Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Snarkarmband

Medicinsk expert av artikeln

Kirurg, otorhinolaryngologist
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.04.2020

Snarkning, förmodligen, hänvisar till de eviga problemen som inte tappar relevans även för närvarande. Och detta är inte förvånande, eftersom de skarpa höga ljuden som en person gör i en dröm inte bara är obehagliga för nära och kära, utan också utgör en viss fara för patienten själv. [1]Vid första anblicken är det svårt att bli av med snarkning. Ingenting är emellertid omöjligt: idag finns det många sätt, från sprayer och specialövningar till mun och andra tillbehör. Till exempel anses ett armband mot snarkning vara mycket bekvämt och effektivt. Det är inte billigt, men det får fortfarande mer och mer popularitet bland snarkande fans. Vad är hemligheten och är det här verktyget verkligen lika effektivt som tillverkarna säger om det?

Indikationer Armband för snarkning

Snarkarmbandet kan användas för snarkning av olika slag. Undantaget är apné eller andetag i en dröm. Om en person lider av apné, använd armbandet endast tillåtet efter utnämning av en läkare.

Armbandet hjälper vanligtvis att bli av med snarkning, provocerad av en minskad muskelton i orofarynx - detta händer till exempel hos äldre. Om obehagliga ljud på natten är resultatet av anatomi (låg hård gom, långsträckt tunga), störningar i livmoderhalssegmentet, deformerad nässeptum, inflammatoriska processer, uppkomsten av tumörer, cyster, polyper eller fetma, är det osannolikt att armbandet kommer att lindra sådana problem.

Släpp formulär

Snore armband är vanligtvis små elektroniska enheter som är fästa vid handleden. De är bekväma, orsakar inte obehag under sömnen, stör inte natten vila, eftersom de liknar vanliga klockor. I sömnprocessen skickar armbandet kroppen ett slags meddelande - impulser som stimulerar en person att ändra kroppens position. [2]

Det finns många liknande enheter, och deras skillnader är främst i design och inte i principerna för exponering.

 • Snore Gone-armbandet är en modern biosensoranordning utrustad med bekväm kardborrband. Enheten registrerar snarkning redan 4 sekunder efter att den började: impulsvibrationer skickas till nervändarna, vilket stimulerar en person att ändra sin sovläge. Enheten kan enkelt konfigureras om med hänsyn till individens känslighet, så den passar nästan alla. Det är särskilt lätt att använda.
 • Inlins Snore Armband har en elegant design som botar både snarkning och sömnlöshet. Den är utrustad med en flytande kristallskärm med en indikation på sömnkvalitet, en pulskraftsregulator, och fungerar också som ett armbandsur och en väckarklocka. Ergonomisk, stängs av efter 7 timmars kontinuerlig användning.
 • Snore Stopper Snore Stopper UK är ett av de vanligaste gadgetalternativen. Den registrerar effektivt problemet under sömnen och skickar en impuls inom fyra sekunder. Enheten har testats i många välkända kliniska centra i Taiwan såväl som i andra länder. Den har sju intensitetssteg, så det är lätt att konfigurera för både äldre och tonårsbarn. För att undvika obehagliga konsekvenser i form av felaktig funktion av armbandet, föreskrivs det en månatlig byte av kontaktdynor, förutsatt att enheten används regelbundet.
 • Hivox SS 650 armband är en multifunktionell enhet som främjar en speciell massage av struphuvudsmusklerna. Det skapar en puls som varar i 5 sekunder, är utrustad med en bildskärm och en stimulator av nervändarna och svarar på högt tal eller ljud. Varje månad måste armbandet underkastas förebyggande underhåll med byte av gelelektroder.

Du måste förstå att alla armband från snarkning är en komplett medicinsk utrustning. Därför kan den inte användas utan att först ha konsulterat en läkare. Dessutom bör du alltid läsa instruktionerna för sådana enheter noggrant.

Använd Armband för snarkning under graviditet

Under graviditet och amning är det strängt förbjudet att använda ett armband för snarkning.

Kontra

Även snarkarmbandet, även om det är effektivt, är inte alltid och inte alla får använda det. Vem ska leta efter ett annat botemedel mot snarkning? Här är en lista över grundläggande kontraindikationer:

 • närvaron av en integrerad pacemaker;
 • närvaron av någon annan elektronisk enhet för spårning av avläsningar som inte kan göras (till exempel vid övervakning av ett EKG);
 • patologier i det kardiovaskulära systemet, där armbandet från snarkning kan skada;
 • respiratoriskt arresteringssyndrom - apné;
 • epilepsi;
 • graviditet, amningstiden;
 • infektiösa och inflammatoriska skador i andningsorganen.

Dessutom bör ett snarkarmband inte användas om det finns inflammatoriska element, svullnad, tumörer, allergiska processer i området för fästet.

Dosering och administrering

Armbandet från snarkning är fixerat i handleden. Efter aktiveringen startar biosensorn i standby-läge, och efter fixering av snarkningsljudet skickas signaler till de ledande elektroderna. Elektroderna "svarar" på upphetsningen genom att skicka en svag elektrisk impuls till huden och bidrar också till att få halsmusklerna till ton.

De impulser som skickas är verkligen svaga i makten: deras handlingar är små så att en person kan vakna upp, men tillräckligt för önskan att vända sig och ta en annan position. När snarkning upprepas kommer impulsen igen att riktas mot huden.

Tillverkare av armband för snarkning indikerar att regelbunden användning av deras produkter kommer att leda till en bestående bildning av vanan att "inte snarka" efter två eller tre månader. Det vill säga gradvis kommer behovet av ett armband att försvinna, och reglering kommer redan att ske på undermedveten nivå.

Snarkningsarmband kan användas hos barn från tonåren. Tidigare användning av specialister rekommenderas inte.

Analoger av armband för snarkning

Förutom armband för snarkning finns det många andra metoder som är utformade för att befria en person från detta problem. Bland dem finns speciella sprayer, lappar, kuddar, intraorala skär, näsborrklämmor, masker osv. Som regel har alla dessa tillbehör bara en symptomatisk effekt - till exempel, mjuka slemhinnor, tona musklerna, fukta, jämna ut andning etc., men eliminera inte orsaken till snarkning.

De mest populära analogerna av armband för snarkning är sådana medel:

 • Kudde för snarkning är en speciell ortopedisk kudde som ger en optimal anatomisk position till livmoderhalsområdet och huvudet under vila. Således är det möjligt att förhindra tillbakadragning av tungan, förbättra luftpassagen genom luftvägarna, minska belastningen på ryggraden och slappna av musklerna i nacken.
 • Extra-lore är en intraoral enhet som liknar en baby's dummy. Verktyget eliminerar verkligen snarkning, men bara om det är korrekt valt och iscensatt. Enhetens verkningsmekanism är att förhindra tillbakadragning av tungan, för att öka muskeltonen i struphuvudet.
 • Gipsförband, näsborrklämmor - det här är enheter som utökar näspassagen, förbättrar andningen genom näsan och förhindrar palatal vibration. Av minusen kan vi nämna det faktum att sådana verktyg inte påverkar tungans rot.
 • Pannband - används för att fixa underkäken och förhindra att munnen öppnas under natt vila. Enheten är lämplig för personer vars snarkning orsakas av en ständigt öppen mun under sömnen.
 • Masker för att skapa positivt lufttryck (CPAP) erkänns som de mest effektiva när det gäller att bli av med snarkning, men de är inte billiga.

Om patienten lider av svår snarkning med periodisk apné, kan specialister erbjuda honom en radikal och snabb lösning på problemet - installation av speciella palatinimplantat. Sådana "skär" förstärker den mjuka palatina vävnaden, ökar tonen i den palatina gardinen. De installeras på poliklinisk basis med lokalbedövning. Med indragning av tungan, med svår obstruktiv apné, föreskrivs inte denna metod.

Recensioner

Recensioner om användningen av armband från snarkning är olika. Som ett resultat kan du göra en lista över de viktigaste fördelarna och nackdelarna med dessa enheter.

Fördelarna inkluderar följande punkter:

 • närvaron av den deklarerade effekten (snarkning försvinner verkligen);
 • brist på en negativ effekt på sömnen (sömnen avbryter inte, sömnlöshet utvecklas inte);
 • användarvänlighet (armbandet stör inte och kräver inte specifika kunskaper om användning);
 • ekonomisk energiförbrukning (själva armbandet stängs av efter cirka 8 timmar, eftersom det är så mycket natt vila som vanligtvis varar);
 • handling i vilken som helst fas av sömn;
 • ett ganska trevligt utseende (armbandet från snarkning ser ut som vanliga och till och med fashionabla klockor, så om det lockar uppmärksamhet är det bara i en positiv aspekt);
 • inga biverkningar.

Baserat på recensioner kan du bedöma förekomsten av brister:

 • när armbandet ständigt bär en puls eller vibrationseffekt minskar hudens känslighet i fixeringszonen ibland;
 • med regelbundna effekter är nervsystemet övertryckt, vilket kan manifestera sig i form av neuros, psykos, etc.

I allmänhet svarar användare på sådana snarkarmband som effektiva enheter. Effekten märks särskilt om snarkning orsakas av minskad muskelton i orofaryngealt område. Detta tillstånd observeras ofta mot bakgrund av åldersrelaterade förändringar i kroppen. Men det är värt att notera att orsakerna till problemet är olika: från de anatomiska egenskaperna i strukturen i orofarynx, till förekomsten av neoplasmer, polyper, deformiteter, fetma, etc. I dessa fall är det osannolikt att armbandet från snarkning visar den förväntade effekten. Innan du köper en sådan enhet är det därför bättre att konsultera en specialist i förväg för att fastställa den exakta orsaken till snarkning. Baserat på diagnosen kommer det att vara möjligt att dra slutsatsen att köpa ett armband från snarkning.


Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Snarkarmband" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.