Allmän information om vaccinationer

Vaccinationsintyg för ett barn och en vuxen

Förebyggande vaccinationer måste utföras från barnets födelse. De kommer att bidra till att bilda immunitet, skydda mot många farliga smittsamma och dödliga sjukdomar. Information om vilka vaccinationer som utförs är alltid föremål för strikt kontroll.

Kontraindikationer mot vaccination

Moderna vacciner har ett minimum av kontraindikationer, de frigörs så mycket som möjligt från ballastämnen, konserveringsmedel och allergener, så att de kan användas hos de allra flesta barn och vuxna utan förundersökning eller analys. För alla vacciner finns två interrelerade kontraindikationer - allergiska reaktioner mot vaccinkomponenter och en stark reaktion eller komplikation mot den tidigare dosen av detta vaccin.

Komplikationer efter BCG-vaccinet

Komplikationer efter BCG anses vara en lokal tuberkulös process och bör behandlas av en barnspecialist inom TB. Andra vaccinationer under behandling för komplikationer är strängt förbjudna.

Vaccination av personer med immunbrist

För alla människor som har immunbrist, kan bara levande vacciner som kan orsaka sjukdom vara farliga. Diagnosen av immunbrist är klinisk, även om det krävs laboratoriebekräftelse.

Övervakning och undersökning av komplikationer efter vaccinationer

Övervakning av postvaccinala komplikationer (PVO) är ett system för kontinuerlig övervakning av säkerheten hos MIBP under förhållandena för deras praktiska tillämpning. Övervakningsuppgifterna är också att bestämma arten och frekvensen av komplikationer efter vaccination för varje läkemedel och de faktorer som bidrar till utvecklingen av komplikationer efter vaccination.

Vaccination och risk för allergi

Försök i det förflutna för att länka tillväxten av allergier i de utvecklade länderna "allergization" vacciner har övertygande vederlagts av studier som visar frånvaron av vaccineffekt på IgE-nivåer och antikroppar i denna klass.

Hur känner man igen komplikationer efter vaccination?

Barnet befinner sig i postvaccineringsperioden under de första sex månaderna av sitt liv, så att någon av hans sjukdomar i princip kan tillskrivas en sådan stat som komplikationer efter vaccination.

Vaccination och HIV-infektion

Vaccination av barn med bevisad HIV bör överväga sin kliniska kategorier beroende imunologicheskie tabell: N1, N2, N3, A1, A2, ... AZ C1, C2, NW; Vid barnets ej bekräftade hiv-status, använd bokstaven E före klassificering (till exempel EA2 eller EB1 osv.).

Hur behandlas komplikationerna efter vaccinationer?

Smal rodnad, ömhet och svullnad på injektionsstället kräver vanligtvis inte aktiv behandling. Kall "subkutana infiltrater flyter torpid, deras resorption accelereras ibland genom lokala förfaranden (" honungskakor ", balsamiska salvor). Abscesses och suppuration kräver antibakteriell behandling (oxacillin, cefazolin, etc.), och enligt indikationer - kirurgisk ingrepp.

Autism - som en komplikation efter vaccinationer

I många utvecklade länder kommer frågan om att länka autism med vaccination fram till nu inte ut på sidorna i media, minska vaccin täckning och bidra till bevarande av mässling förekomst. Under de senaste åren har det i många länder ökat (2-3 gånger) i förekomsten av autism och andra sjukdomar i detta spektrum (genomgripande utvecklingsstörningar), vars frekvens har nått 0,6% av barnpopulationen.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.