^

Hälsa

Krämer för herpes

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Till de populära yttre metoderna, som används vid hudskador på ansikts- och kroppsviruset Herpes simplex, är kräm från herpes.

Indikationer på sådana krämer - inflammation annorlunda lokalisering av huden (särskilt på läpparna och nasolabiala veck), som orsakas av herpes simplex virus HSV-I, HSV-II och VZV (som orsakar bältros).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Farmakodynamik av herpeskrämer

Krämer av herpes Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, acykliska) är effektiva eftersom acyklovir är mycket lik strukturen av guaninnukleotid dezoksiguanidina DNA-virus och kan införlivas i sin virionen. När den biokemiska interaktionen med viralt enzym tymidinkinas (tillhandahållande av en viral DNA-syntes) av acyclovir omvandlas till den aktiva formen - acyklovirtrifosfat. Det är detta ämne som orsakar fullständigt stopp av Herpes simplex DNA-replikationsprocesser.

Cream from herpes Fenistil Penzivir har ett verksamt ämne penciklovir (ATS J05AB13), nära acyklovir, så dess farmakodynamik är liknande.

Grädde från herpes labial läppar Epigenes innefattar glycyrrhizinsyra (PBX A05BA08), som har en karboxylgrupp och blockerar processer av oxidativ fosforylering proteiner i virusinfekterade celler, inhiberar bildningen av ATP och anti-inflammatoriska prostaglandiner i makrofager, ökning av aktiviteten hos vita blodkroppar och fagocyter infångningsvirus virioner.

Farmakokinetik

Eftersom krämerna från herpes Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, acyklisk) agera topiskt till externa medel farmakokinetik de inneboende till systemisk användning av acyklovir, är det inte lämpligt och täcks inte av tillverkarna.

Även om acyklovir hänvisar till dåligt lösliga ämnen, och även vid oral administrering av tabletter som innehåller den, har en låg biotillgänglighet (högst 25%). Och vid intravenös infusion av acyklovirläkemedel överskrider inte bindningen till plasmaproteiner 33%.

Således finns det praktiskt taget ingen systemisk absorption av acyklovir och penciklovir, som ingår i dessa krämer. I instruktionerna för grädden är Epigen labial farmakokinetik inte representerad.

Namn på krämer från herpes

Hittills är det troligt att den bästa krämen för herpes, det vill säga den mest effektiva - som innehåller i dess sammansättning acyclovir: 5% Cream Acyclovir (baserat på propylenglykol). Identiska salvor har en fet bas och det bör noteras att salvor är bättre att använda när skorpor redan har bildats på de inflammerade områdena, och grädden absorberas lättare, och det är mer lämpligt att applicera det vid de första stadierna av infektionsutveckling. Se även - Behandling av herpes simplex

Handelsnamn krämer för herpes, den aktiva substansen som är aciklovir (ATS - J05AB01): Zovirax (av GSK, UK), Viroleks (KRKA, Slovenien), Atsigerpin (Agio Pharmaceuticals, Indien), Vivoraks (Cadila Pharmaceuticals, Indien), Agerp (Ukraina ), Lipster (Ukraina), Acic (Sandoz, Schweiz).

Var och en av dessa läkemedel kan användas som en kräm från genital herpes, det vill säga de är också en kräm för labia från herpes.

Det finns krämer för herpes med en annan sammansättning (1% kräm Fenistil Pentsivir) Epigenes labial (Cheminova Inter, Spanien) - Cream av Herpes på läpparna (herpes labialis). Vissa används för behandling av herpes lesioner på huden grädde eller en kinesisk räddare grädde 999 PiYanPing Cream (Sanju Medical & Pharmaceutical Co ), även om varken det ena eller det andra är en kräm för herpes Body (cm -. Behandling av herpes zoster ).

Metod för applicering av herpes krämer

Krämer för herpes aciklovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, acykliska) bör tillämpas på det drabbade området minst fem gånger om dagen under fyra dagar. Krämer från herpes på läpparna Fenistil Penzivir appliceras varannan timme (även fyra dagar). Acyclovir för extern användning kan inte appliceras på slemhinnorna i munnen eller i slidan.

Cream Epigen labial ska appliceras från tre till fem gånger om dagen; Minsta behandlingstiden är tre dagar, men behandlingstiden kan vara längre (tills alla symptom försvinna).

Enligt officiella instruktioner observerades inte en överdos av dessa medel. Dessutom noterades inte deras interaktion med andra droger.

Lagringsförhållandena för dessa krämer tar en temperatur inom området + 10-25 ° C och hållbarheten är tre år (36 månader).

Om grädden Rescuer och kinesisk kräm

Kräm räddare (Forte) polska tillverkaren är regenererande och bakteriedödande medel, vilket innefattar: en olja (smält, olivolja, havtorn), terpentinolja (dvs terpentin), bivax, raffinerade naftalen, eteriska oljor (lavendel, ros och tea tree ).

Det vill säga, enligt instruktionen är de medel som inte är avsedda för behandling av herpes och för läkning av olika skador och akut hudinflammation av traumatiskt ursprung (skrubbsår, ytliga sår, brännskador, hematom) och stukningar.

Och även om det rekommenderas att använda detta uttalande ifrågasätter för inflammation i slemhinnorna, närvaron av terpentin: Lokala produkter som innehåller terpentin, är irriterande och oacceptabla tillämpas inte bara på slemhinnorna, men också till en skadad vävnad.

Kräm räddare Ukrainas produktion (Kyivmedpreparat) innefattar ett derivat av pantotensyra (vitamin B5) dexpantenol som har antiinflammatoriska, klådstillande och regenererande egenskaper och antiseptisk klorhexidin.

Som du kan se är det här inte en herpescreme, men ett medel för behandling av hudskador, sängar, infekterat eksem samt bullous dermatit, trofinsår och kokar.

Kinesisk grädde 999 PiYanPing Cream (Sanju Medical & Pharmaceutical Co) är utformad för att lindra symtom (i synnerhet klåda) med neurodermatit, kontakt och seborrheisk dermatit och kroniskt eksem. Dess aktiva komponenter: ett syntetiskt glukokortikosteroiddexametasonacetat, kamfer och mentol. Så det här verktyget är inte anti-herpetic.

Vi får höra hur man ska agera och hur man använder en kräm mot herpes och information om salvor för virusinfektion kan hittas i publikationen - En salva för kalla läppar: vad, när och hur man smeta?

trusted-source[15], [16]

Använd under graviditet

Alla dessa läkemedel tillverkare notera att under graviditeten, är möjlig även lokal applicering av krämer eller salvor med aciklovir och grädde Fenistil Pentsivir med penciklovir endast under förutsättning att de förväntade fördelarna för modern och fostret kommer att vara betydligt högre än deras eventuella negativa effekter, speciellt vid högre känslighet för gravida kvinnor inkommande komponenter.

När det gäller användning under graviditeten Epigen Labials graviditet och laktation, visar hans instruktioner att det är möjligt att använda detta läkemedel - enligt absoluta indikationer.

Läs också - Herpes under graviditeten

Kontraindikationer för användning av herpes krämer

Krämer från herpes med acyklovir, liksom med penciklovir, är kontraindicerade i överkänslighet mot dessa ämnen eller andra komponenter. Det rekommenderas inte att använda Acyclovir (och alla läkemedel-synonymer) och Fenistil Penzivir för barn under 12 år. Det rekommenderas inte att använda dem för att behandla könsorganen hos herpes.

Cream för herpes på läpparna Epigen labial gäller inte heller om det finns en ökad känslighet för dess komponenter.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Biverkningar

Given minimal absorption av den aktiva substansen (acyklovir och penciklovir) som ingår i grädden för herpes, biverkningar ofta manifesteras som hudutslag i appliceringsstället, klåda och brännande, såväl som mindre smärta behandlade jordlotten

Om något av de acyklovirhaltiga läkemedlen används som en kräm från genital herpes, kan kvinnor få inflammation i vulva.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Krämer för herpes" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.