^

Hälsa

Sjukdomar i det endokrina systemet och metaboliska störningar (endokrinologi)

Behandling av medfödd hypothyroidism

En behandlingsplan för medfödd hypothyroidism har utvecklats sedan den slutliga diagnosen. Terapi beror på sjukdomsformen och dess symtom, patientens ålder, förekomsten av comorbiditeter.

Diagnos av medfödd hypothyroidism

Detektion av genetiska patologier hos nyfödda utförs under den första veckan efter barnets födelse. För diagnos av tillståndet hos den nyfödda som bedömts på Apgar-skalan.

Symtom och former av medfödd hypotyreoidism

Genetiskt bestämda avvikelser från utvecklingen av sköldkörteln kan diagnostiseras vid olika åldrar, beroende på sjukdomens allvar och dess form. Med aplasi eller svår hypoplasi är symtomen på sjukdomen märkbara under den första veckan av barnets liv.

Medfödd hypotyreoidism: orsaker, patogenes, konsekvenser, prognos

Enligt medicinsk statistik är förekomsten av medfödd hypothyroidism 1 fall per 5000 barn. Sjukdomen är ungefär 2,5 gånger vanligare hos tjejer än hos pojkar. 

Kalkning: Vad är det här, hur man behandlar?

Bland alla biologiska makroelementen i människokroppen är andelen kalcium - i form av kristaller av hydroxiapatitbenvävnad - den mest signifikanta, även om blod, cellemembran och extracellulär vätska också innehåller kalcium.

Myxedema hos vuxna och barn: pretybial, primär, idiopatisk

I endokrinologin anses myxedem vara den allvarligaste typen av sköldkörtelfunktion och svår hypotyreoidism med en kritiskt låg nivå av sköldkörtelhormonsyntes eller dess fullständiga upphörande.

Varför är kroppstemperaturen lägre än 36, 35,5: vilket betyder vad man ska göra?

En person är homeoterm, det vill säga varmblodig och har en konstant temperatur, som under dagen kan sträcka sig från + 36,5 ° C till + 37 ° C. Men temperaturen över eller under detta område är onormal. 

Prolaktinom hos hypofysen hos kvinnor, med graviditet och män

Den hormonaktiva tumören i hypofysens främre lob är prolactinom. Tänk på orsakerna till dess utseende, riskfaktorer, symtom, diagnosmetoder och behandling.

Oxronoz

Ochronos är en relativt sällsynt ärftlig sjukdom som är förknippad med metaboliska störningar i kroppen. I en person som diagnostiseras med ochronisk sjukdom observeras en brist på enzym-substansen av homo-gentinas: detta orsakar interstitiella avsättningar av homogenisinsyra. Externt är detta uppenbart av en förändring i hudens skugga, ögonhinnan,

Brist på kalcium hos kvinnor, män och barn: tecken på hur man sminkar

Hur ofta sjukdomskänsla, ser vi de skäl där de inte finns. Att försöka skylla sina problem på miljöförstöring, dåligt väder, slarvig och konflikt anställda, etc., etc. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.