^

Hälsa

A
A
A

Frakt i ljummen

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Skada i ljummen är en av de vanligaste ställena på människokroppen, där sannolikheten för denna sjukdom är hög.

Förekomsten sker ofta på grund av hyperhidros - en tendens till överdriven svettning. Det bör noteras att giprehydrosis i vissa fall kan tjäna som bevis för förekomsten av andra sjukdomar, såsom tuberkulos, vegetar-vaskulär dystoni etc.

Dessutom kan utvecklingen av denna typ av inflammation i hudens naturliga veck leda kläder från syntetiska vävnader, vilket kan fungera som ett allergen.

Inguinal diapering visas också på grund av att du har obehagligt kläder eller underkläder. Om det finns grova sömmar och styva insatser i kläder eller underkläder skapar de konstant friktion i ljumskområdet.

Irritation av huden i inguins zonen kan uppstå som en följd av att en kvinna använder onaturliga hygienkuddar. Dessutom kan de också orsaka allergier.

Även små fragment av kroppens produkter kan ge lämpliga betingelser för utbredning av patogena mikrober, såsom Candida-svampar, streptokocker och stafylokocker. Därför är ett mycket viktigt villkor för att inte minimera risken för att de kommer att provocera hudinflammation är noggrann överensstämmelse med personliga hygienregler.

Det är också viktigt att ta hand om att bibehålla kroppsmassindexet i det optimala, eftersom de inre ytorna på låren gnuggar mot varandra med en betydande övervikt medan de går.

trusted-source[1], [2], [3]

Fraktur i ljummen hos män

Enligt många tror allmänt blöja utslag hudskador sker med fördel vara spädbarn. Ändå blöjeksem i ljumsken hos män är ett problem för många människor såväl som vuxna står inför. Ljumske i den mänskliga kroppen är en av de vanligaste platser där det finns en ökad risk att utveckla sjukdomen. Manliga ljumskarna med hänsyn till det faktum att, framför allt i området för inguinal veck det kan komma i kontakt med utloppsöppningen av urinröret i penis, kan tillhandahålla optimala förhållanden för reproduktion av de kolonier av olika patogener. Under normala omständigheter, i avsaknad av sjukdomen, det finns en viss mikroflora, med förekomsten av vissa mikroorganismer är patogena endast villkorligt, och till och med nödvändigt. Men när de börjar skifta balansen i köpet uttryckt sjukdomsframkallande egenskaper. Dessutom är de inguinala veck ofta utsatta för konstant friktions från kläder, vilket sker i synnerhet om byxor eller jeans är för hårt, och åtsittande, och underkläder från tät materia och grova sömmar. Också i ljumsken är närvarande i ett stort antal av svett, liksom många andra körtlar, som i sin tur i händelse av otillräcklig hygien också bidrar till risken för blöjeksem.

Intertrigo ljumske män antar att bli av med detta problem, behovet av att först ta bort eller åtminstone minimera negativa effekter av hudirritation faktorer på grund av friktion, och eliminering av bakterie miljö kan uppstå i inguinal veck. Det bör också noteras att denna hudskada hos män ofta har likhet med pack-epidermofyt och manifestationer av streptokock- eller svampeffekter. För utnämning av nödvändiga medicinska åtgärder krävs en noggrann diagnos. Och bara en kompetent sjukvårdspersonal kan göra det här.

Fruktbarhet av könsorganen

Könsorganets fertilitet, deras förekomst, kan vara oupplösligt kopplad till det faktum att en person kränker eller inte iakttar reglerna för intim hygien tillräckligt. Det nästa tillståndet som kan provocera utseendet på könsorganen av irritation och inflammation som är karakteristisk för blöjautsläpp är ofta den konstanta gnidningen av huden med fibrerna i en styv trasa med alltför täta, obekväma kläder. Oavsett om det är byxor, jeans eller tätt passande underkläder, särskilt från syntetmaterial. Anledningen till sådan intertriguity är också användningen av substandard pulver som kan fungera som ett allergen när du tvättar kläder. Dessutom kan användningen av kondomer från latex associeras med en allergisk faktor.

Som ett resultat av förlängd verkan av friktions- och tryckytorna i kontakt med huden är utvecklingen av inflammatorisk flare som därefter vid förhöjd fuktighet orsakar hudmaceration och huden fuktig region karakteristisk för blöjeksem.

Fruktbarheten hos könsorganen kan följa med ingreppszonens diarré, och områdena i denna lesion kan täcka injektionsvecken och sprida sig till höfterna. Irritationer och inflammatoriska processer av liknande karaktär, om de lämnas obehandlade, kan föregå utvecklingen av några allvarligare och allvarligare sjukdomar. Inflammatoriska och infektionssjukdomar i könsorganen börjar i de flesta fall utseendet av liknande symtom. Om könsorganen uppmärksammas av klåda, irritation, följd av en känsla av generellt obehag, bör du inte tveka att söka medicinsk hjälp.

trusted-source[4], [5], [6]

Testikulär ejakulation

Skavning av testiklarna är en ganska vanlig skada inträffar främst hos spädbarn och i spädbarnsåldern. I verkligheten är naturligtvis inte barnets testiklar utsatt för irritation och den efterföljande utvecklingen av inflammation, gråt och särskilt överliggande huden på pungen. Detta inträffar oftast på grund av otillräcklig vård och hygien könsorgan pojke. En del mammor tror att det är förgäves, att om barnet bor i blöjor, är det möjligt att leverera om behovet varje gång för rengöring av unswathe och sedan lindar barnet igen. Urin under en lång tid i kontakt med en mycket känslig och känslig hud av barnet, tillsammans med överhettning av huden, fungerar som en starkt irriterande och kan orsaka rodnad, orsakar smärta och så småningom leder till skavsår när veck på testikel avsnitt visas fuktig.

Det bör noteras att inte alltid rodnaden eller någon av de nämnda förändringarna i hudtillståndet på testiklarna tydligt visar att det finns ett intertrigo av testiklarna. I många fall kan dessa symtom maskeras av någon annan inflammatorisk sjukdom eller infektionsprocess. För att fastställa den verkliga anledningen och att utse nödvändig behandling är läkaren kun kapabel. Och till mödrarna som deras barn växte och utvecklades friska, är det nödvändigt att ta hand om underhållet av huden i torrhet och renhet.

Skottets främre lob

Förekomsten av pungen har i många fall de enklaste och lättast förklarliga orsakerna. Ofta skyldig i sitt utseende är för snäva trosor eller för snäva byxor. För det första förhindrar sådana kläder tillgång till luft och ventilation, vilket i sin tur leder till överhettning och orsakar intensiv svettning. Nästa nackdel i detta avseende är den långvariga gnidningen av perinealhuden, och detta blir en faktor för allvarlig irritation av huden.

Stark svettning, särskilt på natten, kan skrotan skilja sig beroende på utseendet av svampinfektion. I detta fall följs blöjautslag av en obehaglig lukt.

I närvaro av inguinal perineal hyperhidros är orsakerna till aktiv svettning och eventuell förekomst av intertrigo på denna bakgrund inte uppenbara.

I detta fall är det i processen med aktiv svettning och bildandet av hög luftfuktighet förutom skrotumet hela perineum, ibland anusområdet, involverat.

Precis som vid öppningen av ljumsken och grenområdet uppträder blötsutslag på pungen ofta som fläckar på fukt på kläderna, och ju mer allvarliga scenen av denna sjukdom, desto större är de. Men även om detta kan fungera som orsak till obehag och självtvivelaktighet, besatthet med detta problem, rusar många män av någon anledning inte för att söka medicinsk hjälp. Och under tiden reduceras alla nödvändiga åtgärder mot ett sådant oönskade fenomen i många fall till det elementära efterföljandet av reglerna för intim hygien - inte mindre än två gånger tvättning med tvål under dagen. Vi behöver också ett hälsosamt sätt att välja underkläder och kläder, med undantag av syntetiska material om möjligt. Det är också viktigt att övervaka underhållet av kroppsvikt inom optimal vikt, eftersom fetma är en av de främsta orsakerna till kraftig svettning och den medföljande utvecklingen av hudskador, bland annat blöjutslaget. Men först och främst, med några negativa förändringar i hudtillstånd, är det nödvändigt att konsultera en dermatovenerolog.

Frakt på penis

Bland orsakerna till denna obehagliga fenomen som en blöjeksem på penis tillhör den människa efter urinering slutföra en viss mängd urin i form av dess sista dropparna kvar på underkläder. Oavsett hur noga skaka penis, och de, på ett eller annat sätt, är närvarande. Färsk urin har neutrala egenskaper, men efter en tid under höga temperaturförhållanden noteras i grenbildning bakteriodnoy medium. Intensiv förökning av bakterier är anledningen till att det finns en obehaglig lukt, de aktiva komponenter som finns i urin och svett fukt för att orsaka hudirritationer penis, som om den inte vidta lämpliga åtgärder är förenat med utvecklingen av den inflammatoriska processen och efterföljande bildning av blöjeksem.

För en dag kvarstår ett visst lager av smegma och urin på penis, som, om den inte tvättas, täcker huden med en klibbig beläggning. Men i själva verket i många fall under dagen är det inte möjligt att utföra de nödvändiga hygienprocedurerna. Därför kommer behovet av att vidta åtgärder, om man kan säga det, av passiv, intim hygien, i framkant. För det första tyder detta på att du bör föredra underkläder i material som lätt absorberar fukt. Tack vare det är en god luftcirkulation säkerställd, vilket hjälper till att upprätthålla den optimala temperaturen vid vilken sannolikheten för att huden är förbjuden är låg. Det ideala valet i detta avseende är bomull. Linneet av deras naturliga bomull eller med dess innehåll kan lätt tvättas och det torkar upp på kort tid. Syntetiska material i tvätten är oacceptabla, eftersom de orsakar friktion i huden och stör processerna för värmeväxling och kan också fungera som allergener.

Bråk på penis, liksom många av de andra hudproblemen på kroppens intima delar kan uppstå som en följd av försumlig inställning till frågan om personlig hygien hos en man. För att upprätthålla människors hälsa behöver pojken från barndomen att förstå det faktum att könsorganen ska hållas rena.

Vad behöver man undersöka?

Hur man undersöker?

Vem ska du kontakta?

Behandling av blötsutslag i ljummen

Utseendet hos inguinal blöjautslag är vanligare i den manliga delen av befolkningen, vilket förklaras av att man inte följer uppmärksam hygien och egenskaper hos strukturen. Inflammation med skarpt skilda gränser innehåller ofta pustler och blåsor, vilket indikerar förekomst av patogen mikroflora. Det starka könet lider av blötsutslag med överdriven kroppsvikt, ökad svettning, samtidigt som man bär syntetiska och täta underkläder, vilket framgår av inflammation i skrotets hud. Diabetes mellitus, inkontinens och andra problem ökar risken för blötsutslag.

Hos kvinnor utvecklas dermatit huvudsakligen i bukets veck och under bröstkörtlarna. Inflammation i inguinalzonen observeras som en följd av att ha på sig snäva, syntetiska kläder, med promiskukt samlag och entusiasm för olika tvättmedel. Intima deodoranter, överviktiga är också provocerande för utseendet av den inflammatoriska processen. Trötthet hos vuxna kvinnor öppnar vägen till vagina för patogener som orsakar purulenta sår, sprickor och erosion.

Så tidigt som det låter, består behandlingen av blötsutslag i ljummen i början av att tvätta huden med kokt vatten följt av torkning. Det är lämpligt att endast använda medicinska produkter efter att ha hört en specialist. Läkemedlen är ordinerad för följande ändamål:

  • undertryckande av svampar och patogena floror
  • för att säkerställa torkningseffekten och förhindra spridningen av det patologiska fokuset;
  • avlägsnande av inflammation och avlägsnande av pustler, sår och erosion.

Behandlingen av blötsutslag innebär användning av en lösning av furacilin och mangan med obligatoriska luftbad. Hjälper till att avlägsna svampar och andra mikroorganismer från Teimurs pasta, och barnets krämdeitin dödar en obehaglig lukt. Under ett antal år har potatisstärkelse använts som ett pulver.

Behandling av blötsutslag med sprickor och pustler kräver smörjning av det patologiska området med salva med zink, clotrimazol, lacorthene vioform, men från tvålanvändning bör kasseras.

Så blöjautslag i ljummen, även om det upptar en av de första platserna i frekvensen av fallen av denna sjukdom med denna lokalisering, är det inte svårt att skydda dig från det. För detta behöver du bara bära bekvämt naturligt linne, hålla dig till personlig hygien och försök hålla dig i optimal vikt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.