^

Hälsa

A
A
A

Genitala vårtor hos män

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

De kallas också genitala vårtor - obehagligt både fysiologiskt och estetiskt, patologi. Genitala vårtor hos män hänvisar till smittsamma lesioner av det genitourära systemet i det starkare könet

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Orsaker till könsvårtor hos män

Condylom (genitala vårtor) definieras som neoplasmer som härrör från epitelceller och lokaliseras främst på varma och fuktiga ställen i människokroppen. Dessa stela strukturer kan ses på tygeln mänsklig penis, runt den yttre öppningen av urinröret på penis och pung, liksom de kan sprida sig till området kring anus. Mindre ofta kan denna patologi också bildas i munnen på en person (om oralsex praktiseras). Utan tvekan vårtor - är en följd av effekterna av virus, som erhålls genom man genom samlag eller oral kontakt med genitalierna hos en partner, med perversa relationen, om praktiseras analsex.

Efter den patogena mikroorganismen, som övervägande är humant papillomvirus (HPV), har penetrerat människans kropp, kan det under lång tid inte manifestera sig. Progressionen börjar först när vissa villkor som uppfyller kraven för reproduktion tar form, främst denna försvagning av människokroppens immunförsvar.

Orsakerna till könsvårtor hos män, vilket i första hand leder till en minskning av människans skyddskrafter och sedan till utvecklingen av utvecklingen av dessa könsdelkärl:

 • Irrationell näring.
 • Missbruk av nikotin och alkohol.
 • Förlängd känslomässig stress.
 • Allvarlig hypotermi hos människokroppen eller omvänt värmeslag.
 • Hypodinamik - låg motoraktivitet.
 • Förhöjning av förhudets hemlighet.

Om människokroppen försvagas blir den tillgänglig för penetration av någon infektion.

Och nu är det värt att fokusera på orsakerna till könsvårtor hos män, vilket ökar risken för direkt infektion med denna infektion, vilket leder till bildandet av dessa patologiska processer.

 • Slumpmässigt sex, frekvent byte av partners.
 • Tidig ålder av första sexuella relationer.
 • Tillförlitlighet mot perversam coitus.
 • Microtrauma i samlag.
 • Genomförande av samlag utan användning av barriärskydd (kondomer).

Condylomar - epiteliala tumörer på huden hos representanterna för det starkare könet finns i två typer - dessa kan vara platt eller spetsiga processer. Breda och platta neoplasmer är ganska sällsynta och är bland de farligaste patologierna. Sådana formationer har en hög risk för omvandling till maligna cancer-tumörer som påverkar det manliga reproduktionssystemet. Oftast diagnostiseras könsvårtor hos män, som i de flesta fall är lokaliserade i anusområdet.

Enligt statistiken är riskgruppen främst ungdomar under 25 år som har gått i ett aktivt sexliv och är fortfarande på jakt efter en permanent sexpartner.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Symtom på könsvårtor hos män

Att komma in i människokroppen beter sig smittan en stund och väntar på rätt tid att börja utvecklas. Inkubationstiden för en patogen mikroorganism kan vara från tre veckor till nio månader. När båda parter undersöktes var 70% av paren smittade och i de flesta fall diagnostiserades de med andra smittsamma lesioner, som endast kan förvärvas genom sexuella relationer.

Om det finns tillstånd under vilka infektionen "väcktes" och började att aktivt utvecklas, så finns det symptom på könsvårtor hos män som kan bli en signal som indikerar förekomsten av denna patologi.

Symtom på könsvårtor hos män manifesteras:

 • En obekväm känsla som uppträder i stället för bildandet av ett konglomerat av könsvårtor.
 • Smärre smärta symptom i underlivet.
 • Utseendet av brinnande och klåda i könsorganet.
 • Ökad smärta och obehag när du går.
 • Smärtsamt sex.
 • Ökning av utsläpp.
 • Spirande på manliga könsorgan eller i anus av anus av papilliforma formationer. Genitala vårtor är singel och flera. Visuellt är det möjligt att observera tillväxten av spetsiga kondenserade neoplasmer som liknar ett gäng druvor "damfingrar" eller en kam av en kuk.
 • Smärtsam urinering - om könsvårtor hos män ligger nära öppningen av urinröret.
 • Om de är belägna vid utloppskanalen i analöppningen, smärtsamma och med blodsekretioner kan det finnas avföring.
 • Processen i sig har formen av en papule, det vill säga en blekbildning. Condyloma förbinder med slemhinnan med en tunn filament eller en liten kolonn med kapillärer. Färgen på neoplasmen beror direkt på platsen för lokaliseringen och kan vara från blekrosa till bardfärg.

Med den avancerade formen av sjukdomen expanderar symtomatologin och följande symtom kan läggas till de uttalade symtomen:

 • Allmän förgiftning av kroppen.
 • Huvudvärk.
 • Minska den allmänna tonen i kroppen.
 • Förekomst av frossa och sömnighet.
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Det finns en stor sannolikhet för depression.
 • Denna sjukdom är också en psykologisk stress för människokroppen. Beteende hos en man som "plockade upp" denna sjukdom kan dramatiskt förändras.
 • Ibland fixar läkare den asymptomatiska kursen av sjukdomen.

Primärt papper har en liten storlek, men med tiden utvecklas de i tillväxt, som gradvis förbinder med samma processer, bildar ett konglomerat. Om patologin är belägen på ett ställe där det gör sig till permanent trauma, börjar könsvårtor hos män blöda och orsaka en obehaglig fet lukt. Under denna period kan den manliga organismen genomgå en invasion av en sekundär infektion.

Det borde vara något lugnt för respondenterna att kondylom är en godartad tumör. Endast en liten andel av sådana neoplasmer (ca 3%) har en reell risk för att bli cancer. Det precancerösa tillståndet i celler som gränsar till kondylom är resultatet av ackumulering av onkogen papillomavirusinfektion i vävnader. Och om det finns åtminstone en liten chans att återfödas, måste denna patologi avlägsnas, och ju förr, desto bättre.

Diagnos av könsvårtor hos män

Med någon uppkommande patologi är det önskvärt att identifiera och behandla det så tidigt som möjligt. Börja inte sjukdomsförloppet, utvecklingen av dess utveckling kan leda till betydande komplikationer och omvandling till en annan patologi, som redan kan vara irreversibel.

Diagnos av könsvårtor hos män reduceras till följande steg:

 • Upprätta en patient som är sjuk av symtom. Redan i detta skede kan en erfaren läkare diagnostisera sjukdomen.
 • Vid identifiering av könsartor är alla platser som är mest sannolikt lokaliserade nödvändigtvis undersökta. Undersökningen av rektum, munhålan, organen i reproduktionssystemet hos män: penis, skrotum, hylsa.
 • Patienten måste donera blod för testning - för testning för HIV-infektion, syfilis och andra sexuellt överförbara infektioner.
 • Om det behövs, klargöra diagnos och för att få en fullständig bild av sjukdomen, kan läkaren ordinera patient sigmoidoscopy (undersökning av slemhinnan i rektum och colon sigmoideum slut kort med en speciell optisk enhet - proktoskop).
 • Om det ens är den minsta misstanke om cellernas canceraktighet, utförs en histologisk analys nödvändigtvis.
 • Neoplasmer i urinröret kan identifieras genom att utföra uretroskopi (ett sätt att undersöka urinröret med en speciell uretroskopanordning).
 • Att fastställa diagnosen representerar en viss komplexitet endast vid det prekliniska skedet av sjukdomen. Men i det här fallet smutsas det misstänkta området med en vattenglas som är nedsänkt i en 3% lösning av ättiksyra. Efter fem till tio minuter utför specialisten med hjälp av en kolposkop eller förstoringsglas inspektion av det behandlade området. Skugga av det friska området förblir oförändrat, men kondylomerna blir märkbart blek.

Under diagnosen genitala vårtor hos män är det möjligt att identifiera, om tillgänglig, och en annan infektion. Till exempel virus som syfilis, gonorré, AIDS, klamydia. I en sådan situation är det väldigt viktigt att förhindra övergången av patologiska förändringar till den försummade typen av läckage, vilket är fyllt med deras omvandling till cancerframkallande.

trusted-source[13], [14]

Vem ska du kontakta?

Behandling av könsvårtor hos män

Man bör komma ihåg att könsvårtor hos män är godartade neoplasmer, men tenderar att degenerera till en onkologisk sjukdom. Utgående från detta minskar behandlingen av könsvårtor hos män till borttagandet av denna patologi, oavsett storlek, form och plats. Den utskurna vävnaden skickas nödvändigtvis till en biopsi (samlingen av vävnadsceller i kroppen för vidare utredning).

Om diagnosen är etablerad, skriver läkaren behandlingen, som syftar till att lösa ett antal problem:

 1. Förbättring av den mänskliga kroppens immunförsvar.
 2. Deaktivering av det patogena viruset. Till min stora ånger är dagens medicinska metoder omöjligt att helt avlägsna papillomvirusens kropp.
 3. Samtidigt stannar en annan upptäckt infektion.

Nu kommer vi att förstå mer detaljerade särdrag vid behandling av könsvårtor hos män.

Protokollet för denna terapi, utöver avlägsnandet av könsvårtor, innefattar användningen av antivirala och immunstimulerande läkemedel.

Hög terapeutisk effektivitet visar Mottagning av en sådan antiviral, immunomodulerande läkemedel som panavir, geviran, immunomaks, Famvir, ribavirin, acyklovir, imunofan, ingaron, erazaba, isoprinosin, Ferrovir, drayvir och många andra läkemedel.

Lösningen av panavir injiceras väldigt långsamt, jetting in i venen. Under den första veckan av behandlingen administreras injektioner tre gånger med en skillnad på 48 timmar eller två gånger med en skillnad på 72 timmar. Den rekommenderade terapeutiska mängden läkemedel som administreras är 200 μg, vilket motsvarar en ampull eller en injektionsflaska med läkemedlet.

Om läkaren ordinerar detta läkemedel i form av rektala suppositorier injiceras de i rektum ett suppositorium tre gånger under en vecka med ett intervall på 72 eller 48 timmar. Detta intervall bestäms av den behandlande läkaren beroende på svårighetsgraden av de patologiska förändringarna.

Om den kliniska bilden kräver återbehandling, kan behandlingstiden upprepas om en månad.

Panavir kontraindicerat om patienten lider för individuell intolerans till komponentkompositionen, en tendens att allergiska reaktioner mot substanser såsom arabinos, mannos, xylos, glukos, ramnos, såväl som patientens ålder till 12 år.

Isoprinosin, när den tas oralt, tvättas ner med den nödvändiga mängden vätska för att förhindra att preparatet bryts. Den mest effektiva tiden att gå in i medicinen är omedelbart efter en måltid. Den rekommenderade dagliga dosen för vuxna patienter är 50 mg per kg patientvikt uppdelad i tre till fyra doser. Denna mängd motsvarar ungefär sex till åtta tabletter.

Vid allvarlig infektion kan dosen av den föreskrivna isoprinosinen fördubblas och tas i takt med 100 mg per kilo av patientens vikt men är redan uppdelad i fyra till sex doser per dag.

Den maximala dagliga dosen av läkemedel som administreras får inte överstiga 3 till 4 g.

Behandlingstiden är i genomsnitt från fem dagar till två veckor.

Vid en återkommande sjukdom utser läkaren patienten för att ta två tabletter tre gånger under dagen. Varaktigheten av behandlingen kan vara från två till fyra veckor.

Läkemedlet är förbjudet för recept om patienten har en överkänslighetshistoria mot komponentkompositionen av läkemedlet, gikt, njurdysfunktion och hjärtarytmi.

Perfekt arbeta med att förbättra immunsystemet, sådana droger som echinacea, immun, tinktur av eleutherococcus. Alla är växtbaserade och är under vissa förhållanden mer föredragna i utnämningen.

Tinkturen av Eleutherococcus tas av patienten en månad varje halvtimme före den förväntade måltiden. För att få den förväntade effekten blir det tillräckligt att dricka tjugo till trettio droppar tinktur.

Under behandlingen är det önskvärt att avstå från att ta kaffe, starkt te, alkoholhaltiga drycker och röka, du bör justera och normalisera din kost. Det finns fall där överensstämmelse med alla rekommendationer från en specialist ledde till en självständig upplösning av patologin (kroppen överensstämde med själva sjukdomen).

Mycket ofta ingår mer radikala terapeutiska metoder i komplex behandling, vilket gör att man kan bli av med patologi inom några minuter. Modern medicin har ett ganska brett utbud av instrument för att avlägsna könsvårtor från män. Tillvägagångssättet är rent individuellt. Fördelen med att använda en metod över de andra är motiverad av lokaliseringen av neoplasmer och deras storlek.

Moderna metoder för cauterization:

 • Genitala vårtor hos män, som ligger i anus och på penis, avlägsnas effektivt med hjälp av sådan medicinsk utrustning som en radiocirkulär kniv. Kärnan i denna metod ligger i den inriktade indunstningen av patologiska neoplasmer av strömmen av högfrekventa radiovågor. Denna metod för borttagning är smärtlös och blodlös, medan om en procedur utförs av en erfaren läkare, faller inte hälsosamma vävnader under påverkan av en radiokniv. Genomförandet av denna procedur kräver dyr medicinsk utrustning.
 • Elektrokoagulering - borttagande av patologiska tillväxter med elektrisk ström. I modern medicin används det relativt sällan (det praktiseras endast cauterization av vårtor i anusområdet), som en ganska smärtsam metod. Metoden kallas traumatiska tekniker, varefter kolloidärr kvarstår. En av de billigaste procedurerna.
 • Kryoprigation eller kryostruktion. Denna metod för behandling används för en tillräckligt stor skada, området bör uppta minst tre centimeter. Förfarandet utförs under kliniska betingelser med flytande kväve. På grund av användningen av låga temperaturer blir det möjligt att ta bort kondylomerna. Efter proceduren bildas inte grova ärr. Denna teknik är absolut smärtfri och inte dyr nog.
 • Laserkolagulation med en speciell laserkniv som skickar en laserstråle, låter dig bara arbeta på de drabbade delarna av epidermis. Detta är en dyr, men icke-kontakt och ganska effektiv metod för att avlägsna könsvårtor från män. Under proceduren används lokalbedövning. Skelets fokus ska vara mer än tre centimeter. Vid bearbetning under verkan av en laserstråle kommer också ett litet område av hälsosam vävnad in.
 • Kemisk förstörelse är behandling av könsvårtor med droger, vilka påverkas av vilka patologiska vävnader förstörs. Vid denna procedur används preparat såsom kondyllin, interferon-2a, diklorättiksyra, triklorättiksyra, podofyllotoxin eller imiquimod. Denna process är ganska billigt, men säker och effektiv.

Lyssna inte på baboks eller leta efter alternativa metoder för att lösa denna sjukdom på Internet och engagera sig i självmedicinering. Användningen av alternativa medel är oacceptabel i denna situation.

Bättre tillhandahålla diagnos, val av metoder för destruktion och protokoll för läkemedelsbehandling till en högkvalificerad specialist: dermatolog, andrologist, prokolog, urolog eller venereolog.

Mer information om behandlingen

Förebyggande av könsvårtor hos män

Tyvärr kan modern medicin inte helt avlägsna kroppen hos en patient av papillomviruset. Med avlägsnandet av könsvårtor hos män kvarstår HPV i vävnaderna intill det drabbade området, vilket möjliggör upprepade återfall, vilket ofta kan uppstå efter tre månader. För att skydda sig längre från sjukdomens återkomst är det nödvändigt att mannen själv genomgår en fullständig undersökning och hans sexpartner ska genomgå samma analoga undersökning.

Men för att minimera möjligheten att uppstå och utveckla den aktuella sjukdomen, borde en person följa vissa regler i livet.

Därför omfattar förebyggandet av könsvårtor hos män följande föremål.

 • Att följa reglerna för personlig hygien måste själv vara en representant för det starkare könet och hans partner.
 • Varna tidigt sexuellt liv.
 • Vid samordning bör barriärbaserade metoder för preventivmedel användas.
 • Ordna ditt sexliv, var mer valfritt i anslutningar.
 • Det är önskvärt att ha en sexpartner, i vars hälsa mannen är säker.
 • Övervaka nivån på ditt immunsystem. Om det behövs kan du självständigt ta en kurs av underhållsbehandling med immun- eller cikroferon.
 • Det bör undvikas svår överkylning eller omvänt överhettning.
 • Det är nödvändigt att överge dåliga vanor, såsom rökning, droger, frekvent alkoholintag.
 • Att leda en mobil livsstil.
 • Se bort från förebyggande undersökning.
 • Inflammatoriska inflammatoriska sjukdomar måste behandlas omedelbart och få kroppen till full återhämtning.
 • Belastningen bör alterneras med full vila.
 • Undvik stressiga situationer.
 • Att gå i frisk luft innan du lägger dig är användbar.
 • Normalisera fysisk aktivitet.
 • Mat bör vara rationell och full, fylld med vitaminer, mineraler och spårämnen.

Att dra slutsatser av det ovanstående, är det värt att notera att det finns två grundläggande krav för att skydda kroppen mot kondylom - är en hög immunitet av den starka hälften av mänskligheten och dess begriplighet i skyddade sexuella relationer.

Prognos av könsvårtor hos män

Många, särskilt unga människor, smittas ofta med humant papillomavirus. Och i de flesta fall, utvecklar sjukdomen eller inte (på en hög nivå av immunsystemet), eller om genitala vårtor är fortfarande kvar, tillräckligt för att genomgå immunstimulerande och antiviral behandling patologi stoppades, och genitala vårtor hos män prognos var gynnsam.

Vissa män, som är bärare av HPV, blir aldrig sjuka med denna sjukdom, medan det är ganska möjligt att infektera sin partner. Även efter behandlingens gång förblir han bärare av detta virus.

Med långvarig ignorering av detta problem kan könsvårtor svälla. Konstant trauma på deras underkläder kan leda till utseende av ständigt blödande sår, genom vilka en infektion av en sekundär infektion kan uppstå.

Sprutning av spetsiga vårtor i stora konglomerat kan betydligt minska livskvaliteten hos en person, särskilt i sitt sexuella område. Sällan, men fall noterades där hela ytan av könsorganen var täckt med patologiska neoplasmer. I små fall, men det finns en möjlighet att omvandla genitala vårtor till cancerpatologiska tumörer. Men i det här fallet är det inte värt att ge upp, chansen att bli av med genitalvårdar kvarstår, det är bara nödvändigt att involvera en doktorsexpert i att lösa detta problem.

Från en sådan sjukdom som genitala vårtor hos män är inte försäkrad, ingen representant för den starka hälften av mänskligheten. Men i hans händer att göra allt för att skydda dig själv från denna patologi så mycket som möjligt. En hälsosam livsstil, ett ansvarsfullt förhållningssätt till sin sexuella sfär, upprätthålla nivån på kroppens försvar på en hög nivå - och sannolikheten för att utveckla den aktuella sjukdomen tenderar att bli noll. Denna inställning till ditt liv kommer att rädda dig själv och återfalla, även om sjukdomen har diagnostiserats och behandling utförs. Det borde vara åtminstone lite mer uppmärksamt på dig själv och din kropp, så att du känner obehag och märker en annan patologisk symptomatologi, omedelbart söka hjälp från lämplig specialist.

Det är värt att komma ihåg att din hälsa och därmed livskvaliteten står i dina händer!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.