^

Hälsa

A
A
A

Torr hud på fötterna: Vad ska man göra?

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Torr hud på benen, på händerna, i ansiktet. Vi vet inte hur man ska bli av med dessa obehagliga vågar, köpa ett berg av krämer och fuktgivare. Men de hjälper tyvärr bara en stund - huden är fortfarande torr. Vilka är orsakerna till detta problem och vad ska man göra?

trusted-source[1], [2]

Vad irriterar fötternas hud?

Det är inte bara irriterande, utan också orsakat torrhet, mikroskador uppträder på benen, det kan även leda till infektion, eftersom en infektion kan komma in i muskelvävnaden genom sår.

Simbassäng

För att skydda människor från infektioner kloras poolvattnet mycket generöst. Det dödar bakterier, men torkar hela kroppen på huden. Därför, efter poolen är det nödvändigt att ta en dusch och smörja hela kroppen med fuktgivande medel. Var särskilt uppmärksam på fötterna.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7]

Lång sol exponering

Om en person inte använder skyddsutrustning blir benens hud så småningom alltmer torr, då blir denna torrhet permanent. Exit - att följa processen och missa inte det ögonblick när dina klackar liknar sandpapper och obehagliga skalor syns på dina skenor. Och använd fuktgivande oljor.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Brist på vitaminer

Ett sådant öde befinner oss på vintern, plus en brist på solljus, är huden ständigt knuten i kläder. Hon börjar bli irriterad, avskalning, hennes knän och klackar blir för grova, många döda celler förblir kvar på dem - du kan även skrapa med dessa delar av din kropp!

Utgången blir regelbundet besök i bastun (och för härdning är bra!), Förutom det obligatoriska intaget av vitaminer, särskilt vitamin A, liksom E, C och D. B Och nödvändigtvis - zink! All denna grupp av vitaminer efter två eller tre veckors intag kommer att lindra hudens torrhet.

trusted-source[15]

Ålders torr hud

Ja, det är åldern som ibland skyller på att huden på våra ben, händer och ansikte blir alltmer torr. Och om vi på något sätt räddar ansiktet med krämer, får händer och fötter inte alltid tillräckligt med näringsämnen för att hålla huden jämn och jämn. Låt oss ta reda på varför huden med benen inte längre är så vacker och inte som fuktad som tidigare.

Efter 40 år i kroppen uppstår processer som torkar upp fötterna. Om bara en kvinna inte dricker tillräckligt med vätska (och hon dricker inte det). Det skulle vara bra att förse kroppen med nödvändiga vattenreserver och konsumera upp till två liter renat vatten per dag - och problem med torr hud på benen kan undvikas.

trusted-source[16]

Vad betyder för torr hud på benen?

Det faktum att en persons blodcirkulation genom cirkulationssystemet inte är i ordning. Om hjärt-kärlsystemet inte uppfyller sin roll att pumpa blod genom kroppen, svarar kroppen med torr hud. Svett- och talgkörtlarna börjar fungera dåligt, så huden förlorar sin naturliga smörjning.

För att rätta till denna irriterande situation måste du träna fartygen, utföra dousing, göra övningar, temperament. Och sitta inte hela dagen i en frusen position, stå inte hela dagen på fötterna, liksom frisörer och lärare.

När blodcirkulationen återställs kommer huden att få tillräckligt med näringsämnen som blodet bär och användbart syre. Det kommer omedelbart att "blomstra" från skönhet, upphör att vara torr, och du behöver inte längre massor av krämer och geler.

Ett intressant faktum. Människor med en mörk hynad är mycket mindre benägna att torka huden än vita hudar. Vetenskapen har inte hittat någon förklaring till detta faktum.

Hur fuktar huden?

Du bör inte applicera grädden omedelbart, huden kan inte absorbera det ordentligt. Hennes porer öppnas inte, huden är ännu inte klar för skönhetsproceduren. Du måste först ånga upp det, koppla av, så att porerna öppnar sig och kan ta sig själva näringsämnena från krämer eller oljor. Idealiskt är ett bad eller en bastu lämplig för detta. Men för vardagliga förfaranden kommer en kontrastdusch eller fotbad att vara tillräckligt.

Det är en liten hemlighet: För att inte överdriva fötterna, behöver du inte använda tvål. Även om paketet säger att det är med kräm och har fuktgivande egenskaper. Om vi inte kan utan tvål, var uppmärksam på kompositionen: den ska vara låg alkalisk (inskriptionen på etiketten bör indikera att det finns ett minskat alkalihalt i detta hygieniska verktyg).

Det är bäst att tvätta dina fötter med vatten utan tvål, men med starka vattenstrålar. Detta kommer att ge fötterna ett utmärkt gibromassage, träna de lilla blodkärlen, stärka sina väggar, vilket gör det möjligt att cirkulera blodbanan normalt. Och sedan kan du smörja benens hud med en fet kräm eller olja. Sitt i en minut så att produkten absorberas, ta sedan bort rester med en servett. Det är hela proceduren. Om du gör det varje dag, över tiden kommer benens hud att glädja dig med jämnhet och flöjt, som ett barn.

trusted-source[17]

Fot hudvård

Dessa verktyg är mycket enkla och kräver inte ekonomiskt offer. Men om du använder dem, kommer din nzhki att vara jämn, slät och presentabel.

trusted-source[18]

Fotpolering

Det enklaste sättet är att periodiskt polera hela foten med en speciell fil för pedikyr efter ett fotbad eller en enkel dusch. Du kan också använda en svamp hårdare, badmitten. Dessa enkla föremål hjälper till att göra hudens ben mjukare, ta bort korn, härdade och döda celler.

För att huden ska rensas bättre kan du använda exfolierande grädde före proceduren.

När du jobbar på din hud för ditt eget nöje, måste du tvätta av rester av de cornified cellerna under en varm duschström och släcka dem sedan med en handduk av naturligt tyg så att du kan absorbera vatten och avlägsna rester av döda celler. Då kan du använda en mjukgörare - grädde, gel, olja.

Citron för knän

Knappen på knäna växer mycket grovt, speciellt för de över 40. För att rätta till detta irriterande problem måste du ta hand om dina knän inte mindre än dina fötter. Köp ett citron för detta ändamål. Den ska skäras i två halvor och klämma ihop dem i en separat servett.

Lägg sedan servetterna med citronsaft på knäna och gnugga dem, och lägg sedan servetterna på knäna i 10 minuter. Citronsaft kommer att "äta" döda hudceller, varefter deras rester kan avlägsnas med en vanlig våthandduk. Nu kan knäna smörjas med fuktkräm. Du får två fördelar: dina knän kommer att lukta underbara, och de blir också släta, jämn och vacker.

Gurka vatten

Det är väldigt lätt att förbereda, och det bidrar till att vara annorlunda än torr hud. Vi måste ta färska gurkor, skära dem i skivor, lägg dem i en kruka och häll vodka på toppen. Denna gubbebehållare bör stå i starkt ljus (det kan vara på solens sida av lägenheten) i 14 dagar.

För att avlägsna torr hud, torka av fötterna med en handduk som har blöts i denna vätska. Därefter blir benens hud (särskilt klackarna och knänna) mycket mjukare, mer elastisk. För att konsolidera effekten av denna procedur måste du gå i minst en halvtimme varje dag.

trusted-source[19]

Växtbaserade bad

Det är nödvändigt att fylla med varmvatten (80-90 grader) medicinska växter, till exempel, älskling, mint, citronbalsam. Låt det stå i 1-2 timmar, sedan kan vattnet upphettas och fötter i det i 10-15 minuter.

Fötternas hud kommer att fuktas, mättas med användbara ämnen, och samtidigt kommer det att irritera och klia om det var.

Om i en sådan infusion tillsätt rosmarin och blanda det med polynya i lika delar, kommer blodcirkulationen att förbättras avsevärt. Benens hud blir mycket friskare, det förbättrar sin ton och vaskulär ton.

Om du lägger till humle och kamille till infusionen, kommer det att lindra inflammation från benens trötta hud, samt bidra till att öka motståndet mot bakterier, virus, förkylningar. Hop tillsammans med kamille läkare rekommenderar när för torr hud med microrack.

Ek bark och salvia hjälper till att begränsa porerna, liksom bidra till att ta bort svettningar i foten.

Om du blandar i infusionen av iris och tallnålar, blir nervsystemet mer kraftfullt, och huden kommer att tonas, den trötta personen blir mer kraftfull, glad.

För att mjuka huden, använd yarrow. Koka kokande vatten och häll ett par spegelskedar åt dem och tvätta dina fötter med denna buljong.

För att förbättra blodcirkulationen behöver du en infusion av vild kastanj. Det kommer att hjälpa till att göra starkare och starkare väggar i kapillärerna.

Om det finns mikrokretsar i benens hud och det är inflammerat, kan du använda ett avkok av guldblommor. Det hjälper sår att läka snabbare.

Kli av någon grödor, till exempel, majs, havre, vete, lugna huden helt, vilket är ont och agiterade. Detta kommer att mjukna huden som har härdat och härdat. Döda celler blötläggs, och efter det är de lätta att ta bort, ta bort irritation av inflammerad hud.

trusted-source[20], [21], [22]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.