^

Hälsa

Salva från klåda

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 09.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Salva från klåda är ett effektivt botemedel som kan ta bort klåda och brinna på olika delar av kroppen. Låt oss överväga särdrag hos användningen av salva från pruritus, de mest populära och effektiva antipruritikerna och rekommendationerna för deras val.

Klåda är ett obehagligt och till och med smärtsamt symptom som har många orsaker. Ofta uppstår klåda på grund av allergiska reaktioner, hudsjukdomar, infektions- och svampskador eller sjukdomar i inre organ (oftast levern). För att behandla klåda med hjälp av salvor är det möjligt först efter en komplex undersökning och orsaken till klåda. Annars kommer användningen av antipruritiska läkemedel att vara slöseri med tid och pengar och kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner på huden.

 • Ofta uppstår klåda på grund av hudsjukdomar (skabb, nässelfeber, pedikulos) eller på grund av svamplidor.
 • Ibland uppstår klåda på grund av subkutana sjukdomar (leversjukdom, diabetes, åderbråck, lymfsystemet).
 • Klåda på huden kan uppstå vid exponering för mekaniska, kemiska eller termiska stimuli.

Det beror på orsaken till klåda, ett individuellt behandlingsschema utarbetas med urval av salvor från klåda och andra läkemedel. Salva från klåda eller andra topiska preparat väljs, med fokus på särdrag hos patientens hudförhållanden. Så, för ägare av torr hud, är kalla salvor och salvor lösningar utmärkt, men för personer med fet hud - speciella geler, tjocka tinkturer och krämer.

Särskilt effektiva vid bekämpning av klåda, har sådana ämnen som: karbolsyra, dimedrol, anestezin, mentol, tjäraberedningar och även citronsyra. Hantera effektivt kliarhjälpen och salvor baserade på blommor av linfrö eller svamp (sådana salvor från klåda bereds hemma, som ett alternativ till alternativ medicin).

Oftast används i kampen mot klåda läkemedel som ordineras av den behandlande läkaren. Men det finns tillfällen då en läkare inte kan besöka. I det här fallet måste du välja en medicin som hjälper dig att klara av obehagliga symptom. Föredragna salvor, vilka innehåller de ovan beskrivna substanserna. Försök välja en produkt som har antiallergiska, antipruritiska och antiinflammatoriska egenskaper.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Indikationer för användning av salva från klåda

Indikationer för användning av salva från klåda är baserade på klåda och orsaken till utseende. Den kliar tycks av olika orsaker. I vissa fall uppstår kliande också av psykologiska skäl, till följd av depression, stress, ångest. Men även klåda i huden kan orsaka psykiska problem (stress, depression, ångest). Eftersom indikationerna för användning av salva från klåda är baserade på orsaken och symtomen på klåda, låt oss överväga de viktigaste indikationerna för användning av antipruritiska salvor.

 • Klåda, som orsakas av långvarig exponering för solen och på grund av ökad torrhet i huden.
 • Allergiska reaktioner mot mediciner och läkemedel.
 • Sjukdomar i blod och matsmältningsorgan (njurar, lever) och lesioner i det endokrina systemet.
 • Insektbett, klåda på grund av kontakt med parasiter (scabies).
 • Skador på huden, smittsamma och svampsjukdomar.

Alla antipruritiska salvor är uppdelade i aktuella, antihistaminer, aktuella immunomodulatorer, kortikosteroider och lokalanestetika. Låt oss ta en närmare titt på varje kategori av salvor från klåda och indikationer för deras användning.

 1. Antihistaminläkemedel - salvor minskar svullnad, rodnad och klåda på grund av ökad permeabilitet hos kapillärer. Effekten av läkemedlet kommer 10-30 minuter efter appliceringen.
 2. Kortikosteroider - liknande salvor används för att behandla lokaliserad klåda, som uppstår på grund av hudsjukdomar. Salva med klåda med kortikosteroider har nästan ingen effekt på generaliserad klåda, men är ibland effektiv i kombination med fuktgivare för behandling av klåda hos patienter med torr hud. Kortikosteroider är inte tillåtna under en lång tid, eftersom detta kan leda till hudatrofi.
 3. Lokala anestetika - salvor från kliar som innehåller ämnen (novokain, lidokain), blockerar överföringen av impulser och minskar hudens känslighet. Effektiv vid behandling av klåda med låg intensitet. Lokala anestetika rekommenderas att användas tillsammans med kylmedel för att öka läkemedlets effektivitet vid behandling av pruritus.
 4. Calcineurin-hämmare - har en antipruritisk effekt och effektivt lindrar hudinflammation.
 5. Ultraviolett bestrålning (fototerapi) - används för att behandla klåda orsakad av olika sjukdomar. Det bidrar effektivt till behandling av urtikaria, HIV-infektioner, kroniska patologier och leverskador, erythremi och andra sjukdomar. Fototerapi används när andra medel inte har hjälpt till behandling av pruritus.
 6. Alternativ terapi - under sådan behandling innebär metoder för alternativ medicin. För behandling används mentol, fenol och kamferolja. Dessa ämnen lindrar kliarna och kyla huden. Läkemedelsegenskaper har och örter som används för badet (kamomill, mulberry, ekbark, fenegreek, havregryn). Att klara av klåda hjälper dietterapi i samband med användning av läkemedel.

Farmakodinamika salva från klåda

Farmakodinamika salva från klåda är de processer som uppstår med läkemedlet efter applicering på huden. Låt oss titta på farmakodynamiken för salvor från klåda, med exempel på Psilo-balsam. Så, psilo-balm är ett antiallergiskt läkemedel för topisk applicering. Läkemedlets sammansättning innehåller ett antal komponenter. Den aktiva substansen i läkemedlet diphenhydramin blockerar H1-histaminreceptorer. Tack vare detta, efter applicering av salva på huden, efter 10-20 minuter observeras en minskning av permeabiliteten hos kärlen och en kapillär, vilket signifikant minskar svullnad och klåda.

Antihistamin-effekten av läkemedlet har en uttalad och effektiv antipruritisk effekt i hudskador på olika platser. Psilo-balm har en liten kylning och lokalbedövningseffekt. Läkemedlet används för att behandla klåda av olika etiologier (eksem, dermatit, allergisk pruritus).

Farmakokinetik för salvor från klåda

Farmakokinetiken för salvor från klåda är processerna för läkemedelsabsorption, distribution, utsöndring och metabolism. Låt oss titta på farmakokinetiken för salvor från klåda på exemplet av heparinsalva. Efter applicering på huden, reducerar den aktiva substansen i salva - heparin klåda, inflammation och brännande. Läkemedlet har en antitrombotisk effekt. Tack vare nikotinsyra, som är en del av salva, absorberas läkemedlet snabbt och har en läkande effekt. Salva har en bedövningseffekt.

För att uppnå en effektiv terapeutisk effekt ska salva appliceras ett tunt skikt, gnugga försiktigt in i huden. Ansökningsfrekvensen bör inte överstiga 2-3 gånger om dagen. Salva tränger inte in i den systemiska blodbanan, därför utsöndras den av svettkörtlar i form av svett.

Namn på salvor som tar bort klåda

Namnen på salvor som tar bort klåda kan du välja lämpligt läkemedel i apoteket. Hittills är många antipruritiska läkemedel representerade på läkemedelsmarknaden, men var och en har sin egen handlingsprincip. Det vill säga, salvaffektiviteten beror på orsaken till klåda. Låt oss titta på de mest populära salvorna som tar bort klåda.

Akriderm® GENTA

Salva-antibiotikum, används vid behandling av dermatologiska sjukdomar. De huvudsakliga indikationer för användning av drogen: allergisk hudlesioner (annan dermatit, eksem, psoriasis), blöjeksem, primära och sekundära infektioner som orsakar klåda. Salva från klåda är kontraindicerat att använda med överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Akriderm inte används för hud tuberkulos, vattkoppor, herpes, öppna sår, trofiska sår och amning, och för behandling av klåda hos patienter upp till 1 år.

trusted-source[14]

Pimecrolimus salva

Det andra namnet är det antipruritiska läkemedlet Elidel. Den huvudsakliga användningen av salvan är behandling av atopisk dermatit, det vill säga eksem. Läkemedlet får användas både för långsiktig och kortvarig behandling av klåda hos barn i åldern 3 månader och vuxna. Salva är kontraindicerat för användning vid svamp-, virus- eller bakteriehudsinfektioner och med individuell intolerans av ämnena i läkemedlet.

Med särskild försiktighet används salva för patienter med Nethertons syndrom, eftersom det finns risk för ökad systemisk absorption av läkemedlet. Endast med tillstånd av läkare salva kan användas för hudskador och svåra inflammatoriska sjukdomar i huden. Salva från klåda rekommenderas inte till patienter med försvagad immunitet.

Cinaphan salva

Salva från lokal klåda. Används för att behandla hud i fall av skador med psoriasis, eksem på olika ställen, insektsbett, allergiska manifestationer av klåda. Salva är effektiv för att bekämpa klåda av olika etiologier, såväl som solbrännskador och första gradbrännskador. Cinaphane behandlar seborré i huden, neurodermatit och andra orsaker till klåda.

Läkemedlet rekommenderas inte att appliceras på stora delar av hud och hud med ökad känslighet. Vid långvarig användning av läkemedlet kan hudatrofi och till och med nekros förekomma. Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning, med tuberkulos i huden, smittsamma hudskador, överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

trusted-source[15], [16], [17]

Beloderm Mazy

Antipruritisk salva med antiinflammatoriska, antiallergiska och anti-exsudativa egenskaper. Läkemedlet minskar snabbt svullnad, irritation, erytem och smärta. Salva används för att behandla allergisk dermatit, psoriasis, eksem, berövande, insektsbett. Läkemedlet hjälper till att klara av klåda av olika etiologier. De viktigaste kontraindikationerna mot användningen av läkemedlet: kycklingpox, svamp, virala och bakteriella hudskador, förekomsten av öppna sår på huden, hudt tuberkulos, graviditet och amning.

trusted-source[18]

Mesoderm

Salva med klåda med antiinflammatoriska, antipruritiska och antiallergiska egenskaper. Avlägsnar effektivt puffiness, klåda och minskar inflammation. Indikation för användning av läkemedlet: psoriasis, alla typer av dermatit, senil och anogenitalt klåda, eksem av olika lokalisering, neurodermatit. Läkemedlet är kontraindicerat för användning i hudt tuberkulos, akne, överkänslighet mot en av komponenterna i läkemedlet. Salva används inte för kutan manifestationer av syfilis och hudreaktioner mot vaccination.

Psili Balm

Salva avser antihistaminer med en uttalad antipruritisk effekt. Läkemedlet har kylning och mestnoanesteziruyuschee-åtgärd. Salva är ordinerad för patienter med hudspolning, med insektsbett, brännskador, allergiska irritationer, eksem och kontaktdermatit. Salva är kontraindicerat att använda med individuell känslighet för läkemedlets komponenter. Med särskild omsorg används läkemedlet för att styra mekanismerna och köra bilen.

Salva för klåda på huden

Salva för klåda på huden eller aktuella preparat används för att behandla klåda av olika lokaliseringar och etiologi. Låt oss titta på de mest effektiva och effektiva salvorna från klåda på huden.

Nizulin cream-gel

Drogen tar effektivt bort rodnad, utslag och allergisk klåda. Cream-gel används för klåda och allergisk dermatit av olika lokaliseringar. Läkemedlets sammansättning innehåller växtbaserade extrakt, vitaminer och eteriska oljor, vilket eliminerar klåda och lindrar patientens tillstånd. Läkemedlet har antihistamin och antiinflammatorisk effekt.

Användningen av läkemedlet bidrar till att minska intensiteten i klåda, minska hudirritation, svullnad och rodnad. Cream-gel förbättrar processerna för cellförnyelse och ökar hudens skyddsfunktioner. Läkemedlet ger huden ett hälsosamt utseende, lugnar det. På grund av de regenererande egenskaperna, avlägsnar effektivt spår av repor och antibakteriell verkan minskar risken för infektion genom skadad hud.

Cinaph salva

En antipruritisk salva, en starkt aktiv glukokortikosteroid för extern användning. Salva har antiinflammatorisk och antiallergisk effekt. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: lava, eksem, allergisk dermatit, hudklapp, solbränna, insektsbett, första gradens brännskador, lupus. Salva är kontraindicerat för användning i hudt tuberkulos, rosacea, psoriasis, kycklingpox och herpes. Salva från klåda används inte under graviditet och amning såväl som hos patienter under 2 år.

Irikarsalva

Homeopatisk behandling med antiinflammatorisk, antipruritisk och antiallergisk verkan. Drogen återställer hudens fysiologiska egenskaper och normaliserar förlusten av vätska. De viktigaste indikationerna för salva användning är alla typer av eksem, atopisk dermatit, klåda efter insektsbett och kliande allergisk hud. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med ökad känslighet för salvets ingredienser. Mycket sällan orsakar användningen av denna antipruritiska salva hudallergiska reaktioner.

När du väljer en salva från klåda på huden, är det nödvändigt att konsultera en hudläkare för att bestämma orsaken till klåda. Att veta orsaken som orsakar obehagliga känslor, kan du välja ett effektivt läkemedel som på kort tid tar bort klåda och åtföljande symtom.

Salva för rodnad och klåda

Salva för rodnad och klåda borde finnas i varje medicinskåp. Det aktuella läkemedlet kan effektivt ta bort utslag, rodnad, svullnad och klåda. Innan du väljer en salva för att behandla klåda och rodnad, måste du fastställa orsaken till deras utseende. Detta möjliggör effektiv behandling och undviker förvärring av obehagliga symptom. Om klåda är lokaliserad, kommer salvan att fungera i 10-15 minuter, men med omfattande klåda och rodnad i hela kroppen är inte en salva tillräcklig. I sådana fall skriver dermatologen ett antal antipruritiska och antiinflammatoriska preparat av antimikrobiell och antifungal verkan.

 • Om rodnad och klåda beror på en allergisk reaktion, hjälper antihistaminer till behandling. Var särskilt uppmärksam på läkemedlets lugnande effekt. Detta är viktigt för personer som arbetar med maskiner eller fordon.
 • Om hudens klåda och rodnad har uppstått på grund av nervös excitabilitet eller stress, är det nödvändigt att använda preparat av lugnande verkan. Från salvor är lämpliga medel med kylande effekt, såväl som infusioner av valerian eller morwort för oral administrering.
 • I vissa fall är orsaken till klåda och rodnad överdriven torrhet i huden. I det här fallet rekommenderas att du använder fuktgivande kosmetika eller salvor och krämer avsedda för vård av babyhud.
 • Om det förutom klåda och rodnad var svullnad, då används behandlingar som innehåller hormonella ämnen - glukokortikosteroider. Men du kan bara använda dessa droger efter tillstånd av en hudläkare.
 • Med rodnad och klåda, som förekommer med en viss periodicitet, rekommenderas att ändra kosten. Ge upp mat som irriterar kroppen (kryddor, kaffe, alkohol, citrus och andra allergiframkallande livsmedel).
 • Om klåda och rodnad uppkom oväntat och det finns ingen antipruritisk salva till hands och det finns ingen möjlighet att gå till apoteket, då rekommenderas en lugnande dusch eller bad. För att lugna huden, måste du lägga till bitter malm i vattnet, och vattentemperaturen ska inte vara över 37 grader.
 • Med långvarig klåda och rodnad är det nödvändigt att använda salvor, som innehåller vitaminerna B och C. Detta kommer att ta bort klåda, inflammation, rodnad och flaking.

Effektivt eliminera klåda och rodnad hjälper: Fenistilgel, Panthenol, Droparen, Radevit. Innan du använder salvan för klåda och rodnad, kontakta en hudläkare.

Salva för klåda på benen

Salvor för klåda på benen används för att behandla klåda orsakade av allergiska reaktioner, svamplidor och andra orsaker som orsakar rodnad och svullnad. Mycket ofta kliande fötter förekommer på grund av brist på korrekt hygien, allergier mot mat, kläder, damm. Klåda kan åtföljas av allergisk dermatit, nässelfeber eller eksem. I det här fallet uppträder ett litet rött utslag eller blåsor på benen, som brister och lämnar sår på benen.

Med allergisk dermatit på benen är det svullnad och smärtsam svullnad, som är täckt med rött utslag. I detta fall, för behandling är det nödvändigt att konsultera en hudläkare. Läkaren kommer att ta subkutan test och förskriva antihistaminer. Klåda på benen kan också uppstå på grund av infektionssjukdomar som kycklingpox eller mässling. Låt oss titta på de mest effektiva salvorna från klåda på benen.

ADVANTAN

Salva från klåda, undertryckande allergiska och inflammatoriska reaktioner på huden. Avlägsnar effektivt klåda, rodnad, irritation och smärta. De viktigaste indikationerna för användning: neurodermatit, atopisk dermatit, eksem, kontaktdermatit. Salva är kontraindicerat för användning i hudens manifestationer av syfilis, hudt tuberkulos, virala skador och överkänslighet mot salvets komponenter från klåda.

trusted-source[19]

Elokim

En antipruritisk salva, som inkluderar en syntetisk topisk glukokortikosteroid. Salva har antiinflammatorisk, vasokonstriktiv, antiallergisk och antipruritisk effekt. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: dermatit, symptomatisk behandling av klåda och inflammation vid allergiska hudskador. Salva är effektiv vid behandling av röd platt lök. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Sinaflan

Salva från klåda på benen med antiinflammatoriska och antiallergiska egenskaper. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: torr hud, dermatit, insektsbett, allergiska lesioner. Läkemedlet är kontraindicerat för användning i hudt tuberkulos, hudinfektioner, trofasår, melanom, sarkom och hudcancer.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

Salva från klåda i ljummen

Salva från klåda i ljummen är en obehaglig symptomatologi, vilket orsakar obehag, och till och med smärtsamma förnimmelser. Klåda kan indikera en allvarlig sjukdom, så försök inte att besöka en läkare, särskilt om klåda åtföljs av rodnad och fläckning av huden. Så eftersom klåda uppstår av olika skäl, de vanligaste av dem: njure och leversjukdomar, sköldkörtelskador.

Klåda och smärta i ljummen kan ha och smittsamma orsaker: klamydia, ureplazmoz, candidiasis, genital herpes. Klåda är ett symptom på genital herpes, ett svagt immunförsvar och skabb. I vissa fall är klåda i ljummen ett symptom på diabetes mellitus och mikroorganismer som parasiterar matstrupen och andra organ. Och den vanligaste orsaken till klåda i ljummen - otillräcklighet för personlig hygien. Allt detta tyder på att innan du använder salvan från klåda i ljummen måste du ta reda på orsaken. Låt oss titta på några effektiva droger som hjälper till att eliminera klåda i ljummen.

Celestoderm

Salva från klåda är en aktiv kortikosteroid med antibiotika. Läkemedlet har antiinflammatoriska och antipruritiska egenskaper. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: dermatoser, eksem, neurodermatit, psoriasis, anogenitalt och senil klåda. Salva appliceras på den drabbade ytan med ett tunt skikt, i genomsnitt två gånger om dagen. Men appliceringsfrekvensen och varaktigheten av antipruritisk salva applicering är individuell för varje patient.

Biverkningar av antipruritisk salva uppträder som brännande, irritation, ökad klåda, akne, torr hud, kontaktdermatit av allergisk natur. Om patienten använder bandage med salva för att behandla klåda, kan sekundär infektion, svettning och hudatrofi förekomma. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med ökad känslighet mot en av de beståndsdelar som ingår.

trusted-source[25], [26]

Baneotsin

Antipruritisk antibakteriell beredning av kombinerad topisk applikation. Antibiotikumet, som ingår i salvan, har en bakteriedödande effekt. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: bakteriella hudinfektioner, infekterade trofasår, eksem, bakteriell dermatit, sekundära infektioner. Salva är effektiv som profylaktisk för dermatologiska och kirurgiska förfaranden under den postoperativa perioden.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning med omfattande hudskador, njursjukdomar och ökad känslighet mot de aktiva ingredienserna i läkemedlet.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31]

Triderm

Antipruritisk salva av extern användning. Läkemedlet har antipruritiska, antiinflammatoriska och antiallergiska egenskaper. De viktigaste indikationerna för användningen av salva: dermatoser, atopisk dermatit, eksem, organisk neurodermatit, enkel kronisk lava.

Salva kontraindicerat användning i tuberkulos hud, vattkoppor, herpes, hud manifestationer av syfilis, öppna sår och överkänsliga mot de aktiva ingredienserna i läkemedlet. Med särskild försiktighet ordineras salva under graviditetens första trimester och för behandling av klåda hos barn under två år.

Salva från klåda på händerna

Salva från klåda på händerna används för att behandla kontaktdermatit och allergiska reaktioner. I regel är kliande i händerna åtföljt av ett litet utslag, svullnad och rodnad. I detta fall används salvor med antihistaminkomponenter för behandling. Eftersom huden på händerna är mindre känslig är valet av antipruritiska salvor ganska brett. När klåda orsakas av allergiska reaktioner används hormonala salvor.

Klåda på händerna kan uppstå på grund av hudsjukdomar (scabies, pedikulos, neurodermatit, urtikaria). Kemisk, temperatur och mekanisk skada - detta är en annan anledning till klåda i händerna. Sådana extrakutana sjukdomar som diabetes, njure och leverskador kan också prova klåda i händerna. Om klåda på händerna oroar sig under lång tid, behöver du söka medicinsk hjälp och genomgå en kontroll för att få den nödvändiga behandlingen. Låt oss titta på de mest effektiva och populära salvorna från klåda på händerna.

Fucidin

Antibakteriellt antibiotikum av bakteriostatisk verkan. Läkemedlet har en antimikrobiell effekt. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet är hudinfektioner orsakade av bakterier. Salva är kontraindicerat att använda i närvaro av individuell intolerans av en av komponenterna i läkemedlet.

Levomekol

Salva från ett kli av ett brett spektrum av åtgärder. Läkemedlet har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Det är aktivt mot gram-negativa och positiva mikroorganismer. Ointmentets särdrag är att efter applicering på huden absorberas preparatet lätt och snabbt i huden och stimulerar regenerativa processer. De viktigaste indikationerna för användningen av salvor är klåda på olika ställen, purulenta och infekterade sår. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med ökad känslighet för salvets komponenter.

Levosin

Salva av extern användning med antiinflammatoriska, bedövningsmedel, antibakteriella och regenererande egenskaper. Läkemedlet är ordinerat för behandling av klåda av olika lokaliseringar, purulenta sår och infektiösa skador på huden. Salva är kontraindicerat hos patienter i upp till ett år och med individuell känslighet för läkemedlets aktiva substanser.

Salva från anal klåda

Salva från anal klåda används för att behandla obehag i anuset. Anal klåda kan vara ett symptom på en viss sjukdom eller fungera som en separat sjukdom. Klåda uppstår inte bara runt anuset, men också i perianal regionen, ibland passerar obehagliga känslor till könsorganen. Orsakerna till anal klåda kan vara proktologisk sjukdomar (kryptor, proktit, fistlar, hemorrojder, analfissurer), hudsjukdomar, parasiter, genitala infektioner.

Behandling av anal klåda och användningen av antipruritiska salvor beror helt på orsaken till sjukdomen. För att fastställa orsaken är det nödvändigt att undersöka patienten, ta ett antal prov och söka råd från en hudläkare och prokolog. Låt oss titta på de mest effektiva salvorna från anal klåda.

Heparinsalva

Lokalbedövning och antikoagulant, som har antipruritiska egenskaper. Heparinsalva används för behandling och förebyggande av yttre hemorrojder och tromboflebit av ytliga vener. Läkemedlet är effektivt vid behandling av pruritus och inflammation i postnatala hemorrhoida noder.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning i traumatiska störningar i huden, med ökad känslighet mot komponenterna i den antipruritiska salva och ulcerativa nekrotiska processer. Med särskild omsorg används salvan med en tendens till blödning.

Proctosedil salva

Läkemedlet är aktuellt för behandling och förebyggande av lesioner i anorektala zonen och hemorrojder. Salva har antiinflammatoriska och antiallergiska egenskaper. Indikationer för användning av salva - akuta analfissurer, klåda i anus, perianalt eksem, proktit, hemorrojder.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning i svamplidor i den anorektala zonen under graviditet, med tuberkulos och överkänslighet mot läkemedlets aktiva substanser. Om reglerna för användning av salva eller långvarig användning inte observeras är lokala reaktioner möjliga: sekundär infektion, slemhinnans torrhet.

Hepatrombin G

Salva för rektal och topisk applicering med antitrombotiska, antiinflammatoriska och antipruritiska egenskaper. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet är klåda och eksem i anus, hemorrojder och analfissurer.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning vid predispositioner till blödning, hudtumörer, syfilis och bakteriella hudskador. Salva är kontraindicerat för att behandla anal klåda under graviditetens första trimester. Med en överdos kan biverkningar vara möjliga som allergiska reaktioner och rodnad i huden.

Salva från klåda i slidan

Salva från klåda i vagina är ett effektivt antipruritiskt medel som tillåter på kort tid att eliminera klåda och åtföljande smärtsamma symtom. Klåda i slidan har flera orsaker. Att kliar kan leda till gynekologiska sjukdomar, yttre och inre faktorer hos en organism och sjukdomar som inte är kopplade till gynekologi.

I regel är klåda i skeden åtföljd av klåda hos de yttre könsorganen och till och med klåda i analaöppningen. Allt detta orsakar obehag och smärta. Men även med sådana obehagliga symptom har inte alla bråttom att se en gynekolog för att bestämma orsaken till klåda.

 • Om klåda orsakas av genital herpes, är salvor som är aktiva mot herpesviruset förskrivna för behandling. Sådana läkemedel innefattar: Myrtoplex, Biopin, Acyklovir. Salvor effektivt lindra klåda och används som en systematisk förstärkning av immunsystemet.
 • Pruritus orsakad av bakteriell vaginos och bakterien Gardnerella används salva, såsom: Klotrimazol, doxycyklin, flukonazol och andra. Men de vaginala suppositorierna är de mest effektiva vid behandling av pruritus.

Allt detta tyder på att när du väljer klådstillande salva, är det nödvändigt att ta hänsyn till etiologin av klåda och konsultera en gynekolog.

Salva för könsstympning

Salva från könsorganets klåda används av både kvinnor och män. Klåda orsakar ett antal sjukdomar som leder till irritation och inflammation i könsorganen. Därför kan klåda orsakas av den yttre miljöpåverkan på könsorganen, infektioner, hygienskador som resultat av mekanisk och kemisk irritation. Orsakerna till klåda kan vara associerade med patologier av interna genitala organ och patologier från andra organ. Salvor som används för att behandla könsstympning:

Oksikort

Salva med antibakteriella, antiinflammatoriska och antipruritiska egenskaper. Salva eliminerar effektivt genital klåda, som orsakas av allergiska reaktioner, dermatit, infekterade blöjeksem pyoderma, kliande dermatoser, urtikaria och insektsbett.

Salva är kontraindicerat vid virala hudskador, dermatomykos, precancerösa hudsjukdomar, tuberkulos och syfilis. Med särskild omsorg används salvan för överkänslighet mot läkemedlets aktiva substanser.

Hydrokortison salva

Antiallergisk och antiinflammatorisk salva, behandla klåda av olika etiologier, inklusive klåda i könsorganen. De viktigaste indikationerna för användningen av salva: behandling av psoriasis, allergisk och kontaktdermatit, eksem. Salva appliceras ett tunt lager på den skadade ytan 3-4 gånger om dagen. Behandlingstiden bör inte överstiga 7-14 dagar.

Salva är kontraindicerat att ta med ökad känslighet för de aktiva substanserna i läkemedlet, virala och bakteriella hudskador. Salva är förbjuden att ansöka om behandling av klåda under graviditet och amning.

Prednisolonsalva

Effektiv antipruritisk salva, som används för att behandla könsorganisk klåda orsakad av hudsjukdomar, eksem, dermatit. Läkemedlet används externt och applicerar ett tunt lager på lesionen. Varaktigheten av behandlingen beror på graden av klåda och de medföljande symtomen, vanligtvis från 7 till 14 dagar.

Salva är kontraindicerat för användning för individuell intolerans av läkemedlets aktiva substanser, med skador på varicella, bakterier och virala skador. Läkemedlet används inte under graviditet och amning.

Salva för allergisk klåda

Salva för allergisk klåda används för att behandla puffiness, rodnad, utslag och klåda orsakad av matallergi, reaktioner på mekaniska och kemiska irriterande ämnen. I särskilt svåra former utvecklas allergisk pruritus till en allergisk dermatit. Dermatit börjar med rodnad och inflammation i huden och leder till utseende på huden av våt erosion. De vanligaste orsakerna till allergisk klåda är insektsbett, kosmetika, mat och andra irriterande ämnen. Låt oss titta på de mest effektiva salvorna för allergisk klåda.

Gistan

Effektiv salva från allergisk klåda. Läkemedlet används vid behandling av neurodermatit, eksem, insektsbett, urtikaria. Salva är kontraindicerat för användning med ökad känslighet för läkemedlets aktiva komponenter, samt under graviditet och amning.

Entyerosgyeli

Det används för att behandla allergisk klåda i olika etiologier. Gelén är effektiv för allergisk klåda, orsakad av kemiska irritationsmedel, infektioner, irriterande för livsmedel. Läkemedlet är förbjudet att använda under graviditet och amning såväl som med individuell intolerans av läkemedlet.

trusted-source[32]

Salva från klåda med vattkoppor

Salva från klåda med vattkoppor används för att behandla sjukdomen och lindra de smärtsamma symptomen. Förresten är kliande under kycklingpox ett helt normalt fenomen. Men kliarna är mycket starka, det ger mycket smärtsamma känslor hos patienter i alla åldrar och förhindrar sömn. På bakgrund av klåda kan neuroser utvecklas. Det är därför det är mycket viktigt att få en effektiv salva från klåda med kycklingpox.

Preparat av extern användning, det vill säga salvor och geler lindrar inflammation, minskar svullnad, rodnad och smärta. Låt oss titta på några aktuella droger som kan användas för att behandla klåda under kycklingpox.

Infagyeli

Salva baserad på hydrogel, har antiviral, immunostimulerande, antipruritisk och antiinflammatorisk verkan. Salva appliceras ett tunt skikt på huden, där det bildar en skyddande film. Det är möjligt att använda infagel från klåda med vattkoppor vid de första symtomen på sjukdomen (röda utslag i huden). Behandlingstiden för sjukdomen kan vara från 10-15 dagar, beroende på frekvensen av nya utslag.

Fenistil

Antiinflammatorisk och antipruritisk gel, som har antipruritiska egenskaper. Läkemedlet minskar effektivt allergiska reaktioner, lindrar irritation och har en analgetisk effekt. Efter applicering på huden absorberas gelén snabbt och minskar därmed smärta. Applicera produkten på färska utslag och till områden med mest utslag.

trusted-source[33], [34]

Viferon

Salva för behandling av vattkoppor, som har antivirala, immunomodulerande och antipruritiska egenskaper. Salva kan användas för att behandla vattkoppor hos patienter i alla åldrar. De viktigaste kontraindikationerna mot användningen av läkemedlet är överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Salva för klåda med tröst

Salva för klåda med tröst är ett av de läkemedel som borde vara i medicinska skåpet för varje kvinna. Otillbörlig sjukdomstryck framträder av många anledningar. Detta kan vara kroppens svar på att ta antibiotika, stress, dålig näring, snäva underkläder eller sexuella infektioner. I vilket fall som helst ger trusen obehag och i avsaknad av behandling - smärtsamma känslor. Vi erbjuder dig flera effektiva salvor som hjälper till att eliminera klåda med tröst.

Klotrimazol

Antifungal preparering av ett brett spektrum av verkan. Salvan är aktiv mot nästan alla patogena svampar som orsakar tröst och andra sexuella infektioner, tillsammans med klåda. Salva har antimykotisk, antibakteriell, anti-amoebisk och antitrichomonadnym-verkan. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: mykos hud och candidiasis, det är tröst. Salva från klåda med tröst är kontraindicerat för användning under graviditetens första trimester och med allergiska reaktioner på läkemedlets aktiva substanser.

Mikonazol

En av salvorna som hjälper till att eliminera klåda under tröst. Läkemedlet är aktivt mot parasitiska svampar som orsakar hudsjukdomar, jästsvampar och patogena parasitiska svampar. Huvudanvisningarna för användning: systemiska och ytliga mykoser, dermatomyser, tröst. Drogen används också för att förhindra svampinfektioner. Salva effektivt eliminerar klåda med tröst och får användas under graviditet och amning.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39]

Pimafutsin

Antifungal salva är ett antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Läkemedlet är aktivt mot jästliknande svampar, dermatomycetes, patogena svampar och trichomonader. Salva används för att behandla svampinfektioner av slemhinnor och hud. Drogen tar effektivt bort klåda, svullnad, inflammation. Pimafucin är en av de mest använda läkemedlen för att behandla pruritus från tröst under graviditeten. Salva är kontraindicerat för användning i porfyri och individuell intolerans av läkemedlets aktiva komponenter.

Salva från klåda i öronen

Salva från klåda i öronen är ett läkemedel som hjälper till att eliminera dermatologiska och terapeutiska problem, vilket orsakar smärtsamma känslor och klåda i öronen. Det finns flera orsaker till klåda i öronen. De främsta orsakerna: allergiska reaktioner, hudsjukdomar, sjukdomar i inre organ, inflammation i den yttre hörselkanalen på grund av svampskador (otomycos). I vissa fall förekommer kliande utan uppenbar anledning. Smärtsamma känslor åtföljs inte av svullnad, rodnad, svampskador eller trauma. Låt oss titta på de effektiva salvorna från klåda i öronen, vilket kommer att bidra till att eliminera det smärtsamma symptomet.

Sinaflan

Salva med antiinflammatoriska, antiallergiska och antipruritiska egenskaper. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: allergiska hudsjukdomar, torr hud, eksem, dermatit, psoriasis, kliande hud, insektsbett, solbränna. Läkemedlet är kontraindicerat för att behandla klåda i öronen under graviditet och amning. Salva är förbjuden för användning i hudens manifestationer av syfilis, hudt tuberkulos, pyoderma, kycklingpox och herpes.

Med extrem försiktighet används läkemedlet för att behandla klåda hos flickor under puberteten. Vid behandling av klåda i öronen hos barn ska salva användas högst fem dagar. Vid behandling av klåda hos vuxna är behandlingens varaktighet individuell.

Lorinden

Salva med antiinflammatoriska egenskaper eliminerar effektivt inflammation, klåda, brännande och svullnad. Salva utges med märkning A och C. Var och en av arten har egna indikationer för användning. Så, Lorinden A används för att behandla eksem, dermatit, psoriasis, seborré, fotodermatit, berövande och bitande insekter. Lorinden S används för behandling av polymentisk erytem, psoriasis, atopisk dermatit, urtikaria, dermatomykos, prurigo, impetigo.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning i virala och svampiga hudskador, med tuberkulos i huden, överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Salva från klåda i öronen är kontraindicerat för användning under graviditetens första trimester och under amning.

Baktroban

Antimikrobiell salva topisk applikation. Läkemedlets aktiva substans är ett bredspektrum antibiotikum, mupirocin. Indikationer för användning av läkemedlet är baserade på verkan av komponenterna i läkemedlet. Bactroban används för att behandla bakterieinfektioner av mjukvävnader och hud, sekundärt infekterade sår. Salva är effektiv vid behandling av furunkulos, follikulit. Läkemedlet kan användas både som en monoterapi vid behandling av pruritus i öronen, såväl som i den komplexa behandlingen.

Behandlingstiden bör inte överstiga 10 dagar. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med individuell intolerans av den aktiva substansen och andra komponenter. Med extrem försiktighet används läkemedlet för att behandla klåda i öronen och andra skador hos äldre patienter och hos patienter med nedsatt njurfunktion. Under graviditeten kan salva endast användas när terapeutisk effektivitet för moderen är viktigare än den potentiella risken för barnet. Salva används inte för att behandla patienter yngre än ett år.

trusted-source[40], [41]

Salva från huvudets kliar

Salva från huvudets kli används för att eliminera tillfälliga och permanenta känslor av irritation, klåda och brännande. Klåda av huvudet uppstår av flera skäl. Detta kan vara en reaktion från kroppen till en irriterande eller viss sjukdom. I vilket fall orsakar klåda i huvudet obehag och till och med smärtsamma känslor. Uttalad klåda i permanent form kan orsaka uttining av huden på grund av repor, utseende av sprickor, inflammation och infektion.

Klåda i huvudet uppstår ofta på grund av löss, det vill säga infektion med löss, med seborréisk eksem, mykos (svampskador i hårbotten) och psoriasis. Låt oss titta på de mest effektiva salvorna för att behandla huvudets klåda.

Nizulin

Preparatet innefattar ett komplex av biologiskt aktiva substanser som har antiallergiska, reparativa och antiinflammatoriska egenskaper. Som en del av beredningen växtextrakt och eteriska oljor, vilket underlättar tillståndet med insektsbett, nässelfeber, klåda och andra irriterande faktorer. Aktiva komponenter i krämgel tar bort klåda, rodnad och svullnad, lugna och kyla den skadade huden, stimulera regenereringen av huvudets celler. Den viktigaste kontraindikationen för användningen av läkemedlet är den individuella intoleransen hos de aktiva substanserna.

Benzilbezoat

Ett effektivt antiparasitiskt medel för extern användning. Salva används för att behandla pedikulos (huvud och skönhet), det vill säga löss och scabies kvalster. Doseringen beror på graden av klåda och de medföljande symptomen. Läkemedlet är kontraindicerat vid graviditet och amning. Läkemedlet är kontraindicerat för användning med ökad känslighet för den aktiva substansen.

Obs! Mycket ofta uppstår klåda i huvudet på grund av felaktigt utvalda schampon och andra kosmetiska produkter som faller på hårbotten. För att ta reda på orsaken till klåda och välja en effektiv antipruritisk salva, behöver du kontakta en hudläkare.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Salva från klåda i perineum

Salva från klåda i perineum är en av de mest eftertraktade läkemedlen. Och det här är inte förvånande, eftersom klåda i perineum är ett vanligt fenomen som orsakar obehag och smärtsamma känslor. Enligt statistiken klipper ungefär 65% av regelbundet, och 15% av klåda av perineum har en kronisk form.

Klåda kan uppstå på grund av bristande överensstämmelse med hygienregler med syntetiskt eller tätt underkläder. Klåda är ett symptom på allvarliga sjukdomar, såsom: hemorrojder, helminthisk invasion, fistlar, vaginit, sexuellt överförbara sjukdomar. Klåda uppstår också på grund av användningen av antibiotika, med försvagad immunitet och infektion. Låt oss ta en titt på drogerna som hjälper till att eliminera klåda i perineum.

Mikonazol

Antifungala läkemedel för extern användning. Salva används för att behandla svamphudsskador och sekundär infektion med Gram-positiva bakterier. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: candidiasis (vulvovaginal, vaginal, oral slemhinna), svampbalanit.

Salva är kontraindicerat för användning under graviditet och amning. Med extrem försiktighet används läkemedlet för att behandla klåda i klåda hos patienter med ökad känslighet mot läkemedlets aktiva substans och imidazolderivatet.

Nystin salva

Salva används för att behandla svampsjukdomar i huden och slemhinnorna. De viktigaste indikationerna på läkemedlet: Tröst, behandling och förebyggande av svampinfektioner efter att ha tagit antibiotika, svamphudsjukdomar. Läkemedlet är kontraindicerat för individuell intolerans av läkemedlets aktiva substanser, liksom under graviditet och amning.

Candide kräm

Antifungal kräm för lokal användning. Läkemedlet är ett imidazolderivat med en aktiv substans som kallas clotrimazol. Candidcreme används för att behandla klåda orsakade av svampinfektioner, mykos, pityriasis. Läkemedlet är effektivt vid behandling av ytlig candidiasis och sekundär pyoderma. Candidecreme är kontraindicerad för användning med ökad känslighet mot clotrimazol och andra komponenter i läkemedlet.

trusted-source[49]

Salva från klåda Fenistil

Salva från klåda Fenistil är ett antiallergiskt medel mot antihistaminverkan. Läkemedlet har en lugnande effekt och eliminerar på ett tillförlitligt sätt obehag, såsom klåda, brännande, inflammation och rodnad i huden. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: behandling av urtikaria, allergisk rinit, läkemedel och matallergier. Salva effektivt eliminerar klåda med vattkoppor, atopisk dermatit och insektsbett.

Behandlingstiden och frekvensen för applicering av salva på huden beror på symtom på klåda och sjukdomen som orsakade det. Ibland orsakar användningen av salva biverkningar som uppträder i form av yrsel, huvudvärk och sömnighet. Fenistil är kontraindicerat vid behandling av klåda hos patienter med intolerans mot de aktiva substanserna i läkemedlet och i för tidiga spädbarn. Under graviditeten är det endast möjligt att använda salva om den potentiella nyttan för moderen är viktigare än risken för barnets hälsa.

Vid långvarig användning av salvan är biverkningar möjliga, såsom svaghet, konvulsioner, takykardi. Salva rekommenderas inte för patienter vars arbete är relaterat till hanteringen av fordon och mekanismer. Salva ska förvaras vid rumstemperatur, på en plats skyddad från barn och solljus. Läkemedlet är dispenserat utan läkares recept.

Salva med mentol från klåda

Salva med mentol från klåda är ett populärt botemedel som effektivt eliminerar obehagliga symptom och kyler huden. Metol är en beståndsdel i pepparmyntaolja. De viktigaste medicinska egenskaperna hos mentol manifesteras i form av kylning, antiseptisk, antipruritisk och anestetisk verkan. Salvor med kli med mentol, som andra mediciner, som innehåller mentol, ökar känslan av förkylning, och i vissa fall orsakar frysningar. Denna effekt av mentol beror på det faktum att substansen verkar på perifera nervändarna.

Trots populariteten av salvor från klåda med mentol är substansen kontraindicerad för behandling av klåda hos patienter med omfattande kliande dermatoser, tromboflebit och individuell intolerans. Låt oss titta på några salvor med mentol för att behandla klåda.

Boromyentol

Antipruritisk, antiseptisk och smärtstillande salva. Läkemedlet används för smörjning av hudytan med svår klåda, neuralgi och applicering på näsplastik i rinit. Salva har inga biverkningar, men den är kontraindicerad för användning hos patienter med överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Salva används inte för att behandla klåda hos barn under ett år. Om salvan orsakar svåra frysningar och till och med smärtsamma förnimmelser efter applicering på huden, bör preparatet torkas med en bomullspinne som doppas i varmt vatten.

Bom-Benge

En läkemedelspreparat av en kombinerad typ avsedd för extern användning. I salvets sammansättning är två aktiva ämnen - mentol och metylsalicylat, som ger analgetisk lokalbedövning och antipruritisk effekt. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: ledsmärta, allergisk klåda och klåda av annan etiologi, neuralgi. Salva appliceras på ytan av huden 2-3 gånger om dagen, beroende på läkarens indikationer. Läkemedlet är kontraindicerat för patienter under 3 år och med ökad känslighet för aktiva substanser.

trusted-source[50]

Salva för klåda med hemorrojder

Salva från klåda med hemorrojder eliminerar obehag och obehag i analområdet. När du väljer salvor för behandling av hemorrojder behöver du konsultera en prokolog. Detta beror på att ofta hemorrojder åtföljs av andra sjukdomar och infektioner, vilket också orsakar klåda, brännande och smärta. Det erbjuder dig flera medicinska salvor som kan användas för att behandla klåda med hemorrojder.

Heparinsalva

Salvan sammansatt innehåller aktiva substanser som förstör patogener som orsakar klåda och brinner med hemorrojder. I regel används denna salva för att behandla yttre hemorrojder. Läkemedlet får användas under graviditet och amning. Salva har lokalbedövning och antikoagulationsegenskaper. Läkemedlet är kontraindicerat för behandling av pruritus med tendens till blödning och kränkningar av hudens integritet.

Proktozan

Antiinflammatorisk, torkning, lokalbedövningsalva, används för att behandla prokologiska sjukdomar. Drogen eliminerar effektivt klåda, smärta, brännande och irritation med hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Salva är effektiv i alla steg av anal klåda. Läkemedlet är kontraindicerat i syfilis, tuberkulos och andra specifika inflammatoriska processer. Salva används inte under graviditet och laktation och med intolerans mot läkemedlets beståndsdelar.

Celestoderm

Antiinflammatorisk, antiallergisk och antipruritisk salva, som används för att behandla huddermatit. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: eksem, neurodermatit, psoriasis, anogenitalt klåda. Salva är kontraindicerat för användning under graviditet och laktation och med ökad känslighet mot läkemedlets verkande komponenter. Behandlingstiden och appliceringsfrekvensen på salvan på huden beror på klåda.

Salva för klåda med nässelfeber

Salva från klåda med urtikaria är ett effektivt topiskt läkemedel för behandling av allergiska reaktioner med en annan utvecklingsmekanism. Ett utslag på huden och slemhinnorna som orsakar svår klåda och smärtsamma förnimmelser är en nässelfeber. När urtikaria på huden kan förekomma röda blåsor som liknar spår av brännskador.

Orsaken till urtikaria är allergen. Insektsbett, fysisk kontakt med en allergisk substans, nedsatta funktioner hos inre organ och metabolism, livsmedelsintolerans mot vissa livsmedel och kroniska infektionssjukdomar är de främsta orsakerna till urtikaria. Vi erbjuder dig flera medicinska salvor som rekommenderas för behandling av urtikaria.

Psili Balm

Antiallergiskt läkemedel för extern användning. Huvudindikationerna för användningen av salva: urtikaria, hudkliar, kycklingpox, insektsbett, solbränna och första gradens brännskador samt kontaktdermatit och allergiska hudirritationer. Salva är kontraindicerat att använda med intolerans mot dess aktiva ingredienser. När salvor används ska patienter sluta använda alkohol och kontrollmekanismer och fordon, eftersom salva påverkar psykomotoriska reaktioner.

Zirtek

Salva från nässelfeber, som har antiallergiska egenskaper. De viktigaste indikationerna för användningen av salva: behandling av allergisk rinit, klåda, pollinos, kronisk idiopatisk urtikaria, quinckeödem och allergiska dermatoser. Salva är kontraindicerat för användning under graviditet och laktation, med intolerans mot galaktos och vid slutfallet av njursvikt. Med särskild vård är läkemedlet ordinerat för äldre patienter.

Gistan H

Effektiv antipruritisk och antiinflammatorisk salva. Läkemedlet används för att behandla nässlor och eliminera klåda. Salva är kontraindicerat för användning i viral, bakteriell eller svampform av hudinfektion, liksom med oral dermatit, syfilis och hudt tuberkulos. Med stor försiktighet används salva för att behandla pruritus med nässelfeber under graviditet och amning och hos patienter upp till två år.

Dosering och administrering

Sättet för applicering och dosen av salva från klåda beror på orsaken som orsakade klåda som följde dess symtom (brännande, puffiness, rodnad) och individuella egenskaper hos patientens kropp. Om den antipruritiska salvan är ordinerad av en hudläkare, specificeras dosen av läkemedlet och appliceringsfrekvensen på huden. Om salvan köps på apotek utan receptbelagd läkare, är det nödvändigt att följa rekommendationerna för användning som beskrivs i läkemedlets instruktioner.

Vanligen appliceras salvan från klåda på det drabbade området av huden med ett tunt lager och försiktigt gnids. Frekvensen av salva appliceringen bör inte överstiga 2-4 gånger om dagen. Om salvan orsakar en ökning av klåda och allergiska reaktioner, måste den tvättas bort från huden med en bomullspinne doppad i varmt vatten.

trusted-source[51], [52], [53], [54], [55], [56], [57]

Salva för klåda under graviditeten

Salva från klåda under graviditeten är ett effektivt och säkert medel som eliminerar den smärtsamma känslan och klåda av den framtida mamman. Klåda under graviditeten är ett vanligt symptom som oroar varje kvinna. Klåda kan vara lätt eller på annat sätt outhärdligt, det beror helt och hållet på kroppens individuella egenskaper.

Klåda uppträder som regel på grund av torr hud, sträckmärken, ökad känslighet mot yttre stimuli och på grund av allergiska reaktioner. I vissa fall uppstår kliande mot bakgrund av kroniska sjukdomar som har förvärrats under graviditeten. Under alla omständigheter, innan du använder antipruritisk salva, är det nödvändigt att konsultera en hudläkare och gynekolog. Tänk på flera salvor från klåda under graviditeten:

Nystatin

Om klåda uppträdde på grund av patogena svampar av släktet Candida eller andra parasitiska svampar, klarar Nystatin-salva effektivt klåda och dess orsak. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: sjukdomar orsakade av jästsvampar, behandling av klåda med svamplidor. Egenskapen av detta läkemedel är att salvan är säker för gravida kvinnor och det får användas under amning. Men med ökad känslighet för läkemedlets komponenter är det möjliga biverkningar som diarré, illamående och frossa.

Oksolinovaya salva

En antiviral salva som är effektiv vid bekämpning av klåda orsakad av herpesviruset och influensaviruset. Salva används för att behandla pruritus med inflammation i slemhinnorna, laven, dermatit och andra inflammationer i huden som åtföljs av klåda. Salva är säker för gravida kvinnor. Den enda kontraindikationen för användningen av läkemedlet är den individuella intoleransen av läkemedlets aktiva substanser.

Svavelolja

Salva är en effektiv antiskalant. Den aktiva substansen i salvan är svavel. Salva har antiseptiska effekter. När det appliceras på huden har läkemedlet antiparasitisk och antimikrobiell effekt. De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet är behandling av skabb, dermatit, psoriasis, seborré. Salva är kontraindicerat vid svavelintolerans. Läkemedlet är absolut säkert för användning under graviditet och amning.

Om klåda orsakas av streckmärken på huden eller torrhet i huden, rekommenderas att använda kosmetika för att bli av med obehagliga symptom. Hittills finns det många lotioner, geler, salvor och krämer som förhindrar bildandet av streckmärken på huden och skyddar huden mot uttorkning och klåda under graviditeten.

Användningen av salva från klåda under graviditeten

Användningen av salva från klåda under graviditeten är endast möjlig med tillstånd från en gynekolog och dermatolog. Innan du använder salvan är det nödvändigt att noggrant bestämma orsaken till klåda. Pruritus under graviditet kan förekomma av olika skäl. Mycket ofta drabbas kvinnor av klåda på grund av att huden sträcker sig och det är ganska normalt. Klåda kan också uppstå i närvaro av kroniska sjukdomar som har förvärrats under graviditeten. Ibland uppträder kliande känslor på grund av infektiösa stimuli och justering av hormonell bakgrund eller allergier.

Hittills finns många salvor tillgängliga på läkemedelsmarknaden, som kan användas för att behandla kli av olika ursprung som uppstår under graviditeten. Under alla omständigheter är användningen av salva från klåda under graviditeten endast möjlig med tillstånd från den behandlande läkaren.

Kontraindikationer för användning av salva från klåda

Kontraindikationer för användning av salva från klåda är baserade på arbetet med läkemedlets aktiva substans. Så, vissa antipruritiska salvor är strängt förbjudna att använda under graviditeten, eftersom de påverkar moderns tillstånd negativt, tränger in i det systemiska blodflödet och har en negativ inverkan på fostrets utvecklingsprocess. Salva salvor kan förbjudas för nyfödda, patienter under sex år och för äldre patienter.

Nästan alla salvor är kliande, det är kontraindicerat att använda med överkänslighet mot de aktiva ingredienserna i läkemedlet. När du behandlar klåda med hjälp av salva, måste du avstå från att sola, dricka alkohol och sluta kontakta kontakt med allergener som orsakar klåda, brännande och svullnad. Med stor försiktighet bör salva från kliar användas av patienter vars rabatt är relaterat till hanteringen av maskiner och fordon.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Biverkningar av salva från klåda

Biverkningar av salva från klåda uppträder när läkemedlets längd har överskridit den rekommenderade dosen eller den nödvändiga dosen av läkemedlet inte har observerats. De huvudsakliga biverkningarna av salva från klåda manifesteras i form av allergiska reaktioner, klåda, flaking och rodnad i huden.

Biverkningar uppträder också i fallet då salvan används av patienten med kontraindikationer till dess användning. För att behandla biverkningar av salvor måste du överge användningen av läkemedlet och utföra symptomatisk behandling.

överdos

Överdosering av salvan från klåda uppstår när läkemedlet används under en lång tid och ofta med salva på huden, vilket strider mot läkarens rekommendationer och instruktioner i läkemedlets instruktioner. Observera att vid användning av salva på stora områden i huden kan systemisk absorption av läkemedlets aktiva substanser utvecklas vilket leder till förgiftning. Detta händer också med användning av stora doser av läkemedlet.

Vid överdosering upplever patienterna överdriven agitation eller vice versa, dåsighet och svaghet i kroppen, förvirring, ökad klåda och rodnad i huden, mindre frekvent puffiness. Vid de första symtomen på överdosering är det nödvändigt att sluta använda salvan, utföra symptomatisk behandling och söka medicinsk hjälp.

Interaktioner mellan salvan och pruritus med andra droger

Samverkan av salva med klåda med andra droger är endast möjlig med tillstånd från den behandlande läkaren. Det är kontraindicerat och farligt att man tar flera droger samtidigt. Om salvan används som en del av komplex behandling, väljer dermatologen sådana läkemedel som, vid interaktion med salva, inte kommer att orsaka biverkningar. Om salvan verkar som en monoterapi, kan det med allvarliga sidoreaktioner uppstå allvarliga sidoreaktioner med hjälp av ytterligare läkemedel.

Villkor för lagring av salva från klåda

Villkor för lagring av salva från klåda anges i läkemedlets instruktioner. Eventuell antipruritisk salva bör förvaras på ett torrt ställe, vilket är skyddat mot solljus och inte tillgängligt för barn. Förvaringstemperaturen för salvan ska inte överstiga 25 grader Celsius.

Om lagringsförhållandena inte respekteras, förlorar salvan från klåda sina medicinska egenskaper och kan orsaka biverkningar när de används. Om salvan har ändrat färg, konsistens eller har fått en obehaglig lukt, måste den bortskaffas. Eftersom sannolikheten är att villkoren för lagring av salva överträddes, vilket ledde till försämringen och förlusten av dess medicinska antipruritiska egenskaper.

trusted-source[58], [59], [60], [61], [62], [63]

Utgångsdatum

Hållbarhetstiden för salvan anges på läkemedelsförpackningen. Hållbarhet kan vara från ett till fem år, under förutsättning att läkemedlet lagras. Efter utgångsdatumet är salvan förbjuden att användas för medicinska ändamål och måste bortskaffas.

Salva från klåda är ett läkemedel som eliminerar klåda och åtföljande smärtsamma symtom. Det finns många effektiva salvor för klåda, vars användning bör grundas på orsaken till klåda. Använd salvan endast efter att ha hört en hudläkare och tar testen. Detta kommer att hämta en lämplig salva och permanent bli av med klåda.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Salva från klåda" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.