^

Hälsa

Pungen

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Skrotum (skrotum) är ett utskjutande av den främre bukväggen, som har två bortkopplade kamrar för könsorganen. Skrotum ligger ner och bakom roten på penis. Inuti pungen och i varje av dess celler är den manliga könkörteln.

Skrotum skiljer 7 lager (skal), som också kallas testikelens skal:

  1. läder (cutis);
  2. köttigt skal (tunica dartos);
  3. yttre seminal fascia (fascia spermatica externa);
  4. fascia av muskeln som lyfter testikeln (fascia cremasterica);
  5. muskel lyfter ett ägg (m.cremaster);
  6. inre seminal fascia (fascia spermatica intern);
  7. testikelns vaginala kuvert (tunica vaginalis testis), i vilket två ark (två plattor) är isolerade: lamina parietalis och inre lamina (visceralis).

Testikelcancer hud är tunn, veck lätt bildar är mörkare än andra delar av karossens färg, täckt med många hårstrån. Under huden är den köttiga manteln (tunica dartos), bildad från den subkutana bindväv ljumske och perineum, och ersätter det subkutana fettet. I det köttiga skalet finns buntar av glatta muskelceller och elastiska fibrer. Det finns inga fettceller i den. Köttiga membran bildar en skiljevägg pungen (septum scroti), som separerar höger från vänster testikel. På ytan av pungen skilje linjen motsvarar pungen fästsömmen (raphe scroti), med en sagittal riktning. Djupare ligger den yttre seminal fascia, som är derivatet av bukets ytliga fascia. Enligt det är en fascia muskel, levator testis, bildad av fascia egna yttre sneda magmusklerna och delvis på grund av dess fibrösa fibrer aponeurosis. Därefter raspolagaetsyamyshtsa lyfta ett ägg (m.cremaster), bestående av muskelknippen avgrenad från den tvärgående och den inre buken sneda ögonmuskeln. Inuti är muskeln den inre seminal fascien - derivatet av bukets tvärgående fascia. Intern seminal fascia fuseras med väggen (parietala) platta tunica vaginalis testis, vilken bakre kant rör sig in i dess testikel splanchnicus (visceral) platta som täcker testiklar och bitestiklar. Mellan de viscerala och parietala plattorna har slitsliknande sluten kavitet - ett derivat av den peritoneala håligheten.

pungen

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Skrotens fartyg och nerver

I skrotets väggar gränsar de främre skrotala grenarna (grenar av den yttre genitala artären) liksom de bakre skrotala grenarna (grenarna i perinealartären). Grenen i den nedre epigastriska artären närmar sig muskeln som lyfter testikeln.

De främre scrotala åren flyter in i lårbenen, och de bakre scrotalvenerna är inflödet av de inre könsorganen. Lungkärlen i pungen strömmar in i de ytliga inguinala lymfkörtlarna.

Skrotets innervation utförs genom de främre skrotnerven - grenarna i lårbengen och de bakre skrotnerven - från könsnerven. Ofrivilliga (släta) muskler är innerverade från de nedre plexus plexuserna.

pungen

Sänka testikeln och bilda dess skal

Skalet av det manliga reproduktiva körteln bildas i processen att sänka testikeln, som spelar en viktig roll styra ägg ligamentet (gubernaculum testikel - BNA). Bunt som i de tidiga stadierna av utveckling och retroperitoneal sträcker sig från testikel grodden kaudala änden till den främre bukväggen, som därefter börjar formnings pungen. En tid senare, den 3: e månaden av fosterutveckling, om den framtida platsen för djupa inguinal ring utskjutande visas bukhinnan bildar eevlagalischny process (processus vaginalis peritonei). Som embryot kroppstillväxt i längd ägget intar en lägre position, retroperitoneal blandas i bäckenhålan och sedan nära processus vaginalis av bukhinnan, där är höljd serös locket (den nedre delen av vaginal processen) tar sitt slutliga läge. Tillsammans med vlagalishnym bihang utskjuter utåt och de andra skikten i den främre bukväggen, som bildar en behållare av de manliga könskörtlar - pungen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.