^
A
A
A

Felaktig användning av kondomer har varit ett allvarligt folkhälsoproblem

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

23 February 2012, 21:22

Ett internationellt team av forskare drog slutsatsen att missbruk av kondomer är extremt vanlig i alla delar av världen och är ett allvarligt folkhälsoproblem.

Kinsey-institutet vid University of Indiana har samlat mer än 20 forskare från olika länder. I mer än 10 år har de genomfört många studier om detta ämne och publicerat dem i en särskild utgåva av tidskriften Sexual Health.

Enligt forskarna konstaterar många att kondomer är felaktiga, till exempel, lägger dem på fel sida eller inte genom sexuell kontakt. Och detta är typiskt för invånare i både utvecklingsländer och ekonomiskt utvecklade länder.

Enligt medlemmarna i CURT kommer utbildning av befolkningen att använda kondomer korrekt att spela en viktig roll för att förebygga spridningen av HIV-infektion och minska frekvensen av oförutsedda graviditeter.

"Även om vi vill tro att epidemin av aids minskar, det gör det inte. I USA är situationen försämras. Vi fortsätter att förvänta sig ett beslut om att stoppa epidemin från läkare, men det är fel väg. Vi vet hur man kan förebygga ... En hel del av smittsamma sjukdomar. Det förebyggande av sjukdomen är den moderna lösningen på aIDS-epidemin, och vi behöver dem för att ta på allvar "- sade en medlem av CURT, chefredaktör för den speciella frågan om sexuell hälsa, University of Kentucky professor Richard Crosby (Richard Crosby).

"Kondomer är samma vaccin som vi väntade på," tillade han.

Enligt forskare, för att öka skyddsrollen i förebyggandet av sexuellt överförbara infektioner, är det möjligt genom offentlig utbildning, informationskampanj på Internet och rådgivning på sjukhus. För framgången med dessa ansträngningar är det nödvändigt att övervinna obehag och förlägenhet som många människor har när man talar om sexrelaterade ämnen, tror forskare.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.