^

Ginger för ansiktet

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

De extraordinära egenskaperna hos ingefära har varit kända sedan antiken. Detta är ett användbart kryddor som förbättrar matsmältningen, sparar från misshandelar, stärker kroppens försvar och värmer te och en viktig ingrediens i skönhetsindustrin.

Ingefära för ansiktet har blivit populär i kosmetologi på grund av den unika effekten på dermis, nämligen:

 • undertrycker mikrobiell flora
 • är en utmärkt antioxidant;
 • har starka antiseptiska egenskaper
 • har en lugnande effekt
 • en tonic;
 • föryngringsmedel.

Extrakt, extrakt av ingefärarotten - komponenter för lotioner och tonics, samt medel från streckmärken, samt grunden för anti-celluliter. Ginger för ansiktet fungerar bra både i professionella masker och hemmet kosmetika - förbättrar mikrocirkulationen, tar bort giftiga ämnen från dermis. Forskare har visat förmågan hos ingefära att förhindra hudmikrosytor, vilket är den främsta orsaken till att små mimiska rynkor bildas. Resultatet av att använda kosmetika med ingefära är strålande, hälsosam, ung ansikts- och decolletezon.

Masker gjorda av ingefära till ansiktet

Trots att kocken ingefära mask ansiktsbehandling hemma är ganska enkelt, får vi inte glömma den aggressiva effekten av sammansättningen som kan orsaka hudirritation, klåda eller brännande. Därför används inte roten i sin rena form och du bör vara försiktig med att få saften i ögonen. Innan du använder masken ska ett intolerans eller överkänslighetsprov utföras i ett litet område (helst i armbågsvikten).

Kontraindikationer mot ingefära behandling är:

 • individuell intolerans
 • rosacea och rosacea;
 • förekomst av sår, sprickor, repor inom tillämpningsområdet;
 • blödning av olika intensitet och typ
 • dräktigheten;
 • hög temperatur.

Som en komponent i kosmetika anses ingefära för ansiktet vara en universell botemedel som är lämplig för vilken dermis som helst. Varaktigheten av behandlingen beror på hudens tillstånd och det förväntade resultatet. I genomsnitt tar behandlingen en månad, ta en paus och, om nödvändigt, upprepa proceduren.

För att undvika hudbrännskador används ingefära i kombination med vegetabiliska oljor, honung, örtinfusion, örtteck, grönt te etc. Rotans mängd varierar från hudens känslighet, och eventuell brinnande känsla bör inte orsaka ett starkt obehag. En outhärdlig smärta är en signal för en nödspolning av en mask, vars sammansättning väljs bättre under ledning av en kosmetolog. Ingenting är kontraindicerat för ögonområdet.

Ginger för ansiktets hud

När man avslöjar de första budbringarna av åldrande, trög eller fläckig hud, använder olika hudproblem (till exempel akne), grå och matt dermisfärg, ingefära för ansiktet. Rots gynnsamma verkan beror på dess grundläggande egenskaper:

 • ökar hudens immunitet
 • undertrycker mikrobiell flora
 • regenerering och toning;
 • sårläkning;
 • eliminerar kokar och akne
 • föryngrande och stoppa åldersrelaterade förändringar;
 • aktiverar blodtillförseln
 • returnerar hudegenskaperna av elasticitet och elasticitet;
 • rengöring;
 • korrigerar konturerna och huden;
 • Glattar rynkor.

Det mest fantastiska är att det är lämpligt för ansiktshud av något slag:

 • fet hud - rensar från överdriven salivation, tar bort glans, stramar porer, eliminerar akne och akne, vilket resulterar i en hudfärg;
 • känslig hud - hjälper till att bättre motstå klimatförändringar (frost, vind, värme), sparar av peeling, förhindrar vissning, tar bort rodnad och tecken på brist på sömn. Som ett resultat skiner huden och avger hälsa;
 • normal och torr hud - ger ett friskt och hälsosamt utseende, ökar tonen.

Recept för matlagningsmaskiner från ingefära till ansikte

Från de olika alternativen för kosmetika baserat på roten av ingefära bör välja den mest lämpliga för dig. Det är väldigt viktigt att kompositionen gillas, avslappnad och gav behagliga känslor. Baserat på situationen är dermistillståndet och den önskade effekten en individuell vårdplan uppställd. Rekommenderad intensitet och varaktighet av applicering av masker en eller två gånger i veckan en månad eller en halv. Efter ett intervall på en till två veckor återupptas sessionerna.

Recept för matlagning masker från ingefära till ansiktet:

 • näring och hydrering - blanda lika stora proportioner honung och riven gingerrot, tillsätt tre delar gräddfil (med fet hud med låg fetthalt), tillsätt några droppar vitamin E;
 • som avlägsnar toxiner - blanda en del av lera och en del av ingefäravatten, späd med kamillebuljong eller grönt te till en konsistens av tjock gräddfil;
 • Vitaminsammansättningen - äppel och gingerrot (lika delar) är finmalt, kombinerad med en mjukad banan. Om hudens torrhet noteras är det bättre att sätta i en mask ett par droppar olivolja;
 • uppfriskande ingefära ansikte - färsk rot pasta (2st.l.) eller torrt pulver (1st.l.) blandas med malda till mjöl havregryn (2st.l.). Brew blandningen med brant kokande vatten till en jämn tjock massa som läggs till varm mjölk, grädde eller gräddfil (beroende på hudens fettinnehåll). Om så önskas kan du lägga till dina favoritoljor av god kvalitet.
 • för att öka tonen - honung och ingefära rot (tidigare gnidas eller passerat genom köttkvarn) blandas i samma mängd, ströks med citronsaft;
 • mat och föryngring - lika stora andelar av ingefära ingefära och olivolja;
 • med hudproblem - riven rot (5gr.) och stark svetsning av grönt te (10ml.);
 • med kokar, akne - en idealisk lösning från en del av marken ingefära och en del av gurkmeja, utspädd med vatten till en homogen pasta.

Ginger kombineras perfekt med färskpressad juice, bär och fruktgruel. Kombinera kryddan med äpplen, banan, avokado, grapefrukt, apelsin, pumpa, persilja. Mängden krydda varierar beroende på hudkänslighet.

Masker lämnas i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten eller växtdekok. Om det finns en brännande känsla avlägsnas föreningen omedelbart från ansiktet.

Gingerrot för ansiktet

Ingefära är rikt på essentiella oljor, innefattande vitaminer (A, B1, B2, C, PP), aminosyror (strukturen innefattar valin, treonin, metionin, Leysin, tryptofan) och mineraler (kalciumkälla, zink, natrium, järn, magnesium, fosfor, och et al.). Astringency och krydda kryddor erhölls på grund av de eteriska beståndsdelarna, och den brinnande smaken beror på gingerol (fenolisk substans). De aktiva komponenterna och estrarna är koncentrerade under huden, så att de rengör roten och minimerar avskalningen.

Mirakelburen är roten till ingefära för ansiktet. En kraftfull antioxidant förhindrar och fördröjer åldringsprocessen, tonar upp, lugnar, lindrar olika hudproblem (akne, kokar, pustler etc.). Resultatet av maskerna kommer att vara en mjuk, vacker hud.

Oumbärlig ingefära för ansiktet, när tecken på brist på kollagen avslöjas - ansiktet ovala floats, en andra haka visas och nasolabiala veck hänger. Roten av ingefära kommer inte bara att ersätta dyra medel, men också förbättra blodcirkulationen, genomföra avgiftning på mobilnivån och också lindra överdriven fukt.

Gingerjuice för ansiktet

Utbredd i det kosmetiska fältet fick rättfärdigt en ingefärarot. Professionell och terapeutisk kosmetika inkluderar ingefäraxtrakt. Den starkaste antioxidanten påverkar positivt alla typer av dermis. Använd ingefära för ansiktet i regenererande krämer, med blekning och problem (fet, med dilaterad porer, ål, etc.) hud. Helande roten är indicerad för celluliter, sträckmärken, för att bibehålla bröstets elasticitet och stärka håret.

Utdragna juicer, mixer, mincers ingefärajuice för ansiktet läggs till naturliga hem tonics, masker, scrubs. Strimlad ingefära och dess juice kan förvaras i en sluten behållare i kylskåpet. På basis av ingefärajuice är det lätt att göra en mask med effekten av att lyfta, vilket mättar huden med vitaminer, ökar tonen, förbättrar hudfärgen. Ta 1 timme. Juice av ingefärarot och lika mycket olivolja. Som du vant, öka mängden ingefära till 1 msk. Tillsätt gruelen från en banan och ett äpple (efter 1 msk.). Om du vill uppnå en blekningseffekt, sätt in i masken flera droppar citronsaft. Det synliga resultatet visas i en månad, med förbehåll för att läkemedlet används varje vecka.

Ginger för ansiktet från akne

Enligt innehållet av vitaminer och mineraler är rotten av ingefära sämre, förmodligen endast för ginseng. Ett kraftfullt antibiotikum bidrar till kroppens naturliga rengöring, undertrycker den patogena floran i tarmarna, tar bort toxiner och gifter. Antibakteriell verkan är orsakad av eterisk olja, som är direkt under den bruna korsten. En oumbärlig lösning är ingefära för ansiktet från akne, kokar, sår, akne, pigmentering och fräknar.

Maximal eliminering av hudproblem kan uppnås genom samtidig intag av ingefära i och extern exponering. För "rengöring" från insidan, gör ingefära te - tillsätt den krossade rotan av ingefära (ca 1 cm i storlek) och citron att smaka i vanligt te. Och det kommer att vara användbart att svälja ingefära skivor. Vanligt gingerte kommer att stärka immuniteten, ge styrka, rent blod och ge sant nöje till kryddiga kryddor.

Använd ingefära för ansiktet, smörja med färska rotskivor på de berörda hudområdena. Det är bra att applicera en bit ingefära i några minuter, om det inte finns någon känslighet eller intolerans. Därför, före användning, gör ett test på handleden / ulnarvikten. Kombinera ingefära med äggvita, lera, citron, vegetabiliska oljor, du kan få mirakulösa terapeutiska masker.

Recensioner av ingefära för hud

Som det visat sig har ingefära för många blivit en riktig upptäckt och ett sant verktyg för förebyggande och behandling av hudproblem, liksom åldersrelaterade förändringar. Den magiska roten tar bort puffiness, gör huden strålande, ung och spänd.

Många positiva recensioner av ingefära för ansiktshud indikerar att det konstanta intaget av ingefära inom och appliceringen av roten i form av masker ger utmärkt resultat efter några sessioner. Det viktigaste är att välja kompositionen lämplig för din hud och etui. Du kan göra det själv genom försök eller genom att prata med en professionell kosmetolog för råd.

Det är viktigt att se till att det inte finns några allergiska reaktioner mot ingefära och kom ihåg att kontraindikationerna till vilka:

 • gastrit;
 • leverdysfunktion;
 • sår;
 • blödning (någon - från näsan, hemorrojder, etc.);
 • diabetes;
 • njurstenar;
 • hjärtsjukdomar;
 • särskild försiktighet bör vidtas när du bär barnet och ammar.

En unik källa till ungdom, hälsa och skönhet är ingefära för ansiktet, den decollete zonen, håret och kroppen som helhet. Den första, ofta avslappnade bekantskapen, med roten, blir en lång kärlek, tillgivenhet och vördnad.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.