^

Hälsa

Blodsjukdomar (hematologi)

Alcaptonuria - medfödd enzymatisk patologi

En av de mycket sällsynta metaboliska störningarna - alkaptonuri - hänvisar till medfödda abnormiteter i metabolismen av aminosyran tyrosin.

Hyperhydrering

En av de kliniska formerna av nedsatt vattenmetabolism är en överskottsvolym vatten i kroppen - hyperhydrering eller hyperhydria.

Mjältinfarkt

En komplex sjukdom - mjältinfarkt - är ett tillstånd där fokaldöd av organvävnader upptäcks. En sådan patologisk process kan provoceras av olika faktorer, och inte bara mjälten lider, utan patientens kropp som helhet.

Syre sjuka av kroppen

Nervvävnader reagerar mest akut på grund av sin brist, som ett resultat - cerebral hypoxi, men syrehushåll kan också observeras i andra organ.

T-celllymfom: perifer, angioimmunoblast, icke-Hodgkins, anaplastisk

Cancer anses vara en av de farligaste människans sjukdomar. Och om du tar hänsyn till att under den hemska diagnosen finns det flera typer av en dödlig sjukdom som har avbrutit många människors liv så kommer du att bli intresserad av denna fråga för att undvika sådant öde. 

Plasmacytom

Plasmacytom avser maligna tumörer som består av plasmaceller som växer i mjuka vävnader eller inom det axiella skelettet.

Benmärgs aplasi

Konsekvensen av denna sjukdom är utvecklingen av pancytopeni (det finns ett underskott av alla blodkroppar: leukocyter, erytrocyter och även blodplättar). Djup pankytopeni är ett livshotande tillstånd.

Brott mot blodkoagulering

Blodens förmåga att koagulera av olika skäl kan minska, vilket leder till svåra och dödliga koagulopatier.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.