^
A
A
A

Att sova ihop eller separat?

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Efter en tid av sambo börjar paret känna en viss svalhet i förhållandet. Skapa ett formulär som ett äktenskap inte existerar, du kan något värma dina känslor. En dröm på olika sängar kan i vissa fall även spara ett gift par.

Nästan vart fjärde par sover separat. Amerikanska experter på sömnområdet kom till sådana slutsatser. Med tanke på att studierna endast ansågs fall där en partner obekvämt att sova bredvid en annan (snarkning, prata i sömnen, orolig sömn), och folk sover i olika rum på grund av olika omständigheter i livet (arbetstid, kall eller värme i ett rum, etc.), beaktades inte, då kan vi dra slutsatsen att det verkliga antalet sådana fall är mycket högre.

Att sova isär är att främja ett starkt äktenskap. Så visade en undersökning, som genomfördes i en av de populära amerikanska tidningarna. De bad läkare, präster, vanliga makar. Anledningen till detta - behovet av människokroppen på 7-9 timmar av hälsosam och vilsam sömn. En dröm bredvid en annan person minskar med ungefär en timme. Så att ha lagt sig åt sömnen 8 timmar, på morgonen känns vi sömniga och irriterade, just för att vi lyckades sova bara sju. Därför stridigheter, dåligt humör, nervöst beteende.

Romantik är en annan anledning till att par väljer olika sängar. Under hela arbetsveckan sover de separat, och på helgen blir de tröttna på en gemensam middag, och går smidigt in i en gemensam säng. Avlägsnande förvärrar önskan, och många tror att sådant kön är mycket mer känslomässigt. Men om ett sådant alternativ inte passar någon av makarna, är det bättre att överge experiment av detta slag.

Kyrkministrarna med vilka de lyckades tala om detta ämne till tidningens korrespondenter anser inte sådana fall som förkastliga. Enligt deras uppfattning är det viktigaste att bevara andlig enhet i familjen, och sexuella relationer är en integrerad del av framväxten.

Och ändå finns det en fara från förbrukade nätter under olika filtar. Det ligger i det psykologiska avståndet från varandra. En gång i sängen kan paret känna sig nära en främling, uppleva lite obehag, ovanlig nyhet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.