^

Hälsa

Sjukdomar i mag-tarmkanalen (gastroenterologi)

Aholia

Ett tillstånd där gall inte produceras eller överförs till tunntarmen definieras som acholia. I ICD-10 klassificeras denna kränkning som en sjukdom i gallblåsan - med koden K82.8. 

Tenesmus: vad är det?

Tenesmus - detta koncept kan översättas från grekiska till "ineffektiv drivkraft". Detta symptom kan eventuellt åtföljas av en smärtsam reaktion.

Leukoplakia i matstrupen

Om epitelskiktet i slemhinnan i övre mag-tarmkanalen börjar keratinisera intensivt, så pratar de om utvecklingen av esofagus leukoplakia. I början av sjukdomen bildas en tät plack som lämpar sig för avlägsnande och åtföljs praktiskt taget inte av tecken på en inflammatorisk process. 

Glidbråck i matstrupen

Med en diafragmatisk bråck eller hiatal bråck kan diagnosen formuleras som en glidande bråck i matstrupen. Uppenbarligen är ett förenklat namn som är beskrivande mer förståeligt för patienter.

Behandling av illamående i gastrit: piller, alternativa medel, örter

Från illamående för gastrit, hjälper alla antiinflammatoriska läkemedel, alla anti-emetiska läkemedel, bra. Du kan försöka hilak, hilak-form, ranititdin, maalox, fosfalugel, smect.

Gastritt illamående

Under ytan innebär gastrit en akut inflammatorisk process i det övre, slemhinniga lagret i magen. Ofta i denna process är involverade och submukosa, som ligger direkt under slemhinnan. 

Halsbränna med gastrit

Många människor känner till den obekväma känslan av irritation, brinner längs matstrupen: det handlar om halsbränna. Problemet kan uppstå när man äter kryddig eller stekt mat, snabbmat, efter övermålning, och även efter överdriven fysisk aktivitet. 

Varför är kalvgult och vad ska jag göra?

Det är inte nödvändigt att oroa dig i förväg: det är möjligt att informationen från oss hjälper dig att orientera dig i symptomen och bestämma förekomst eller frånvaro av patologi.

Överkrytande nötter

Värda näringsprodukter som förbättrar kardiovaskulärsystemets funktion, bidrar till viktminskning, förhindrar Alzheimers sjukdom och onkologiska patologier är nötter.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.