^

Sjukdomar i graviditeten

Intrauterin fetal hypoxi

Graviditet är både glädje och ständig oro för det ofödda barnets tillstånd och utveckling. En av anledningarna till oro är ofta diagnosen "intrauterin hypoxi": många gravida kvinnor hör om detta tillstånd från en läkare, men alla vet inte vad det handlar om.

Externa hemorrojder under graviditeten

Bildandet av hemorrojder runt ändtarmen kallas hemorrojder, samtidigt som man skiljer på inre och yttre. Det senare innebär patologiska förändringar i form av venexpansion av den externa rektalplexusen, belägen runt anus.

Varför krampar benen under graviditeten och vad ska man göra?

Läkare säger: benkramper under graviditeten dyker upp när som helst. Ibland har de ingen tydlig orsak och är direkt relaterade till en "intressant" situation, men i vissa fall kan de vara tecken på en sjukdom som kräver omedelbar ingripande av en medicinsk specialist. 

Bakterier i urinen under graviditeten

En allmän urinanalys är en vanlig, vanlig studie från vilken diagnostik hos gravida kvinnor börjar. En sådan analys kommer att indikera förekomsten av problem med urinsystemet, hjälper till att bedöma tillståndet för vatten och elektrolytbalans. 

Foster bradykardi i tidig och sen graviditet

Den normala obstetriska bestämningen av fosteret med bradykardi var fortsatt FHR <110 slag per minut under minst en 10-minutersperiod. 

Förstoppning under tidig graviditet

När man analyserar kliniska fall noterar gynekologer att i många kvinnor är det tidigaste tecknet på graviditeten inte en gång försenad menstruationscykel men förstoppning. 

Konsekvenser och komplikationer av bruna sekret under graviditeten

Den framgångsrika upplösningen av en ektopisk graviditet och ett blåsande skid ger en kvinna en chans att bli en mamma i framtiden, även om det kommer att behöva vänta minst sex månader för att kroppen ska kunna återhämta sig. 

 

Brunt urladdning under graviditeten efter olika manipuleringar

Utseendet av brunt urladdning under graviditeten, som inte åtföljer andra misstänkta symptom, behöver inte förknippas med fysiologiska processer i kroppen. 

Bruna utsläpp under graviditeten vid olika perioder

Symtom på brunt urladdning under graviditeten under senare tid är inte så sällsynt. Och om vi anser att det i de flesta fall indikerar en mer eller mindre allvarlig patologi, är det viktigt att inte förbise problemen och i tid att fråga om hjälp.

Brunt urladdning under graviditeten som ett tecken på sjukdom

Många av sjukdomen i det kvinnliga reproduktionssystemet kan fortsätta senare även innan graviditeten, men under påverkan av hormonell anpassning och försvagning mot denna bakgrund av kroppens försvar förvärvar de en ny aktiv form. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.