^

Hälsa

Bensylbensoat

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Bensylbensoat är ett antiparasitiskt medel som används externt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Indikationer Bensylbensoat

Indikationer för utnämningen av detta läkemedel är pedikulos och scabies.

trusted-source[6], [7], [8]

Släpp formulär

Producerad som en kräm i ett rör av 40 eller 80 g. En förpackning innehåller 1 rör.

Andra namn - salvor bensyl bensoate grindeks, liksom bensyl bensoate-darnitsa.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Farmakodynamik

Den aktiva beståndsdelen har en toxisk effekt på scabiesmiten och med den på alla typer av löss (de dör efter 2-5 timmar och kvalster - efter 7-32 minuter). Medicinen tränger igenom det chitinösa membranet och börjar ackumulera i fästkroppens kropp och förvärva en toxisk koncentration. Under sitt inflytande dör vuxna mider, liksom deras larver. Men på ägg av parasiter fungerar läkemedlet inte.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Dosering och administrering

Använd 25% flaska. Benzylbensoat behövs lokalt. Vid behandling av en behandling krävs att man applicerar 10-15 gram medicinering. Barn får applicera produkten på några områden i huden, men vuxna kan inte hantera grädytan och huvudet under håret.

I processen att avlägsna skabb, innan du använder drogen, ta en dusch (het), med en tvål som eliminerar skalor med skalor. Denna tvål måste helt sköljas bort, torka den torr och utföra behandlingsproceduren (det rekommenderas att utföra det på kvällen innan du lägger dig). Under behandling av skabb bör kroppen behandlas i en sådan ordning: i sin tur, sedan kroppen (förutom ansiktet och även huden under håret) och sedan benen och sålen med fingrarna. I områden med känslig epidermis (områden av könsorganen och ljummen, liksom bröstkörtlar), och dessutom med dermatit, eksem eller pyoderma, gnugga läkemedlet rekommenderas inte. Efter att ha utfört proceduren i 3 timmar kan du inte tvätta händerna. Ibland när drogen torkar (i regel, efter 1 timme) appliceras ett annat lager av droger. Vid slutet av proceduren ska patienten bära rena kläder, samt byta kläder på sängen. Efter 24-48 timmar, ta en dusch och byt sängen med kläder igen. Behandlingen ska utföras i 2 veckor (4 gånger, 3-4 dagar från varandra). Under behandlingskursen används ca 60-90 g medicin.

Att eliminera skabb barn under 5 år krävs omedelbart före bearbetningen för att späda grädde kokt varmvattentemperatur (30-35 ° C) i proportioner 1K1, och sedan omrörning tills en likformig konsistens av emulsionen. Förfarandet utförs vanligtvis utan att man tar ett varmt bad två gånger om dagen med ett intervall på 12 timmar.

För att eliminera corticala skabb måste man avlägsna skorporna från huden i förväg med hjälp av keratolytiska läkemedel. Behandlingskursens varaktighet beräknas i enlighet med dynamiken i rengöring av hudytan, försvinnandet av klåda, samt fullbordandet av lindring av fokus av inflammation.

För att bli av med pedikulär gnidas medicinen försiktigt in i huden under hårlinjen, varefter huvudet är bunden med en vävnad. Efter en halvtimme ska sköljningen sköljas under rinnande vatten och sköljs sedan i en varm ättika lösning (5%). Efter dessa procedurer ska du tvätta håret med schampo eller tvål och börja kamma nitsen (använd en vanlig kam).

Vid behandling av skönhetsformen av pedikulos bör läkemedlet gnidas in i buken, pubicområdet, inre lårbenytan och in i ljumskveckorna. Effektiviteten av proceduren kontrolleras efter 24 timmar. Vid behov är det värt att upprepa behandlingen.

trusted-source[26], [27], [28]

Använd Bensylbensoat under graviditet

Läkemedlet kan inte användas av gravida kvinnor. Vid behandling under amningstiden är det nödvändigt att sluta amma.

Kontra

Bland kontraindikationerna av läkemedlet:

  • hög känslighet för bensylbensoat, och förutom andra element av droger;
  • Förekomsten av skador på huden (bland dessa är även pustulära lesioner i huden);
  • Barnens ålder är mindre än 3 år.

trusted-source[18], [19], [20]

Bieffekter Bensylbensoat

Efter att ha skurit grädden i hudytan kan det uppstå en brännande känsla som försvinner vid fortsatt användning av produkten. Ibland kan personer med känslig hud uppleva lokala reaktioner - klåda, brännande, torrhet eller rodnad i området som har behandlats med läkemedlet, och dessutom utvecklingen av allergier.

Om de ovan beskrivna biverkningarna inte går bort på egen hand, bör du avbryta användningen av grädden.

Enligt observationer är epidermis känslighet mest intensiv i könsorganet, liksom på platser där huden har skadats.

Ibland utvecklas kontaktformen för dermatit. Eftersom grädden innehåller propylenglykolämne kan hudens irritation utvecklas.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25]

Överdos

Som en följd av en överdos kan det finnas en ökning av biverkningar (t.ex. Tecken på kontaktdermatit).

På grund av oavsiktlig användning av kräm inuti eller när de appliceras i alltför stor mängd utöver ovanstående symtom kan också förekomma en plötslig medvetslöshet, urin fördröjning processen, och dessutom, CNS-stimulering (uppkomsten av kramper, hos barn samt).

Terapi innebär att symptomen på sjukdomen elimineras. Dessutom måste du rengöra hudens yta. Om grädden har sväljats, ska magsköljning utföras och aktivt kol ska ges till patienten. Vid behov föreskrivs också antikonvulsiva medel.

Om det finns en lokal allergisk reaktion mot grädden, måste du tvätta den av huden med tvål och vatten.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33]

Interaktioner med andra droger

Läkemedlets interaktion med bensylbensoat med andra medel är inte uppenbart, men som andra antiparasitika är det förbjudet att kombinera det med andra läkemedel för extern användning.

I systemisk eller lokal kortikosteroid kan försvinna eller minska uttrycket av de enskilda funktioner (såsom rodnad eller klåda), bevara invasioner - på grund av detta, den period applicera krämen att tillfälligt överge sådana läkemedel.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet hålls utom räckhåll för barn under normala lagringsförhållanden. Temperaturen är högst 25 ° C.

trusted-source[38]

Speciella instruktioner

Bensyl-emulsion (en 20%) används som ett botemedel mot skabb, demodectic mange, rosacea, och dessutom mot fet seborré former, pityriasis versicolor och pediculosis.

trusted-source[39], [40], [41]

Hållbarhetstid

Benzylbensoat i form av en kräm kan användas i 3 år, emulsion - inte mer än 2 år, och salva bensylatgrindeks - i 2,5 år.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Bensylbensoat" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.