^

Dekorativ kosmetika

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Dekorativ kosmetika - detta är en oumbärlig komponent i kosmetika för varje skönhet. Att smink kosmetika inkluderar grund, läppstift, skuggor, mascara, rodnad och andra skönhetsprodukter. Allt som låter dig helt reinkarnera och betona den naturliga skönheten. Låt oss titta på funktionerna i dekorativa kosmetika, de mest populära kosmetiska märkena och hur man använder kosmetika ordentligt.

Så vad är dekorativ kosmetika? Detta kosmetika, som hjälper till att betona ansikts och kroppens naturliga skönhet och dölja nackdelarna. Men nyligen, allt oftare leder oförmågan att korrekt använda dekorativa kosmetika motsatsen. Det vill säga brister betonas och förvärras. Att detta inte händer är att det är nödvändigt att kunna använda dekorativa kosmetika korrekt.

trusted-source[1], [2], [3]

Historia av dekorativa kosmetika

Historien om dekorativa kosmetika har många århundraden, mer exakt är dess början ligger i de tidpunkter då människor först började ta hand om huden. Det räcker med att minnas de gamla tatueringarna, som gjorde en speciell växtbaserad botemedel som inte skadade huden. Ursprungligen användes kosmetika för rent hygieniska ändamål, det vill säga skydda huden. Vi har gjort kosmetika på basis av växt- och djurkomponenter. Så vissa folk hade speciella initieringsritningar, under vilka huden var dekorerad med hjälp av speciella kosmetiska produkter, förberedda för hand.

Dekorativ kosmetika och smink, känd för alla människor, detta bevisas av arkeologiska utgrävningar. Så under utgrävningar i Egypten, de fartyg som ertappas som liknade fall för läppstift och cup där resterna av olja, som tydligen används för att återfukta och skydda huden hittades. Dessutom användes dekorativa kosmetika av både män och kvinnor.

Hittills skriver kosmetikvärlden en ny historia. En historia där det finns professionella kosmetologer och sminkartister. Alla dekorativa kosmetika har kvalitetscertifikat och sortiment, vilket gör det möjligt att välja ett botemedel mot vilken typ av hud eller sminkstil som helst.

Vi erbjuder dig en liten instruktion om korrekt användning av dekorativa kosmetika:

 1. Innan du använder kosmetika måste huden vara beredd. Tvätta, torka ansiktet med lotion eller speciell mjölk. Det är ändå möjligt att sätta på en hud en kräm som skyddar huden mot negativ verkan av dekorativa kosmetika och gör det möjligt att bära mer obehaglig smink.
 2. Den första punkten att applicera dekorativa kosmetika är tonalbasen. Välj en ton som matchar din naturliga. Tonalka kommer att skapa en jämn yta, göra huden öm och yngre.
 3. Det rekommenderas att fixa tonalkrämen med sprött pulver. Med lätta rörelser, pulver hela ansiktet, så att tonen är jämn och effekten av masken skapas inte. Förresten kan pulver användas hela dagen, för att räta upp sminken.
 4. Bakom tonalkräm och pulver kommer rodnadens blush. För en perfekt smink är rodnad inte nödvändigt. Men om du vill betona skinnbenens skönhet, använd sedan rodnaden med en ton som passar din färg och hudtyp.
 5. Det rekommenderas att välja läppstift för färgen på rodnad, eller åtminstone nära nyanser. Detta gäller för läppglans.
 6. Ögonskuggor ska väljas efter ögonfärgen. Så det finns vissa nyanser som passar för blå, grön, grå eller bruna ögon. Skuggor kan väljas och beror på hårets färg.

Professionell dekorativ kosmetika

Professionell dekorativ kosmetika är kosmetiska produkter som används av professionella sminkartister för att skapa den perfekta sminken. En funktion av professionell dekorativ kosmetika i den yttre formen av organen. Krukor, rör och kepsar av professionell kosmetika är som regel genomskinliga. Detta är nödvändigt för att sminkartisten ska kunna se botemedlet. Alla förpackningar är lätta och slitstarka - detta är nödvändigt för att kosmetika ska behålla sin integritet under lång tid. Volymerna av professionella kosmetiska produkter är stora, detta är nödvändigt för att intressera köparen inte bara av produktens utseende utan också av dess kvantitet.

Professionell dekorativ kosmetika ska vara lätt att använda, men högkvalitativ. Så, tillverkare tar hand om att alla rör och burkar öppnas enkelt. Detta är nödvändigt för att underlätta arbetet med makeup artist. Så, till exempel, i skuggans palett bör det finnas tillräckligt med avstånd mellan de färger som de inte blandar när de används. Pulver eller rodnad ska vara i en stor praktisk burk så att du kan arbeta med dem med en stor sminkborste. Observera att många märken av dekorativa kosmetika, producera medel med utbytbara tabletter. Det är, när rodningen är över, kan du köpa en annan tablett, sätt in den i lådan och fortsätt att använda.

En annan fördel med professionell dekorativ kosmetika i sin kvalitet. Smink av sådan kosmetika ser naturligare ut och varar länge.

Sammansättning av dekorativa kosmetika

Sammansättningen av dekorativa kosmetika är dess kvalitet. Ju mer i kompositionen av naturliga komponenter, desto bättre, därför mer säkra och dyrare dekorativa kosmetika. Sammansättningen av naturkosmetik av hög kvalitet bör inte innehålla komponenter som kan orsaka allergisk reaktion, irritation eller utseendet på svarta fläckar, det vill säga komedoner. När man köper en kosmetisk produkt är det nödvändigt att vara uppmärksam på kompositionen som anges på röret. Om kompositionen inte är skrivet på produkten, men bara antyder att efter denna smink blir du en skönhet, till exempel "en härlig läppstift, med effekten av strålning", då är det bättre att inte köpa ett sådant botemedel.

 • Om du, när du väljer smink, köper tonik för tvätt eller skum, var uppmärksam på att produktens sammansättning måste innehålla de så kallade vattenhållande komponenterna. Dessa ämnen innefattar: karbamid, sorbitol, mjölksyra och andra. En sådan komposition upprätthåller den nödvändiga fuktnivån i huden.
 • Sammansättningen av pulver eller fundament kan innefatta silkeproteiner. Denna komponent gör huden skinnig och mild, återställer fukt.
 • Mjölksyra i kompositionen av dekorativ kosmetika svarar mot hydratisering, mjukning och konditionering.
 • Kosmetika med ett extrakt av vete bakterier eller vitania E, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar tillväxten av friska hudceller.
 • Sesamolja - skapar en osynlig skyddande film på huden, vilket förhindrar torkning av huden.
 • Kokosolja - närmar och mjukar huden.
 • Primrosolja - berikar huden med fleromättade syror och toner.
 • Hydroviton är en analog av den naturliga utsöndringen, som producerar huden. Det har antiinflammatoriska egenskaper.
 • Kamferens essens - lugnar och rensar huden.
 • Parsol - absorberar ultraviolett strålning och förhindrar förstöring av kollagen i hudcellerna.
 • Magnesium och zinksulfat - har en kylande effekt och mjukar irriterad hud. Det är oftast en del av dekorativa kosmetika för känslig hud.

Krav på kvaliteten på dekorativa kosmetika

Krav på kvaliteten på dekorativa kosmetika spelar en mycket viktig roll. Eftersom beroende på förpackningen där kosmetiska produkten är belägen och dess sammansättning beror det på hur kosmetiken kommer att visa sig på huden. Det vill säga om det kommer att orsaka allergi eller vice versa tar hand om huden och kommer att skapa en fantastisk smink som kommer att hålla länge. Låt oss titta på de grundläggande kriterierna som gäller kvalitetskraven för dekorativa kosmetika.

 • Packning. Dekorativa kosmetika tillverkas i plast-, metall- och glasflaskor, rör, burkar och i förpackningen i form av en aerosol.
 • Märkningen av en kosmetisk produkt består av ett namn, varumärke och produktionsdatum.
 • Namnet på den kosmetiska produkten bör vara det första som fångar ditt öga till en potentiell köpare. Samtidigt på rörets eller burkens baksida måste det finnas en klistermärke eller ett fodrar, där alla komponenter som ingår i denna dekorativa enhet är skrivna.

Konsumentegenskaper hos dekorativa kosmetika

De främsta konsumentegenskaperna hos dekorativa kosmetika är utseendet på kosmetisk produkt, dess sammansättning, förpackning. Låt oss överväga konsumentegenskaperna hos olika produkter från kategorin dekorativa kosmetika.

 • Cream tonal eller någon annan kräm är en homogen konsistens, utan klumpar och klumpar. Det bör inte finnas någon delaminering av grädden, och om det uppstod, bör texturen igen bli homogen efter en liten skakning av röret.
 • Pulver och rodnad - utan korn, fin slipning. Den dekorativa lösningen bör vara väl pressad och inte bryta med tryck. Kosmetika bör vara torr med en trevlig lukt och färg. Detta ger mediet en lätt textur på huden.
 • Penna för ögon och läppar, läppstift, mascara och fettblush ska inte smälta och mjukna vid temperaturer upp till 35-40 °. Mascara ska vara vattentätt och rodna jämnt på huden.
 • Nagellack - samma konsistens, inte särskilt tjock och inte flytande, utan föroreningar och blodproppar. Läkemedlet ska ligga bra på naglarna och torka snabbt.

Konsumentegenskaper hos dekorativa kosmetika bör baseras på produktens korrekta massa och form. Ytan ska vara likformig, fri från utländska dofter och överensstämma med den deklarerade tillverkaren.

trusted-source[4], [5]

Skada för dekorativa kosmetika

Många kosmetiker hävdar att huden åldras från negativa faktorer, såsom skador på dekorativa kosmetika. Men är det så, eller är det bara en fördomad inställning till skönhetsmedel? Låt oss titta på några regler som gör det möjligt för dig att välja rätt dekorativt kosmetik, vilket inte kommer att ha en negativ effekt på hudtillståndet.

 1. Köp inte billiga kosmetika från de tillverkare du först hör om. Kom ihåg att miser betalar två gånger. I vårt fall, dekorativa kosmetika av dålig kvalitet - skadar huden.
 2. Läs kosmetiska kompositioner. Om du köper rodnad eller läppstift, var inte lat och läs vad som ingår i det här verktyget. Ju mer i sammansättningen av naturliga komponenter, desto bättre smink och mindre skada från den.
 3. Hållbarhetstid - använd aldrig smink som har gått ut.

Om du verkligen tror på sminkens smärta får du själv syre dekorativa kosmetika. För kostnaden för sådana medel kommer att vara dyrare än vanliga kosmetika, men kvaliteten är en storleksordning högre. Dessutom syre kosmetika, som naturlig kosmetika - berika huden med näringsämnen och allt som behövs för normal tillväxt av friska celler.

Klassificering av dekorativa kosmetika

Alla kosmetika har en viss struktur, så det finns en klassificering av dekorativa kosmetika. Låt oss titta på kriterierna för klassificering av dekorativa kosmetika.

 • Kosmetik för massförbrukning är billigt och väl annonserad betyder.
 • Medel i medelklass - sådana dekorativa kosmetika innehåller komponenter från giftfria råvaror. Som regel är 30-50% av ingredienserna naturliga ingredienser.
 • Kosmetika av hög kvalitet eller lyxklass - hög kostnad och motsvarande hög kvalitet. 90% av sammansättningen av sådana kosmetika är naturliga ingredienser.
 • Terapeutisk dekorativ kosmetika - gör att du kan skapa en fantastisk smink och ta hand om huden. Lösar vissa problem med huden och bryr sig försiktigt till henne.
 • Professionell dekorativ kosmetika - motståndskraftig mot mekaniska influenser, som används för sminkmodeller eller för fotomöten. Har ingen terapeutisk eller skyddande effekt på huden.

Klassificering av dekorativa kosmetika genom sortiment av produkter:

 • Kosmetika för läppar.
 • Medel för ansikte.
 • Kosmetika för ögonen.
 • Medel för naglar.

Huvudskylten för klassificeringen av alla dekorativa kosmetika är färg och ton av botemedlet.

trusted-source[6], [7]

Ansiktsberedningar för ansiktsbehandling

Dekorativ kosmetika för ansiktet representeras av ett stort utbud av kosmetika. Detta och fundament, pulver, rodnad, fuktgivande och rengörande tonics, ögonskugga, läppstift, läppglans och mycket mer.

Vid val av dekorativa kosmetika för ansiktet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att kosmetiska sammansättning. Kosmetika bör innehålla naturliga ingredienser. Tack vare detta blir sminken inte bara vacker, men också säker för en känslig kvinnlig hud.

trusted-source[8]

Dekorativ kosmetika för ögonen

Dekorativa kosmetika för ögonen är representerade av ett brett sortiment av produkter. Låt oss titta på de grundläggande kosmetiska produkterna som faller i kategorin ögonkonstruktionskosmetik, liksom hur man gör ögonmakeup korrekt och var du ska börja. Så smink av ögonen måste börja med applicering av en krämbas. Över krämbasen är det nödvändigt att applicera ett lager av pulver, vilket gör det möjligt för skuggorna att inte smula och sminka längre för att behålla sitt ursprungliga utseende.

 • Ögonskugga - denna kosmetiska produkt kan vara fett och i sin konsistens likna läppstift. Det finns också skuggor, som i sitt utseende liknar pulver, det är smuligt eller tvärtom komprimerat. Många tillverkare producerar också flytande ögonskugga. Välj ögonskugga ska styras av stilen på smink. Så för vardagliga passforma bräckliga skuggor, och för kväll eller semester - flytande eller krämskuggor.
 • En penna för ögonbryn och ögon - betonar ögonens kontur, gör sig mer uttrycksfull och ljusare. Förutom penna finns det flytande eyeliner. Kabeldragning är säkrare, eftersom många tillverkare lägger till användbara ämnen och mineraler i deras sammansättning. •

Mascara - den perfekta touchen av någon smink - är mascara. Denna kosmetiska produkt kan du förlänga dina ögonfransar, vilket gör dem mer fluffiga och tjocka. När man väljer mascara för ögonfransar, är det nödvändigt att välja hypoallergena medel.

Dekorativ kosmetika för ögonen gör att du kan skapa en elegant smink och hitta din egen unika bild.

trusted-source[9], [10]

Dekorativ kosmetika för läppar

Dekorativ läppkosmetik är den mest populära produkten för kvinnor, tjejer och tjejer i alla åldrar. I kategorin dekorativa kosmetika för läpparna finns hygieniska läppstift, läppbalsam, dekorativa läppstift och glitter. Det vill säga, skickligt dekorativa kosmetika för läpparna kan delas in i medicinska och rent dekorativa.

Medicinsk kosmetika för läpparna - det är hygieniska läppstift och balm, som är mycket populära på vintern. Sammansättningen av sådana kosmetika innehåller vitaminer och mineraler, som noggrant tar hand om huden. De matar, fuktar och skyddar. Sammansättningen av dekorativa kosmetika för läpparna innehåller också naturliga ingredienser, vegetabiliska oljor och extrakt som försiktigt tar hand om läppens känsliga hud.

trusted-source[11]

Dekorativ kosmetika för Problem Skin

Dekorativa kosmetika för problemskinn är kosmetiska produkter som är gjorda av naturliga ingredienser. Denna smink gör att du kan skapa en fantastisk smink och försiktigt bryr dig om huden.

Huvudregeln att välja dekorativa kosmetika för problemskinn är inte att köpa billiga produkter eller kosmetika från okända varumärken. Kom ihåg att spara på tonalkräm eller läppstift, du sparar på din huds hälsa.

Kosmetika för problemhud representeras av olika tonalkrämer, pulver, skuggor, läppstift och många andra medel. Det vill säga, denna kosmetika är nästan ingen annorlunda än den vanliga dekorativa. Den enda skillnaden i medicinsk sparande kosmetika för problem hud.

trusted-source[12], [13], [14]

Hypoallergen dekorativa kosmetika

Hypoallergen dekorativa kosmetika är ett nytt ord i kosmetikindustrin. Särskilda kosmetiska egenskaper är att det inte skadar huden. Kompositionen av gipollergennoy kosmetika inkluderar komponenter som inte orsakar allergiska reaktioner, irritationer eller rodnad på huden.

Den enda nackdelen med gipollergennoy dekorativa kosmetika är att det har ett begränsat val. Men i sådana kosmetika, ett minimum av färgämnen, vilket irriterar huden. Huvuddelen av sådan kosmetika är naturliga mineraler och växtekstrakter. Med denna smink har du en garanti för att din hud är skyddad.

Medicinsk dekorativ kosmetika

Medicinsk dekorativ kosmetika - det här är den nyaste uppfinningen av kosmetiska tillverkare. Skönheten i medicinsk kosmetika är att du får vacker smink och vård och hudvård samtidigt.

Medicinsk kosmetika används inom alla områden av vård och smink. Den största skillnaden mellan terapeutisk kosmetika och den vanliga är att terapeutiska kosmetika påverkar hudens djupa lager.

Många tillverkare rekommenderar att innan du börjar använda terapeutisk dekorativ kosmetika rådfråga en kosmetolog och välj de produkter som är perfekta för din hudtyp. Observera att alla terapeutiska dekorativa kosmetika endast är gjorda av naturliga ingredienser.

Elite dekorativa kosmetika

Elite dekorativa kosmetika är representerad av olika kosmetiska märken som specialiserar sig i produktion av kosmetika av hög kvalitet. Huvuddelen av elitkosmetik är att den endast tillverkas av naturliga ingredienser som är säkra för människokroppen och inte har en negativ effekt på huden.

Många kosmetiska märken producerar begränsade serier av elit dekorativa kosmetika. Fördelen med sådana produkter är 100% kvalitet. Att elitera kosmetika innebär att kostnaden för denna är en storleksordning högre än priset på kosmetika för allmän konsumtion. Det finns olika linjer av elit kosmetika, som var och en är utformad för en viss typ av hud.

Den bästa dekorativa kosmetiken

För idag välkomnar valet av kosmetiska produkter med sortimentet och valet av varorna för vilken typ av hud och vilken som helst priskategori. Men varför är vissa produkter mer populära och dyrare och vad är den bästa dekorativa kosmetiken?

De bästa kosmetika är kosmetika gjorda av naturliga ingredienser. Det här är en garanti för att du inte har någon allergisk reaktion, utslag eller irritation på huden efter att ha använt sådana lösningar. Köpa kosmetika, ge företräde åt de varumärken som du är bekant med eller hört talas om. Glöm inte att varje dekorativ kosmetisk produkt är utformad för en viss typ av hud. Välj därför alla kosmetika individuellt, och sedan kommer dekorativa kosmetika att vara det bästa för dig.

Dekorativ kosmetika för barn

Dekorativ kosmetika för barn orsakar många frågor från föräldrar och kosmetologer. Men för att få ett entydigt svar om huruvida dekorativ kosmetika för barn behövs, kan ingen. Producenterna hävdar att deras kosmetika är helt säkra för barnens hud och det bekräftar den kosmetiska naturliga sminken. Så det rekommenderas att använda barnens kosmetika för barn från fem år, men det finns linjer som är avsedda för barn från tre år.

Låt ditt barn använda smink eller inte, bara för föräldrar. Men det är mest rimligt att låta barnet försöka använda kosmetika, men endast under strikt föräldrakontroll.

trusted-source[15], [16]

Dekorativa barnens kosmetika

Dekorativa barns kosmetika är en nyhet på den kosmetiska marknaden. Om du har en ung skönhet i din familj, var förberedd för det faktum att du måste möta valet och inköp av smink för henne. Köpa barnens dekorativa kosmetika, du behöver veta de grundläggande reglerna, eftersom barnens hud är mycket sårbar och känslig. Från konstant användning av substandard kosmetika kommer barnets hud att visa tecken på en allergisk reaktion, torrhet, irritation. Barnets hud, som en svamp, absorberar alla negativa ämnen, som inte har en mycket bra effekt på barnens kropp.

Låt oss överväga de regler som tillåter att välja högkvalitativa dekorativa barns kosmetika. 

 • Det första du behöver uppmärksamma när du väljer barnens kosmetika är kompositionen. Sammansättningen av medel bör endast omfatta bevisade och bara naturliga komponenter. Till exempel vegetabiliska oljor, extrakt, bivax och, naturligtvis, glycerin.
 • Barnens dekorativa kosmetika bör vara antiallergisk. Dessutom bör kosmetika ha antiinflammatorisk effekt och ha i sin sammansättning vitaminerna A, C, E och D.

Barnens dekorativa kosmetika är utformad för att få varje baby att känna sig som en vuxen. Men använd inte dessa verktyg för ofta.

trusted-source[17], [18]

Dekorativ kosmetika för tjejer

Dekorativa kosmetika för tjejer ska vara för varje ung kvinna i mode. Tillverkare av barns kosmetika har tagit hand om det som betyder idealisk för en mild barns hud och omhändertagna.

Det finns många framgångsrika och beprövade kosmetiska märken som erbjuder dekorativa kosmetika för tjejer. De mest kända företagen är: "Little Fairy", "Barbie", "Princess". Dessa kosmetiska märken producerar sådana barns kosmetika, som läppstift, ögonskugga, mascara, pulver, rodnad och många andra medel.

trusted-source[19]

Medel för dekorativa kosmetika

Medel för dekorativa kosmetika har en viss klassificering. Så det finns medel för olika ändamål. Till exempel, professionell, barn, medicinsk, för smink konstnärer och så vidare. Dessutom finns kosmetiska produkter tillgängliga för olika hudtyper. Det finns speciell tonalkräme för känslig eller till exempel torr hud, nagellack, som puffas upp och mycket mer.

Dessutom är medel för dekorativa kosmetika uppdelade i naturliga och syntetiska. Om produktens sammansättning är mer än 70% av växtbaserade ingredienser, anses denna kosmetika vara naturlig och högt värderad. Det finns också dekorativa kosmetika, som innehåller mer syntetiska, det vill säga konstgjorda komponenter. Till sådana kosmetika bär dekorativa medel för visagister som är engagerade i att skapa en smink för modeller. Den största fördelen med sådana kosmetika är låg kostnad och lång livslängd.

Ritning av dekorativa kosmetika

Korrekt tillämpning av dekorativa kosmetika är en riktig konst som varje kvinna borde ha. Låt oss titta på de grundläggande principerna och reglerna för tillämpning av olika kosmetika.

 • Tonal betyder - appliceras jämnt, jämnt på hela ansiktet. Cremen bör vara från hårväxten på pannan och upp till nacken. Observera att läppar och ögonlock också täcker med en foundation. Om du har ett tonmedel i form av en spray, spruta tonen över hela ansiktet och halsen efter en jämn sprayning med hjälp av en svamp.
 • Pulver - appliceras över grunden. För att applicera pulver måste du använda en stor borste eller puff. Fördelen med pulver är att det inte förstör tonalbasen, men skapar bara en annan ljusfärg som gör huden friskare och vackrare.
 • Röda - rodnad är fet kräm och pulverformig. Om du använder pulverform, är det nödvändigt att applicera dem på linjen med kindben med hjälp av en stor borste. För grädde använd svamp.
 • Ögonskugga - det finns kräm, flytande och pulverformig. Vid applicering av den senare bör en speciell liten svampborste användas. För andra former av nyanser, rekommenderas att använda speciella ögonlockar. Skuggor väljs för ögonfärg, hårfärg och smink.
 • Mascara - gör ögonfransar längre och frodiga. Ibland är det vattenbeständigt och vattenlösligt. Om du är rädd att dina känslor kommer att överfalla från din mascara, använd sedan vattentät. Observera att mascara händer med en ögonfrans som tippar ögonfransen.
 • Läppstift och blyertspenna (kontur) för läpparna - den perfekta touchen av vilken smink som helst. Läppstift kan vara i form av en kräm, det vill säga flytande eller fast. Läppkonturen måste matcha läppstiftets färg.

Dekorativ kosmetika för make-up artister

Dekorativ kosmetika för make-up-artister refererar till professionell kosmetika. Sådana kosmetika skiljer sig inte bara i kvalitet utan även i förpackningar från konventionella dekorativa kosmetika.

Dekorativ kosmetika för make-up-artister ska vara bekväm och funktionell. För att säkerställa att under makeupkonstnärens arbete inte slösat bort tid att tänka på hur man öppnar en dekorativ låda med skuggor eller pulver. Alla fonder har som regel genomskinlig förpackning för att omedelbart kunna ses med vilken ton och färg du arbetar. När det gäller kosmetikkens kvalitet för make-up-artister finns det medel med naturliga ingredienser som gör det möjligt att skapa inte bara vacker, men också säker smink. Den största fördelen med smink kosmetika för smink konstnärer är att det varar länge i smink.

trusted-source[20], [21]

Recensioner om dekorativa kosmetika

Recensioner av dekorativa kosmetika ger varje köpare möjlighet att lära sig om detta eller det kosmetiska märket eller produkten. Så, enligt recensioner om dekorativa kosmetika, är de kosmetiska produkterna av högsta kvalitet medel från naturliga ingredienser och på mineralbasis. Efter att ha använt en grund med termiskt vatten och mineraler blir huden stram och friskare.

Läppstift och alla läppskosmetika, som innehåller ett komplex av användbara vitaminer, ger mjuka läppar med kvalitetsvård och skönhet. Enligt recensioner på dekorativa kosmetika borde du inte spara på att köpa sminkmedel. Eftersom den höga kostnaden alltid är motiverad av kosmetiska kvalitetssammansättning.

Dekorativ kosmetika är kosmetiska produkter som hjälper till att betona naturens skönhet och charm. Det korrekta valet av kosmetika bör baseras på valet av naturlig kosmetika för en viss typ av hud. Det här är en garanti för att regelbunden användning av kosmetika inte kommer att skada hudens tillstånd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.