^
A
A
A

Hur man ökar självkänslan efter förräderi

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Ju högre självkänsla desto lättare är det för oss att kommunicera med andra. Vi är övertygade om våra förmågor och öppnar nya möjligheter.

Men självkänsla är en flyktig variabel. Det är värt att uppleva minst en stark chock, och den flyger snabbt snabbt. För en kvinna blir en sådan chock ofta en förräderi av en man. Hur ökar självkänslan efter svek?

Igår var hon självsäker, kände sig älskad, och redan idag krossas hon av ett enda argument: hon föredrog en annan.

Naturligtvis är det inte så lätt att göra efter en sådan stressig situation. Hela tiden verkar det som att rivaliseraren är bättre, snyggare och yngre. Och deras egen värdighet blir så liten att det är otroligt svårt att hitta.

Och det är värdelöst att bara låtsas att du är självsäker för att dölja din sårade stolthet. Undervärderad självkänsla känns lätt igen av gester, ledtrådar och till och med av ögonen.

Självförtroendet måste komma inifrån. Tro att du inte är värre än andra, och resten kommer att tro på det!

10 tips om hur man ökar självkänslan efter förräderi
Det finns flera
Enkla tips för att öka självkänslan efter svek. Snabbt återvändande till det "gamla jaget" är osannolikt att träna, men medvetna steg mot detta mål kommer nödvändigtvis att gynna dig.

Tips 1. Sluta jämföra dig med din motståndare

På något sätt förlorar du det, på något sätt vinner du, men det kommer alltid att vara så eftersom det inte finns några identiska människor i världen. Att jämföra sig med andra är ett medvetet meningslöst yrke.

Tips 2. Bättre analysera dig själv

Tänk på dina styrkor och svagheter. Självklart först kommer du bara hitta fel - det här är normalt. För att komma ihåg din värdighet, skriv ner i din anteckningsbok alla dina prestationer och karaktärsegenskaper som hjälpt dig att uppnå dessa framgångar.

Tips 3. Sluta skylla dig själv

Om förräderiet hände delvis på grund av ditt fel - det här är inte en anledning att plåga dig för resten av ditt liv. Alla gör misstag. Förlåt dig själv, dra de rätta slutsatserna och upprepa inte sådana misstag i framtiden.

Tips 4. Bli inte självabsorberad, omger dig med positiva och optimistiska människor

Kommunicera oftare med dem som uppmuntrar dig och förbättrar ditt humör. Så du kommer känna dig mycket mer självsäker.

Tips 5. Gör en lista över dina styrkor

Fråga var och en av dina vänner att skriva ett brev om vad de värdesätter och älskar dig. Läs regelbundet dessa eulogies och listor. Så du kommer gradvis att avstå från tanken att du inte har merit.

Råd 6. Smile till främlingar och avslå inte komplimanger

Ta för regeln - varje dag att ge ett leende till en främling.

Jag rekommenderar att du börjar med små barn - de leker nästan alltid tillbaka. Detta är en riktig laddning av positiva!

Då kan du le på män - det är inte bara positivt, utan också en liten ökning av adrenalin. Bli inte generad när du får veta komplimanger: om de säger, förtjänar du dem! Och lätt flört är i allmänhet det bästa paradetet för låg självkänsla!

Tips 7. Älskar ditt utseende

I vårt utseende finns det alltid någon form av naturfel som du bara måste acceptera. Men om dina brister kan korrigeras - agera! Gör den frisyr som du gillar, hämta en lämplig smink, uppdatera din garderob, registrera dig för träning.

Råd 8. Utveckla

Självkänsla är ett komplext koncept. För att känna självförtroende måste vi hela tiden arbeta på oss själva.

Dessutom kan du inte skjuta upp din utveckling. Orealiserade planer kommer bara att förvärra din underskattade självkänsla. Så fort det var en idé att lära sig ett främmande språk eller gå på matlagningskurser - omedelbart agera!

Ständigt uppta dig med användbara aktiviteter, och då kommer din självkänsla att börja blomstra. Känn dig själv en populär och intressant person!

Rådgivning 9. Ställ regelbundet olika bekräftelser

Bekräftelser är motiverande uttalanden. Det enklaste - "Jag förtjänar lycka!", "Jag kommer att lyckas!", "Jag är vacker och smart!" och så vidare. Först kommer du att tveka att uttala dessa fraser. Men var långvarig, övertyga dig gång på gång. Snart tror du själv på det!

Tips 10. Gör vad du älskar

Det är svårt att njuta av livet och älska dig själv när du gör något tråkigt. Fyll ditt liv med intressanta evenemang och möten.

Gå till bio och teatrar, läs böcker och diskutera dem med vänner, resa, smaka nya rätter. Kort sagt, i ditt liv borde det inte finnas plats för självförstörande självintresse.

Kom ihåg hur Baron Munchausen drog sig ur sumpen för en pigtail?

Så du kan hjälpa dig själv - för att öka ditt självkänsla och känna dig trygg, trots omständigheterna.

Det viktigaste är att stämma in för framgång och kom ihåg att lycka finns i dina händer!

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.