^

Hur ökar du uthållighet?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Uthållighet är en oumbärlig kvalitet, inte bara för idrottaren utan också för den vanliga personen. Det finns fysisk, psykologisk och sexuell uthållighet. De har nära anknytning till varandra och har ett ömsesidigt inflytande på deras minskning eller ökning.

Det är inte nödvändigt att nämna länge varför man behöver uthållighet för en vanlig person. Denna kvalitet är en av tecken på hälsa hos män, kvinnor och barn. Utan uthållighet finns ingen normal och värdig levande personlighet. Speciellt i vår stressiga och andra svårigheter tid.

Idrottare behöver fysisk och psykologisk uthållighet eftersom det beror direkt på resultatet av tävlingen - segern. Och för ett sådant resultat arbetar idrottaren hela sitt liv. Och att vinna ofta gör hela meningen med livet för en person som ägnar sig åt sport.

Hur ökar du uthålligheten? Hur man gör så för att förbättra kvaliteten på hälsan, och följaktligen, och liv? Vi kommer att diskutera detta mer detaljerat nedan.

Hur ökar kroppens uthållighet?

Först och främst måste du följa enkla regler som gäller en hälsosam livsstil. När en person leder den livsrytmen som stöder den blir kroppen automatiskt mer hållbar. Detsamma gäller vanor. Av dessa måste du odla användbara och undvika skadliga.

Så låt oss bo mer detaljerat på denna punkt. Vad kan öka uthålligheten hos en vanlig person? Och hur, på vilka sätt att öka kroppens uthållighet?

 1. Hälsosam och stark sömn.

Många märker att när du får tillräckligt med sömn, trivs livet, trots svårigheterna. Och när du upplever en konstant sömnbrist, är det omöjligt att utföra ens enkla operationer. Och om du rör uthållighet minskar det gradvis, när möjligheten till full sömn inte existerar.

För att säkerställa en normal och full natts sömn behöver du:

 • i tid för att gå och lägga sig, det vill säga att leva i enlighet med naturens biologiska rytmer. Vissa människor är larks, vissa är ugglor, och några är duvor. Larks måste gå och lägga sig tidigt. Men de vaknar för tidigt. Ugglorna skiljer sig i sen sömn, liksom samma uppvaknande. Duvor brukar inte bryr sig, de är någonstans i mitten mellan ugglor och larks.
 • om en person vet vilken typ av "fåglar" han tillhör, då kan han använda lämplig tid för aktiva fysiska, psykiska och mentala belastningar. För larks är det bättre att delta i morgontimmarna, för ugglor - på kvällen och kvällen och för duvor - på morgonen och kvällen efter vila.
 • det händer att en person har slagits ner av en biologisk klocka. Detta kan bero på uppväxt i familjen - tidigt uppsving för ugglor eller sen sovande för larks. Då känner en person inte sig själv och agerar, efter en skadlig vana. Sådan självkänsla leder till att man spenderar kroppens reservkrafter, som inte har en bra hälsoeffekt. Därför måste du studera dig själv och ändra dina vanor i den riktning som är mer lämplig för en person.
 • För en hel natts sömn behöver du inte övervinna dig själv minst två timmar innan du går in i Morpheus riket. Det bästa sättet att hjälpa är lugn fritid, läsning, titta på ljusprogram och filmer, kommunicera med trevliga människor, gör din favorithobby som lugnar och ger styrka. Alla negativa åtgärder, konfliktlösning, svårt arbete och så vidare bör lämnas i en tid då personen är full av energi och kan lösa alla problem på bästa möjliga sätt utan att skada sig själv.
 1. Dricker mycket rent vatten.

Många vet att vi är åttio procent vatten. Men inte alla inser att bristen på vätska i kroppen får oss att känna oss trötta. Otillräckligt vattenintag i kroppen påverkar också uthållighetsnivån och minskar den. Detta gäller fysisk uthållighet och psykologisk.

Dessutom är många människor medvetna om att vår hjärna behöver glukos för gott, aktivt och långt arbete. Men inte många vet att hjärnan först och främst behöver vatten, och sedan glukos och annan energi.

Därför, för att stanna alltid i form och vara hård, måste du dricka mycket, och det är vatten - minst två liter om dagen.

 1. Rätt näring.

God näring är en garanti för en god livskvalitet och utmärkt uthållighet. Artikeln berättar om produkter som bidrar till ökningen av energipotentialen i kroppen och dess återhämtning.

Det är också viktigt att inte bara använda hälsosam mat, men också för att undvika skadliga. Sådan mat som stekt, rökt, sylt, kryddig och överdriven fet bör förbjudas. Detta hänvisar till mjöl och sött. Men grönsaker, frukter, bär, gröna, spannmål, fisk och magert kött bör vara närvarande i kosten hela tiden.

Det är inte mindre viktigt att observera matens regelbundenhet, och äta också lite, men ofta. Ätas i stora mängder mat ger ingenting annat än förgiftar kroppen och reducerar energiparametrarna.

 1. Brist på dåliga vanor.

Medvetet är idrottsmän banned från att röka och dricka alkohol. Detta minskar uthålligheten och förvärrar kroppens fysiska prestanda. Alkohol inkluderar alla drycker, inklusive låg alkohol. Vad du har råd med ibland är ett glas naturligt, inte fastat rött vin. Det här läget är lämpligt för en vanlig person - individen blir hälsosammare, och därför mer uthållig.

 1. Mjukt inhemsk strålning.

Vi lägger inte stor vikt vid de mikrovågor som handlar om vår kropp och sinne hela tiden. Men förgäves. Konstant bestrålning från dataskärmar, tv-skärmar, fjärr routrar, mobiltelefoner verkar deprimerande på människokroppen. Vad som uppenbaras vid minskning av energiton, försämring av hälsa och hälsa. Allt detta påverkar direkt uthyrningsrättigheterna.

För att förbättra alla hälsoindikatorer är det därför nödvändigt att undvika exponering för ovanstående vågor i flera timmar om dagen. Bäst av allt detta kan uppnås på natten. Så stäng av routrar och mobiltelefoner under sömnen för att kompensera för kraft och energi.

 1. Fysisk aktivitet.

Prisvärd, men inte tröttsam fysisk aktivitet är nyckeln till att förbättra uthålligheten. Till sådan sorts fysisk kultur ingår promenader, löpning, cykling, simning och gymnastik. Också bra aerobics, fitnessklasser, besök på gymmet och dans.

Vi kommer att berätta om ökningen av fysisk uthållighet i motsvarande avsnitt.

 1. Andningspraxis.

Andningsövningar Strelnikova andas Buteyko, yogiska andning (full, rytmisk och rengöring) och Qigong tekniker arbetar med denna fråga - alla dessa metoder bidra till att förbättra aerob och anaerob prestanda kroppen. Dessa - dessa indikatorer - är direkt relaterade till att förbättra uthålligheten hos en person.

 1. Meditation och psykotraining.

Det finns fall där personer som fått autosuggestion kunde bli av med allvarliga sjukdomar. Till exempel, Herr GN. Sytin, i ett allvarligt tillstånd och bedridden, kunde gå ut ur sängen och börja leva ett helt liv genom systematisk självhypnosutbildning.

Också meditation är användbar för att stärka psyken, avlägsna onödig spänning och få tillgång till de dolda reserverna hos den mänskliga psyken.

 1. Yoga, qigong och andra orientaliska metoder.

Människor känner till uthållighetens underverk, som t ex visas av tibetanska munkar. De kan springa utan paus och bryta i flera dagar. Yoga kan motstå extrema belastningar och olika fysiska påfrestningar för kroppen, till exempel ligger på naglar. Allt detta uppnås genom systematisk och långsiktig tillämpning av östra energipraxis.

Självklart, en modern person utan att behöva sova på spikarna eller köra dygnet runt. Men för att öka din uthållighet är uppgiften för varje normal person. Därför. Det är nödvändigt att hitta en bra instruktör och göra yoga eller qigong.

 1. Psykologiskt hälsosam miljö hemma och på jobbet.

Ingenting suger inte ut och förbrukar inte psyksreserverna, som en ohälsosam situation i hemkretsen eller i en kollektiv kollektiv. Och mental utmattning orsakar fysisk utmattning och därmed minskar uthålligheten avsevärt.

För att förbättra sitt psykologiska tillstånd är det nödvändigt att upprätta relationer hemma och på jobbet. Och med omöjligheten av positiva förändringar - byt arbetsplats och partner för äktenskap.

Periodiska stressiga situationer som har positiv upplösning. Den välkända psykofysiologen Hans Selye har länge fastställt att små portioner av påfrestningar påverkar utvecklingen av en persons fysiska och mentala uthållighet. Det är användbart att ibland fördjupa sig i situationer som kräver utveckling av adrenalin. Men de måste nödvändigtvis sluta positivt och inte vara långa i varaktighet.

Stimulerande droger

Naturligtvis är det bästa sättet att öka uthålligheten i sinne och kropp naturligt. Med användning av näring, motion, psykologisk träning, meditation och energipraxis.

Men det händer att det i alla situationer är viktigt att snabbt och effektivt stärka uthålligheten på mycket kort tid. I detta fall kommer läkemedel som ökar uthålligheten att komma till räddningen. Det märks att medel för en ny generation av sådana medel redan är mycket effektivare, säkra och universella.

Alla droger är uppdelade i fyra huvudgrupper enligt huvudåtgärden:

 1. Drooping eller mobilisering.
 2. Inte försvagande eller metabolisk.
 3. Blandad åtgärd.
 4. Ha en sekundär positiv effekt som påverkar effektivitetsökningen.

Låt oss överväga varje typ av beredningar mer detaljerat.

Förnedrande betyder

Många känner till dem och använder dem i vardagen. Därför är påverkan av koffein, liksom psykomodulatorer - fenamin och sydnocarb, känd för ett ganska stort antal människor. I synnerhet finns koffein i kaffe och te, liksom i många droger som ökar uthålligheten.

Dessa ämnen aktiverar mediatorlänken och involverar organismens reservkrafter i de operativa vitala funktionerna och energiförsörjningsuppgifterna. Detta passerar inte utan spår för kroppen och psyken. Resurser är utarmade och en person blir mer utsatt.

Preparat som innehåller ovanstående komponenter med världsparmaceutik har följande namn: Piridrol, Sidnofen, Mesocarb, Meridil och andra läkemedel som liknar ovanstående. Dessa läkemedel är kända för sina biverkningar, liksom en hel lista över kontraindikationer. En av dem är själens och kroppens beroende av trötthet, liksom en ökning av återhämtningsperioden efter det att dessa läkemedel har tagit slut.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Metaboliska eller icke-uttömmande ämnen

Det finns flera typer av droger bland dem:

 • steroid - Retabolil och Stanazol,
 • aktoprotektornyh - Tometol, Yakton, Bemithyl,
 • nootropic - Piracetam och Acefen,
 • icke-steroida anabola - Riboxin,
 • adaptogen - alla läkemedel, som ingår i ginseng, eleutherococcus, rhodiola rosea, maralrot,
 • substrat och föreningar som är energikällor - makroergier, vitaminkomplex, vitamin-mineralkomplex, preparat med aminosyror.

Denna grupp av droger förvärrar inte hälsan hos den som tar dem. Tvärtom bidrar det till att stärka reserven av psyche och kroppens styrkor. De kan användas under en tillräckligt lång tidsperiod. Naturligtvis finns kontraindikationer för deras användning. Men du kan lära dig om dem genom att läsa instruktionerna noggrant eller genom att prata med en specialist.

Droger med blandad effekt

Det mest populära och välkända läkemedlet är Dexamethason, även om det finns liknande droger. Det tillhör gruppen av syntetiska glukokortikoider, vilket möjliggör att stimulera syntesen av glukos i levern. Detta sker med hjälp av en sådan aminosyrametabolism, under vilken glukos bildas.

Dexametason karakteriseras av exponering för celler när den senare börjar konsumera mindre glukos. Således aktiveras antiinsulin effekten i kroppen.

Läkemedlet minskar leveranshastigheten för aminosyror och minskar antalet proteiner som produceras i muskler. Denna effekt leder till en minskning av effekten av smärta och en ökning av kroppens övergripande uthållighet. Dessutom kännetecknas dexametasonen av effekten på produktion av leverproteiner. Därför börjar triglycerider att cirkulera aktivt i blodet.

När du tar denna grupp av droger kan du observera följande biverkningar - utseendet av muskeldystrofi och uppkomsten av osteoporos. Det finns också en hämning av immunitet, som uttrycks för att sänka produktionen av antikroppar av kroppen. Dessutom börjar bindväv att bilda värre och långsammare.

trusted-source[5], [6], [7]

Preparat som har en sekundär positiv effekt på kroppen

Sådana mediciner har en positiv effekt inte bara på uthålligheten hos en person utan också på hans arbetsförmåga. Även för drogerna är åtgärden noterad för att avlägsna några av de negativa symtomen som är förknippade med dålig hälsa.

Till exempel med stenokardi är det användbart att ta droger som innehåller nitrater. De ökar effektiviteten hos dessa människor och påverkar deras hälsa.

Radioprotektorer indikeras för antagning till individer utsatta för stora doser joniserande strålning.

Produkter som ökar uthållighet

Det är ingen hemlighet att vanlig mat kan tjäna som medicin. Detta nämndes av den antika grekiska läkaren Hippocrates. Därför, för att aktivera kroppens reserver och lära sig att det är mer hållbart, är det möjligt med hjälp av vissa livsmedelsprodukter.

Vad är dessa mirakulösa droger? Förmodligen är de inte så tillgängliga som de ville ha? Så en osofistikerad läsare kanske tror och misstänker. Eftersom de produkter som ökar uthålligheten ligger till hands. Naturligtvis varierar deras kostnad från mycket överkomligt till högt. Men du måste ta hänsyn till att inte alla produkter, som kommer att diskuteras nedan, bör konsumeras i stora mängder. Därför har du köpt en gång en del "verktyg", du kan sträcka användningen under lång tid.

Så en lista över användbara livsmedel som kan öka kroppens uthållighet:

Färskberedda grönsaks- och fruktjuicer

Det är känt att morötter, pumpor, betor och äpplen, som naturliga presenter i vårt område, ökar immuniteten och stärker hälsan. Och om du lagar en läcker och framför allt en helande dryck, då kommer deras användbara egenskaper att öka flera gånger.

Du kan komma med olika kombinationer av frukt och grönsaker fräscha. Till exempel är en morotbeta-äppeldryck bra för smak. Särskilt när betor och morötter är söta att smaka, inte färska. Det är nödvändigt att ta en del av betorna, två delar av äpplen, två delar morötter, hoppa över alla ingredienser genom juicer och allt - cocktailen för uthållighet är klar.

Det är värt att experimentera med olika versioner av juice. Till exempel laga dig själv till frukost pumpa-äpple färskt, eller morot-äpple, eller till och med bete-äpple. I den senare versionen av betorna behöver du ta en del, och äpplen - tre delar. Morot och pumpa juice är bra i sig, i ren form.

Det är värt att nämna och tomatjuice. Denna drink har mycket antioxidanter, till exempel lycopen, som främjar avlägsnandet av fria radikaler från kroppen.

Vad förklarar effekten av nyberedda juice? Och det faktum att mängden vitaminer och spårämnen som är förknippade med frukt och rotgrödor, blir till en vätska, det vill säga pressad juice. Och själva vätskan absorberas mycket snabbt - inom femton till tjugo minuter kommer åtgärden av saften att märkas. Och det är att förbättra kroppens välbefinnande och fysiska parametrar, inklusive uthållighet.

Älskare av exotics kan skämma undan sig och juice av citrusfrukter eller deras blandningar. Färsk apelsinjuice, apelsin-äppelcocktail, orange-citronfärsk - det här är de mest populära dryckerna för att förbättra uthålligheten. Besitter dessutom en underbar smak.

Gröna Cocktails

En ganska ny trend i dietetik och hälsosam livsstil har öppnat för oss gröna cocktails. Vad är dessa drycker och varför är de så användbara för att öka uthålligheten?

För att förbereda gröna cocktails behöver du några grönsaker - persilja, dill, sallad, spenat, koriander och så vidare. Lämplig och vild vegetation, som har användbara egenskaper - nässla, maskros, tall och andra användbara växter. Grönsakerna för cocktailen slits och läggs i en kopp från mixern och krossas sedan noggrant. Därefter tillsätts rent vatten till koppen och råvarorna blandas igen.

Smaken av drycken visar sig vara specifik, och för att förbättra smaken, till grönska och vatten, tillsätts lite frukt. Det kan vara en banan, ett äpple, en apelsin och sommarfrukter - aprikoser, persikor, plommon. Bra och olika bär - jordgubbar, hallon och så vidare.

Från ovanstående lista över produkter för cocktails är det tydligt att deras kemiska sammansättning är varierad och rik. Och de drycker som är förberedda med deras hjälp kan kallas med energetik, det vill säga höja energinivån hos en person. Stamina och energireserver är direkt relaterade, för att öka kroppens prestanda är det viktigt att fylla det med liknande produkter, rätter eller drycker.

Valnötter

I antika Grekland var valnötter förbjudna för vanliga människor. Eftersom de, enligt grekerna, gjorde en man smartare. Fruktens rika sammansättning påverkar inte bara människans intellektuella aktivitet utan även hans hälsa och immunitet, liksom den allmänna uthålligheten. Det noteras att om du ger en diet för personer med hög fysisk mängd valnötter, blir lasten lättare att bära.

Torkad frukt

Du kan länge prata om fördelarna med torkade frukter. Och inte förgäves. De mest användbara av dem är russin och torkade aprikoser. Och det här är inte oavsiktligt. Druvor är en av fruktledarna i innehållet av användbara ämnen, som aprikoser. Det är lämpligt att inte bara använda torra frukter av främmande ursprung för att öka uthålligheten, som torkas vid speciella växter. Lokal "torkning" är också bra och relevant. Från det kan du göra kompott med tillsats av honung. Och drick regelbundet dessa friska drycker. Mormors "torkning" är inte bara aprikos, men även äpplen, päron och plommon.

Men till utomeuropeiska torkade frukter, förutom ovanstående, kan du också inkludera svampar med fikon och datum. Fyra nio dagar om dagen var favoritmat av en av de östliga långivarna, som dessutom utmärkte sig för hans utmärkta hälsa och uthållighet.

Citrusfrukter

Citroner, apelsiner, mandariner och grapefrukt innehåller en stor mängd vitamin C. Detta vitamin indikeras vid höga belastningar för att stärka de mänskliga immunförsvaren och dess övergripande uthållighet.

Färska frukter, grönsaker och gröna

Vi pratade redan om nyberedda juicer, liksom om gröna cocktails. Men det finns frukter och andra gåvor av naturen som är användbara i sig, i sin rena form. De viktigaste produkterna är spenat, persilja, selleri, fänkål, vattenkrasse, ruccola, morötter, kål, rödbetor, tomater, äpplen, vindruvor, körsbär, aprikoser, plommon, granatäpplen, bananer. Och röda bär - körsbär, hallon, tranbär - hjälper till att höja smärtgränsen, till exempel hos idrottare. Experter rekommenderar att du tar bärjuice utan socker istället för vanligt vatten för att förbättra uthålligheten.

Honung och biprodukter

Om honungens kemiska rikedom kan du göra sagor. Detsamma gäller biodlingens produkter - pollen, perge, honungskläder och så vidare. Det märks att två matskedar honung, tagen på en tom mage och tvättas med vatten, stärker hela kroppen, inklusive den totala uthålligheten hos en person. Ett glas rent vatten med honung löst i det och citronsaft tonar blodkärlen och förbättrar kardiovaskulärsystemet.

En blandning av torkade frukter med nötter, honung och citron

Utgående från det föregående är det möjligt att kombinera de användbara egenskaperna hos vissa produkter till en mycket användbar maträtt.

Det tar ett hundra gram russin, torkade aprikoser, svampar, fikon, valnötter, honung och citron. Allt är noggrant krossat och blandat. Sedan tillsätts honung till blandningen och massan omrörs igen. Läkemedlet lagras i en glasburk i kylskåpet. Och det tar en - två matskedar två gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Om du regelbundet använder denna "maträtten" kan du inte bara öka uthålligheten utan också förbättra kardiovaskulärsystemet, liksom höja nivået av hemoglobin i blodet.

Ingefära

Denna rot i sin råa form, blandad med något för att tråkiga sin akuta smak, kan fungera underverk. Med regelbunden användning av ingefära muskelspänning kan avlägsnas snabbare, vilket direkt påverkar uthållighet. Dessutom är smärtsyndromet, som är förknippat med uthållighet med intensiv fysisk ansträngning, mottaglig för korrigering.

Om du regelbundet äter ingefära med honung kan du öka din immunitet och övergripande resistens mot sjukdomar.

Sprouted vete

Sådant vete är källan till det viktigaste vitaminet E, vilket kallas vitamin av ungdom och hälsa. Tack vare honom är en persons muskelton alltid normal, vilket direkt påverkar hans fysiska uthållighet.

Grönt te

Denna dryck anses vara användbar, speciellt om du dricker det själv utan tillsats av socker. Det innehåller ämnen som främjar stimulering av hjärt- och nervsystemet. Tack vare detta stiger den allmänna tonen hos en person, och han börjar uppleva en energiöverskott och en ökad effektivitet.

Grönt te fungerar också. Men det är mindre användbart för människors hälsa.

Kaffe

Tack vare den koffein som ingår i den här drinken, hör den till starka stimulanser. Men de människor som bryr sig om deras hälsa, det är bättre att inte skämma bort dig själv med kaffe. I stället för att förbättra de psykofysiska parametrarna kan man uppnå en försämring av hälsan.

trusted-source[8], [9], [10]

Tsikoriy

Chicory används av älskare av en hälsosam livsstil i stället för kaffedrycker. Eftersom det också stimulerar nervsystemet, men har inte kaffens negativa egenskaper.

trusted-source[11]

Ämnen som ökar uthålligheten

Förteckning över ämnen som ökar uthållighet, följande:

 • Stimulerande psykotika - koffein, sydnokarb och fenamin.
 • Actoprotectors - bensimidazol och dess derivat.
 • Aminosyror är L-isoleucin, L-leucin och L-valin. De innefattar också L-karnitin aminosyra, fosfatreatin, kreatinmonohydrat, L-glutaminsamin, glutaminsyra. Lika viktigt är metionin, fenylalanin, tyrosin, taurin.
 • Komplex av vitaminer och mineraler.
 • Också bra är ämnen som finns i ginseng, rhodiola rosea, eleutrococcus, magnolia vinstockar, marinrot.

Många av de listade ämnena är en del av drogerna för att öka uthålligheten och produceras också separat. För att börja använda dessa läkemedel måste du gå till doktorn och följ alla instruktioner som ges av specialisten. Även ett självständigt intag av vitaminer och blandat med mineralkomplex kan leda till ingen förbättring av hälsotillståndet, men till dess försämring. Ämnen som ökar uthålligheten kan vara "med en dubbel botten" - någon att hjälpa, och någon att skada. Och även för att aktivera kroniska sjukdomar, som inte är i akut stadium och inte i hög grad hindrar en person från att leva. I allmänhet ta hand om din egen hälsa och lyssna på yttrandet från yrkesverksamma.

Endurance piller

Farmakologi, som du vet, står inte stilla. Prestationerna från modern vetenskap kan användas för att öka organismens energinivå. Tabletter som ökar uthållighet, representeras av följande namn:

 • Phenotropil.
 • Koffeinbensoat.
 • Pikamilon.
 • SidNoKarb.
 • Erytropoietin är ett hormon.
 • Aika.
 • Ostarin.
 • GW - 1516.
 • TV - 500.
 • Ezafosfina.
 • TAD-600:e
 • Fosfaden.
 • Riboksin.
 • Ubikon.
 • B-vitamin 13 eller orotinsyra.
 • Elton - skiljer sig från innehållet i biodling, rotkstrakt av elektrokocker, vitaminer C och E.
 • Leveton - innehåller pollen, vitaminer C och E, samt ett utdrag av Leuzeas rötter.
 • Karnitin.
 • Glukos.

Hur ökar du uthållighet när du kör?

Vid körning är den korrekta psykologiska inställningen och överensstämmelse med optimal rytm av andning mycket viktigt. Det är också nödvändigt att komma ihåg den gradvisa ökningen av lasterna. Annars kan du skada dig själv och skapa hälsoproblem.

Det finns flera sätt att förbättra din uthållighet under körning:

 1. För nedsatta personer måste du börja med minimal träning med raster mellan dem. Till exempel kan du springa i trettio sekunder, och sedan gå tyst i fyra och en halv minut. Så det är nödvändigt att upprepa åtta gånger. Och träna regelbundet tre gånger i veckan.

Därefter måste du gradvis och per sekund öka körbelastningen och vila vila minska. Med detta tillvägagångssätt kan du uppnå en lång sikt utan pauser, till exempel inom en halvtimme efter nio månader eller tio.

 1. För mer avancerade löpare kan du öka belastningen i veckor. Till exempel, i slutet av veckan måste du köra redan en kilometer mer. Så det är värt att göra i tre veckor i rad. Och på fjärde - för att göra en paus och låta kroppen slappna av och återhämta sig. I den femte veckan igen måste du träna och öka den veckovisa belastningen per kilometer igen.
 2. Du kan använda tekniken för lång och långsam körning. För att göra detta måste du köra tio kilometer i en takt något över genomsnittet för en viss person. Om till exempel en löpare segrar en kilometer på sju minuter och trettio sekunder, måste han träna 1,25 gånger snabbare i körning. I detta fall är hastigheten nio minuter och tjugo tre sekunder.

Hur ökar du fysisk uthållighet?

Idrottare har sina egna hemligheter av ökad uthållighet. Deras tränare och konsulter känner till detta. Men hur man förbättrar den fysiska uthålligheten hos en vanlig person? Svaret på denna fråga kommer att vara: "Utbildning, träning och återutbildning." Men dessa träningar bör ordnas på rätt sätt, utan hälsorisker.

Självorganiserad sysselsättning bör innehålla tre delar: förberedande (eller uppvärmning) - allmän uppvärmning och speciell; huvud och sista.

Den allmänna uppvärmningsdelen innefattar att gå i två till tre minuter eller en långsam körning i åtta minuter. Också här ingår övningar med en allmän utvecklingskaraktär som är inriktad på alla muskelgrupper - svängande armar och ben, lutning och vridning av bagageutrymmet, knäböj och så vidare. Övningar börjar med axelbandet, sedan kommer kammaren, och i slutet - benen.

Den speciella delen är avsedd att förberedas till huvuddelen. Här exekveras enskilda element från övningens huvuddel. Således är kroppen inställd och muskulöst, psykologiskt och energiskt uppfyller den kommande belastningen.

I huvuddelen utförs hela komplexet av fysiska övningar, som syftar till att förbättra hastighet, styrka och uthållighet.

Den sista delen används bäst i en långsam körning i tre till åtta minuter. I slutet av tävlingen bör gå i gång, vilket ska vara från två till sex minuter. Efter avslutad vandring måste du göra en serie av avslappnande övningar, som kombineras med rytmisk och djup andning.

Enligt tidpunkten varar den förberedande delen från femton till tjugo minuter, huvuddelen - trettio eller fyrtio minuter och sista delen - fem eller tio minuter.

Hur man ökar muskeluthålligheten?

Om du läser hela artikeln noggrant och följer de råd som ges i det här avsnittet kan du framgångsrikt förbättra din fysiska prestanda. Så hur man ökar muskeluthållighet?

 1. Det är obligatoriskt för kraftbelastningar och sträckor att kombinera dessa övningar med avkoppling mellan dem. Det vill säga att följa principen om spänning / avkoppling.
 2. Gör idrottsutbildning, träning eller formgivning.
 3. Alla muskelgrupper är väl utvecklade i sportspel. Dessa spel inkluderar badminton och tennis, volleyboll och basket, bordtennis, handboll och fotboll.

Om du regelbundet deltar i sportspel eller individuell träning, kommer muskeluthållighet nödvändigtvis att öka.

Hur kan du förbättra din uthållighet i fotboll?

Professionella fotbollsspelare och amatörer ställer ofta frågan: hur man förbättrar uthållighet i fotboll?

Det finns flera regler för att förbättra prestanda:

 • Först av allt måste du vila. Annars kommer fysiska indikatorer att minska och välfärden förvärras.
 • Det är nödvändigt att äta ordentligt och äta bra.
 • Förutom fotboll, körs på grov terräng med ojämn takt. Det är nödvändigt att markens befrielse är lika som på fotbollsplanen - med hål, kullar och så vidare. Detta kommer att bidra till att ändra banan, accelerera eller sakta ner tävlingen i loppet, det vill säga återskapa alla villkor som finns tillgängliga i fotboll.
 • Det är också bra att köra korset med periodiska jerks tills stark utmattning. Effekten av sådan träning kommer att synas inom en månad.

Hur man förbättrar uthållighet i boxning?

Boxning är en slags sport där fysisk uthållighet är viktig inte mindre än tekniken i strejker och försvar. Förmågan att korrekt fördela kraft i en boxning match kallas speciell maktuthållighet.

Hur man förbättrar uthållighet i boxning? Det finns flera rekommendationer som måste följas för att uppnå resultatet:

 1. Du måste träna ständigt och med ökad varaktighet av tillvägagångssätt. Anpassningarna för dessa övningar kan vara en väska, eller en fylld päron, eller till sist en kudde fäst vid väggen. Du kan träna med en fylld boll.
 2. Också bra är frisättning eller motstånd övningar i par.
 3. Passar och övningar med vikter eller med en bar samt en hammare på däcket.
 4. Du måste också göra push-ups från golvet, hoppa med vikter och dra på tvärstången.

Huvudvillkoren för att öka uthålligheten i boxning är att belastningen i träning ska vara maximal och motståndet är högre än i en riktig kamp.

I träning för uthållighet använder boxare principen om cirkulär träning. Det består i att du måste göra maximalt antal repetitioner under en viss tid. En upprepning efter en kort paus återupptas.

Hur man förbättrar sexuell uthållighet?

Sexuell aktivitet, särskilt hos män, kräver en stor utgift av fysisk energi. Dessutom omfattar älskling alla kroppssystem, inklusive den nervösa och kardiovaskulära. Därför är också de olika vaskulära problemen hos män, som erhållits mot bakgrund av intensiva sexuella njutningar.

Dessutom, med ålder, minskar sexuell kontakt i den manliga befolkningen. Eftersom zdorovishko poserar och inte längre har styrkan att ge så mycket tid till motsatt kön.

Så vad ska man göra i denna situation, för att hålla könets överklagande och kompetens under många år framöver?

Först finns det en lista över produkter som verkar på den manliga kroppen, som Viagra. De kallas "afrodisiakum" och stimulerar hela kroppens arbete, ökar tonen, liksom produktion av könshormoner. Listan över dessa produkter är som följer:

 1. Fettsyror eller kräm.
 2. Valnötter.
 3. Datum.
 4. Selleri.
 5. Dill.
 6. Svart choklad.
 7. Ostron.
 8. Räkor.
 9. Ägg.
 10. Vitlök.
 11. Lök (lök och grön).
 12. Avokado.
 13. Sparzha.
 14. Svamp.
 15. Kaviar (röd eller svart).
 16. Kryddor och kryddor - de innehåller vanilj, ingefära, gurkmeja, curry, kardemumma och rödpeppar.
 17. Jordgubbar, särskilt jordgubbar med grädde.

Det finns flera andra sätt att öka din sexuella uthållighet. En av dem är användningen av eteriska oljor. Det är användbart att använda eteriska oljor - afrodisiakum, med samma spännande effekt som mat. De är friska för både kvinnor och män. Dessa oljor innefattar följande:

Sandelträolja - visat att män förbättrar kraften.

 • Ylang-ylangolja är viktig för att stimulera spänning och öka styrkan hos manliga och kvinnliga önskan.
 • Orange olja - hjälper till att lindra spänningen i nervsystemet, och därför frigöra den psykiska energin för humöret för en sexuell våg. Olja lindar också trötthet och slappnar av sinnet och kroppen.
 • Cypressolja - hjälper till att öka kroppens känslighet för erotiska smärtor, hjälper till att stärka spänningen hos män.
 • Bergamotolja - har effekterna av avkoppling, stimulerar utseendet på sexuell fantasi.
 • Gingerolja - skiljer upp värmekvaliteter, och även spännande action. Lika bra för både män och kvinnor.
 • Oljan av pelargoner - bidrar till framväxten av romantiska och ömma känslor.
 • Sage oil muscat - drivs av sexuell lust, vilket gör det starkare.
 • Vaniljolja - exciterar sensualitet och främjar avslappning.
 • Jasmineolja - hjälper till att slappna av och känna sig sexig och attraktiv.
 • Nötköttolja - påverkar orgasmen och ökar dess längd. Bidrar också till att öka kroppens känslighet.
 • Myrraolja - påverkar fler kvinnor och hjälper dem att känna sin egen kvinnlighet. Ger inre fred och harmoni.
 • Rose oil - stimulerar avslöjandet av kvinnlig sexualitet. Ger känsliga nyanser till beteendet hos en vacker dam.
 • Kanelolja - är en energi stimulans, och ökar också känsligheten hos partner.
 • Rosemaryolja - hjälper till att tona upp kroppen, hjälper till att förlänga sexuell attraktion och spänning hos män.
 • Patchouliolja - hjälper erogena zoner att öka sin känslighet, slappnar av och tar bort onödiga psykiska hinder, tänder inre brand i partner.
 • Lavendelolja - ger psykologisk avkoppling och kroppslig avslappning av partner.

I österländska folks övning finns det många övningar som ökar sexuell uthållighet. Exempelvis bidrar klasser av qigong och Tao gymnastik till ökningen av sexuell kraft. Det finns också speciella övningar som syftar till att arbeta med sexuell energi, så att du kan övervaka denna viktiga kraft och hantera den för dina egna ändamål.

Övning kan också bidra till att toning kroppen och förbättra sin sexuella förmåga. Lätt att springa på morgonen, regelbundna sparsamma fysiska övningar, promenader utomhus, cykling, simning är bara några av sätten att förbättra det fysiska tillstånd som påverkar en persons sexuella uthållighet. Separat skulle jag vilja nämna andnings gymnastiken i Strelnikova, som läker hela kroppen, påverkar hans sexualitet.

Det är också användbart att delta i auto-träning, meditation och avkoppling. Det märks att psykologiska stabila personer, som effektivt kan klara av stress och olika vardagliga problem, leder till ett mer aktivt sexuellt liv.

Öva för att öka uthålligheten

Det är omöjligt att lista alla övningar som ökar uthålligheten. Men det enklaste och mest tillgängliga vi kommer ändå att medföra.

 1. Andningsträning.

Du kan träna i andningshållning, vilket bidrar till att öka uthålligheten vid intensiv träning. Till exempel, i tio sekunder måste du andas in i luften och för de närmaste tio sekunderna - att andas ut.

Andningsinrättningarna är också bra med femton, och sedan tjugo till trettio eller flera sekunder, följt av en djup och långsam andningstryck.

 1. Bra övningar med hantlar och en bar, som kommer att diskuteras nedan.
 2. Bidra även till att utveckla uthållighetsövningar med en repning för kort tid eller till kontot.
 3. De vanligaste övningarna, som att svänga pressen eller squats, kan också öka uthålligheten.
 4. Cardio är ett sätt att träna hjärtmuskeln. Övningarna av sådana laster inkluderar att springa på plats eller hoppa på ett ställe. Samtidigt observeras principen: du måste göra det en minut i en långsam takt och de kommande femton eller tjugo sekunderna - i en snabb takt. Och så alternativt. Först måste du göra det under en kort tidsperiod - tre eller fem minuter. Och sedan öka belastningen gradvis.

trusted-source[12], [13]

Hur ökar du styrka och uthållighet?

Ett av de vanligaste sätten att öka styrka och uthållighet kallas atletisk gymnastik.

Gymnastikutövning inkluderar användning av hantlar, vikter, stötdämpare, stavar och andra vikter. Sådana övningar påverkar olika muskelgrupper, därigenom utvecklas hela muskulärkorseten och förbättrar figuren tillsammans med hållningen.

Den rekommenderade tiden för atletisk gymnastik är andra halvan av dagen. Samtidigt utförs varje övning med belastning mellan åtta och tio gånger. För att öka den absoluta styrkan bör belastningsvikten ökas och antalet repetitioner bör förkortas. Styrkauthållighet och minskning av fettavlagringar utbildas genom vikter med låg vikt och ett stort antal repetitioner - från sexton eller mer.

Det är bäst att börja träna med små vikter, och öka sedan vikten med följande tillvägagångssätt. Samtidigt minskar antalet repetitioner.

Övningar bör utföras med viss rytm och andning bör vara fri, utan dröjsmål. Inandning är nödvändig när musklerna är avslappnade. Mellan övningarna måste du vila från en till två minuter, beroende på hur mycket andning återhämtar sig.

Hur ökar du uthållighet i träning?

Nybörjare idrottare och bara människor som är oroade över att förbättra sin form frågar sig ofta, men hur man ökar din uthållighet i träning?

För detta är det viktigt att följa huvudregeln - att göra intervaller i träning. Men intervallerna under träning innebär inte statisk vila. Med detta tillvägagångssätt ersätts intensiva dynamiska belastningar med samma dynamiska belastningar, men bara mer sparsamma. Denna princip används i friidrott. Och kan enkelt överföras till övning av andra typer av träning.

Till exempel, hur man organiserar träning på denna princip? Lätt nog När du övar jogging måste du springa lite av tiden, och en del av tiden passerar avståndet i lugn takt. Detta bör göras cykliskt och rytmiskt.

Det är möjligt och nödvändigt att träna hemma, ha tänkt på sig själv sådana övningar där det intensiva läget ersätts av mer tyst. Till exempel rekommenderas att göra en serie sit-ups, och sedan helt enkelt höja knäna till bröstet i en långsam takt. Alternativt, sväng pressen, och gör sedan långsamma gungor med fötterna.

Betydelsen av träning för ökad uthållighet är att små laster utförs under en längre tid. Och i stället för vila minskar belastningsintensiteten något. Och det är denna princip som ökar människans uthållighet.

En av de mest användbara typerna av fysisk aktivitet är att simma. Det är trots allt att du kan kombinera en stor belastning med tidsperioder med låg belastning.

Hur fort att öka uthålligheten?

I vårt höga århundrade vill jag göra allt snabbt och effektivt. Inklusive öka kroppens parametrar. Här är några sätt hur du snabbt kan förbättra din uthållighet.

Det är nödvändigt att följa följande principer i uppgiften:

 1. Träning bör vara minst tre gånger i veckan, och helst varannan dag.
 2. Varaktigheten av fysisk ansträngning, som varar utan avbrott, måste vara inom tjugo minuter.
 3. Det är nödvändigt att träna energiskt, men andningens rytm måste övervakas ständigt.
 4. På en vecka är det nödvändigt att utföra miniminormen för den generella impellerande belastningen, inte bara på träningar. Det är tio timmar i veckan. Detta inkluderar vanligt att gå, springa, dansa och någon annan typ av träning.
 5. Under varje dag är det nödvändigt att utföra följande allmänna hälsoprocedurer:
  • morgon gymnastik,
  • atletisk paus hela dagen.

Så, hur man ökar uthålligheten vi redan vet. Det är bara att börja träna och leda en hälsosam livsstil för att översätta önskningar till livet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.