^
A
A
A

9 vanor av en hälsosam familj

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

07 October 2012, 09:26

Våra vanor påverkar väsentligt kvaliteten på vårt liv, de kan göra oss glada och olyckliga, både friska och svaga.

Vi vill dela med dig goda vanor som hjälper till att hålla alla familjemedlemmar friska och glada.

Svälta inte

Svälta inte dig själv och försök att alltid äta frukost, lunch och middag på samma gång. Nutritionists säger att om du inte äter regelbundet och hoppa över måltider utan att höja nivån av ghrelin, är det hormonet av hunger, då kommer du greedily attackera maten och bra i det lite. För att öka graden av ghrelin tar det ungefär en halvtimme, och i dessa 30 minuter äter en person mycket extra kalorier. Så försök att göra vanliga måltider med din oförskräckliga regel.

Frukost och lunch är obligatoriska

Dessa är obligatoriska måltider, vilket ger styrka och energi för hela dagen, så det är önskvärt att frukost och lunch till det maximala var mättade och näringsrika. Glöm inte att kakor och kakor till frukost - en dålig idé. Den bästa starten på dagen är en skål med havregryn. Om det inte är trevligt för dig från barndomen, försök att diversifiera denna maträtt med frukt, nötter eller vice versa, laga det i en salt form. Samma sak gäller lunch, smörgåsar är inte det bästa alternativet, det är bättre att äta en skål med soppa.

trusted-source[1], [2], [3]

Fysisk aktivitet hemma

Mest upptagna människor kan inte hitta tid att träna i gymmet, så du måste leta efter ett alternativ, särskilt om du har ett stillasittande jobb. Det finns en väg ut - gör det hemma eller om möjligt på jobbet. Bara 20 minuter per dag och mycket enkla övningar, till exempel hoppa rep, elementär uppvärmning och push-ups.

Produktval

Om du förbereder en lista över nödvändiga produkter i förväg kan du spara mycket tid i snabbköpet och minska risken för onödiga produkter. Går förbi hyllorna med färgglada paket, du vill köpa allt på en gång, och trots att vi stoppar oss själva, räcker och når för lever, choklad eller chips. Om de kom till affären med barnet, är det en garanti för att det blir något gott i matkorgen, men inte alls användbart för hälsan. Så försök att lura vanan att shoppa och komma ihåg vad du behöver köpa, planera det hemma.

Middag varje kväll

Det är önskvärt i familjecirkeln där du kan dela de intryck som mottas för dagen, lyssna på barnen och bara ha en bra kväll. Enligt psykologer, gemensamma måltider, antingen middag, lunch eller frukost, stärka familjerelationer och skapa känslomässig harmoni mellan familjemedlemmar.

Gemensam tidsfördrivning

Om det inte finns någon tid att aktivt vila på vardagar, försök att vara säker på att välja din familj på helgerna för naturen eller bara en promenad. På så sätt kan du koppla av från vardagliga bekymmer och låta dig koppla av i nära människors närhet.

Önskar varandra god natt

Om huset har små barn, bli vana att läsa en saga för dem på natten. Ungdomar behöver också föräldrauppmärksamhet och deltagande. Prata med din son eller dotter, kanske vill barnet dela med dig deras problem.

Innan du går och lägger dig

Ventilera rummet där du sover, för att stuffiness kan orsaka sömnstörningar och på morgonen återspeglas en sömnlös natt på ditt ansikte. Om du inte somnar kan du bättre ta något att läsa, det kommer att slappna av och köra bort onödiga tankar.

Kvalitativt sex

Psykologer säger att vanligt kön lägger till en person tre år av livet, och dessutom är nyckeln till starka familjeförhållanden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.