^

Hälsa

Operation ligamentotomi

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Den mest effektiva bland alla kända metoder för att öka penisens storlek är dess kirurgiska korrigering. Andra metoder fungerar antingen inte (mirakelsalvor, kompresser, bioadditiver) eller ger en kortvarig effekt (vakuumpump - engångsprodukter, injektioner - upp till 12 månader + risken för biverkningar). Den konservativa metoden är användningen av en speciell anordning för förlängning av penis, förlängaren, som exponerar mjuka vävnader i den cavernösa kroppen och blodkärlen till en gradvis sträckning, men det är nödvändigt att bära det utan operation under en längre tid (mer än sex månader).[1]

Ligamentotomi av penis är en relativt okomplicerad phalloplastisk operation som möjliggör att öka längden hos ett normalt fungerande genitalorgan.

Kirurgisk ingrepp är frisättningen av den inre delen av penis som är gömd i den subkutana fettvävnaden genom att dissekera det broskiga ligamentet som fixerar det till benet. Begränsningen borttagen på detta sätt gör det möjligt att förlänga sexuella organet med 3-5 cm. Efter operationen används för att förhindra att ledbandet växer ihop längs snittlinjen till föregående läge, används sträckningsanordningar, men under en mycket kortare period än med konservativ behandling.[2]

Penile ligamentotomi tillåter dig att ändra penisens fysiologiska parametrar för livet. Detta har en positiv effekt på människans psyko-emotionella sfär och hans sexliv.

Det uppskattas att totalt 15 414 ligamentotomiprocedurer utfördes över hela världen, nästan en av fem av alla operationer utfördes i Tyskland. [3]

Denna operation är mycket enklare, säkrare och billigare än falloprostetik. Men när en man lider av svåra former av erektil dysfunktion utöver den lilla penisstorleken, kan den inte vara effektiv.

trusted-source[4]

Indikationer för förfarandet

Ligamentotomi utförs endast för patienter som har nått majoritetsåldern och kan anges av hälsoskäl i patologiska fall:

  • medfödd eller förvärvad proliferation av bindväven i penillegamentet, vilket inte tillåter den upprätta delen att räta ut och gör erektionen smärtsam (Peyronies sjukdom);
  • utbyte av cellerna i den cavernösa vävnaden i penisens kropp med bindvävsceller (cavernous fibros);
  • mikropenis, när en stor del av sin bagage döljs i den subkutana fettvävnaden, är den synliga delen av det uppreparna organet liten i storlek, vilket objektivt hindrar sexlivet. [5], [6]
  • penisskada;
  • dysmorfofobi - obsessivt missnöje hos en man med penisens storlek (ganska normal när det gäller anatomi) i avsaknad av allvarligare psykiska sjukdomar (om längden på den upprätta penisen är 180 mm eller mer kan patienten nekas kirurgisk korrigering). [7

Män som klagar över en liten penis, trots att de har tillräcklig längd, brukar lida av antingen en penisdysmorfobi-störning (PDD) eller ångest om den lilla penisen (SPA). I båda dessa sjukdomar underskattar män ständigt deras penis storlek och överskattar den genomsnittliga storleken för andra män. [8]

En indikation på plastikkirurgi för att öka längden på det manliga könsorganet kan vara patientens önskan som orsakas av hans estetiska överväganden (om han inte har kontraindikationer), till exempel är den uppenbara längden på den uppreparna penisen mindre än 120 mm.

Förberedelse

Den förberedande processen börjar med samråd med urologen, som kommer att undersöka patienten, ta reda på orsakerna som orsakade honom att tillgripa kirurgisk korrigering, se till att han inte har några sjukdomar i urinorganen. Inom ramen för den preoperativa undersökningen genomgår patienten blodprov: klinisk, glukos, biokemisk komposition, koagulering, blodgrupp och Rh-faktor, närvaron av syfilis, hepatit B och C, HIV-infektion. Tidigare kommer han att göra en fluorografi och elektrokardiografi.

Listan över studier före operationen kan utökas, baserat på närvaron av en patient av kroniska sjukdomar.

Patienten kommer att prata med anestesiologen, han kommer att varnas att eftersom operationen utförs under generell anestesi, för att undvika kvävning av vomitus bör du inte äta eller dricka för de kommande åtta timmarna.

På tröskeln till operationen behöver du raka skönhet.

Teknik ligamentotomii

Direkt kirurgiskt ingrepp ligger i snittet av det ytliga broskiga ligamentet som håller penis i en viss position. Denna manipulation gör att du kan dra ut penis från under livmodern, utan att bryta mot dess anatomiska integritet.

Operationen utförs på ett öppet sätt genom ett snitt som ofta görs i pungen (i mitten) eller i den nedre delen av puben, när den största frisättningen av den dolda delen av penis krävs. Vanligtvis diskuteras åtkomst före operationen och bestäms beroende på lösningen av uppgiften.

Moderna operatörer är ofta utrustade med endoskopisk utrustning, i vilket fall mikroinsnitt görs.

Den klassiska metoden är att klippa ligamentet och dra penisen i en viss längd upp till 25-50 mm (beroende på längden på den dolda delen av stammen). Suturing och fixering av det långsträckta organet med en sträckare.

En modernare metod är att använda patientens fett, taget från platserna för ackumuleringen under operationen. Fett placeras i det dissekerade ligamentets hålighet (lipofilling), vilket främjar vävnadsläkning och är ett förebyggande av bindemedelskabel. Då är sömmen pålagd. Den andra typen av ingrepp tar lite längre tid.[9]

En fullständig frisättning av de cavernösa kropparna från pubic-förgreningen är förknippad med en signifikant risk för störningen av penisens neurovaskulära buntar, vilket orsakar denervering och devaskularisering av penis. [10]

Omedelbart varar operationen ungefär 30-60 minuter, patienten stannar kvar i kliniken i 24 timmar, men framgången underlättas genom korrekt postoperativ vård, vilket är det andra och nödvändiga steget att förlänga penis.

Kontraindikationer till proceduren

Förmågan att utföra operationen övervägs inte förrän patienten är 18 år.

Det ska inte ha psykisk sjukdom, blödningstendens, urogenitala sjukdomar, maligna tumörer och diabetes mellitus.

Operationen utförs inte under perioden av akuta infektionssjukdomar hos en patient och / eller förvärring av kroniska.

Konsekvenser efter förfarandet

Efter ligamentotomi är vanligtvis sexuella organets funktioner (urinering och erektion) helt bevarade, muskelvävnaden, ligamenten och kärlen som är ansvariga för dessa funktioner påverkas inte under operationen. Lymfdränering under ligamentotomi bör inte störs, eftersom lymfkärlen, vid korrekt utförande, inte ska lida. En liten svullnad i verksamhetsområdet är emellertid möjlig, liksom hematom. [11]Det är lättare att överföra åtkomst genom pungen, suturen läker snabbare, snittet på puben är ofta komplicerat av hematom och puffiness.

Resultatet av användningen av allmänbedövning är sömnighet, en brist på uppmärksamhet samordnar vanligtvis inom en dag även i de mest känsliga patienterna.

Komplikationer efter proceduren

Paradoxalt sett är de huvudsakliga biverkningarna av detta förfarande återfall, förkortning av penis och brist på stöd för penis under erektion, vilket leder till svårigheter vid samlag och penetration [12]. 

Komplikationer efter proceduren är säkert möjliga. Samma sak - det här är en operation. Vid oönskade följder är det nödvändigt att rådgöra med en läkare för råd om att vidta nödvändiga åtgärder.

Konsolidering av suturen efter ligamentotomi är en vanlig process. Den formande ären är alltid tät, sen mjukar den. Stygnen läker i ungefär tre veckor. Någon tidigare, andra senare.

Tillförsel av stygn talar om bakteriell infektion, och det är inte alls nödvändigt att "de bär infektionen under operationen." Patienten kan ha haft en kronisk infektionsprocess. Antibakteriella läkemedel brukar hantera infektionen. För deras utnämning måste du konsultera en läkare.

Plackor efter ligamentotomi bör inte visas. Från dem som orsakar penisens krökning och dess smärta, bli av med det operativa sättet när du utför denna operation. Detta är tillväxten av fibrös vävnad i albumen i de cavernösa kropparna. Den främsta orsaken till deras förekomst kallas penil mikrotraumas (oftast under samlag) med utvecklingen av mikrokromosomer, i stället för vilka bindvävsajter bildas. Om plack visas igen är det nödvändigt att för första gången dyka upp till doktorn och för det andra att tänka tillsammans med läkaren vad som orsakar deras utseende.

Ett ärr efter ligamentotomi kan väl framstå, eftersom postoperativa ärr bildas under några operationer. Med tiden blir de mjukare och divergerande. Mycket beror på kvaliteten på patientens hud och kirurgens konst. För resorption av postoperativa ärr användes fysioterapi och andra metoder. Om ärret är mycket oroande kan du rådfråga en läkare om detta.

Skötsel efter proceduren

I den postoperativa perioden kan smärtstillande medel förskrivas för att lindra smärta. Förband görs var 2-3 dagar, suturer avlägsnas vanligen 14 dagar efter operationen. Undvik sexuell kontakt rekommenderas för 1-1,5 månader.[13]

Obligatoriskt postoperativt stadium med någon metod för användning - bär första sträckaren (första tre veckorna, ibland längre tid), då - extender utan denna operation kan vara meningslös, eftersom ligamentet växer längs bristlinjen och penis återgår till sin ursprungliga position. Dessutom kan stretchningen av penis förlänga ytterligare 15-25 mm.

Minimiperioden för att bära förlängaren är två månader. I de postoperativa dagarna bär den bara en till två timmar och används senare i sex till åtta timmar varje dag. På natten, var noga med att ta av.

Ligamentet under bärarens påverkan läker, men inte längs snittlinjen, men i den utsträckta positionen. Förekomsten av patientens eget fett i snittets hålighet bidrar till den snabba granuleringen av vävnader.

Dra penis till gradvis, försiktigt och undvik smärta, bara efter läkarens rekommendationer. Endast lätt spänning bör kännas.

Recensioner

Recensioner av operationen är olika. Vissa klagar på komplikationer, hematom, feber. I grund och botten är sådana klagomål karakteristiska i tidig postoperativ period och de bör behandlas av en läkare. Varje organism är individuell, och för läkning av suturer behöver du minst 10-14 dagar.

Resultaten av ligamentotomi var inte alltid gynnsamma. Nivån på tillfredsställelse hos patienter och partner varierar mellan 30 och 65%. I genomsnitt ökar operationen penislängden i ett avslappnat tillstånd med 1-3 cm. [14] Låga tillfredsställelsemängder gör denna kirurgiska teknik olönsam för många patienter.

Dessutom frågas det ofta om det är möjligt att samtidigt förlänga penis och öka dess tjocklek. Detta rekommenderas inte. Experter rekommenderar först en ligamentotomi och först efter alla åtgärder för att sträcka penis i längd med hjälp av en förlängare, som klämmer fast organet tätt, stoppas, vilket är oacceptabelt efter att penisens tjocklek har ökat, kan du gå vidare till nästa steg.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.