^

Hälsa

Sjukdomar i mag-tarmkanalen (gastroenterologi)

Sprickor i hörnen på läpparna

Närhelst det uppstår sprickor i läpparnas hörn kommer vi ihåg immunitet. Faktum är att ett sådant problem är nära relaterat till vårt immunsystems tillstånd, och det dyker upp oftare på våren, när försvaret försvagas och kroppens vitaminreserver är uttömda. 

Vad kan och får inte göras med pankreatit?

Förutom utnämningen av en diet ges alla patienter med en kronisk form av inflammation i bukspottkörteln lämpliga rekommendationer angående livsstilen i allmänhet.

Aholia

Ett tillstånd där gall inte produceras eller överförs till tunntarmen definieras som acholia. I ICD-10 klassificeras denna kränkning som en sjukdom i gallblåsan - med koden K82.8. 

Tenesmus: vad är det?

Tenesmus - detta koncept kan översättas från grekiska till "ineffektiv drivkraft". Detta symptom kan eventuellt åtföljas av en smärtsam reaktion.

Leukoplakia i matstrupen

Om epitelskiktet i slemhinnan i övre mag-tarmkanalen börjar keratinisera intensivt, så pratar de om utvecklingen av esofagus leukoplakia. I början av sjukdomen bildas en tät plack som lämpar sig för avlägsnande och åtföljs praktiskt taget inte av tecken på en inflammatorisk process. 

Glidbråck i matstrupen

Med en diafragmatisk bråck eller hiatal bråck kan diagnosen formuleras som en glidande bråck i matstrupen. Uppenbarligen är ett förenklat namn som är beskrivande mer förståeligt för patienter.

Behandling av illamående i gastrit: piller, alternativa medel, örter

Från illamående för gastrit, hjälper alla antiinflammatoriska läkemedel, alla anti-emetiska läkemedel, bra. Du kan försöka hilak, hilak-form, ranititdin, maalox, fosfalugel, smect.

Gastritt illamående

Under ytan innebär gastrit en akut inflammatorisk process i det övre, slemhinniga lagret i magen. Ofta i denna process är involverade och submukosa, som ligger direkt under slemhinnan. 

Halsbränna med gastrit

Många människor känner till den obekväma känslan av irritation, brinner längs matstrupen: det handlar om halsbränna. Problemet kan uppstå när man äter kryddig eller stekt mat, snabbmat, efter övermålning, och även efter överdriven fysisk aktivitet. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.