^
A
A
A

Nuvarande vinter börjar utvecklingen av en ny istid

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

09 February 2017, 09:00

Vetenskapsmän från Förenade kungariket är övertygade om att denna vinter börjar bildandet av nästa små istid.

Under de senaste åren har vintrarna blivit varmare, vilket har givit många skäl till oro över hotet om global uppvärmning. Men den brittiska forsknings Northumbria University experter tror att den oväntat kalla vintern 2017 - är inte slumpmässigt meteorologiska fenomen, men helt naturligt faktum, och människor behöver för att förbereda sig för tillkomsten av en ny lilla istiden.

Enligt forskare kommer kylningen att börja exakt från 2017 och kommer att öka gradvis, från år till år, och når sin topp minus temperatur före 2030. Specialister associerar denna information med den långsamma minskningen av Suns aktivitet, vilken under de närmaste tretton åren kommer att minska med cirka 60% av den nuvarande aktiviteten.

"Skyll" i minskningen av solaktivitetsfläckar som finns på solen. Dessa fläckar, med sin maximala koncentration, ledde tidigare till en ökning av temperaturindexen på vår planet. För tillfället på solens yta observerar forskare ett ovanligt litet antal sådana platser - det här är den minsta koncentrationen under förra seklet.

Brittiska vetenskapliga experter är enhälliga enligt deras mening: Solens lyktor spelar en ledande roll när det gäller att forma klimatsituationen på jorden. Alla andra faktorer är av sekundär betydelse och kan inte väsentligt påverka baren för genomsnittliga årliga temperaturindikatorer på vår planet.

Forskare från Storbritannien erkänner att deras antagande inte är helt nyskapande. Redan i 2015 påpekade experter från Ryssland att ökningen av atmosfärstemperaturen på jorden kan vara tillfällig. De kom till denna slutsats efter en noggrann studie av markmassorna på Chukchi-sjön Elgygytgyn, som bildades för minst 3,5 miljoner år sedan efter att meteoriten föll på denna plats.

För information: den sista små glacialperioden registrerades på jorden under perioden 1645-1715. Sådana fenomen upprepas cykliskt varje 300-400 år. Man bör inte förväxla den vanliga istiden med en kort period: mänskligheten kommer definitivt att överleva, men det är nödvändigt att vara redo för en långsam nedgång i temperaturen. Än det hotar?

Under den sista små isperioden registrerades ett rekordlågt utbyte, befolkningen bokstavligen svältade. Antalet snöfall ökade - även i länder där en priori snö inte observerades. Frysning av vatten i Bosporus och Adriatiska havet - detta fenomen anses vara en klimatkatastrof.

Men tillsammans med sådana prognoser, helt glömma den globala uppvärmningen är också omöjligt: mänskliga aktiviteter under det senaste århundradet har gjort vissa förändringar i sammansättningen av atmosfären och, i synnerhet, procentsats av växthusgaser. Naturliga naturliga processer i samband med en persons bidrag kan därför leda till oförutsägbara konsekvenser för planeten, vilket naturligtvis kommer att beaktas av forskare i sina efterföljande studier.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.