^

Medicinsk expert av artikeln

Obstetrician-gynekolog, fertilitetsspecialist

Analys av avföring under graviditet

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Analys av avföring under graviditet föreskrivs för att säkerställa att det inte finns några sjukdomar i mag-tarmkanalen och att utesluta möjligheten till helminthisk invasion. Med hjälp av avföringsanalys kan du också få information om matsmältningsproblem, få information om ämnesomsättning och också lära dig om dolda sjukdomar i andra organ och system. Dessutom kan en hänvisning till analys av avföring inträffa när gravida matsmältningsstörningar eller intestinala infektioner uppträder.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Förberedelse och förfarande för avföring av avföring under graviditet

Innan du sätter avföring analys som behövs för att överge droger och kontrast undersökning av tarmen röntgen, vilket kan ändra funktionen hos mag-tarmkanalen och ger ett falskt resultat, och hålla fast vid din diet under minst fem dagar före den dag för leverans av material för studien om det behövs.

Ett prov av avföring måste tas i ett laboratorium i en speciell behållare av plast eller glas, som kan köpas på apoteket. För mer exakta resultat är det bättre att ta ett urval av avföring på morgonen. För analysens noggrannhet bör prover av avföring tas med hjälp av en scapula på fyra olika ställen av avföring. Om en analys av avföring för närvaro av Giardia i den ordineras etc., tar det 15-20 minuter att leverera det till laboratoriet.

Vem ska du kontakta?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.