^

Ansiktsvård efter 40 år

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Fyrtio år är en stor ålder. Kvinnan är fortfarande vacker och energisk, men hon är redan erfaren och känner till priset. Den är full av önskningar och är redo att uppnå dem. Fördelen har en personlig, familjär, yrkeserfarenhet som hjälper till att sätta upp mål och uppnå dem. Excites ett: visas på tecken på utmattning och nedsmutsning av huden.

Ansiktsvård efter 40 år

Vilka problem med en person förväntar sig en kvinna efter Balzac ålder? Det finns flera av dem:

 • Förlust av ton, ojämn nyans;
 • torrhet, fuzzy kontur, minskning av läpparnas volym;
 • efterlikna rynkor nära ögonen;
 • expanderade porer;
 • påsar under ögonen;
 • sänkta kinder
 • fläckig nacke.

Lyckligtvis visas inte dessa symtom på en gång: faktiska är vanligtvis samtidigt för tre eller fyra brister. Korrekt vård för en person efter 40 år kan förhindra alla tecken på vissning.

För att förebygga rynkor erbjuder kosmetologer effektiva hudvårdssystem efter 40 år. En av dem låter dig göra det här hemma. Fyra produkter används för daglig vård:

 • Serum med antioxidanter - på morgonen;
 • fuktkräm med ett filter på 50 på sommaren och 30 i andra månader;
 • kräm med retinol - på natten;
 • grädde för ögonlocken - två gånger om dagen.

För läpparna applicera en skyddande balm med ett filter på 20, induceras konturen med en kosmetisk penna. Effektivare medel - hyaluroninjektioner, vilket ger volymen.

Andra kosmetologer erbjuder 40-åriga kvinnor fyra kvarter av yttre hudvård: näring, fuktgivande, lyft och vård av oftalmiska zonen.

Näring bör inte begränsas till krämer: näringsmässiga masker, inklusive hemlagade, behövs också.

Ytterligare fuktning uppnås genom att öka intaget av vatten och lämpliga masker.

Höjning av huden består av hemmetoder (massage, ismasker, masker) och salong (mesoterapi, ultraljud, vakuummassage, fotorejuvenering). En bättre effekt uppnås genom en kombination av dessa metoder.

För att förebygga ansiktsrynkor är användbar gymnastik för ansiktslyftning. Det är viktigt att ständigt övervaka ansiktsuttryck, särskilt med ögonbelastning, medan du bor i solen eller under starkt ljus. Minimera puffiness hjälpas av fuktgivande krämer med koffein. Mörka kretsar lätta de medel som innehåller vitamin K, och också en bra sömn.

Utbredda porer på kinderna, hakan, varnar kräm med retinoider, rengöring av smuts och döda celler. Salonlösning av detta problem är regelbunden avskalning. Ett snabbt resultat ger microdermabrasion - ett förfarande som tar bort epidermis toppskikt.

För avrundning av de sjunkna kinderna och utjämning av nasolabiala veck i salongerna, lipolytning och speciella injektioner (hyaluronsyra, restylan) görs.

Ta hand om halsen utföra krämer för nacke och nacke med effekten av att lyfta. I salongen för detta ändamål, använd ultraljud och andra procedurer, mer radikala.

Kosmetiska produkter

Kosmetiska ansiktsprodukter efter 40 år måste fyllas på med komponenter som inte räcker till för att växa med ålder. Huden hos en 40-årig kvinna är nödvändig:

 • rening;
 • hydratisering;
 • nutrition;
 • skydd mot ultraviolett strålning;
 • Föryngring.

Rening av ansiktet utförs inte med tvål och vatten utan med lotioner, tonikum och skum, valda enligt hudtypen. Periodiskt är det användbart att utföra djuprengöring med scrubs eller peelings. I arsenalen av kosmetiska märken finns det tillräckligt med pengar för dessa ändamål.

Ansiktsvård efter 40 år ger ytterligare fuktgivande. Krämer med oljor, vitaminer, växtextrakt och andra naturliga ingredienser kommer att gynna alla typer av blekande hud. Kosmetologer rekommenderar att man föredrar medel för en rad: detta tillvägagångssätt förhindrar allergi mot inkompatibilitet hos olika ingredienser. Och rekommenderar även efter 40, och till och med tidigare, att tillämpa kemikalier av hög kvalitet på kosmetika.

Nourishing krämer och naturliga hemgjorda masker används för att närma ansiktet, nacken och decolleten. Enkla och billiga masker - honung och aloe juice.

 1. En blandning av mjöl och honung i lika delar appliceras på ansiktet i 20 minuter. Skölj omväxlande - då varmt, då kallt vatten. Masken närmar huden, tar bort rynkor nära ögonen.
 2. Juice leaf aloe, ligga i kylskåpet i 12 dagar, smörj huden på morgonen och kvällen, skruva masken med fingertopparna. Tidigare bör ansiktet torkas med te, och efter aloe, applicera en närande grädde.

Effektiv ansiktsföryngring sker som en följd av en professionell massagebana. Flera kurser ökar hudton och minskar rynkor.

Behandlingsprocessen saktar ner förberedelserna av ginseng, gyllene rot, citrongräs, eleutherococcus, örtkompresser från kamomill, violer, kalendula. Det är fördelaktigt för huden att använda antioxidanter och fettsyror.

För att stödja huden vid åldern i fyrtio behöver du en omfattande vård, stimulering utifrån och inifrån. När allt kommer omkring är det med mat att majoriteten av "byggmaterial", vitaminer och mineraler kommer in i kroppen, där hudens utseende och tillstånd beror på. Obalanserad kost, brist på hälsosam fett, vitaminer och spårämnen påverkar ansiktet negativt. Enligt receptet på läkaren kan du använda kosttillskott och vitaminkomplex som förbättrar hud, hår och kroppsförhållanden som helhet.

trusted-source[1]

Ansiktsvård efter 40 år på sommaren

Under femte decenniet börjar synliga förändringar i ansiktets hud: det blir gammalt, det blir torrare och blabby. Dessa obehagliga processer uppstår på grund av försämring av näring, minskning av ämnesomsättning, uttunning av fettlagret. Muskelens elasticitet och talgkörtlarna minskar.

Permanent hudvård består av rengöring, närande, fuktgivande, stimulerar framställning av näringsämnen och ansiktsvård efter 40 års sommar innehåller också ökat skydd mot ultraviolett strålning.

Ansiktsreglerna efter 40 år:

 • Dagligen: På morgonen och på kvällen utföra självmassage med olivolja eller en näringsrik grädde.
 • Vecka: Applicera kontrastmaskar med örter - kalendula, kamomill, tri-färg violet, och även masker av hudtyp.
 • Månadsvis: Gör protein- eller paraffinmasker, och om möjligt, salongprocedurer (på råd av en kosmetolog).

På sommaren är huden mottaglig för aggressiv värme, torr luft, ultraviolett strålning. För att förhindra oönskade följder av sådana faktorer är det bättre att tvätta infusionen av kamomill i stället för vatten, applicera krämer mycket tunt för att inte täppa till porerna och inte provocera svettning. Det är önskvärt att använda kräm på en vattenbaserad eller syrebas.

Försök att stanna mindre i solen, och vid behov skugga och skydda ansiktet med speciella krämer. Tvätta inte ditt ansikte med varmt vatten med kallt vatten, men torka med en svamp fuktad i gräddfil eller curdled mjölk, smörj sedan med en fuktighetskräm.

Några tips för solbränna. För att solbränna läggs smidigt och utan brännskador är det användbart att tvätta omväxlande med morotsjuice och te. Sola bara i profilen, ersätta solens strålar en eller annan kind, smörjd kräm med skydd mot ultraviolett. Efter solbränna ska flaskan tvättas omedelbart.

Bathe i havet, du bör skydda ditt ansikte från salt. För att göra detta, före vattenprocedurerna, nog att smörja huden med olivolja och efter torkning - solskyddsmedel. Tendera huden nära ögonen för att skydda med mörka glasögon, i stark värme fuktar med mineralvatten.

Det finns rutiner som är förbjudna på sommaren. Detta är rengöring, skalning och blekning. Rengöring öppnar porerna, som lätt får damm, svett, smuts, orsakar inflammation, och de återstående procedurerna tar bort epidermis, vilket gör huden skyddad mot ultraviolett. Om du inte kan undvika en blekningsmask, bör du komma ihåg att två dagar efter det kan du inte sola.

Oönskad på sommaren är också operationer med avlägsnande av papillom, mol, vaskulär och andra neoplasmer. Under inverkan av solen kan pigmentspår bildas på deras plats, som senare också måste avlägsnas.

Ansiktsvård efter 40 år på vintern

När utsidan är kall och dagen blir kortare, lider av oskyddad hud på den första människans ansikte. Rummen är varma, men värmen dränerar också huden. Särskilt torr hud drabbas, eftersom hudfettet på vintern är mindre, och detta leder till att peeling och bildandet av ett kärlmönster. Daglig ansiktsvård efter 40 år på vintern måste nödvändigtvis ta hänsyn till dessa säsongsegenskaper.

Även de som är begränsade till fuktgivande krämer, bör du veta att du behöver smörja ditt ansikte senast en timme innan du lämnar rummet. Det är ännu bättre att applicera det bara på natten eller utan att gå ut på gatan, och på dagtid applicera en näringsrik produkt. För vintern rekommenderas att produkterna tillverkas i termiskt vatten.

 • För rengöring, rekommendera kosmetologer att undvika abrasiva skrubber, och använd mjuk gommage, det vill säga krämig skalning. Gommage skadar inte huden och behöver inte tvättas av.

Ansiktsvård efter 40 år innebär applicering av masker, men endast näringsrik: för torr och känslig hud - 3 till 4 gånger, för oljig och kombination - en gång i veckan. Under förbudet - tvätta ansiktet med vatten och tvål, vilket leder till torrhet och täthet i huden.

Ett professionellt ansiktsvårdsprogram på vintern erbjuds också av skönhetssalonger. Masker, rengöring, skalningar utförs med hänsyn till hudens säsongsbehov. SPA-procedurer och massage hjälper till att överföra de ogynnsamma förhållandena (temperaturfall, kyla, otillräcklig fuktighet) lättare.

Det är emellertid under denna period att det är bäst att mala, föryngra och några andra procedurer som är oönskade under sommaren, liksom allvarliga kosmetiska operationer, inklusive förändringar i form av näsa, läppar och öron.

Fläktar av extrem rekreation eller vintersport bör fylla i förberedelser för akut hudskydd: feta krämer och speciella salvor för att skydda mot allvarlig frost och vind.

Ordspråket säger att två saker en person bara värderar när de inte längre är: ungdom och hälsa. Den naturliga skönheten hos den unga är det bästa som kan vara, men det är tyvärr inte evigt. Och ansiktet på en 40-årig kvinna kräver andra medel än den unga huden. Regelbunden och omfattande ansiktsvård efter 40 år kan föryngra huden, och inte bara känna, men se även yngre ut än sin ålder.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.