^

Hälsa

Gelmintoks

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Helmintox har anthelmintiska egenskaper.

trusted-source[1]

Indikationer Gelmintoksa

Det används för att eliminera ankylostomias, enterobiasis och även askaridos.

trusted-source[2], [3]

Släpp formulär

Utsättningen sker i form av tabletter: (Form 125 - 6 stycken i förpackningen, Form 250 - 3 stycken inuti förpackningen).

Också framställt i form av en oral suspension - i flaskor med en kapacitet på 15 ml.

trusted-source[4]

Farmakodynamik

Helmintox är en anthelmintisk medicin som provar neuromuskulär blockering i helminths, liksom spastisk muskelförlamning. Vidare utsöndras dessa helminter från kroppen med avföring genom intestinal peristaltik.

Läkemedlet verkar effektivt på både omogna och mogna helminter av båda biologiska könen: på askarider med pinworms samt hookworms. Läkemedlet har ingen spännande effekt, därför orsakar det inte migrering av parasiter. Påverkar inte migrerande larver av parasiter.

Farmakokinetik

Läkemedlet absorberas inte praktiskt taget från matsmältningssystemet. Toppindex inom blodet noteras under 1-3 timmar.

En del av den aktiva substansen genomgår processen med levermetabolism. Cirka 93% av LS utsöndras av tarmen och resterande 7% av substansen utsöndras genom njurarna.

Dosering och administrering

Användning av tabletter.

Tabletter används oralt, när som helst på dagen. Kan inte tas på tom mage. Samtidig administrering av laxermedel behövs inte.

För att eliminera enterobios eller ascariasis - storleken på ett barns dos: 1 tablett med en volym på 125 mg / 10 kg. För vuxna som väger mindre än 75 kg krävs en dos av 3 tabletter med en volym på 0,25 g. Personer med högre viktvärden ska ta 4 tabletter med en volym på 0,25 g.

Användning av läkemedelssuspension.

Skaka injektionsflaskan noggrant före användning. Innehåll 1 ml LS innehåller 50 mg av den aktiva beståndsdelen, och i den första mätskedan, 125 mg av substansen.

Under behandling med ascariasis eller enterobios är storleken på barnets dos en enstaka dos på 1 sked / 10 kg. En vuxen med en vikt under 75 kg krävs för att konsumera 6 skedar av läkemedel och till personer med en vikt över 75 kg, 8 skedar per 1 mottagning. Efter 3 veckors behandling bör du upprepa användningen av droger i liknande delar - för att förhindra den nya infektionen.

Behandlingsförloppet för ankylostomiasis varar i 3 dagar. Storleken på ett barns dos är 0,25 mg / 10 kg. För vuxna med viktvärden över 75 kg är den dagliga delen 2 g.

Under avmaskningsperioden är det nödvändigt att rengöra rummet ordentligt och tvätta barnens leksaker i huset. Dessutom behöver du varje dag byta underkläder och stryka sängen. Terapi bör genomföras för var och en av familjemedlemmarna. För att förhindra återinvasion måste du byta kläder varje dag, tvätta händerna noggrant och undvika att skrapa hudens områden i din gren. Efter avslutad kurs utförs ett kontrolltest av avföring.

trusted-source[6]

Använd Gelmintoksa under graviditet

Pyrantelhaltiga läkemedel rekommenderas inte för gravida kvinnor. Användning av Helmintox är endast tillåtet i situationer där det inte går att använda ett säkrare alternativ för en gravid kvinna.

Kontra

Bland kontraindikationerna:

  • amningstiden
  • förekomsten av överkänslighet mot läkemedlet
  • myastenia;
  • hepatisk patologi eller leversvikt.

Bieffekter Gelmintoksa

Användningen av medicin orsakar ibland följande biverkningar:

  • kräkningar med illamående, aptitlöshet, diarré, buksmärtor;
  • utveckling av urtikaria eller klåda;
  • ökade värden av transaminaser i levern;
  • känslan av trötthet, utveckling av huvudvärk, sömnlöshet och dessutom yrsel.
  • hörselskador.

trusted-source[5]

Överdos

När en överdos av allvarlig förgiftning inte utvecklas. För att eliminera symtom är det nödvändigt att utföra magsvikt.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Interaktioner med andra droger

Pirantel ökar värdet av teofyllin inuti blodet.

Kombinerad användning med sorbenter kan leda till en försämring av egenskaperna hos det aktiva elementet i preparatet.

Det är förbjudet att kombinera läkemedel med piperazin eller levamisol.

trusted-source[11], [12]

Förvaringsförhållanden

Helminthox måste hållas som standard för medicinska tillstånd. Temperaturen ligger inom 25 ° C.

trusted-source[13], [14], [15]

Hållbarhetstid

Helminthox (både suspension och tabletter) kan användas i 3 år efter frisättningen av läkemedlet.

trusted-source[16]

Ansökan om barn

Läkemedlet i tabletter får ordinera för barn över 6 år.

Suspension får ordinera för barn yngre än 6 år med en vikt på mer än 12 kg.

Analoger

Analoger av läkemedlet är Pirantel-preparat, liksom Nemocid (båda drogerna är i suspension och tabletter).

trusted-source[17]

Recensioner

Helmintox är det valfria läkemedlet under behandling av enterobiasis med ascariasis (tillsammans med Pirantel). Helminthiaser är en ganska vanlig sjukdom som främst utvecklas hos barn, så detta läkemedel används ganska ofta. Kliniska test av dess effekt visade mycket höga hastigheter (94-100%) vid behandling av ovan nämnda infestationer. En annan fördel med drogen, som döms av många recensioner, är dess goda tolerans hos barn.

Tack vare den praktiska doseringsformen och en trevlig eftersmak (suspension) kan den ges utan problem för barn utan att orsaka negativ reaktion. Med ovanstående patologier är en engångsanvändning av läkemedel tillräcklig, så att det efter provet för närvaron av maskar i barnet ger ett negativt resultat. Det finns några rapporter om utvecklingen av negativa symtom i form av svaga buksmärtor och diarré, liksom mindre illamående.

Ofta terapin skedde utan att utveckla biverkningar - Denna omständighet beror på det faktum att endast immobiliserar Gelmintoks parasiter, och som bekant vid deras död inträffar utsläpp av giftiga ämnen, vilket gör att samma utveckling av negativa symptom.

En viktig faktor anses också att det inte krävs någon beredning eller diet före användning av läkemedel. Läkemedlet kan tas utan hänsyn till äta.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Gelmintoks" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.