Diabetisk näring

Citron typ 1 och typ 2 diabetes

Många vet att diabetes beror på en brist (andra typ) eller frånvaro (första) i bukspottkörteln som producerar det hormon som krävs för absorption av glukos i organ och vävnader.

Aprikoser för typ 1 och typ 2 diabetes

Diabetes mellitus utvecklas med nedsatt produktion av hormonet insulin och fortskrider kroniskt. Kost i sådana fall är en integrerad del av behandlingen. Vad sägs om frukt?

Valnötter för typ 1 och typ 2 diabetes

Det antas att olika frukter har en särskilt gynnsam effekt på det organ som de liknar. Våra infödda nötter, historiskt kallade valnötter, liknar tydligt hjärngyrus.

Hallon för typ 1 och typ 2 diabetes

Bland de många typerna av bär är hallon särskilt populära, inte bara på grund av deras utmärkta smak, utan också utan tvekan fördelar. Och med tanke på det låga glykemiska indexet är hallon för diabetes mycket lämpligt för en diet som syftar till att stabilisera blodsockernivåerna.

Juicer i diabetes mellitus typ 1 och 2: fördelarna och skadorna

Hälsosam kost, vanlig fysisk aktivitet och ofta farmakoterapi är viktiga komponenter i diabetesbehandling. Den amerikanska diabetesföreningens (ADA) ställning är att det inte finns någon allmän kost för personer med diabetes.

Jerusalem kronärtskocka med diabetes mellitus typ 1 och 2: hur man lagar mat, recept

Jordärtskocka - Hälsofria råmaterial. Det visar sig att det finns många användbara ämnen i sina löv som kan ha en terapeutisk effekt på diabetes.

Ost med diabetes mellitus typ 1 och 2

Ost upptar rättvis en av de första platserna bland de goda och samtidigt näringsrika livsmedel som utgör den vanliga kosten hos var och en av oss. Och vissa studier hävdar att endast två bitar ost per dag kan minska risken för diabetes.

Öl med diabetes mellitus typ 1 och 2

För en hälsosam kropp kan öl vara mycket användbar, eftersom det innehåller mycket protein, vitaminer B1, B2, B6, B12, folsyra, askorbinsyra, fenoliska och mineraliska föreningar, fytoöstrogener, salter av organiska syror.

Svampar i diabetes mellitus typ 1 och 2

Organisera mat, det är viktigt att känna till det glykemiska indexet (GI) för varje produkt. Preference ges till dem som har ett lågt GI (upp till 40 U). Hur ser svampar ur denna synvinkel och kan de ätas med typ 1 och typ 2-diabetes?

Gurkor med diabetes - en universell produkt

När det är överviktigt rekommenderas det att göra en fasta "gurka" -dag en gång i veckan, även om behandling av diabetes med gurkor ännu inte kan tas allvarligt med alla ovillkorliga kostfördelar med denna grönsak.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.