^
A
A
A

Graviditet: 41 veckor

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Hur barnet växer:

Lite över 50 cm i höjd fortsätter barnet att växa och kan nu väga nästan 3,6 kg. Ditt barn är inte längre så bekvämt som tidigare, så för hans säkerhet kommer läkaren att råda dig att börja utmaningen med födelseaktivitet nästa vecka. De flesta läkare rekommenderar inte att vänta längre än två veckor efter graviditetens utgång, eftersom försenad födelse ökar risken för komplikationer. Ungefär 5 till 6 procent av kvinnorna förlänger deras svaghet i tre veckor.

Spädbarn födda efter 42 veckor lider av torr hud och överdriven vikt. Sena födselar ökar också risken för infektion i livmodern, vilket kan vara farligt för barnet, och ökar risken för fortsatt födsel. Dessutom finns det behov av kejsarsnitt.

Viktigt: Utvecklingen av varje barn är strikt individuellt. Vår information är utformad för att ge dig en uppfattning om fostrets utveckling.

Förändringar av den framtida mamman

Det är svårt att inte oroa sig, när arbetets aktivitet inte uppstår efter utgången av terminen. Men förtvivla inte, du kommer inte att vara gravid för alltid. Generisk aktivitet kommer sannolikt att börja denna vecka på egen hand, annars kommer det att orsakas av en läkare.

Metoder för att kräva arbetskraft beror på livmoderhalsen. Om hon inte har öppnat sig och inte är redo för leverans, kommer läkaren att använda hormoner eller "mekaniska" metoder. Beroende på situationen kan läkaren använda sådana droger som oxytocin för att stimulera sammandragningar. Om dessa och andra metoder inte är effektiva, kommer en kejsarsnitt att utföras.

Under tiden informera din läkare om ditt barns aktivitet har minskat eller om du har märkt flödet av fostervätska från slidan.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.