^

Hälsa

A
A
A

Skada och trauma av penis

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Skador och trauma av penis i 1% av observationerna kombineras med skada på båda testiklarna.

ICC-koder 10

  • S31. Öppna sår i magen, nedre delen av ryggen och bäckenet.
  • S31.2. Öppna sår av penis.
  • S38. Krossskada och traumatisk amputation av del av buken, nedre delen av ryggen och bäckenet.
  • S38.0. Krossning av de yttre könsorganen.
  • S38.2. Traumatisk amputation av de yttre könsorganen.

Klassificering av skador och skador på penis

Av typ av skador på penis finns följande:

  • stängd (stump): blåmärken, fraktur, dislokation och penisinfångning, uppgår till 80%:
  • öppen (penetrerande): rippad, knipad, skalpad, bitad, knivhöjd, skuren, skjutvapen) - ca 20%;
  • förfrysning;
  • Termisk skada på penis.

Skada och trauma på penis delas också in i slutet (skada är inte ett prickskärande föremål) och öppet (skador på de piercing-skärande föremålen och biter). Numera utomlands blir allt vanligare förvärvar klassificering PENIS Europeiska Urological Association skador (EVA riktlinjer 2007) som bygger på klassificeringen av kommitténs klassificeringsorganskada American Association för operation of Trauma KOMMITTÉN på organskada scalling för American Association för operation av Trauma . Det anses att denna klassificering gör det möjligt att skilja patienter med allvarlig skada på penis, som bör behandlas omedelbart, och patienter i vilka skador kan behandlas konservativt.

Skador på externa genitalia skål vanligare hos män, inte bara på grund av yttre var de befinner sig, men också på grund av det faktum att män är mer delaktiga i traumatiska högaffel sporter (rugby, hockey, cykling, motorsport, brottning, skidåkning och andra aktiva sporter ). Riskgruppen består av patienter med psykiska sjukdomar, personer med okonventionell sexuell läggning, transsexuella. Sådana skador är också förknippade med skador på stavskärande föremål och skottskador, vars frekvens ökar varje år. Iatrogen skada eller trauma av penis observeras vid omskärelse, rekonstruktiv kirurgi för hypospadi och blåsexstrofi, manipulationer med priapism. Till de sällsynta skadorna i penis ingår bett.

Klassificering av skador och skador på penis genom allvarligheten av den europeiska urologiska föreningen (EUA riktlinjer 2007)

Graden av svårighetsgrad

Skadeegenskaper

Jag

Tår av vävnad / hjärnskakning

II

Rupturen av fascia fascia (klyfös kropp) utan förlust av vävnad

III

Tårar (avulsion) av vävnaden (brist på glanspenis med involvering av urinrörets yttre öppning), en defekt på mindre än 2 cm av corpus cavernosum eller urinröret

IV

Fel på mer än 2 cm av corpus cavernosum eller urinrör, partiell lenektomi

V

Komplett pektektomi

Skador och trauma på penis är oftare lokaliserade inom förhuden, huvudet, de cavernösa kropparna, de kan kombineras med skada på pungen. Skador på det manliga könsorganet omfattar huvudsakligen brott eller tårar av frenulum av penis, blåmärken penis, corporacavernosaen subkutana bristning, förskjutning och förnekande, skalpe, skivad, hackad eller bita såren i penis.

Det finns bevis på att medicinsk personal som behandlar patienter med skador på vulva är mer benägna att infekteras med hepatit B och / eller C. Eftersom 38% av dessa patienter är bärare av hepatit B och / eller C.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Vad behöver man undersöka?

Hur man undersöker?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.