insisterade på en timme. Applicera på drabbade områden av hud och slemhinnor.

Alternativ behandling

För att öka immuniteten rekommenderas det att ta ett immunstimulansmedel dagligen, vilket du kan förbereda dig själv. Detta kommer att kräva cirka 100 gram rå pistaschötor, torkade aprikoser, russin, pommes frites. Allt detta passerar genom en köttkvarn, grundligt blandad. Låt stå i en timme, varefter tillsätt 3-4 matskedar honung. Därefter blandas tills en jämn konsistens bildas och ströms med ginger (inte mer än en tesked). Ta matsked i taget, men inte mer än 3 matskedar om dagen.

Det rekommenderas också att ta ett vitaminiserat läkemedel som hjälper till att normalisera kroppens tillstånd som helhet och kompensera vitaminbristen. Detta hjälper till att normalisera immunitet. Ett glas öl krävs för att förbereda denna åtgärd. Det är nödvändigt att ta mörk öl, eftersom den bara innehåller fullständigt alla nödvändiga vitaminer, som är en produkt av jäsning. Dessutom normaliserar mörk öl mikrofloran, eftersom den är rik på fermenterande mikroorganismer som stimulerar tillväxten av normal mikroflora och undertrycker aktiviteten hos patogena och opportunistiska former. 2 matskedar honung läggs till förvärmd öl, vilket väsentligt ökar dessa egenskaper hos honung, fungerar som en ytterligare tillväxtfaktor för mikrofloran som representeras i öl. Rör omedelbart tills honungen löser sig helt.

Lägg sedan till saften av 1 citron (det måste pressas innan du värmer öl). Blanda ordentligt. Citron är rik på vitamin C. Det stimulerar också immunitet, normaliserar metaboliska processer, är en kraftfull antioxidant, tar bort produkterna av sönderfall av vävnader och substanser, deltar i att rena kroppen.

Dessa verktyg rekommenderas att kombinera. Två gånger om dagen måste du använda ett immunostimulerande medel och på kvällen rekommenderas att du dricker ett starkt vitamin baserat på öl. Därefter måste du omedelbart gå och lägga sig i en varm filt. Behandlingsförloppet ska vara minst 10 dagar.

På morgonen rekommenderas att spolas ut med ett särskilt avkok, vilket normaliserar mikrofloran och minskar antalet svampar. För att förbereda avkoket kräver åtminstone 3 matskedar av varje botemedel: kamomillblommor, humlehoppar, guldblomblad. Allt detta hälls ca 2 liter kokande vatten och låt stå tills vattnet blir en bekväm temperatur. Att insistera är bättre att ha täckt med en handduk i förväg, så att ånga kommer att ackumuleras. När vattnet blir varmt rekommenderas det att tvätta denna buljong, utan att applicera tvål. Torka inte heller hela huden, det får bara bli våt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Soda från tröst hos män

Soda skapar en alkalisk miljö, vilket är mycket ogynnsamt för reproduktion av svampar. De "älskar" den sura miljön och sprider sig aktivt i den. Soda kan användas för tvättning. Så det rekommenderas att förbereda en lösning av läsk med en matsked läsk per liter vatten. Det är nödvändigt att tvätta 2-3 gånger om dagen, det är möjligt oftare i händelse av en stark klåda.

Mangan från tröst hos män

Mangan har en antibakteriell, antifungal effekt. Det undertrycker tillväxten av de mest aktiva formerna, dödar patogena mikroorganismer. Som ett resultat normaliseras tillståndet hos mikrofloran och inflammation och klåda avlägsnas. För beredning av lösningen är det nödvändigt att lösa 2-3 små kristaller av mangan i varmt vatten, rör om tills en lätt märkbar rosa nyans bildas, tvätta minst 2 gånger om dagen.

Tvål för tröst hos män

Det rekommenderas att använda en speciell tvål för intim hygien, som innehåller antibakteriella komponenter. Du kan också använda vanligt hushållssoppa eftersom det skapar en alkalisk miljö som är mycket fördelaktig för en mans hud och slemhinnor och är ogynnsam för svampen.

I en sådan miljö försvinner svampen snabbt, tillståndet för mikrofloran normaliseras. Detta bidrar till att snabbt avlägsna inflammatorisk process och lindrar också klåda och brännskador. Du kan använda barrträd (naturliga) tvål eller tjärsåpe, eftersom de innehåller ett stort antal flavonoider, vilket positivt påverkar tillståndet av mikroflora och slemhinnor i allmänhet.

Det rekommenderas inte att använda tvål, eftersom den innehåller olika tillsatser som bidrar till bildandet av normal mikroflora hos ett barn, men bryter mot det hos en vuxen. Det är inte heller rekommenderat att använda tvål med olika tillsatser, färgämnen, smaker, eftersom de bara kan intensifiera irritation.

Jodbehandling av tröst hos män

Jod har en antibakteriell effekt, normaliserar mikrofloran. Applicera det på olika sätt. Den mest effektiva är tvätten med jodlösning. En liter varmt vatten krävs för att förbereda lösningen. Blanda det noga med en tesked salt och läsk. Därefter sättes 3-4 droppar jod till denna lösning, omrör och tvätta. Efter tvättning behöver du inte torka dig helt. Det rekommenderas bara att bli vått och låt lösningen absorberas lite i slemhinnorna och huden.

Väteperoxid för tröst hos män

Som du vet, peroxid - ett av de vanligaste läkemedlen som har antibakteriella effekter. Den används oftast i form av en vattenhaltig lösning för tvättning. Lösningen framställes med en hastighet av 2-3 matsked peroxid per liter vatten. Med svår klåda kan du torka de drabbade områdena med en 3% peroxidlösning. För att göra detta fuktad disk fuktad i en lösning av peroxid.

Om det finns skalning, rodnad, måste proceduren stoppas. Detta beror på det faktum att peroxid är ett ganska kraftigt medel som kan irritera slimhinnorna. Alla har sina egna känslighetsgränser, så du måste förstå att ett sådant verktyg inte passar alla. Preliminärt är det bättre att kolla på en liten del av slemhinnan.

Örterbehandling

Hästsvansfält används i stor utsträckning vid behandling av tröst, olika manifestationer av dysbios. Det används för hudsjukdomar, slimhinnans patologier. Har en hemostatisk och antiinflammatorisk effekt. Det ordineras för tröst, hemorroid blödning i form av avkok för bad och stillasittande bad. Applicera huvudsakligen externt. Det kan också användas för att gnugga med svår klåda och brännande. Den används oftast externt i form av avkodningar. I det här fallet används gröna skott. Förutom att normalisera mikrofloran påverkar den positivt tillståndet hos urogenitalvägarna som helhet. Lättnar ont i blåsan, normaliserar njurarnas tillstånd. I sin tur minskar signifikant uppenbarelsen av ödem signifikant.

Violett tricolor används i form av gräs. Användade stammar, löv, blommor. Positivt påverkar slimhinnans tillstånd, normaliserar mikrofloran, och lindrar också spasmen, reducerar blodkärlets permeabilitet. Stärker utsöndringen av bronkiala och andra körtlar, normaliserar slemhinnor. Hjälper till att bli av med förstoppning, lindrar inflammation, klåda, rodnad, normaliserar urinering, lindrar smärta under urin och samlag. Applicera inuti, såväl som för scouring. För att förbereda buljongen behöver du 3-4 matskedar örter för ett glas kokande vatten. Insistera på 2 timmar, varefter ett glas tas för förtäring, används resten för tvättning. Ett glas bör druckas en dag.

Yarrow är vanligt i form av stammar, blommor, skott. För extern användning är skott väl lämpade, för mottagning inuti är det bättre att använda stammar och blommor. Det har en diaphoretic, antiinflammatorisk, analgetisk effekt, det tar lätt bort klåda, irritation. Det används ofta i gynekologi, urologi och proctology.

Homeopati

Homeopatiska läkemedel bör användas med försiktighet, eftersom de kan orsaka olika biverkningar, i synnerhet för att förstärka symtomen på sjukdomen från vilken behandlingen utförs. Var noga med att vidta försiktighetsåtgärder - innan du börjar rådgöra med en läkare.

Väl etablerat vitaminiserat te, vilket ökar immuniteten. För att förbereda, måste du ta en tesked tranbär, havtorn och blåbär, häll ett glas kokande vatten, ge möjlighet att brygga. Bär är bättre för att mashing med en gaffel så att de släpper saften. När buljongen har fått en rik nyans måste du lägga till en tesked honung, rör och drick. På en dag kan du dricka upp till 4 glas av detta te.

Från klåda hjälper brinnande salva. För att göra det måste du smälta 100 gram smör, häll gradvis i 50 ml fiskolja. I det här fallet måste du ständigt röra botemedlet. Lägg sedan till ca 3 matskedar tallar eller gran, samt en tredjedel av en tesked oleoresin. Vi slutar inte att röra i 2-3 minuter. Ta bort från värme, ge möjlighet att brygga i en timme. Du kan smörja drabbade områden efter behov, men minst 2 gånger om dagen.

Det är också möjligt att använda ett hölje som tillåter att normalisera tarmmikrofloran. Det påverkar också mikrofloran i urogenitalt nervsystemet. För matlagning måste du ta ca 50 gram solrosfrön utan skal, 3 matskedar linfrö. Allt detta är grundligt blandat. Lägg sedan till 2 matskedar honung, blanda igen. Ta en tesked två gånger om dagen.

Du kan använda olja för att smörja de områden där symtomen på tröst är svåra. Används även för tvättning, tillsätter en tesked av produkten till varmt vatten. För matlagning ta 100 gram smör, smälta det på låg värme. Samtidigt behöver du röra hela tiden. Tillsätt en matsked salt, en tesked soda. Allt detta blandas tills en homogen massa bildas.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.