^

Hälsa

Smittsamma och parasitära sjukdomar

Enteroviral meningit hos barn och vuxna

Enterovirus anses vara den vanligaste orsaken till viral meningit i många länder runt om i världen: i vissa höginkomstländer rapporteras 12 till 19 fall per 100 000 människor årligen.

Mänsklig granulocytisk anaplasmos

Anaplasmos har polymorfa symtom och karaktäristisk säsongsmässighet (främst vår-sommartid), associerad med perioder med naturlig fästingburen aktivitet. 

Postmoid syndrom hos vuxna och barn

Postcoid syndrom - denna diagnos väcker många frågor. Som regel tänker folk: har haft en infektion, återhämtat sig, och det finns ingen anledning att oroa sig längre. Men coronaviruset är mer lömskt än läkare förväntat sig: det kan påminna om sig själv länge med olika patologiska tecken i form av ett ljudat syndrom.

Infektiös erytem

När olika infektioner påverkas kan fokal rodnad förekomma på huden - infektiös erytem, vilket är ett tecken på att infektionen har orsakat en reaktion i form av ökat blodflöde till hudområdet.

Typer av streptoderma: symptom och särdrag hos olika former av sjukdomen

Streptoderma är ett kollektivt begrepp genom vilket läkare anger olika typer och former av hudpatologi orsakad av streptokockinfektion. Olika typer av streptoderma har sina egna karakteristiska symptom, egenskaper och utvecklingsförhållanden. 

Orsaker och patogenes av streptoderma

Streptoderma är en sjukdom som nästan alla av oss har stött på, men inte alla misstänkte det. Orsakerna och patogenesen av streptoderma är i många avseenden liknade etiologin och mekanismen för utveckling av andra infektionssjukdomar, men har fortfarande sina egna egenskaper.

Hur man känner igen streptoderma hos vuxna och barn: symtom och stadier av sjukdomen

Streptoderma kan inte hänföras till barndomssjukdomar, även om förekomsten bland barn är mycket högre än bland ungdomar och mogna människor. Detta underlättas av patogenens spridning i stora barngrupper.

Orsaker till temperaturökning till 38-39,5 hos vuxna och barn

Temperaturökningen är inte en allvarlig orsak till panik, så länge den inte går utöver märket 39,5-40 grader. Men det här är redan en alarmerande signal för att tänka på tillståndet för sin hälsa, för det finns vanligtvis inte sådana misslyckanden i termoregulering från början.

Konsekvenser, komplikationer och prognos för hög temperatur

Om temperaturen på 38-38,5 varar 3-5 dagar, vilket indikerar en aktiv kamp mot kroppen mot infektionen, är det inget fel med det, du borde inte rusa för att minska den, men temperaturen når kritiska värden (39-39,5 grader) krävs skjut omedelbart.

Allvarlig klåda under vattkoppor: Vad ska man göra, hur man lindrar?

Kycklingkoppor eller vattkoppor är en virussjukdom som överförs av luftburna droppar. För det mesta är barn från sex månader till 7 år föremål för det, men det finns också fall av infektion hos vuxna.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.