^

Rengör kroppen enligt Ostrovsky

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Bland alla typer av metoder har rensning av kroppen enligt Ostrovsky nyligen blivit populär. Författaren beskriver sina rekommendationer i böcker. Enligt officiella läkare och vissa patienter är tekniken kontroversiell. Andra tror att de fick hjälp av råd och recept från en person som kallas en healer och andra respektabla titlar i nätverket. Är det förtroende som Internetpatienter har till V. Ostrovskys undervisning motiverat?

Rengör kroppen med naturens gåvor

Vitaly Ostrovsky är en aktiv främjare av en hälsosam livsstil i harmoni med naturen och enligt dess lagar. Vad som är särskilt viktigt i vår tid av stress, undernäring, brist på andlighet. Herbalisten och läkaren hävdar att varje sjukdom är en följd av att äta otillräcklig mat, fokuserar på kyrkans fastor, böner och goda gärningar, enligt exemplet med de bibliska profeterna och visarna. När allt kommer omkring består verklig fasta inte bara i användningen av råa grönsaker och bittra örter, utan i en kombination av dessa åtgärder som leder en person bort från det onda, vilket säkerställer andlig och fysisk harmoni.

Författaren kallade sin bok "Rening av kroppen genom naturens gåvor." Detta är en guide för självläkning - med hjälp av naturens gåvor och människokroppens inre reserver. Skaparen av metoden att rengöra kroppen enligt Ostrovsky hävdar att allas blod innehåller alla droger mot alla patogener. Allas uppgift är att "skapa" sådant blod för sig själva så att det kan skydda kroppen från alla parasiter, öka immuniteten och ta bort gifter som blockerar mänskligt livsstöd.

V. Ostrovsky erbjuder nya metoder för behandling av kvinnliga och manliga patologier, i synnerhet soda-malurtapplikationer, bekväm behandling av olika organ med ett avkok av oraffinerad havre infunderad med silver. Informationen om ett känsligt ämne beskrivs - om maskar och åtgärder för att bekämpa dem, med metoder och exempel på läkning. Det är inte nödvändigt att använda ett välkänt botemedel - pumpafrön; det är bättre att dricka en cocktail gjord av frön och havrebuljong.

V. Ostrovsky talar om till synes välkända saker - hälsosam kost som hjälper till att eliminera alla möjliga problem. 10 upphovsrättsformler är utformade för att svara på frågor, förebygga många sjukdomar.

Recept för kroppsrengöring

Boken innehåller recept för rengöring av kroppen, enskilda organ och system, behandlingsmetoder och näring för olika sjukdomar. En hel sektion ägnas åt produkternas kompatibilitet beroende på kemisk struktur och surhet, erbjuder tips för separat näring. I synnerhet rekommenderas det inte att ta en måltid:

  • kolhydrater och sura;
  • proteiner med kolhydrater;
  • fetter med proteiner;
  • stärkelse och socker;
  • vattenmelon, melon med resten av produkterna;
  • mjölk.

Läkaren rekommenderar att man spolar näsborrarna och bihålorna inte bara för bihåleinflammation och influensa utan också för stroke och onkologi. Måltider under rengöring är uteslutande råa grönsaker. Författaren till boken föreslår en daglig meny för kroniska patologier. Steg för steg beskriver proceduren för rengöring av tarmarna med en soda-malurt-lavemang. Enligt författaren eliminerar det parasiter, ger näring och förnyar tarmarna och tömmer gallblåsan.

Boken innehåller metoder för att använda vitlök, gyllene rot, celandine, pepparrot för behandling av allvarliga sjukdomar, inklusive tuberkulos, levercancer. Han anser att parasiter är den främsta orsaken till ohälsa och till och med de sjukdomar som orsakas av helt andra faktorer.

Webbplatsen för V. Ostrovsky publicerade dock en varning om att all information tillhandahålls för informationsändamål, och de metoder och recept som anges i videorna bör tillämpas i samråd med en läkare som känner till dina problem och övervakar din hälsa.

Recensioner

Svaren från författaren uttrycker tacksamhet till de människor som följer hans råd och gör rengöring av kroppen enligt Ostrovsky. Jag skulle vilja tro att de verkligen fick hjälp av några konstiga råd och recept, tillsammans med fasta och bön, som naturligtvis alltid stärker riktiga läkares ansträngningar.

Men inte alla internetbesökare litar på att "medlem av FN-akademin" filmar en video i hemmaköket. Det höga priset för böcker som säljs på Internet är också förvånande. Många kallar honom öppet en charlatan, en analfabeter och oansvarig person som har börjat sitt eget företag och inte har någon rätt att ge sådana råd.

Alternativ medicin har rätt att vara, och enligt V. Ostrovskys ord finns det utan tvekan ett sanningskorn. Och människor i kritiska situationer är redo att knacka på alla dörrar, särskilt om problemet handlar om hälsa. Efter att ha lyssnat på andra människors feedback och råd bör alla personligen fatta beslutet om valet av läkare och behandlingsmetod.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.