^

Sätt att effektivt avlägsna magen efter leverans: övningar, band, bandage

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Efter den lyckliga födelsen av en frisk baby bestämmer varje kvinna hur man ska återställa figuren, med andra ord hur man rengör buken efter förlossningen. Det är trots allt på den utsträckta magen att alla konsekvenser av att bära och föda ett barn påverkas. Problemet löses inte av magi, men på ett naturligt sätt, men en kvinna kan, om så önskas, påskynda återhämtningen.

Vi tar bort magen efter förlossningen hemma

Att återkomma en smal figur är en enskild fråga: någon kan göra det snabbare, någon behöver mer tid och ansträngning. Men varje gravid kvinna kan försöka ta bort magen efter förlossningen hemma.

Avkastningen beror på flera faktorer:

 • ålder;
 • typ av figur;
 • vikt före leverans
 • vikt och aktivitet under graviditeten
 • genetisk predisposition av organismen.

Ibland drar denna process upp i upp till ett år. Bara för att minska livmodern till dess tidigare storlek tar ungefär en månad, ibland mer. Efter kejsarsnitt är processen långsammare: från 2 till 2, 5 månader. Och först efter det är det tillåtet att utföra åtgärder som syftar till att normalisera figuren.

Det finns två huvudsakliga anvisningar, hur man rengör buken efter förlossningen:

 • speciella övningar;
 • hälsosam kost.

Det bör klargöras att övningarna efter födseln inte skiljer sig från de som syftar till att eliminera den hängande buken i allmänhet. Specialister erbjuder ett helt övningssystem, som att lyfta bäckenet och ligga bakom, knäppa, hålla kroppen, knäböj på väggen, böja och knyta knäna, dra i magen och så vidare. Dessa är enkla men effektiva övningar för att studera hemma.

Men aktiviteten är hälften av slaget, och enligt viss information är det bara 30%. Den återstående 70% garantin för hur man rengör buken efter förlossningen hemma beror på korrekt näring.

Principen är enkel - att satsa mer kalorier än att konsumera. Således kommer en organism som kräver energi att tvingas att spendera fett från lager, vilket minskar deras storlek. Vilket, naturligtvis, kommer att leda till viktminskning och en minskning i buken. Ett annat tips är att undvika tomma kalorier, det är enkla kolhydrater och skadliga fetter. De finns i halvfabrikat, godis, bakverk, glass.

Förresten, amning också aktivt främjar kalorier bränner: första, varje dag deras antal minskas med cirka 500 enheter, dels är hormonet oxytocin frigörs vid utfodring, vilket stimulerar sammandragningar i livmodern. Och detta bidrar i sin tur till att återföra könsorganet till sin ursprungliga form.

En bra hjälp för att lösa problemet med att rengöra buken efter barnets hemma är vanliga aktiviteter: gå med barnvagn, rörelse och hushållsarbete, gå uppför trappan. När du dricker, är det användbart att gnugga magen med kallt vatten: först längs midjelinjen, sedan i cirkulära rörelser.

Hur går ner i vikt efter att ha fött och tar bort magen?

Snabbare återhämtning av figuren i sådana fall:

 • hos yngre kvinnor;
 • i primiparas;
 • om en kvinna ammar
 • om graviditeten inte överstiger 13 kg.

Om en kvinna är intresserad av hur gå ner i vikt efter förlossningen, och ta bort magen, dess service - en hel del information om de ämnen från inrådan av kvalificerad personal - praktiska råd till andra gravida kvinnor, varav många är angelägna om att dela i forumet. Tyvärr, ibland stör buken ut även när vikten har återgått till normal. Varför?

Det visar sig som att hormonell omorganisation fördelar fettinnehåll ojämnt genom kroppen. Särskilt mycket fett ackumuleras på buken - för att skydda fostret från yttre faktorer. Därför kan även lutade kvinnor efter födseln ha oproportionerligt stora, enligt deras mening, höfter, skinkor, mage. Vad får dem att lösa problemet aktivt, hur man rengör buken efter förlossningen.

För att bli av med överflödigt fett behövs komplexa åtgärder, i synnerhet:

 • fysisk aktivitet
 • rätt diet;
 • riklig dryck;
 • rationell fördelning av receptioner och kvantitet mat;
 • speciella övningar;
 • långvarig amning.

Genom att använda sådana verktyg kan en kvinna minska fettlagret i problemområden och stärka bukmusklerna, vilket ger den önskade formen. Det är normalt om bukväggen är utstickad minimalt och buken ser platt ut.

Hur tar man bort streckmärken efter att ha blivit i magen?

För problemet med hur man tar bort streckmärken efter förlossning på buken, bör man närma sig komplexa. Tyvärr försvinner de inte snabbt. Agera gradvis i sådana områden

 • bli av med övervikt
 • förbättra blodcirkulationen i problemområdet
 • ta bort slagg och andra skadliga ämnen
 • stimulera hudens elasticitet
 • mätta celler med syre, vatten, vitaminer;
 • visa fysisk aktivitet
 • var uppmärksam på kost och menyer.

Är det möjligt, och hur man rengör buken efter förlossning utan att använda dyra procedurer? Några tips hjälper en kvinna i ett självständigt beslut i frågan.

En användbar manipulation av streckmärken är en aromatisk massage i buken. Du måste gnugga olivolja, ricinus, avokado, mandelolja eller oljelösning av vitamin E.

Ägg mätta huden aktivt med protein. Förfarandet är enkelt: det slagna ägget ska appliceras på sträckningszonen, insvept i cellofan och varm handduk, blötlägg i 30 minuter.

Minska sträckningen av kombinationen av växt- och djurkomponenter, till exempel en blandning av Aloe Vera gel med torskleverolja, som appliceras på den sträckta huden.

Fysisk träning upptar en obligatorisk plats i en uppsättning åtgärder för att minska mage och sträckor. Om möjligt rekommenderas särskilda riktade övningar för problemområden.

När det gäller att eliminera sträckmärken spelar näring en viktig roll. Det är näring, inte fastande och strikt dieter. Det ska vara rationellt, balanserat och fullt, särskilt när mamman fortsätter att amma barnet. Menyn ska innehålla grönsaks-, fisk- och kötträtter, frukt desserter, flingor, bär. De är mättade med näringskomponenter och vitaminer, vilket är mycket nödvändiga av moderns kropp.

Hur rensar buken och sidorna efter förlossningen?

Frågan om hur man rengör buken och sidorna efter födseln löses ganska individuellt. För att eliminera problemet, tar det tid, aktivitet och tålamod för kvinnan själv, liksom en hälsosam kost.

Olika hjälpåtgärder är också ganska effektiva. Till exempel hjälper massage till många. Hur rengörs buken efter leverans genom massering? Här är några sätt:

 • Vattenmassage

Utförs samtidigt med hygieniska förfaranden med kallt vatten. Strålen, som förändrar trycket, rör sig i en cirkel och masserar den utsträckta buken. Förfarandet aktiveras, tonar upp huden.

 • Plockad massage

Utför liggande på baksidan. Smörjd yta stickade, rör sig i en cirkel och ökad intensitet. Därefter gnides den rensade huden med en terryhandduk i samma cirklar. Använd en kräm eller massageolja.

 • Samomassaj

Utförs före gymmet, för att slappna av i musklerna. Använd mottagningen av en lätt knackning med fingrarna. Utför med ansträngning, kraftigt, men tryck inte på magen. Som i föregående fall, rör dig medurs. Slutligen massera revbenen i palmerna med en avslappnad underliv, vilket leder till vibrationella rörelser.

 • Honungsmassage

En av de mest effektiva metoderna. Honungen appliceras på handflatan med tillsats av eterisk olja masseras och klappar på buken och höfterna. Vid gnidning sticker honung och skapar en vakuumeffekt. På huden visas ett ämne som består av slagg. Procedurens varaktighet - upp till 15 minuter, i processen är det nödvändigt att tvätta händerna. Efter proceduren ska du tvätta av rester av honung och lös smuts.

Sätt att rengöra buken efter förlossningen

Det händer att en kropps och kropps kropp kommer tillbaka till normal utan mycket ansträngning från hennes sida och smärtsamma reflektioner om ämnet: hur man rengör magen efter att ha fött sin födelse? Det händer, och vice versa, när magen ser "gravid" på grund av sammanfallet av orsaker som ett instabilt känslomässigt tillstånd, överdriven, diastas och utsträckning av buksmusklerna, otillräcklig fysisk aktivitet.

I det här fallet börjar kvinnan oundvikligen leta efter sätt att rengöra buken efter förlossningen. Det är viktigt att veta att det inte finns något behov av att skynda och aktiv kamp med problemet, i synnerhet med hjälp av sportövningar, kan börja först efter livmoderns återställning och utan att ha konsulterat läkaren. Rådgivning från en läkare är särskilt viktigt om en kejsarsnitt har utförts.

Sådana metoder är tillräckliga: från överkomligt hem - till dyrt kirurgiskt. Varje kvinna i arbetskraft kan vara ett lämpligt alternativ för sig själv:

 • förstärkning övningar
 • Användning av en ram
 • bär ett bandage;
 • anhopning;
 • wraps;
 • kosmetiska förfaranden;
 • plastikkirurgi.

Övningar för att rengöra buken efter förlossningen

Problemet med att rengöra buken efter leverans är inte nytt, och för att lösa det behöver man inte uppfinna en cykel. Allt har redan trott och utvecklats mycket tidigare. I praktiken bevisas effektiviteten av regelbundna övningar att ta bort buken efter födseln. Du måste börja träna efter att livmoderns muskler minskas till prenatala dimensioner, det är inte tidigare än 3 till 4 veckor efter barnets födelse.

 1. Att lyfta bäckenet ligger på baksidan. Stammuskulaturen lyfter bäckenet i 10 sekunder. Upprepa 10 gånger.
 2. Twisting (crunches). Ligga ner, böj dina ben, korsa armarna på bröstet. Stärka muskulaturen i buken vid utandning för att få toppen av kroppen till knäna. Efter toppreduceringen, gå tillbaka. Riva inte av golvets baksida för att arbeta pressen, och inte baksidan. Två tillvägagångssätt rekommenderas för 20 repetitioner.
 3. Tillbaka stiger upp. Minns av crunches, men med större amplitud. Utförs på baksidan, med korsade armar. Benen ska skjutas under något tungt och rörligt (soffa, garderob) och riva av stammen från golvet och försöka stiga. Andas ut på sammandragning. Du kan börja med tre tillvägagångssätt 10 gånger, sedan öka multipliciteten.
 4. Håll låset i en statisk position. Ligga ner på magen, underarmarna och fötterna för att vila på golvet. Fixa kroppen i 30 sekunder. Det är önskvärt att göra tre tillvägagångssätt. Övning är effektiv för pressen.
 5. Knäböj. Gör om muren och krama ryggen. Benets axelbredd isär. Efter att du har gått framåt, "glida ner väggen" till den punkt där låren är parallella med golvet och sedan flytta uppåt utan hjälp av händerna. Två tillvägagångssätt för 15 repetitioner har en komplicerad effekt på muskulaturen på benen, skinkorna och pressen.

Det finns också andra övningar som hjälper kvinnor att återfå sin fysiska form och snabbt ta bort buken efter förlossningen. Men för intensiva klasser och överbelastningar rekommenderas inte, de kan påverka hälsan hos både mamma och barn.

trusted-source[1], [2]

Band ansökan

Vissa kvinnor bär ett bandage under barnets bär och fortsätter att bära det, det är hur frågan löses, hur man rengör buken efter förlossningen. Det hjälper livmodermuskulaturen att kontrahera snabbare och därigenom minska buken. Bandage kan bäras från den andra dagen efter tillståndet av bördan.

I vilket fall som helst, köpa ett bandage är bättre i förväg, eftersom med barnets utseende kommer mamman inte att vara upp till den. Valet och appliceringen av bandaget är individuellt, men några tips för unga mödrar är användbara.

 • Universellt bandage, brett på baksidan och något redan på magen, är lämpligt efter naturlig leverans. Det täcker inte de kvinnliga organen, det hindrar inte frigörandet av postpartumsekretioner.
 • Efter kejsarsnittet klarar det bättre med de postoperativa bandage-trosorna. Det stramar buken, underlättar promenader, minskar belastningen på baksidan medan du bryr dig om barnet.

Även om du kan hitta helt motsatta rekommendationer på Internet. Bältet rekommenderas efter kejsarsnitt, för stramt underhåll av bukmuskulaturen och trosor - för bättre underhåll av livmodern.

Enheten fungerar olika i olika fall. Och det här är inte förvånande, eftersom det finns individuella hudfunktioner, och situationen i födseln är också annorlunda. Så efter operationen är bandaget bäst längre än efter den vanliga födelsen. Allt detta visar än en gång att i varje enskilt fall är det nödvändigt att konsultera specialister.

För att se om bindningen hjälper till att rengöra buken, rekommenderas läkare att vilifiera honom i två eller tre veckor och se om resultatet är synligt. Om ja, fortsätt, om inte, kanske det här inte är din väg att återgå till normal efter att ha fött.

Bandaget bärs i liggande läge, bärs från fyra till 12 timmar dagligen. För natten måste ta bort. Det kontrolleras att det inte är för hårt, skjut pekfingret mellan enheten och huden.

Det finns också kontraindikationer för att bära bandage: dessa är sjukdomar i matsmältningssystemet, svullnad, inflammation i postoperativa suturer.

Vi tar bort buken efter födseln med en pelare

En av de mest tillgängliga metoderna, hur man rengör buken efter förlossningen, är en vinkel. Under övningarna med denna projektil är musklerna i midjan, skinkorna och sidorna inblandade, vilket hjälper kvinnan att snabbt återfå harmoni och återfå kroppens flexibilitet.

Hur rengörs buken efter leverans med en böjning? Först måste du välja rätt hoop, eftersom produkterna skiljer sig åt i material, vikt, funktioner:

 • Den vanliga hoop är lätt, tillverkad av aluminium eller plast;
 • vikning - från plast, i demonterad form det är lätt att lagra och transporteras, t ex i en väska;
 • Viktad - med fyllmedel inuti, väger från 0,5 till 2 kg; mycket effektivare än vanligt
 • massagehula hoop; den mest populära - brinner fett och massage problemområden; det finns flera modifieringar;
 • med en räknare: kontrollerar belastningen och antalet kalorier som används.

När man väljer en vinkel bör man följa råd från specialister, uppmärksamma hälsotillståndet och nivået på fysisk beredskap. Den maximala effekten ges av hula hoop med massagefunktioner.

För nybörjare är en fem-minuters vridning av en ljuskrona tillräcklig för en dag, med en gradvis ökning av tiden till 30, och sedan till 45 minuter, efter att bytet har blivit för att massera. Det är viktigt att låta kroppen vänja sig vid stressen, varefter de första resultaten kommer att visas. Efter en månad hård träning stramas musklerna och upp till 4 kg av vikt elimineras.

Klasser med en vinkel visas inte för alla. Så det är absolut omöjligt att inte vrida vingen i de första månaderna efter förlossningen, med livmoderhalscancer, ryggrad, några inre organ. Även sådana aktiviteter rekommenderas inte under barnets väntetid.

Hur effektivt ta bort buken efter födseln?

För att få reda på hur man effektivt kan ta bort buken efter födseln är det möjligt från specialister och kvinnor som har upplevt sina rekommendationer om sig själva. Vi erbjuder ett av de enkla sätten att rengöra buken efter förlossningen.

Huvudövningen pumpar pressen. Det måste utföras dagligen, på morgonen och på kvällen, och kvalitativt, utan pauser, för att sträcka musklerna. När du börjar klasser är det viktigt att anpassa sig till resultatet, det vill säga att engagera sig i målmedvetet och uthålligt.

Under övningarna, var noga med att titta på andan: dra musklerna på andan och andas ut, utan att slappna av i magen. Mat bör tas senast en halvtimme före gymnastik. Övningar för pressen:

 • 1. Fötterna ihop, händer på höfterna. Kramas med inandning och uppblåsning av buken.
 • 2. Rätning: Händer på axelnivå, stark utandning med återdragning av buken.
 • 3.Isodnoe position - ligger på baksidan, händer bakom huvudet. Vid utandning, lyfta scapula och dra i magen.
 • 4.Sista på bänken och lägg dig sedan ner. Lägger händerna bakom ryggen, dra benen till magen.

Varje övning upprepas minst tio gånger. En märkbar effekt ses efter en månad med regelbunden träning. Förbättrar effekten av parallell massering med en av metoderna som beskrivits ovan.

Hur rengör man magen efter två födelser?

Det viktigaste i tekniken, hur man rengör magen efter två födslar, är regelbundenhet. Det är mycket effektivare att utföra fysiska handlingar varje dag i flera minuter än på söndagar i en timme. Det är ännu bättre att träna två gånger om dagen, ta ut lediga minuter i ett spänt sätt att ta hand om barnet. Det här är inte lätt, särskilt om det äldre barnet fortfarande är litet. I detta fall behöver en kvinna mycket hjälp av släktingar eller flickvänner.

Liksom efter det första barnet, för att återställa siffra på egen hand, bör två instrument användas: fysisk aktivitet och lämplig kost. Det finns också små hemligheter. Våra mormödrar visste också hur man rengjorde buken efter förlossningen, och för detta ändamål bundet magen med blöjor eller halsdukar. I dag säljer och säljer speciella underkläder avsedda för detta ändamål i butiker och apotek. Effekten är oftast märkbar mycket snart, även innan du kan börja fysiska övningar.

Om du tränar regelbundet på det rekommenderade schemat är det omöjligt, men problemet kvarstår, kan du göra så kallad motion-osynliga, det vill träna tryck "on the fly", mellan gånger - gå på gatan, familjesemester eller bara flytta runt huset. Om möjligt är det väldigt användbart att simma.

 1. Underlivets gymnastik: Det är omärkligt för utomstående att dra in (utandning) och slappna av (vid inandning) bukväggen.
 2. När du simmar i poolen eller vattnet, "vinka" händerna upp och ner och avkänna hudens rörelse av vatten.
 3. Håll kvar på sidan av poolen, dra upp benen till bröstet och räta upp det skarpt.
 4. Utveckla en vana att gå med en mage ritad.
 5. Under duschen, smutta midjan med ett avtagbart huvud: i en cirkel medurs, sedan vänster-höger. Vattnet ska vara kallt.

Maten ska vara full, men inga krusiduller. En ungefärlig meny som främjar hur man rengör magen efter två födslar:

 • kockost, ost, mjölk, yoghurt, kefir - att äta dagliga två portioner;
 • fisk, magert kött, ägg, nötter - 2-3 portioner;
 • vegetariska rätter - 3-5 portioner;
 • frukt - 2-4 portioner;
 • spannmål och bröd - 5-10 portioner.

Hur man rengör buken efter födseln utan träning?

I tekniken, hur man städar buken efter födseln utan motion, är första plats mat. Från kosten, mat och rätter som orsakar slaggning i tarmarna, uppblåsning och ackumulering av fettbutiker måste hänsynslöst kastas bort. Dessa är produkterna:

 • potatis;
 • vitt bröd;
 • Rökt produkter;
 • kakor;
 • floury godis.

Ett effektivt folkligt sätt att rengöra magen efter leverans, ökat på grund av överdriven gasgenerering, - mottagning av medicinska buljonger. Använd därför traditionella växter - kummin, anis, fänkål. Naturliga laxermedel är också användbara för att rensa tarmarna från toxiner och toxiner.

Bevisat deras effektivitet och yttre sätt, hur man rengör buken efter förlossningen, - massager och kompresser. En enkel massage görs medurs. För massage används honung också och applicerar den på den masserade ytan. Samtidigt tas honungslösningen (en tesked med ett glas varmt vatten, med tillsats av citronsaft) oralt på en tom mage. Drycken tar bort slagg, ökar immuniteten, stimulerar frigörandet av gallan.

Testade och snabbverkande är en sådan metod: Vik magen med en tät duk, täcka med komprimerat papper eller polyetenfilm. Förfarandet stimulerar svettning och minskar buken i problemområdet. Den kan kombineras med träning.

En nyfödd kvinna är dock sårbar nog till ogynnsamma faktorer, därför bör hon samordna dessa åtgärder med sin läkare i förväg.

Vi tar bort buken efter leverans kirurgiskt

Plastikkirurgi gör underverk, och många kvinnor, trots alla slags risker, vänder sig till specialister för att ta bort buken efter fostret kirurgiskt. Detta är inte billigt, men för många en överkomlig operation. Det officiella namnet är bukplastik.

Kärnan i förfarandet är att avlägsna stretching, överskott av fett och hudtätning. Genom operationen kan du återställa proportionerna och den önskade konturen i bukväggen. Abdominoplasty anses vara en allvarlig operation, varar upp till 4 timmar, så det bör tilldelas en kvalificerad och erfaren specialist.

Den kirurgiska magsäcken behandlas inte tidigare än sex månader efter leverans, efter laktation, med sådana indikationer:

 • sänker den främre väggen i buken;
 • överdriven ackumulering av fett
 • sträckning av bukväggen och divergensen av rektusmusklerna
 • postoperativa ärr i denna zon.

Utan att gå in i detaljer kommer vi att dölja resultatet av operationen. Objektivt kan det endast bedömas efter ett år. Hela denna tid måste du regelbundet besöka kliniken och följa rekommendationer från en plastikkirurg.

Abdominoplastik är kontraindicerat: med diabetes, allvarlig fetma, hjärt- och lunginsufficiens, förekomst av ärr över naveln. Det rekommenderas inte att göra en mageplastik om kvinnan planerar att bli gravid igen snart.

Det finns många sätt att ta bort magen efter förlossningen. Om du hittar "din", kommer problemet att lösas. Men det är bra för en kvinna att känna och känna att hon fortfarande är älskad och önskad under några omständigheter. Och nära och kära är alltid vackra.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.