^

Hoop hoop för bantning: hur man väljer och hanterar ordentligt

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Vem bland oss försökte inte vrida plasthöljet i ett hus framför en spegel, föreställa sig en välkänd gymnast, eller lekte inte med honom i gymnasiet på skolan? Denna populära sportutrustning finns i många hus och nu. Kanske har han en helt annan look och färg, och ändrade till och med sitt namn till hulaohup, men han förblev alldeles samma hjärthuvud för tyngdförlust. Vi lekte med honom i barndomen, och nu använder vi den för att ge våra former en förförisk vridning och slankhet.

Tja, vi kommer att följa modetrenderna och gradvis vänja oss till det nya namnet på den älskade hoopen, vilket också låter mer mystiskt. Och på samma gång och undersöka huruvida den är vettigt att använda hulahup att minska volymen av midja och höfter, om han kommer att ta bort den hatade fett från buken och flankerna, eller ämnet är bara en tom reklam som vill tjäna en sport tillverkare. Trots allt är en kvinnas önskan om harmoni välkänd för alla.

Lite från det förflutna

Rita en liten utflykt i historien och försöka förstå var den kom ifrån idén att använda ett böjt rör i form av en cirkel som en effektiv sportsimulator, eftersom idén att använda hulahup för viktminskning inte kunde ha uppstått ur tomma intet. Visst, i historisk information kan man hitta förutsättningarna för en så intressant användning av rammen.

Från den information som har nått våra tider lär vi oss att en typ av böjning av tunga material användes i sina studier av de kända idrottarna i Antikens Grekland. Det är tydligt att man vid den tiden knappt använde ett skal för viktminskning, det är troligt att detta var en primitiv muskelsimulator, som ändå med regelbunden användning visade fantastiska resultat. Kom bara ihåg den vackra reliefen av kroppen av gamla romerska män.

Vidare nämner berättelsen att övningar med en vinkel var mycket populära bland aristokratin i Shakespeare-tiden. Redan vid den tiden märktes det att klasser med hulahup påverkar slankheten i kroppen positivt.

Tidiga referenser till hulaohupet var positiva, men de reflekterade inte hela väsen av uppfinningen. Endast i 1957 det patenterades hulahup Richard Knerr som sportutrustning, så hans vän intresserad av berättelser om utförandet av idrottare från Australien, som används för att programmera en mängd olika övningar med ett band.

Våra människor bekantade uppfinningen som en hulauchup redan på 60-talet av 20-talet. Sovjetiska idrottare glattlyst i parader med ljusmetall, och senare också plastkronor. Den här bilden kan fortfarande beundras medan man tittar på gamla dokumentärfilmer.

På den tiden var sportsimulatorer som sådana väldigt få. En tourniquet, en logg och en ram - det är allt som sovjetiska idrottare kan räkna med på 1960 och 1970-talet. Därför har en praktisk och ganska kompakt ram fått stor popularitet, inte bara bland idrottare. En sådan universell simulator för hela kroppen skulle trots allt kunna placeras säkert även i en gemensam lägenhet.

Det bör beaktas att det inte fanns så mycket information om möjligheterna att gå ner i vikt eller göra din figur smalare och attraktivare, det fanns inga effektiva massager för celluliter och te för att gå ner i vikt. Allt detta arbete utfördes av en kröna, tack vare vilket, och fick stor popularitet bland kvinnor, som mer än män bryr sig om skönheten i deras siffra, försöker bringa det närmare idealet på något sätt.

Vad är användningen av bantning för viktminskning?

Så var kvinnorna rätt som hade stora förhoppningar om en enkel hoop? Men under Sovjetunionen kallades han inte annars. Och det var inte i de avlägsna tiderna så många hoops som vi ser nu på hyllorna i sportbutiker. Det här är en lätt plasthopp och metall tyngre, massera med spikar, med en kalorimätare, olika färger och storlekar. Men om denna enkla sportutrustning är fortfarande inte bara har inte förlorat sin popularitet, men också "multipliceras" i olika varianter, sedan höger var de sovjetiska kvinnor som osjälviskt kapitulerade studier med hulahupom.

Så vad är så värdefullt är ett så enkelt och ekonomiskt ekonomiskt verktyg för viktminskning och siffrakorrigering? Ja, själva det faktum att denna enkla budget simulator på bara 20 minuters träning med honom gör det möjligt att bränna cirka 200 kalorier, visar det sig att en timmes träning, kan du bli av med nästan hälften av dagsbehovet av kalorier. Det är uppenbart att vi pratar om aktiva sysslor när hålet bärs i midjan och roteras medurs eller motsols, och försöker se till att hulaohupet rör sig i rätt riktning. Om du sätter rammen på golvet och roterar den är det osannolikt att det på något sätt kommer att påverka smalheten i midjan och höfterna. Så lite utbildning för musklerna i händerna är inte mer.

Det verkar som att det är svårt, vrida böjningen, vilket gör rytmiska cirkulära rörelser i höfterna och hela kroppen? Faktum är att de i de första dagarna av klasserna inte vill rotera i ett visst plan och det är nödvändigt att ständigt arbeta för att säkerställa att rörelserna är rytmiska och att bandet inte kunde falla till golvet. Det enklaste sättet att rotera bågen runt midjan och armar, men när man arbetar med höfterna och skinkorna måste snöre upp, hålla hulahup i vissa instabila läge.

Sådana övningar kräver tillräcklig muskelspänning. Och detta är en träning i muskelsystemet och en ökning av tonen. Som ett resultat blir huden i midjepinnar, skinkor, buk, armar och ben mer elastiska och släta, och figuren ser snabbare ut. Detta är särskilt märkbart i buken och skinkorna, eftersom de under musklernas rotation roterar högsta spänningen.

Men det är inte allt. För att hålla den roterande böjningen i ett visst plan måste du också hålla fast vid en viss rörelse rytm. Bara gå av det, hulahup, brukade gå ner i vikt och slåss celluliter, börjar vibrera och rör sig mot golvet. Utbildning av samordning av rörelser är ett aktivt arbete hos den vestibulära apparaten.

Det är värt att titta på andningen under rotationen av rammen och märka att den blir djupare och mer produktiv. Således finns det utbildning av lungorna, aktiv mättnad av blodet med syre, vilket har en positiv effekt främst på hjärtat och hjärnans arbete.

Under klasser är hulahop ständigt i kontakt med kroppen på olika punkter och utövar ett märkbart tryck, som med en massage. Och någon massage, speciellt så intensiv, främjar förstärkning av blodcirkulationen. Rytmisk massage i buken förbättrar tarmmotiliteten, vilket tillsammans med normaliseringen av blodtillförseln till kroppen i sin tur leder till ökad metabolism. Och med en bra metabolism arbetar alla organ och system tillsammans, och fetter på kroppen deponeras i minsta tillåtna kvantiteter.

Och vad är användningen av hulahop i kampen mot den välkända celluliten, som inte tidigare uppmärksammats, men nu visade det sig att det inte ser väldigt estetiskt ut. Och faktiskt "apelsinskal" kan "skryta" många kvinnor. Intensiv rytmisk tryck mot huden linda sidorna, låren och skinkorna är besläktad med anti-celluliter massager, i synnerhet om de är utrustade med speciella hulahup bollar eller spikar. Under träningen bryter han noga fetttätningarna runt omkretsens omkrets, vilket innebär att de fuktiga fettavlagringarna lämnar sig snabbt och jämnt från alla håll.

Titta på din kroppshållning under rotationen av böjningen, du kan se att ryggen är platt under hela träningen, axlarna är rakade. Flera sådana övningar och en positiv effekt för ryggen och hållningen är uppenbara. För att hålla ryggen rak och inte slashing blir en användbar vana, som många kommer att märka från sidan och, naturligtvis, kommer att uppskatta. När allt kommer förändras bär hela bilden av en kvinna som påverkar hennes gång och ens självkänsla.

När det gäller användning och resultat av användningen hulahup för viktminskning, det finns en uppfattning att de två veckorna av aktiva regulyarnyh10-minuters sessioner med dem kan minska midjemått med 1 cm. De som tror att det är väldigt lite, jag vill erbjuda för att försöka uppnå samma resultat med andra medel . Tro mig, det här är inte så enkelt.

En minus på 2 centimeter per månad är ett värdigt resultat, speciellt när du anser att hulauchup är helt säkert för kroppen. Det skadar inte matsmältningssystemet, som många viktminskningsdieter, trots den aktiva effekten, det skadar inte lederna, och du känner knappt trötthet efter 10 minuters träning. Således kan hulahup anses vara ett enkelt sätt att rätta en figur som är särskilt effektiv om den kombineras med andra fysiska övningar (till exempel fitness) och rationell näring.

Skada av hula-hoop för att gå ner i vikt

När det gäller frågan om skador på hälen är det värt att komma ihåg än en gång vad en nymodig hulaohup är. Före sinnets ögon visas en plast eller en metall ihåligt rör omedelbart, välvd i form av en cirkel. Inga skarpa hörn eller enastående delar, projektilen är inte ansluten till elnätet, har en liten vikt och en slät yta. Det är svårt att föreställa sig att en sådan sportprojektil kan dölja en fara i sig.

I praktiken, om du använder Hulahop korrekt, finns det ingen fara från den. Tja, ibland nybörjare kan klaga visas på armar och lår blåmärken eller blåmärken som snabbt gå och visas inte längre efter att ägaren av bågen väl lära sig att hålla skalet på plats, vilket förhindrar alltför aktiv vibrationsrörelse. Först är det inte nödvändigt att engagera sig för länge, intensivt rotera böjningen, du måste låta kroppen vänja sig till en aktiv massage.

Utseendet på blåmärken på kroppen kan förknippas med fel val av vikt eller storlek på rammen. För stor och tung vinkel lägger mycket tryck på tyget och ett mörkt spår kan förbli på den känsliga huden. Samma spår lämnas av tunna metallhålor, om de vrids långa i bäckenbensområdet.

Det är väldigt viktigt att övervaka intensiteten i träningen, eftersom en väldigt aktiv lång rotation av böjen i bäckenet kan leda till störningar i de inre organen som ligger i detta område. Detta är särskilt farligt för kvinnor, för i bäckenområdet är deras reproduktionsorgan. Starkt tryck på dem kan orsaka inflammatoriska reaktioner eller försämring av tillståndet om en kvinna redan hade några gynekologiska patologier.

Faren under klasserna kan inte representeras av den hulauchup som används för viktminskning, men av föremålen som omger den. Till exempel glasytor som kan brytas genom att slå en vinkel och skadas av en närstående person. För klasser är det därför nödvändigt att välja en lämplig storlek på bandet och ett säkert rum.

Att uppleva några obehagliga minuter på grund av att fallet på böjningen på tårna kan vara felaktig i hulaohupets vikt eller felaktighet i cirkulationen. Om en nybörjare tar en tung vinkel, kommer blåmärkena i midjan inte att vara den enda ömma platsen tills personen lär sig att hålla bandet på bagaget. Med en väl valda hoop, kommer han inte att utgöra någon fara för personen som handlar med honom.

Men trots all säkerhet hos hulaohupen innebär användningen viss försiktighet, eftersom vissa villkor och patologier ingår i listan över kontraindikationer för användning av en sportutrustning.

Bland de tillfälliga kontraindikationerna är graviditetsperioden och någon tid efter barnets födelse (tills livmodern återgår till normal och sömmen är förseglade). Lite längre måste avstå från att rätta midjan och buken till de som har haft en kejsarsnitt. Återuppta klasser kan endast ske med tillstånd av läkaren.

Det bör noteras att det är ganska möjligt att arbeta med en böjning över armarna och benens slankhet, även i ett känsligt läge, men bara om du redan mästerar sportutrustningen. Detsamma gäller för menstruationsdagar, då läkarna inte rekommenderar aktiv träning och rotation av böjningen runt buken och midjan.

Området på rygg och mage är förbjudet och med sjukdomar hos vissa organ, som njurar, lever, blåsor, mjälte, äggstockar. Konsultera en läkare som står i dessa fall, om du har problem med ryggen (till exempel i det förflutna hade en skada och utvecklat ett bråck), samt hudsjukdomar i området, vilket kommer att påverka hulahup. Utan tvekan borde du inte vara aktiv med förhöjning av sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Hur man väljer hulauchup för viktminskning?

Om du köper hulahup som leksak till ditt barn, kan du säkert ge företräde åt lätta hörlurar av ljus plast. Men om det är en projektil för seriös träning när det gäller att rätta till en siffra, kommer det att vara nödvändigt att vara uppmärksam på andra parametrar: diameter, vikt, förekomst av utbuktningar, massagevalsar etc.

Du måste förstå att komfort i klassrummet är en av komponenterna i effektivitet, annars klasser kommer snart att bli uttråkad eller måste hela tiden avbruten på grund av smärta (vi talar om de blåmärken eller hematom vetenskapligt). Av denna anledning bör valet av rammen vara väldigt ansvarsfullt. Det kan väl vara nödvändigt även ett par gånger för att byta projektil, om det upphör att uppfylla de krav du gör till det.

Om du tillhör kategorin nybörjare är det i detta fall mer korrekt att välja en projektil lättare. Till exempel, en plast eller lätt aluminiumhängare som väger upp till 1 kg utan någon uppblåsning. Medan du lär dig att vrida bandet, kommer det upprepade gånger att slå dig på sidorna och falla till golvet. En liten vikt av böjningen kommer att undvika traumatisering av benen under hulaohupens fall och utseendet av smärtsamma blåmärken i midjan.

I början av klasserna är inte bara vikten, men också storleken på rammen mycket viktig. Det anses vara idealiskt om den första hålet i diameter är ca 1,2 m. Och det är inte nödvändigt att ta roulette med dig till affären. Det är nog att placera hulauchupen vertikalt på golvet och se var sin toppunkt kommer att vara. Det är bäst om denna punkt ligger i nivån på underkanten.

I princip kan det vara något område i klyftan mellan bröstet och midjan. Men du måste tänka på att en stor vinkel att rotera i midjan är mycket lättare än ett skal med liten diameter. För träning är det första alternativet lämpligare, antalet rotationer per minut är mindre.

När lärandet slutar och rörrotningsförmågan är löst, kan du börja titta på nästa instans. Det ska vara något mindre i diameter och tyngre. Vikt av viktade plast- och metallkullar varierar inom 1-2,5 kg. Innan du gör det slutgiltiga valet måste du försöka vrida de olika hålklackarna efter vikt och bestämma vilken version av träningen som kommer att bli bekvämare. Din första bägare kan lämnas i minnet, vidarebefordras till din dotters arv eller ges till din bästa vän om hon också bestämde sig för att ta hand om sig själv.

Genom att regelbundet öva med hålet känner du dig själv när du behöver gå vidare till en effektivare version av denna enkla men effektiva sportutrustning. Kanske i ett tag kommer det att vara nödvändigt att byta den andra hula-böjningen till en ring med mindre diameter (ca 90-100 cm) eller försök att hantera massagevarianter av böjningen som har olika konvexiteter, rullar, taggar.

Varför köpa en mindre hoop ser ut att vara förståelig. Mindre diameter - fler rotationer, vilket innebär intensiv massage, som tar bort celluliter och fettfettlager. Men varför ta en tyngre hoop? Och här är allt logiskt: ju tyngre skalet är, desto svårare är det att vrida och pressa kraft. Från en sådan bälte får vi en effektivare massage, och vid sin rotation och kvarhållande i horisontalplanet spenderar vi mer energi, vilket tas från våra egna fettavlagringar.

Om du försöker vrida den vanliga hålet och väga under 10 minuter, räknar man med kalorierna som konsumeras, i det andra fallet blir kalorierna mycket mer, vilket betyder att övningens effektivitet är mycket högre. För dem som är intresserade av kalorier och klassens varaktighet kan du rekommendera "smart" hulauchup, vilka omsorgsfullare som levereras med kaloribord.

När du köper en ram, måste du ta hänsyn till parametrarna på den plats där du planerar att vara förlovad. Om det är en lägenhet, är rummen av begränsad storlek, och om du också tar hänsyn till möblerna, så kanske det inte finns för mycket ledig plats.

Att köpa var helt säkert, du måste vara uppmärksam på kvaliteten på det material som det görs från. Det är nödvändigt att förstå att i budgetalternativen sparar sparande, bland annat på material. Det är inte nödvändigt att kräva mycket från sådana hoops och det är naturligtvis bättre att inte lita på dem igen. Lågkvalitativ plast kan mycket snabbt och enkelt bryta och metall - för att köpa felaktiga böjningar, som inte tillhandahålls av tillverkaren. Tro mig, det är mycket svårare att vara förlovad med en oval ram än med en rund, speciellt om du försöker rotera den runt din midja och inte använda den som ett stöd.

Att köpa en hopfällbar hulaohup, som är mycket bekväm i lagring, måste man komma ihåg att det inte rekommenderas att förlita sig på en sådan böjning, om du självklart inte vill uppleva hela gravitationstrycket.

Typer av hulauchup för viktminskning

När de första hoopsna dykade upp på den tidigare Sovjetunionens utlopp drömde varje tjej om att ha den här lätta plast- eller silveraluminiumsimulatorn hemma. Det var en vanlig hoop, mycket leggy och så önskvärt, eftersom det inte fanns några andra alternativ vid den tiden.

Vanliga hoops kan hittas i försäljning nu. Priset på en enkel ram är inte hög och beror främst på materialet. Vikten av en sådan projektil beror också på materialet. Lättare versioner (upp till 1 kg) är gjorda av plast eller aluminium, och de ringar som är tillverkade av stål kan väga upp till 1,5 kg. Dessa hoops är gjorda av ett rör med liten diameter.

Senare började säljas hopfällbara hoop alternativ, som inte består av ett enda stycke av rör, och av flera delar, som måste sättas in i varandra, för att ge den önskade formen simulatorn. Dessa hoops är inte så praktiska som helhet, för om deras delar inte är tätt förbundna med varandra, så kan man under träningstillfället förvänta sig nyfikna situationer. Men på samma gång, är denna typ av wrap mycket bekvämt när det gäller lagring (tar liten plats, eftersom det kan lagras på hyllan tillsammans med andra saker) och transport (lätt packade och återigen inte kräver mycket utrymme). Kollapsbar ram kan tas med dig till turnén, och då kommer din semester inte att vara på bekostnad av klasser. Och utomhusaktiviteter i friluftsliv anses vara särskilt användbara.

Om de vanliga hoopsna har en hålighet inuti, fylld med luft, gör den tyngre versionen, gjord av speciell plast, det möjligt att lägga till påfyllning inuti. Diametern på röret i en sådan vinkel är större än den för en normal hulaohup. Ofta målas de i ljusa färger med 3 eller fler nyanser.

En sådan hulauchup för viktminskning kan nå i vikt av 2 och en halv kilo. Och dess användning rekommenderas inte för nybörjare, på grund av vana, och som en följd av odugliga rörelser huden omedelbart kan täckas med blåmärken som inte bevis på effektiviteten av utbildning, utan endast anger skador på mjukdelar, vilket inte är bra.

Att rotera en sådan böjning i midjan under en lång tid och med stor intensitet kan parallellt med att gå ner i vikt störa arbetet med inre organ, så var försiktighet vara den första. Här, som med läkemedel, behöver du veta åtgärden, eftersom det inte betyder bättre.

Massage hulahup bantning  kan ha vid den inre omkretsen av släppningsytan (konvexitet är strömlinjeformade och slät yta), eller ytterligare element i form av pärlor eller dubbar, som är gjorda av gummi eller silikon. Ja, och korgen själva kan tillverkas av olika alternativ av plast och gummi, vanligtvis målade i ljusa färger eller blomsterarrangemang.

Hoops med bollar eller ovala rörliga element, som hjälper till med intensiv massage under simuleringens vridning, kallas också rullning. Ibland inåt pärlor producenter investerar magneter som förklarar detta val är att magnetfältet har en positiv effekt på nervsystemet och metabolism, ökar blodflödet, vilket bör bidra till mer effektiv viktminskning.

Hulahup med bollar och spikar för viktminskning, samt vägt version kräver viss försiktighet i klassrummet, eftersom med manipulerings och känslig hud kan orsaka uppkomsten av flera smärtsamma blåmärken och blödningar, inte ens med en stor massa.

Olika typer av hoops kan förses med en räknemekanism som fixar antal varv, rotationshastighet och räknar upp kalorierna. Dessa hulahups kallas ibland smart. Även om det fortfarande är möjligt att argumentera för huruvida ett sådant förvärv är lämpligt. Lektion ska vara kul och inte knyta folk till dämpa nummer. Smart bör inte kallas hoops, men de som kom fram med det här sättet att höja simulatorns pris och tjäna pengar på det.

Men den innovativa  mjuka hulauchupen för viktminskning  är redan ett värdefullt förvärv med många användbara applikationer. Det är mycket mer effektivt än smärtlösa lätta hoops och orsakar inte blåmärken som viktiga eller massageversioner av hulaohup. Materialet för en sådan vinkel är en elastisk polymer, som kan ges olika former, sträckt, knuten etc. Viktning utförs på bekostnad av en stålfjäder inuti universell sportprojektil.

Massage med en sådan böjning är ganska känslig, inte orsakar jämn rodnad, inte att den är skadad. En sådan massage kommer inte att skada inre organ, även med intensiv träning, eftersom det är närmare avslappnande. Således blir trötthet borttagen under träning, blodcirkulationen och matsmältningssystemet förbättras.

Mjuk hulalup i lagring och transport är ännu bekvämare än vikning. Det kan enkelt vridas eller knyts i en elastisk knut som passar lätt i en ryggsäck eller en väska som du tar en vandring, resa eller vila i naturens barm. Ja, och i rumsförhållandena kan det användas säkert, utan rädsla för att skada möbler och glasytor.

Men det viktigaste är att genom att köpa en mjuk hulauchup för viktminskning, får du inte en, men flera versioner av simulatorn. Med hjälp kan du träna olika muskelgrupper, vikas i olika kombinationer och sträcker det elastiska, men ganska elastiska materialet i bandet, som det är gjort vid expanderaren.

Som du kan se, för dagens alla kan även den mest krävande köparen köpa en bekväm och enkel simulator för att korrigera en bild enligt dess krav, möjligheter och preferenser.

Klasser med bantning för viktminskning

Jo, vi kom till huvudfrågan: hur man korrekt använder hulauchup för viktminskning? När allt kommer omkring är det även ett barn klart att ha köpt en ram och lägger den i ett hörn är det osannolikt att du kan förvänta dig förändringar i din figur efter ett tag. Hoop - det här är en sann sportsimulator som, trots enkelheten i sin design, kan lägga skönhet i kroppen. Men det här är föremål för regelbundna klasser.

Om målet är att minska midjemått, ta bort fett från sidorna, göra fast skinkor, bara vara beredd på det faktum att för att uppnå det önskade måste ta itu med på daglig basis under minst 2-3 veckor innan det är möjligt att titta på mer eller mindre märkbara resultat. Om du bygger klasserna felaktigt, blir vridningen av vagnen snabbt uttråkad eller kommer att ge obehagliga känslor, vilket innebär att det inte är troligt att sådana övningar kommer att hålla länge.

Många kvinnor är intresserade av hur man korrekt hanterar hulahupom för viktminskning, eftersom vi är vana vid att det ska roteras i midjan utan att tänka på andra möjligheter. Till exempel är det med hjälp av denna simulator möjligt att stärka effekten från att utföra de vanliga fysiska övningarna (till exempel böjar, varv och knäböj). Det viktigaste villkoret för klassens effektivitet är att få tillfredsställelse från dem. Dvs klasser med en vinkel bör inte bara ge fördelar, men också nöje.

Tränare av gymklubbar rekommenderar att jag rusar in i kampen för nybörjare att förvärva tålamod. De första lektionerna om rotationen av bandet bör ta bara 5 minuter. Hud- och kroppsvävnader bör vända sig till intensiva massageeffekter, så att de inte bildar omfattande blåmärken. Undvik utseendet på små blåmärken är inte alltid möjligt, men sannolikheten för deras utseende med fem minuters sessioner är mycket låg. Tid för klasser bör ökas gradvis, eftersom kroppen blir van vid aktiv cirkulär massage.

Det är mycket viktigt att välja rätt tid för klasser. Om du börjar träna efter en halvtimme efter en måltid, först kommer glukosen in i kroppen, och sedan efter 20 minuter kommer frågan att nå fettet. I detta fall kommer vridningen inte att vara mindre än 30-40 minuter.

Startklasser 2 timmar efter en måltid eller en timme innan en måltid kan göra fettförbränning börjar snabbare. Det kommer att vara tillräckligt 10-20 minuter av lektionen för att få nästan samma resultat. Men vi borde inte dö för detta, för det finns ett mål som du vill uppnå snabbt. Så tiden för klasser bör gradvis ökas, helst upp till 40 minuter.

Hur ska du stå under rotationen av bandet? Först tillåts en pålitlig hållning, där benen står lite mer än axelns bredd. Men i denna situation är spänningen i kroppens muskler den minsta. Det är nödvändigt att försöka gradvis minska benen, dvs. Sätt dem närmare varandra, sprida lite strumpor på sidorna. Maximal muskelspänning kan uppnås om du sätter fötterna ihop. Således konsumeras den energi som erhålls från fettbutiker mer aktivt och muskeltonen stiger.

Under någon fysisk aktivitet är det viktigt att placera andan, vilket ska vara enhetligt och tillräckligt djupt. Man måste komma ihåg att syre också aktivt deltar i fettförbränning. Det finns även speciellt utformade andningsövningar som gör fettförbränning mer produktiv.

Lär dig hur du roterar vinkeln korrekt. I detta fall måste din kropp utföra rytmiska vibrationella rörelser av en liten radie. För att göra vingen roterar under sådana förhållanden är det nödvändigt att påkänna kroppens muskler. Detta är mekanismen för träning med hulahupom för viktminskning.

Övningar med bantning för viktminskning

Men tillbaka till övningarna som måste göras för att göra figuren smal och passande. Vi har redan nämnt att hulahop kan vara användbart för att utföra många av de vanliga övningar som vi har känt sedan skolutbildningen. Många av dessa element är en del av träningskomplexet, vilket måste göras före träningspasset.

Idrottare i själva verket inte förgäves alla träningspassar börjar med uppvärmning och förbereder sina muskler för lasten genom uppvärmning. Sysselsättningsplanen bidrar till att undvika skador och förhindra tidig utmattning och smärtsamma känslor.

Om vi arbetar på midjan, magen och låren, då bör uppvärmningselementen vara inriktade på att värma upp dessa muskler. Användbar kommer att vara lutningen framåt och bakåt och från sida till sida, vändningar på stammen, cirkulära rotationer, knäböjningar. För att göra dem mer effektiva komplicerar vi uppgiften genom att plocka upp rammen och lyfta den över huvudet. Håll fötterna vid axelbredden.

Sådana övningar kan göras med en ljuskrona, men om den väger mer än 1,5 kg kommer det att vara svårt att hålla en hulaohup i händerna ovanför huvudet. I detta fall placeras hänget vertikalt på golvet och lutar mot det så hårt som möjligt och försöker hålla ryggen exakt.

Fortsätt sedan till midjebildningen och stärka magmusklerna. Och här väljer alla verkligen att stå upp till honom praktiskt taget rörlösa under rotationen av hoolalupen eller kombinera flera övningar samtidigt. Det är uppenbart att vid de första lektionerna hela tyngdpunkten ligger på att lära sig att hålla bandet i ett visst plan, vilket gör rotationsrörelser med höfterna och också dra och spänna buken. När rörrotationsteknik är tillräckligt befäst, är det möjligt att komplicera övningarna lite, göra dem mer effektiva och koppla samman andra muskelgrupper.

Under rotationen av hulaohupet kan du göra olika rörelser med händer och fötter. Till exempel kan du vrida halahup stående på bara ett ben och samtidigt utföra lätt lutning av stammen, försöker hålla balansen. Under rotationen av bandet är det möjligt att försöka göra lungorna framåt eller bakåt. I det här fallet måste du igen följa att ryggen var platt.

Det är ett misstag att tänka på att när du vrider vingen måste du stå på ett ställe. Försök att gå med en roterande vinkel i midjan, vrid i ena riktningen med en vinkel, experimentera med populära dansdrag.

För en förändring, under övningar med en böjning, kan du böja knäna något och höja händerna uppåt och maximera dem som under "drag". Då sänker vi våra armar mot bröstet, spänner våra armbågar till sidorna och pressar våra handflatar tätt mot varandra, samtidigt som mage musklerna spänner.

Ikapp på regelbunden basis, kan du tänka på massor av olika rörelser (t.ex. Dans, det finns även en sådan riktning som dansar med en båge - hulahupdens), vilket kommer att bidra till att diversifiera verksamheten och förbättra sin effektivitet.

Hittills har vi funderat på hur du kan använda hulauchup för viktminskning av buken och sidorna. Nu passerar vi till höfterna, vilket irriterar oss med sina feta "öron". Om vi innan vi roterade bältet framförallt i midjan, sänker vi det nu och försöker hålla underkroppen vid lårnivå. Och tro mig, det här är mycket mer komplicerat. Först måste du försöka hålla rammen på dina höfter i en halv minut, vilket gör flera tillvägagångssätt i 10-15 minuter. Över tiden ökar varaktigheten av rotation som färdigheten förvärvas.

Ovanstående övningar gör det möjligt att minska omkretsen av midjan och höfterna, ta bort magen, dra åt skinkorna och minska celluliternas utseende i problemområden. Men hulahup kan användas inte bara för att gå ner i vikt i vissa delar av kroppen, men också för total viktminskning. Halvtimme intensiv träning kräver mycket energi, och därmed helt enkelt aktivt rotera bågen runt midjan under denna tid kontinuerligt kan bränna en massa kalorier, inklusive de bosatte sig under huden i form av fett.

Effektiviteten av bantning för viktminskning

Medan du är förlovad med hålet, trots trötthet och obehag i samband med simulatorens kontakt med kroppen, får du en sådan laddning av energi som bara kan jämföras med löpning.

Klasser med hulahup kan kallas effektivt förebyggande av depression och anhedonia, eftersom de höjer humöret och distraherar negativa tankar. Så, för att bekämpa depression måste du äta mindre naturliga antidepressiva medel i form av choklad och godis, som inte bidrar till viktminskning.

Det finns dock inget stort hopp för en hoop heller. Som alla sportutrustning är hulahop inte ett magiskt piller för att gå ner i vikt. För att uppnå de önskade resultaten måste du aktivt träna i minst en månad. Men bonusen av sådan träning är minskningen av celluliternas utseende och ökningen av muskels elastik i det område där bögen utövar sin massageeffekt.

Om syftet var inte bara att minska mängden fett runt midjan, mage och sidor, men också avsevärt minska vikten på vissa yrken med hulahupom bättre att inte vara begränsad. Trots allt, utan en rationell diet med lågt kaloriinnehåll och ytterligare fysiska övningar (fitness, aerobics, etc.) kan du gå till det här målet under mycket lång tid.

Det här är det ögonblick som inte tar hänsyn till dem som skriver negativa recensioner om bantning för viktminskning, med hänvisning till det faktum att diet och motion kan gå ner i vikt och utan hålanering. På vissa sätt har dessa kvinnor (och ibland män, som också kan hantera bandet, ge sin kroppselasticitet) rätt. Det går att gå ner i vikt utan att det är möjligt att byta, men för att justera figuren och köpa en trendig, är det alltid svårt att ha en tunn midja.

Och vad är meningen med att använda hulauchup för viktminskning, kan du också förbättra arbetet med många viktiga organ och kroppssystem. Men under träningen trots det brådskande bågen för viktminskning, kroppskonturering och anti-celluliter, viktigt att inte överdriva det, till gagn inte oavsiktligt vände bekostnad.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.