Medicin

Läkemedel, det vill säga medicinska preparat som används för att behandla och förebygga olika sjukdomar, måste användas exakt för deras avsedda syfte, så att deras terapeutiska effekt är så effektiv och säker som möjligt.

Läkaren som utsett dig för en medicin, en bra specialist och du litar på honom helt? Fine. Men även den bästa läkarens erfarenhet kan inte påverka den individuella reaktionen hos varje patients organism till farmaceutiska preparat och försäkra sig mot deras biverkningar.

Enligt WHO är orsakerna till dödsfall av sjukdomar i femte plats farliga, ibland oförenliga med biverkningar av läkemedel.

Därför innan du tar någon medicin, bör du läsa instruktionerna på sin ansökan, som innehåller information om syftet och komponenter av läkemedlet, mekanismen för deras insatser, release former, metoder för applicering och dosering samt kontraindikationer, biverkningar, kompatibilitet eller oförenlighet med andra läkemedel etc.

Förutom beskrivningar av läkemedel i alfabetisk ordning innehåller Guiden till läkemedel information om handelsnamnen på generiska läkemedel (kopior) med samma aktiva substans, men produceras av olika tillverkare.

För information: I Ukraina regleras medicinsk användning av läkemedel av den statliga tjänsten i Ukraina för läkemedel under hälsovårdsministeriet.

Medication guide

2 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z Э

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.